• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cevaplariniza ihtiyacim var...

turkuaz86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
2.068
533
123
Merhaba Bayanlar,

bir seneden fazladir evliyim. Ilk baslarda cok sorun ve kavgalarimiz olsada esimle artik yavas yavas birbirimize alisma ve tanima evresinden gectigimizi düsünüyorum. Tek sorunum ablasiyla ve annesiyle. Bir türlü onlara olan sinir ve öfkemi atamiyorum icimden. Sürekli esime patliyorum. Yapmak istemiyorum ama bir sekilde oluyor. Eskiden cok sakin ve sessizken. Artik hic tahammül edemiyorum bircok seye. Esimle cok zor bir sürecten gectik. Dügünümüz olmadi cenazemiz vardi cünkü. Bassagligi ve tebrigi icerisinde bir nikah kiydik. O zor zamanlari bile birlikte astik.Annesine dahi destek oldum o zamanlarda. Esimin ablasi o dönemde hic ne aradi ne halimizi hatrimizi sordu. Hep ben yazdim ona. BU arada diger konularimdanda okunacagi üzere esimle tanismamiza o ve esi vesile oldu ancak hicbir sekilde o sicakligi göstermedi ne gariptir ki.

Aradan gecen bir seneyi askin hic merak edip beni aramadi sormadida. Sürekli esimle görüstü ve selam yolladi sadece. Ben inatla ona yazdim pek kaale almadi. Etrafimdan onlarin ailesinden bana yakin davranan kim varsa kendisine cekti. Artik akraba cevresinden bile ne beni arayan nede soran var. Hic bir sekilde ne akraba nede ailesine ne seviyemi bozdum ne de terbiyemi. Bana o kadar sey söylendigi halde ben sustum sesimi cikartmadim. Ama artik hersey o kadar birikmis durumda ki, sanki en kücük seyde aninda parlayacagim hissiyati var icimde.

Tahammülüm bile kalmadi. Esimden is dolayisiyla bir haftadir ayriyim. Ve icimde öyle korkular var ki. Simdiye kadar hicbirsey iyi gitmedi. Dahada kötü olacagindan korkuyorum. Hep endiseliyim.
Bundan alti ay önce psikologa gittim, Anksiyete ve Depresyon ayni zamanda panik atak teshisi koydu. Ilac kullanmam gerektigini söyledi. Birkac kereden sonra gitmedim. Hic bir sekilde yardimci olmadi cünkü.
Ama simdi yine hep aglamakli, mutsuz, korkulu, endiseli, bir histeyim. Yaklasik 9 10 ay önce korunmayi biraktim. Cocuk yapmaya karar verdik. Zaten sürekli aileden de herkes bekliyordu. KI bu konusmalar görümcemin yaninda dahi oluyodu. Sürekli garip bir sekilde gülüyodu.
Ancak öyle birsey gelisti ki akabinde , görümcem hemen hamile kaldi ve suanda dogurdu. Öyle icime oturdu ki, ben hala hamile kalamadim.Allah isteyen herkese nasip etsin insallah. Ve öyle bir nispet yapiyoki görmelisiniz :(. Herkes bana yapin diyo hala bebek, görümcem bunu duydugunda surati asiliyor. KOnuyu dagitmak icin elinden geleni yapiyor. Benimle ne alip vermedigi var cözebilmis degilim. Buda beni cok sinirlendiriyor. Beni kaale almayisi, nispet yapmasi sinirlerimi geriyor. Abla kardes olmayi yeglerken olana bakin.

Bir senedir arayip sormayan hanimefendi. simdi ben yardim gerekiyor mu diye sordugumda! " Bana uygun bebek esyalari bulabilcegim yerleri önerirmisin" diyor...

