Evden Satış yapmak?

Eşim kesinlikle ikna olmaz çoğu kez yapmak istedim dolap ve gardropstan birseyler sattim dünyayi zehir etti bana ekonomik olarak bir özgurlugum olsun istemiyor bi kendime kiyafet almak icin bile para istedimmi haftalarca peşinde dilendiriyor resmen ve sürekli para vernesiyle başıma kalkıyor surekli para vermemekle tehdit ediyor yani kendim icin cocuklarim icin ufakta olsa birseyler yapmaliyim
anneniz vs yakınınızda mı
onlara falan emanet edip sürekli bir işte çalışmalısınız
evden gizli saklı yapamazsınız

eşiniz ...... söyleyeceğim birçok şey var da
evli kalmayı düşünüyor musunuz?

izin vermiyor diyorsunuz ben olsam sormaz işe başlıyorum sana dilenmekten bıktım vs diyeceksiniz

vergi kaçırmak için bazı kolaylıklar sunulmasını istiyorsunuz anladığım kadarıyla.
keşke öyle olsaydı da buraki hanımların her biri sıcak evlerinden çıkmadan ve vergi de vermeden kazanç sağlayabilseydi. biz de o halde yağmur, çamur ya da yaz, kış demeden işinin başında olan hanımlar olarak alnımıza enayi diye dövme yaptırsaydık.
yok öyle hiç emek harcamadan kazanç sağlamak falan.

Merhaba hanımlar bir konu hakkinda size danışmak bilgi almak istiyordum. Ben ev hanımiyim ve çocuklarım küçük dışarıda çalışma imkanım yok maddi yönden de kendime ait bir kazancım olsun istiyorum. Eşim de ekonomik anlamda ona bağlı olayim istiyor. Ve çoğu zaman bu ekonomik şiddetin içerisinde buluyorum kendimi o yüzden gizli bir şekilde kendime kazanç sağlamak istiyorum. İnstagramdan ve trendyoldan satış yapmak istiyorum bunun için nasil yol izlemeliyim hiç bilmiyorum. Maddi manevi hicbir desteğim yok bu is icin 1bilezigimi bozduracağim o yüzden adımlarimi emin dikkatli atmam gerekiyor ilk olarak logomu oluşturdum ve instagram adresimi açacağim

1-whatsapp hatti icin ayrı bir numarayı nasıl alabilirim çunku bu numara sadece whatsaptan kullanilacak arama gibi birşeyler olmayacak o yüzden hat kapanır mı?
2- Vergi muafiyeti nasıl alınir sadece dijital vergi dairesinden dilekçeylemi alıniyor başka bir işlem yapmama gerek varmı?

3-kargo anlaşması nasıl yapılır? Şartları nelerdir?

Araştirip da tek anlayamadigim konular bunlar lütfen bilgi verirseniz sevinirim.

Yaklaşık üç yıldır evden satış yapıyorum, dikiş dikiyorum
İnstagramdan satmayı düşünmeyin bile, rekabet çok, fenomenler adam sövüşlüyor ve tabii dolandırıcık hat safhada. Kaç arkadaşım malıyla rezil oldu, iadeler problem her iş güvensiz. İlaveten hesabınıza fatura karşılığı olmayan paralar gelecek ki bunun denetimi çok sıkı bu aralar.
Ben instagramı katalog olarak kullanıyorum, o kanaldan asla satış yapmam müşteri olursa ki çok çok nadir çıkar oradan dolap ve gardrops hesabıma yönlendiriyorum. Vergi bildirimim yok yaptığım iş öyle büyükte değil mevcut mecraların güvenliğini kullanıyorum ve dolaylı da olsa işler faturalanıyor. En uygun kargo bedelleri de onlarda evet komisyon ödüyorsunuz ama başınız ağrımıyor. Trendyol başka bir dünya ciddi kesinti ve yaptırımları var, mesela birisi ürününüzü şikayet ederse ya da zamanında kargoya veremezseniz dükkanınızı süresiz askıya alabiliyorlar, tabi ki şirket olmanız ve faturada kesebilmeniz lazım. Vergi muafiyeti düşündüğünüz gibi bir durum değil evden çalışma bildiriyorsunuz devlet destek olma amacıyla sizi ilk yıl gelir vergisinden muaf tutuyor kalan her şeyi ödemeniz lazım, bu üreticiler için geçerli. Al sat yapacaksanız muafiyet olmuyor. Bu işleri eşten gizli yapmakta çok mümkün değil aslında ne kadar saklasanız da hayatınızda bir hareket olacak o yüzden tek bileziğinizi de boşa harcamayın.

Görümcem evde mantı köfte sarma falan yapıyor tanınmış restoranlara götürdü onalr genelde toplu sipariş veriyor onun yanında birkca okula yolladı tanidik vasıtası ile öğretmenler çok alıyor. Artık çalışan çoğu kişi mantı sarma içki köfte vs yapmiyor ama misafirler gelince isteniyor gibi. Baya da iyi kazanıyor üstelik bilezik de bozdurmazsiniz eldeki mazlameler ile denersiniz. Satış fiyatını da maliyetinin iki katı olarak belirliyor. İyi de bir karı oluyor. Kurabiye poğaça falan da yapabilirsiniz çevrenizde yok mu çalışan hemşire ogretmen vs . Bir kez götürse müşteri de çok gelir bu şekilde duyuluyor genelde

Merhaba hanımlar bir konu hakkinda size danışmak bilgi almak istiyordum. Ben ev hanımiyim ve çocuklarım küçük dışarıda çalışma imkanım yok maddi yönden de kendime ait bir kazancım olsun istiyorum. Eşim de ekonomik anlamda ona bağlı olayim istiyor. Ve çoğu zaman bu ekonomik şiddetin içerisinde buluyorum kendimi o yüzden gizli bir şekilde kendime kazanç sağlamak istiyorum. İnstagramdan ve trendyoldan satış yapmak istiyorum bunun için nasil yol izlemeliyim hiç bilmiyorum. Maddi manevi hicbir desteğim yok bu is icin 1bilezigimi bozduracağim o yüzden adımlarimi emin dikkatli atmam gerekiyor ilk olarak logomu oluşturdum ve instagram adresimi açacağim

1-whatsapp hatti icin ayrı bir numarayı nasıl alabilirim çunku bu numara sadece whatsaptan kullanilacak arama gibi birşeyler olmayacak o yüzden hat kapanır mı?
2- Vergi muafiyeti nasıl alınir sadece dijital vergi dairesinden dilekçeylemi alıniyor başka bir işlem yapmama gerek varmı?

3-kargo anlaşması nasıl yapılır? Şartları nelerdir?

Araştirip da tek anlayamadigim konular bunlar lütfen bilgi verirseniz sevinirim.
Eşler arasında gizli saklı olmaz daha önce kızmış demişsin baya bunda dahada kızar bence

X