Çevremdekilerin mesleğime burnunu sokması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hosteste olabilirsin gerci hosteslerin cok uzun olmalari gerekmiyor
Bak onu ben istiyorum Onda da boy yeterli değil tabi ama benim hayalimde ki bi iş olduğu için her zorluğu tatlı gelir bana. Ama polis, zabıta, olmak istemiyorum desemde '' ozon boylosoğğnn '' diyorlar D

Bak onu ben istiyorum Onda da boy yeterli değil tabi ama benim hayalimde ki bi iş olduğu için her zorluğu tatlı gelir bana. Ama polis, zabıta, olmak istemiyorum desemde '' ozon boylosoğğnn '' diyorlar D
Benim kuzenimin esi hostes..2 cocuklari var ve inan evliysen ozelikle cocuklarin varsa yapmak isteyecegin son is diyebilirim.
Kadin cok fazla ulkeye gidiyor vs. Ama diyor ki bizi cok geziyo saniyolar ama gordugumuZ yerler hava limani ve oteller

Benim kuzenimin esi hostes..2 cocuklari var ve inan evliysen ozelikle cocuklarin varsa yapmak isteyecegin son is diyebilirim.
Kadin cok fazla ulkeye gidiyor vs. Ama diyor ki bizi cok geziyo saniyolar ama gordugumuZ yerler hava limani ve oteller
Zaten çocuk istemiyorum düzenli hayat beni sıkıyor gerekirse evlenmem diyeceğim kadar netim :) Evet herkes zorluktan bahsediyor. Ama çok seviyorum gezmeyi, seyahat etmeyi. Zaten işi severek yapmak böyle bir şey. Zor olsa da zoruna gitmiyor. Bende aksine devlet memuru olmak istemiyorum rutin hayat beni boğuyor

yine anam babam bana destek olsun konusu ,
kk sayesinde aileden maddi beklentisi olmayan hiçbir yetişkinin olmadığını fark ettim ülkede.
Bu çıkarımları gerçekten nasıl yapabiliyorsunuz ya? Ben annem babam bana iş kursun ben de yan gelip yatiyim diye bir yerde bir şey mi yazdım? Ben orda diyorum ki böyle bir hayalim var, bu hayali gerçekleştirmek istesem ailem bana destek olur, bu neden insanlara garip geliyor aileden maddi yardım almak çok mu garip bir olay? Ki ben bunu yine de bir seçenek olarak söyledim. Ortak bulurum, kredi çekerim, babam yardımcı olur vs vs. Seçenekleri değerlendiririm dedim. Şu forumda bi linç tayfa var sırf yorum yapmak için konuşuyorlar ya. Kpss kaynakları aldım evde hazırlanıyorum diyorum yok elim ekmek tutmuyormuş da bıdı bıdı. Arkadaşlar ben talep olduğunda özel ders veriyorum. Elimden geldiğince ihtiyaçlarımı bu parayla görüyorum. Zaten evde olduğum için öyle harcamalarım da yok. Net bir maaşım yok diye mi sorun oluyor şuan

Sorunuza cevap veriyorum evet 25 yaşında sağlık konusunda bir sorununuz yoksa , iş bulma sorunu yaşamıyorsaniz ciddi bir çabaya rağmen evet çok garip bir olay.

devlet memuruna göre değişir o ya ben mesela ayda 7 gün işe gidiyorum gerisi boş
işte çok yorucu sayılmaz. gezecek bol vakit oluyor , maaşı düzenli ki en önemli olay bu bence

Sorunuza cevap veriyorum evet 25 yaşında sağlık konusunda bir sorununuz yoksa , iş bulma sorunu yaşamıyorsaniz ciddi bir çabaya rağmen evet çok garip bir olay.
Yukarıdaki yorumu editledim bu arada eklemek istediğim şeyler oldu. Garipse size garip arkadaşlar ben yılın ortasına gelmişiz bari bu sene böyle geçsin ben de ders çalışmış olurum diye mantık yürüttüysem bana garip gelmediği için.

Linç tayfa yok. 15 yaşında değil 25 yaşındasınız ama söyledikleriniz ergen ergen Fikirler. Ayakları yere basan bir tane cümleniz yok. Mezun olduktan sonra ben de kafa tatili verdim o da 3 ay. Gene kabataslak bir planım vardı kafamda. KPSS mantığında biri kendime bir yıl kafa tatili verdim demez, KPSS çalışıyorum der. Yazdıklarınızdan kafanızda hiçbir planınıza olmadığı bile anlaşılıyor. Eminim aileniz bundan daha fazlasını gördüğünden size polis ol diyordur. Seçenek sunmaya çalışıyordur kendilerince.

Ne bekliyorsunuz ki insanlardan? 25 yaşına getirmişler, ellerinden geleni yapmışlar. Siz canınızın istediğini yaparken ağızlarını açıp bir şey sormasın, bir şey demesinler mi? Tüm aileler der. Dememeleri abes.

devlet memuruna göre değişir o ya ben mesela ayda 7 gün işe gidiyorum gerisi boş
işte çok yorucu sayılmaz. gezecek bol vakit oluyor , maaşı düzenli ki en önemli olay bu bence
Kesinlikle. Aslında bu kişinin beklentisi ile alakalı. Yoksa her mesleğin güzel ve zor yanları var. Düzenli bir hayat isteyen, çocuğuna vakit ayırmak isteyen biri içinde güzel. Ben meslek olarak sıkılıyorum. Her gün aynı şey. Dışarıya gidip farklı insanlarla farklı kültürlerle tanışmak beni çok motive ediyor hiçbir beni bu kadar mutlu etmiyor diyebilirim. Yoksa her meslekte vakit buldukça gezebilirsin. Zaten kabin memurluğu, pilotluk gezdiğin kadar sabır işi de gerektirir :)