Ben bu isi anlamadim, kafamda almiyor. Sürekli beni asagilayici, alayci konusmalari vs sinirlerimi bozuyo ayni ortamdayken. BU yüzden benden bile o kadar soguttu ki kendini, görüsmek dahi istemiorum. Ama esiminde ablasi. Nasil olacak bu is? :( Icim icimi kemiriyor. Hic bir sekilde onlardan deger görmedim. Hak etmedim ya.
En zoruda esimin bunlari normal görüyor olusu ve benim abarttigimi düsünmesi.

Benim evime esimin ailesi bir kere dahi gelmedi, kac kere cagirsamda, araba olmayisini vs bahane ettiler. Kayinvalidem mecburiyetten birkac kere geldi, sonrasi kesildi.Bunlar hepsi moralimi bozuyo, ben gelinligimin hicbirini böyle hayal etmemistim. En azindan bir anlayis olsaydi ne vardi sanki. :( Esimin ablasi annesinin evine geldi tatile. Hamileydi o arada. Evime davet ettim. Kusura bakma 3. kata cikamam hamileyim dedi! Yani sürekli bi bahane. Hamile olmadigindada gelmedi ki hic. Evimde gelip oturmuslugu yok. Herkesle konusur sohbet eder, ay ne kadar güzel olmussun zayiflamissin der, benimle o 3 haftada bir sohbet bile etmedi. Onunla konustugumda yüzüme dahi bakmiyo, beni kaale almiyor. Sirf esimle mutahap oluyor. Cildiracagim artik. Seviyemide bozmayim diyorum, birak herkes yaptigindan utansin diyorum, oda yok! O kadar yüzsüzler ki, inanilir gibi degil.

Napayim ben, cevaplariniza ihtiyacim var, baska bir sehre tasinma olayi var, yeniden ev, is düzen hem istiyorum hem istemiyorum. O kadar korkuyorum ki artik herseyden. Insanlara olan güvenim bile sarsildi sanki.

Niye bu kadar onemsiyosunuz ki

Gelmesinler gitmesinler konusmasinlar çok büyük is sanki padisah soyundan..

Millet kirk takla atiyor mesafe koyabilmek icin, siz gelip gitmiyolar diye uzuluyosunuz

Onlara da boyle ısrarci yaklastiysaniz kendilerini cok bisey sanmislar demekki

Esinde problem etmiyosa ne güzel iste, size uzak olsunlar ne halleri varsa gorsunler . Boyle insanlarin yakinligindan ne hayir goreceksiniz ki uzakligi bu kadar uzuyo sizi

Merhaba Bayanlar,

bir seneden fazladir evliyim. Ilk baslarda cok sorun ve kavgalarimiz olsada esimle artik yavas yavas birbirimize alisma ve tanima evresinden gectigimizi düsünüyorum. Tek sorunum ablasiyla ve annesiyle. Bir türlü onlara olan sinir ve öfkemi atamiyorum icimden. Sürekli esime patliyorum. Yapmak istemiyorum ama bir sekilde oluyor. Eskiden cok sakin ve sessizken. Artik hic tahammül edemiyorum bircok seye. Esimle cok zor bir sürecten gectik. Dügünümüz olmadi cenazemiz vardi cünkü. Bassagligi ve tebrigi icerisinde bir nikah kiydik. O zor zamanlari bile birlikte astik.Annesine dahi destek oldum o zamanlarda. Esimin ablasi o dönemde hic ne aradi ne halimizi hatrimizi sordu. Hep ben yazdim ona. BU arada diger konularimdanda okunacagi üzere esimle tanismamiza o ve esi vesile oldu ancak hicbir sekilde o sicakligi göstermedi ne gariptir ki.

Aradan gecen bir seneyi askin hic merak edip beni aramadi sormadida. Sürekli esimle görüstü ve selam yolladi sadece. Ben inatla ona yazdim pek kaale almadi. Etrafimdan onlarin ailesinden bana yakin davranan kim varsa kendisine cekti. Artik akraba cevresinden bile ne beni arayan nede soran var. Hic bir sekilde ne akraba nede ailesine ne seviyemi bozdum ne de terbiyemi. Bana o kadar sey söylendigi halde ben sustum sesimi cikartmadim. Ama artik hersey o kadar birikmis durumda ki, sanki en kücük seyde aninda parlayacagim hissiyati var icimde.

