- 15 Ağustos 2007
- 11.603
- 10.114
Kadın polisler doğuya geliyorPolisliği ne kadar basit bir meslek olarak görüyorlar. Ve son çare hep. Bu üzücü bir durum gerçekten. Bana da sürekli uzunsun sen polis ol. Uzun olmak polis olmak için bir vasıf mı?Geçen bir video izledim polis afedersin totosunu kaldıramıyor yerinden kilosu olmuş bilmem kaç yani koşamayacak hale de gelmemeleri lazım. Polislik cesaret ister. Birde bana '' kadınlar zaten masa başında oturuyor öyle doğuya da gitmiyorlar '' diyorlar. Hani kadın erkek eşitti diyorum bende. O mesleği seçtiysen doğuya kadında gitmeli. Neyse konu dışına çıkmayayım. İşin özü bende çok duyuyorum. Hepte istemediğimi çünkü dikkat problemim olduğunu söylesemde emin ol bunu hiç önemsemiyorlar. O yüzden he deyip geçeceksin. Hedefin ve hayalin neyse onu yap anne babanda olsa o baskıya maruz kalma.
Cok imkansiz degil ama dil okulu icin çok donanımlı olmak gerekir. Kolay gibi gozuksede zor bir iş. Cok baglantin olmali. bence once bir dil okuluna işe gir derim cok faydasi olurİngilizce öğretmenliği mezunuyum. Çok pahalı bir yerde okudum. Mezun olduktan sonra aynı şehirde arkadaşım aracılığıyla dershanede iş buldum başta sıcak baktım fakat şehri sevmediğim ve pahalılığından dolayı vazgeçtim. Annem benim aksime orayı çok sever bu yüzden biraz sürtüşme yaşadık onun derdi bence ben oradayken yanıma gelip kalabiliyo olmasıydı. Bu seneyi evde dinlenerek geçirmek istedim o yüzden iş aramıyorum, bahsettiğim dershane sadece bi fikirdi.
Neyse daha sonra dayım, ardından babam, ardından da annem polisliğe, oraya buraya vs. başvurmamı söylediler. "Şimdiki aklım olsa, ben senin yaşında olsam..." şeklinde nasihatlara boğdular. Son konuşmamız dün annemle oldu. Arkadaşım şehirdışından geldi polislik mülakatları için. Annem de tanıyor, geldiğini söyledim. Sen de başvur hayatın kurtulur boşuna mı okudun demeye başladı. Milyon kere aynı şeyleri söylediği için direkt patladım, ben öğretmenliği polis olmak için mi okudum diye diklenince trip atmaya başladı.
Bu arada annem hala öğrenci olduğum zamanlar, mezun olduktan sonra orda kalıp yüksek lisans yapmam için çokkkkk dil dökmüştü. Ama benim hiç böyle bir hayalim olmadı bu vizyonsuzluk mu?
Herkes sormadığım halde akıl veriyor, kimse sen ne olmak ne yapmak istiyorsun demiyor. Bunu dün tartışma sırasında anneme söylediğimde "biliyorum dil okulu açmak istiyorsun, ama bu çok uzak bi ihtimal" dedi. Neden uzak ihtimalmiş? Böyle diyince şevkimi kırıyor. Neyle açacakmışım. Sağolsun babam destek olur gerekirse kredi de çekerim, para biriktiririm veya ortak bulur açarım kısaca seçenekleri değerlendiririm daha yaşım 25 hemen yarın açamayacağımı zaten biliyorum. Ama liseden beri hayalim bu yönde. Çok mu imkansız bir şeyin hayalini kuruyorum?
İlk sayfada yorumlardaki ikinci mesajımı okur musunuzYani istemiyorsan polis olma tamam ama bi işe de gir yani zahmet olmazsa , me bileyim otur KPSS çalış atan , ayrıca her taraf yığınla dil okulu doku , sen hadi para buldun gittin 1001. Yi açacaksın diye hayallerdesin beş kuruş para kazanamazken .
Nereden baksan mantıksız
İlk sayfada yorumlardaki ikinci mesajımı okur musunuz25 yasindaki cocugum hicbir zorunlu durumu yokken evime gelip 1 sene calismayacagim, 'kafa tatili' yapacagim dese ben de aklima gelen is imkanlarini onune siralardim muhtemelen.25 yasina getirdigim cocugumun imkanlari dogrultusunda kendini gecindirmesini beklerim, bana bagimli yasamasini kabul etmem, kaldi ki bolumunuz de ozel ders vs vermeye uygun. Caba gormek istiyordur aileniz ki haklilar.
İlk sayfada yorumlardaki ikinci mesajımı okur musunuz
Peki kaç yılda bir tayin olmak zorunda? 7 yıldır aynı yerde. Tanıdığı var galiba onun. Beni göndermezler diyor.Yalnız yanlış bilgi ,polis kadinda olsa erkekte olsa tayine tabidir,şark görevini yapmak zorunda
Hosteste olabilirsinPolisliği ne kadar basit bir meslek olarak görüyorlar. Ve son çare hep. Bu üzücü bir durum gerçekten. Bana da sürekli uzunsun sen polis ol. Uzun olmak polis olmak için bir vasıf mı?Geçen bir video izledim polis afedersin totosunu kaldıramıyor yerinden kilosu olmuş bilmem kaç yani koşamayacak hale de gelmemeleri lazım. Polislik cesaret ister. Birde bana '' kadınlar zaten masa başında oturuyor öyle doğuya da gitmiyorlar '' diyorlar. Hani kadın erkek eşitti diyorum bende. O mesleği seçtiysen doğuya kadında gitmeli. Neyse konu dışına çıkmayayım. İşin özü bende çok duyuyorum. Hepte istemediğimi çünkü dikkat problemim olduğunu söylesemde emin ol bunu hiç önemsemiyorlar. O yüzden he deyip geçeceksin. Hedefin ve hayalin neyse onu yap anne babanda olsa o baskıya maruz kalma.
Nerde olduğuna göre değişir, ve daha önce nerelerde çalıştığına göre dePeki kaç yılda bir tayin olmak zorunda? 7 yıldır aynı yerde. Tanıdığı var galiba onun. Beni göndermezler diyor.