Çevremdekilerin mesleğime burnunu sokması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de 23 yaşındayım 24 olacağım bu sene mezun oldum okulu 3 senede bitirdiğim halde akrabalar bana 6 sene okudun diyor okurken çalışıyordum sonra işi bıraktım bırakır bırakmaz daha mezun olmadan bana iş iş demeye başladılar işe girdim hiçbiri nasılsın ne yapıyorsun iş vs sormamaya başladı işten çıktım yine aynı muhabbetler. Bu konuda fazla takılmayın başvurdum diyin geçsin ama bu şekilde evde boş boş oturmak sıkıntı çünkü iş görüşmesine gidince sorulan sorular can sıkıntısı. Atanmayı düşünüyor musunuz bilmiyorum ama akrabalara kpssye hazırlanıyorum diyin bitsin onlar kolay nesil lise mezunu iyi işler bulmuşlar şuan bizi anlamalarına imkan yok.

Kadın polisler doğuya geliyor

Yani istemiyorsan polis olma tamam ama bi işe de gir yani zahmet olmazsa , me bileyim otur KPSS çalış atan , ayrıca her taraf yığınla dil okulu doku , sen hadi para buldun gittin 1001. Yi açacaksın diye hayallerdesin beş kuruş para kazanamazken .
Nereden baksan mantıksız

Cok imkansiz degil ama dil okulu icin çok donanımlı olmak gerekir. Kolay gibi gozuksede zor bir iş. Cok baglantin olmali. bence once bir dil okuluna işe gir derim cok faydasi olur

İlk sayfada yorumlardaki ikinci mesajımı okur musunuz

Ama siz de hiçbir şey yapmak istemiyorsunuz ki onlar bir sey öneriyor hayir diyorsunuz
Hayat öyle ben bu sene dinleneyim sen bekle şeklinde ilerlemiyor maalesef
Yaşım 25 demişsiniz ama kpss çalışmak kolay değil yas ilerledikçe maalesef unutkanlık artıyor
Bence yabancı diliniz varken yüksek lisans ordan belki akademisyenler denemek mantikli
Bu arada dil okulu da güzel bir düşünce ama maliyetli insallah acabilirsinjz

Ben editinizi de okudum 25 yasindaysaniz çalışıp barınma ve yiyecek ihtiyacinizi kazanacak kadar para kazanmalisiniz. Kafa tatili yapmaya hakkınizin olması için bir yıllık paranız olması lazım. Küçük değilsiniz elbette size karışacaklar paranızı kazanın kimse karışmasın . Anneniz kibar bile yaklaşıyor siz üstüne huzursuzluk çıkarıyorsunuz

Okudum ama fikrim ayni. Ben de 25 yasinda birkac ay ise ara vermistim cunku yurtdisina doktora programi icin cikacaktim, o arada biraz ara vermek bana iyi gelecekti. 18 yasinda evden ayrildigimdan beri hem calisip hem okuyordum. Ha ben 25 yasinda bu karari verdigimde 3 senedir arastirma gorevlisiydim ve yuksek lisansimi bitirmistim. Arastirma gorevliliginden istifa ettim ve birkac ay hicbir duzenimi bozmadan yine kendi evimde ve kendi birikimlerimle yasamaya devam ettim yurtdisina cikana kadar.

Bu sebeple ara vermeyi destekliyorum, ama aile evinde, maddi bagimsizligi olmadan KPSS calismak icin bile olsa ara vermeyi desteklemiyorum. Benim yetiskinlik anlayisima uymuyor malesef.

artık herşey dijitale taşınıyor. Bence hazır evdeyken 2 günde 1 video yükleyin. Sosyal medya, video platformlarına. Hem sevdiğiniz işi yapmış hem milyonlara ulaşma şansınız olur ve zamanla para da kazanırsınız.

Aileniz artık kendi ayaklarınız üzerinde durun diye o kadar para vermiş özelde okutmuş ama siz diyorsunuz ki kafa tatili Tatil dediğimiz şey hani uzun süre çalışırsın yorulursun ara verirsin. Siz çalışmıyorsunuz ki yaptığınız şey tatil olsun. Evde boş boş yayılmanın adı tatil degil

Çalışmayı sevmiyorsun ama artık ailene yük olmasan mı acaba. Çünkü anlaşılan onlar da bıkmış yani size daha kaç sene baksınlar? Hayır çalışmayacaksanız niye o kadar para harcattınız? Yazık valla.

Dil okulunu da aileniz mi açıverecek

Hosteste olabilirsin gerci hosteslerin cok uzun olmalari gerekmiyor

Arada ders veriyorum diyorsun, kendi masraflarini cikarabiliyor musun mesela?

Bence 1 sene ara vermekte birsey yok.. yqni ingilizce olmazsa polis ol nedir cidden bu kadar basitlestirenler utansin

İş konusunda haklı olabilirler ama polislik çok alakasız olmuş. İngilizce öğretmenliği bence güzel bir meslek neden polis olayım ki elimde böyle bir iş imkanı varken. Amaç para kazanmaksa gidip asgari ücretle bir yerde de çalışabilirsin konu o değil ki . Bence siz önce bi ne istediğinize karar verin sonra da hemen aksiyon alın bu noktada . Şu aşamada kafa tatili de olmuyor bu sürekli arkadan sesler gelirken beynen dinlenmiyorsunuz da . Konudan alakasız hosteslik demişler de aşırı mantıklı bu arada öğretmenlik düşünmüyorsanız değerlendirebilirsiniz

Dil okulu açmak neden hayal olsun ki
Ancak ciddi anlamda öğretmenlik yapmadan bu işe girmek maceraperestlik olur. öğretmenlik mezun olunca bildiğin bi eşey değil. derse girerek tecrübe kazanılır öğrenciyle birlikte öğrenir yerleştirirsin bilgileri. yine zamanla fark edilir hangi grup nasıl en iyi şekilde öğreniyoru fark etmek. kimse dil okuluna öylesine gelmez. insanlara başarı vaad etmelisiniz. bu da tecrübeyle olur.
tavsiyem en az 5-6 yıl yoğun çalışarak tecrübe ve birikim elde etmeniz çevre edinmeniz sonrasında hayalinizdeki işe başlamanız. başarılar diliyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…