Tahammülüm bile kalmadi. Esimden is dolayisiyla bir haftadir ayriyim. Ve icimde öyle korkular var ki. Simdiye kadar hicbirsey iyi gitmedi. Dahada kötü olacagindan korkuyorum. Hep endiseliyim.
Bundan alti ay önce psikologa gittim, Anksiyete ve Depresyon ayni zamanda panik atak teshisi koydu. Ilac kullanmam gerektigini söyledi. Birkac kereden sonra gitmedim. Hic bir sekilde yardimci olmadi cünkü.
Ama simdi yine hep aglamakli, mutsuz, korkulu, endiseli, bir histeyim. Yaklasik 9 10 ay önce korunmayi biraktim. Cocuk yapmaya karar verdik. Zaten sürekli aileden de herkes bekliyordu. KI bu konusmalar görümcemin yaninda dahi oluyodu. Sürekli garip bir sekilde gülüyodu.
Ancak öyle birsey gelisti ki akabinde , görümcem hemen hamile kaldi ve suanda dogurdu. Öyle icime oturdu ki, ben hala hamile kalamadim.Allah isteyen herkese nasip etsin insallah. Ve öyle bir nispet yapiyoki görmelisiniz :KK43:. Herkes bana yapin diyo hala bebek, görümcem bunu duydugunda surati asiliyor. KOnuyu dagitmak icin elinden geleni yapiyor. Benimle ne alip vermedigi var cözebilmis degilim. Buda beni cok sinirlendiriyor. Beni kaale almayisi, nispet yapmasi sinirlerimi geriyor. Abla kardes olmayi yeglerken olana bakin.

Bir senedir arayip sormayan hanimefendi. simdi ben yardim gerekiyor mu diye sordugumda! " Bana uygun bebek esyalari bulabilcegim yerleri önerirmisin" diyor...

Ben bu isi anlamadim, kafamda almiyor. Sürekli beni asagilayici, alayci konusmalari vs sinirlerimi bozuyo ayni ortamdayken. BU yüzden benden bile o kadar soguttu ki kendini, görüsmek dahi istemiorum. Ama esiminde ablasi. Nasil olacak bu is? :KK43: Icim icimi kemiriyor. Hic bir sekilde onlardan deger görmedim. Hak etmedim ya.
En zoruda esimin bunlari normal görüyor olusu ve benim abarttigimi düsünmesi.

Benim evime esimin ailesi bir kere dahi gelmedi, kac kere cagirsamda, araba olmayisini vs bahane ettiler. Kayinvalidem mecburiyetten birkac kere geldi, sonrasi kesildi.Bunlar hepsi moralimi bozuyo, ben gelinligimin hicbirini böyle hayal etmemistim. En azindan bir anlayis olsaydi ne vardi sanki. :KK43: Esimin ablasi annesinin evine geldi tatile. Hamileydi o arada. Evime davet ettim. Kusura bakma 3. kata cikamam hamileyim dedi! Yani sürekli bi bahane. Hamile olmadigindada gelmedi ki hic. Evimde gelip oturmuslugu yok. Herkesle konusur sohbet eder, ay ne kadar güzel olmussun zayiflamissin der, benimle o 3 haftada bir sohbet bile etmedi. Onunla konustugumda yüzüme dahi bakmiyo, beni kaale almiyor. Sirf esimle mutahap oluyor. Cildiracagim artik. Seviyemide bozmayim diyorum, birak herkes yaptigindan utansin diyorum, oda yok! O kadar yüzsüzler ki, inanilir gibi degil.