25 yasinda çoğu kişi iş hayatinda üçüncü yılını dolduruyor ondan bize garip geldi . 25 yaş artık hayatın düzene girdiği bir yaştır . Profesyonel hayata giriş yapılmış az çok kimin ne olduğu piyasada hangi yönde yol alacağını bildiğin yaştır . Ama siz kafa tatili deyince insanlar tepki gösterir . Aileniz bakmış öğretmenlik yapmıyorsunuz garanti olacak işler soylemisler . Kızım evde otursa o yaşta bende acil iş bulmasını söylerim . Yani çok vakit kaybediyorsunuz

Yas kac? Gencken oyle oluyor insanin ruhu kipir kipir ama bir yastan sonra insan daha duzenli bir is yasantisi istiyor…cocuk istemiyorsan neden olmasin yani.. cunku ben biliyorum o kadinda cocuguda baya zorluk cektiler

yani tüm memurluklar masa başı hep ayni rutinde ilerlemiyor, cidden eğlenceli olanlarda var ; ben bunu kast etmiştim

Yas kac? Gencken oyle oluyor insanin ruhu kipir kipir ama bir yastan sonra insan daha duzenli bir is yasantisi istiyor…cocuk istemiyorsan neden olmasin yani.. cunku ben biliyorum o kadinda cocuguda baya zorluk cektiler
Beni tanısan '' sen asla sıkılmazsın, evlenmezsin '' dersin Sevgilim bile olmadı. Zorlukları dediğim gibi elbet vardır. Ben çocuk istememe konusunda netim zaten evlenirsem de bunu öncesinde söyliycem. Kıpır kıpır olma durumu 60 yaşıma da gelsem değişmez. Bu konuda kendimi iyi tanıyorum. Hani şu emekli olup dünyayı gezen yaşlı turistler var ya hah öyle hayal ediyorum kendimi de :) Çünkü rutin hayattan hiç memnun olmadım. Ortaokul da bile kuzenlerime en son ben evlenirim aranızda dediğimde onlar '' tabi bunu söyleyen ilk evleniyor '' derlerdi. Tabi ki dediğim oldu. Hepsi çoluk çocuk sahibi Allah herkesin gönlüne göre versin tabi. Kimi hiç gezmeyi sevmez ama mutludur kimi sadece seyahat etmek için yaşar. Ben sonsuza kadar gezebilirim. 26 yaşındayım. Antalya'daydım en son şimdi annemin evle alakalı probleminde yardımcı olmak için dönmüştüm. Şimdi tekrar aktif hayatıma dönmeyi planlıyorum

yani tüm memurluklar masa başı hep ayni rutinde ilerlemiyor, cidden eğlenceli olanlarda var ; ben bunu kast etmiştim
Yok anladım sizi. Sadece iş meslek olarak sevmediğimden bahsettim. Asla yapmamda demiyorum tabi hayat neleri çıkarıyor karşımıza. Demek istediğim devlet memurunde memur olarak çalışmaların ortak yönü kimine göre eğlenceli olan şeyler bana iyi gelmiyor. Belediye, Ptt, Orman Bakalınlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Üniversitede memur olmak, hemşire, öğretmen, diyetisyen..... daha sayabileceğim devlete dayalı her kurum bana göre rutin olan işler. Zaten sizin eğlenceli bunlar ben kendim için eğlenceli olmadığını belirttim :)

haklı olabilirsiniz ben genel olarak Adnan ziyagil tadında biri olduğum icin
garanti ve güvende hissetmek benim için en önemlisi
ikinci en önemli kısımda boş zaman , sanki devlet dışında bu ölçüde boş zaman ancak kendi işinde o da çok uzun zaman sonra işi net oturtunca olur gibi geliyor

Net maasiniz olmamasi sorun degil, 25 yasinda hala bagimsizliginizi kazanmamaniz olmaniz sorun diyor insanlar. Cok zengin bir aile degilseniz, kisisel bagimsizlik genelde duzenli bir is ve maas ile kazaniliyor.

Ayrica is bulmak, okul sezonu gibi degil ki sene ortasi sene basi olsun. Ona bakarsaniz 2023 yeni basladi, ise baslamak icin cok guzel bir baslangicti. Biraz ogrenci kafasindan cikamamissiniz gibi geldi bana, 25 yas biraz daha ayaklarinizin saglam basmasi gereken bir yas.

18-22 yas arasi olsaydiniz, ben daha farkli bir yorum yapardim.

Ama 26 yas bunu soylemek icin erken degil mi? Bende 28 gibi evlendim evlenmem filan demedigim
Halde.. karsina biri cikar ve planlarin suya dusebilir..

Buarada icindeki cocuk olmesin istiyorsan zaten evlenmemen lazim erkekler yaslandiriyor insani birde anasi danasi derkenbirde cocuk insana omur torpusu gibi evlenmeyeceksen cocukta istemiyorsan yaslanmak icin sebep yok

Orası öyle canım adamın ömrünü yeme konusunda profesyoneller Beni tanıyanlar kabullendi artık. Yok ben anne olabilecek potansiyele sahip değilim cidden. Keşke çoğu kişi bu bilinçle ilerlese. Evlilikte çocuk istemeyen kafa dengi eşlerde çok. Biz şimdi tabi Türkiye'de erkeklerin genel özelliklerine bakarak yorumluyoruz haklı olarak. Ama çevremde 40 yaşına gelmiş karavanda yaşayan mutlu çiftlerde var. Gezmeselerde çocuksuz yaşamayı isteyende :) Bu yüzden hayatıma kolayca birini alamıyorum zaten. Yoksa evlenmek, çocuk yapmak basit. Önemli olan kendini tanıyarak ilerlemek :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…