Napayim ben, cevaplariniza ihtiyacim var, baska bir sehre tasinma olayi var, yeniden ev, is düzen hem istiyorum hem istemiyorum. O kadar korkuyorum ki artik herseyden. Insanlara olan güvenim bile sarsildi sanki.
Neden bu kdr takinti haline geldiki esinin ailesyle gorusmek..birda bicok kisi var sizinle ayni durumda..sahsen sizi aramayani siz hic aramayin esinizle aranizi duzeltmssnz mutlukuginiza bakin ne yaoacaksiniz onlari...hem hamile kalamamis opmanizda gayet normal zor bi surectn gecmssnz ve hersekilde etkilenyr hormonlar bunu dusunup stres yaoarsanz dahada olmaz..rahat olun hersey yolunda esinle sorunlarini asmisn tedrgn olman icin emin ol hicbir sebep yok..ailesi hic onemoi degil onemoi olan esin.onunlada iisen daha nolsun yipratma kendini pozitif bak herseye kotuyu dusunme en cokta daraldiginda allaha dua ett

Esinizin ailesi pek samimi olmak istemiyorlar anladigim kadariyla.
Esiniz icinde bu problem degilse ne guzel iste.
Sizde sallamayin, gorurseniz merhaba merhaba..
Herkes boyle olsun ister siz bunu dert ediyorsunuz.
Mesafe her zaman en guzelidir.

Çok fazla değer vermişsiniz ve çok havaya sokmuşsunuz. Eşinizle aranız iyi mi ona bakın. Diğerlerini boş verin. Anlaşılan kıskanıyorlar. Uzak durmak daha iyi hiç dert etmeyin. Yapacağınızı yapmışsanız vicdanınız rahatsa kendi işinize ve eşinizle mutlu olmaya bakın. Başka bir yere taşınma imkanınız varsa daha iyi olur. Rahatsızlıklarınız için dr.a güvenmiyorsanız başka bir dr. araştırın ve gidin. Durup dururken ağlama krizleri depresyon belirtisi bence ihmal etmeyin.

Millet kayınvalide,görümce evinden çıkmıyor diye şikayet eder,siz niye gelmiyorlar diye dert ediyorsunuz.Gelmezlerse gelmesinler zorla mı getireceksiniz? Ben hatayı sizde buldum kusura bakmayın.Görümce sizi takmıyor siz zorla mesaj atıyorsunuz,konuşmaya çalışıyorsunuz.Yahu gurur yapın biraz,sizi istemeyeni siz hiç istemeyin.Bırakın ne hali varsa görsün,niye zorluyorsunuz ki bu kadar?

Evet dert ediyorum sanirim. En büyük sebepte su ki, esimle yazisirlar, telefonlasirlar. Ama benimle konusmuyorlar. Böyle oluncada kendimi eksik hissediyorum sanki. Neden diye soruyorum kendime. Birde sürekli benimle alay ettiler vs. Artik öyle raddeye geldim ki, esimle görüstüklerinde bile, esim onlara zaman ayiriyor diye kiskanir oldum. Sanki bana ihanetmis gibi gelir oldu artik. Paranoya baglayacagimdan korkuyorum. Zaten büyük kavgalarimiz hep ailesinden dolayi oldu. Artik esimede birsey diyemiyorum. Ben böyle bir ailede büyümedim, herkes herkesle iletisim halindeydi, öyle gördügüm icin suanda cok garip geliyor sanirim. Ama bu buhrani üstümden atamadim. Umursamaz. tinlamaz olmak istiyorum. Onu yapmam icin ne önerirsiniz? Ben hep öyle yaptigimda yada bir söz söyledigim karsimdaki kirar veya terbiyesizlik yapiyormusum gibi geliyor. Bunu kirmam lazim ama nasil? Inanirmisiniz görümcem kayinvalidevim evine geldiginde, kayinvalidem benimle üc hafta konusmadi. Sanki onunla hic anlasamiyorum intibasi birakmaya calisti galiba. Esim bile bu duruma o kadar bozuldu ki. Üc hafta boyunca görümcem benim bir kelime etmedi nerdeyse. Bende haliyle cekindim. KOnusmaya calistim ama kaale bile almadi. Kayinvalideme sordum neden benimle konusmadigini, söyledigini sebep suydu, görümcemle konusmamisim!! Anlatmaya calistim dinlemedi. Delirdim resmen. Görümcem gidincede hicbir sey yokmus gibi davrandi. Ben böyle iki yüzlülük görmedim. Görümceme hediye yaptim, ben böyle soguk ve umursamaz bir tsk görmedim hayatimda. Esi daha fazla sevindi hediyeye. Geldiginde esime öyle hediyeler getirmiski, bana en az alti beden büyük olan battal bir etek!!! Dedim bu kadin benimle dalga geciyor. Yinede nazikce tsk ettim. Sürekli cirkin oldugumu vurguluyor konusmalarinda, bana degil herkesin icin öyle laflar söylüyor ki, ben utaniyorum. Yerin dibine batiyorum resmen. Bunlardan dolayi özgüvenim iyice yerlerde.

Ya bu iste bir is var bukadar sana tepkili uzaklar yada sen fazla abartiyorsun anlattiklarini bende yasasam zoruma gider nekadar iyi olunsada kocayla insan bir düşünüyor niye boyleler diye okadar kafana takmişsinki hasta olacaksin hapta aliyormuşsun nebilim kendini rahatlat biraz onlari kafandan sil gerektiginde saygini goster bitsin yoksa bu kadar kendini yipratacaksin, bende hayret ediyorum bukadar sana niye uzaklar cittiye falan almiyorlar yada hastaligindan dolayimi boylesin bagzi seylerin yalnis anlayabiliyorsun bilemedimki inslalh duzelir hersey kocanla iyi olmaya bak mutlu olursun insalalh bebeginde inalalah enkisa zamanda olur hakkinda hayirlisi olsun canim

Aman bosver ya o kim oluyor ne hali varsa gorsun sen ondan uzak dur takma

Bunları bu kadar ciddiye alma..kendini üzmeye hasta olmaya değer mi?değmez. .
Sen "eşimin annesidir,ablasıdır" diye saygı duyuyosun ama onlar "oğlumun, kardesimin karısı" diye saymıyor seni. .o haldr sen de umursama...esinle iyi isen onları önemseme..

Bunu başarabilirsin..kendine evliligine bak.çocuk yapmak için de rahat bir kafa gerekiyor stressiz olmak lazım. .

Ya bu iste bir is var bukadar sana tepkili uzaklar yada sen fazla abartiyorsun anlattiklarini bende yasasam zoruma gider nekadar iyi olunsada kocayla insan bir düşünüyor niye boyleler diye okadar kafana takmişsinki hasta olacaksin hapta aliyormuşsun nebilim kendini rahatlat biraz onlari kafandan sil gerektiginde saygini goster bitsin yoksa bu kadar kendini yipratacaksin, bende hayret ediyorum bukadar sana niye uzaklar cittiye falan almiyorlar yada hastaligindan dolayimi boylesin bagzi seylerin yalnis anlayabiliyorsun bilemedimki inslalh duzelir hersey kocanla iyi olmaya bak mutlu olursun insalalh bebeginde inalalah enkisa zamanda olur hakkinda hayirlisi olsun canim
Iste tamda bundan dolayi kafama takiyorum ya. Ben ne yaptimda böyle davraniyorlar diye düsünmekten üzülür oldum artik. Benimde cok zoruma gidiyor.

Iste tamda bundan dolayi kafama takiyorum ya. Ben ne yaptimda böyle davraniyorlar diye düsünmekten üzülür oldum artik. Benimde cok zoruma gidiyor.
Vallahi onlari anlattiginda ben bile daraldim yani bukadr ne bunlarin tavirlari ilginc gercekten üzülmen normal ama diyirumya alistir kendini hayatina bak onlarla gerekmetigince gorusme nekadr goremesen senin icin iyi, gorursen tavirlarina konustuklarina takip uzulceksin bak bugun kendinlen konus onlari umursamayacagina takmicagina baska seyelrle mutlu ol kocanla ilgilen bosver onlari oyle kabul et gitsin o neyapti ne dedi takarsan sen daha cok uzulceksin canim benim inan üzüldüm haline insani düşündürdukleri hep yipratir oyuzden rahat ol onlari oyle kabul et az görüş umarim huzurun gelir yerine:KK54:

Ama bir kötü olay daha var ki o da su. Esim sürekli ablasiyla cepten görüsüyor. Öyle cok görüsüyorlar ki, ya sanki ben esi degilde oymus gibi geliyor. Sürekli evli ve cocuklu bir abla, hergün kardese yazar mi, iki üc günde bir telefonda görüntülü görüsür mü? Yani arada bana zaman kalmiyo. Esim suanda is nedeniyle baska bir sehirde, onunla görüsüyorum cikmam lazim diyo, bir bakiyorum ikisi online. Artik bu konulari dahi esime acmak istemiyorum.Sürekli kavga cikiyor cünkü. Sanirim esime bu gibi seyleri cok söylendigim icin, artik bana ablasiyla ilgili seyde dogruyu söylemekten dahi cekiniyor sanirim. :(

Hamile oldugunu bile ilk esime söylüyor, kimseye söyleme diyor!!!

Özür dilerim ama eş ve görümce belirtmeleri olmasa sevgilisini elinden aldığınız bir kadının size olan tavrı diye düşünebilirdim.
Beni yanlış anlamayın niyetim sizi üzmek değil. Sadece okuyunca bana öyle geldi.

Evet dert ediyorum sanirim. En büyük sebepte su ki, esimle yazisirlar, telefonlasirlar. Ama benimle konusmuyorlar. Böyle oluncada kendimi eksik hissediyorum sanki. Neden diye soruyorum kendime. Birde sürekli benimle alay ettiler vs. Artik öyle raddeye geldim ki, esimle görüstüklerinde bile, esim onlara zaman ayiriyor diye kiskanir oldum. Sanki bana ihanetmis gibi gelir oldu artik. Paranoya baglayacagimdan korkuyorum. Zaten büyük kavgalarimiz hep ailesinden dolayi oldu. Artik esimede birsey diyemiyorum. Ben böyle bir ailede büyümedim, herkes herkesle iletisim halindeydi, öyle gördügüm icin suanda cok garip geliyor sanirim. Ama bu buhrani üstümden atamadim. Umursamaz. tinlamaz olmak istiyorum. Onu yapmam icin ne önerirsiniz? Ben hep öyle yaptigimda yada bir söz söyledigim karsimdaki kirar veya terbiyesizlik yapiyormusum gibi geliyor. Bunu kirmam lazim ama nasil? Inanirmisiniz görümcem kayinvalidevim evine geldiginde, kayinvalidem benimle üc hafta konusmadi. Sanki onunla hic anlasamiyorum intibasi birakmaya calisti galiba. Esim bile bu duruma o kadar bozuldu ki. Üc hafta boyunca görümcem benim bir kelime etmedi nerdeyse. Bende haliyle cekindim. KOnusmaya calistim ama kaale bile almadi. Kayinvalideme sordum neden benimle konusmadigini, söyledigini sebep suydu, görümcemle konusmamisim!! Anlatmaya calistim dinlemedi. Delirdim resmen. Görümcem gidincede hicbir sey yokmus gibi davrandi. Ben böyle iki yüzlülük görmedim. Görümceme hediye yaptim, ben böyle soguk ve umursamaz bir tsk görmedim hayatimda. Esi daha fazla sevindi hediyeye. Geldiginde esime öyle hediyeler getirmiski, bana en az alti beden büyük olan battal bir etek!!! Dedim bu kadin benimle dalga geciyor. Yinede nazikce tsk ettim. Sürekli cirkin oldugumu vurguluyor konusmalarinda, bana degil herkesin icin öyle laflar söylüyor ki, ben utaniyorum. Yerin dibine batiyorum resmen. Bunlardan dolayi özgüvenim iyice yerlerde.
Aaaa bi kendine gel şekerim noluyosun.Sen niye onun ilgi ve tasdiğine ihtiyacin niye olsun.Üstelik sosyal ve dinsel olarak da yanliş davranan ve kocanin ablasi olmasindan başka dikkate alman gereken vasfi olmayan biri uçin kurt koyma ićine...gez toz para kazan o kiskansin.Kadin senin sinirini bozmayi öğrenmis.Sen öğretmişsin...ayyy hiç takmam ya

İnsanız sonuçta öfkelerimiz olabilir, kimse kimseyi zorla sevmek zorunda da değil. Düşünüp düşünüp kendinizi hasta edersiniz, hele ki öfkenizi eşinizden çıkarmanız evliliğinizi gereksiz yere yıpratır. Önce kendinizi ve eşinizi düşününün.

baska yardimci olabilecek öneriler var mi?
Psikopat görümcenin eşinin üzerinde bir anne gibi etkisi var sanırım.

Git işte başka şehre miss gibi, uzaklaş KV den de görümceden de. Umrunda olmasın. Kendine arkadaşlar edin. Onlarla sosyalleş. Dil öğren. Eşin kardeşiyle chat yapıyorsa sen de dilini online chat yaparak geliştirirsin.

Bak bu dünya da herkes 80 yaşını görmüyor. Yarının bile garantisi yokken, sen geçmişe baktığında yıllarını görümcem neden öyle yapmış, neden böyle demiş, niye bana konuşmamış, ben mi hatalıydım acep diye stress sıkıntıyla geçirmiş olduğunu farkedersen üzülmeyecek misin?

Gençliğin keyfine bak, eşini sev , sevil. Ye -iç gez, maneviyatını zenginleştir. Senin değerini insanların sana nasıl davrandığı belirlemez, sen kendi değerine sahip çık, kimseye de hakkettiğinden fazla önem verme.

seni kıskanıyordur sadece abisiyle muhattap olarak seni kıskandırmaya üzmeye çalışıyor olabilir ki ben burdan bunu çıkardm. sizi tanıştıran oymuş bi sorun geçmemiş ama birden tavır almış belki abisi sizi çok sevdi o da kıskandı..

siz de bu şekilde kendinizi üzerek ona istediğini vermiş oluyorsunuz..ne güzel sizinle muhattap olmuyormuş kendinizi neden eksik hissediyorsunuz anlamadım? beni sevmeyeni, ben hiç sevmem istemem diyeceksiniz koyacaksınız tavrınızı niye bu kadar kendinizi eziyorsunuz ezdiriyorsunuz anlamam..

ne kadr iyi olsalar da gelmesinler gitmesinler canıma minnet.. az silkin kendine gel abisiyle görüşüyorsa görüşssün kıskanma eşinle aran açılır görümcenin yapmak istediği de bu prim verme..çatlasın dursun aksine eşinle daha iyi ol..

erkek ne kadar sevmese de ailesi haksız kötü de olsa baş tacı etme gibi huyları var konusunu bile açma takma o ablasıyla konusurken kendine uğraşacak başka şeyler bul kafanı dğıt..daha nasıl denir bilemedim

Herkese EDERİ kadar DEĞER vereceksin.

Onlar seni iplemiyorsa, sen hic ipleme.

Misal arayip sormayan gorumcene durmadan mj atip, totosunu kaldirman senin suçun. Ne atiyon mj. Ne ara, ne sor. Hatta kv bile arama. Hatta gitme. Yeri geldiginde altta kalma cvp ver.

Bak o zaman kiymetli olursun.

Back