Cetvelciler hizaya girdi, iş başındalar;)))

çok özeniyorum size valla şöyle herşeye yetişebilen bir hanım olmayı çok isterdim maşallah sizlere

ayyyyyyy mirjam sen çocuklu halinle ne işler yapıyorsun maşallah ben de çoluk çocuk yok rahatım ama elim kalkmıyor hiçbirşeye senin yazdıklarından sonra utanıyorum valla
canim bazi seyleri cocuk olunca mecbur yapiyosun, bende cocuk yokken ki o zaman 2+1 bir dairede kaliyoduk bende senin gibi bisey yapmak icimden gelmezdi haftada 2-3 defa supururdum evi ama simdi oncelik cocugun oluyor mesela surekli yerlerde gezdigi (surundugu) icin mecburen hergun evi supurup silmek zorundayim ve camasirlar bir yasina girene kadar herseyini utuluyordum mikroplari olsun diye hidrofil bezler kullaniyordum banyodan sonra kurulamak icin onlari sadece 1 kez kullaniyordum makinada 90 derecede yikayip utuluyordum ama simdi herseyini utulemeyi biraktim mikroplarada alissin diye

haklısın tatlım çocuk bütün hayatı değiştiriyor muhakkak

çok özeniyorum size valla şöyle herşeye yetişebilen bir hanım olmayı çok isterdim maşallah sizlere
benden de bi maşallah
bu arada günaydın herkese
günaydın canımmm
gunaydin kizlar, bugun insallah kalan islerimi yapicam oglumun uyku saatini bekliyorum simdi
kolay gelsin şekerr

haklısın tatlım çocuk bütün hayatı değiştiriyor muhakkak
muhakkak

Selamlar herkese
sana da selamlar bebeğim

merhaba intizamlı kızlar.

çamaşır asarken türüne,boyutuna göre asanlar kimler?
eskiden mandalları da aynı seçerdim.
ben ben ben
ben de türüne büyüklüğüne göre asarım,
mesela çamaşırları orta yerlere asarım ki üzerlerine toz gelmesin diye

ben ben ben
ben de türüne büyüklüğüne göre asarım,
mesela çamaşırları orta yerlere asarım ki üzerlerine toz gelmesin diye
evimize ilk ardımcı bayan geldiğinde çamaşır asma şekli deli ediyordu beni.
türü,rengi,büyüklüğü karmakarışık asardı.
bir de pantolonları çevirmeden ve belinden asardı.
evde olunca kuruyan çamaşırı hemen toplarım.
o iki gün ellemezdi.
şimdi cam balkonum var oraya asıyorum.
çarşaf,nevresim dışarı askıya.
onlarında en düzgün olacak şekli var.
mutlaka öyle olmalı.

beyazlara takıntılıyım.
sodasız yıkayınca yıkanmış gibi gelmiyor.
unuttuysam bir daha atıp yıkarım.

yazdıkça hastamıyım diyorum kendime.

yaşasın kurutma makinasıııı ama kumaş pantalon ve gömlekleri onda kurutmuyorum
pantalonları belinden etek askılarına asıyorum( hani şu mandalı üstünde olan askılar)
gömlekleri de normal elbise askılarına asıp öyle kurutuyorum
zaten askıya asılı olduklarından kuruyunca doğru dolaba
bi de böyle kendi ağırlığıyla kuruduğundan fazla kırışmıyor ütü işi kolaylaşıyor

bak sen,hiç aklıma gelmez böyle bir yöntem.

bir arkadaşım da 15 yıllık evli.
hiç ütü yapmadım diyor.
son sıkmasını düşük ayarlıyormuş.
öylece asıyorum dedi.
oğlu benim oğlumla aynı okulda,yaşıt.
ben her şeyini ütülerim.yetiştiremem bile,hergün kirleniyor beyaz olunca.
kazakları bile ütülerim.
iç çamaşırlar hariç.onlara da zaman yetmez zaten.:)))

sodayı nasıl kullanıyorsun tatlım bildiğimiz çamaşır sodası değil mi duydum ama nasıl kullanılır bilmiyorum

sodayı nasıl kullanıyorsun tatlım bildiğimiz çamaşır sodası değil mi duydum ama nasıl kullanılır bilmiyorum
beyazları yıkarken hem ana yıkamaya,hem ön yıkamaya deterjanla yarı yarıya koyuyorum.
soda koyduğumda deterjan miktarını azaltıyorum.
her yıkamada daha beyaz oluyor.:)

ablalarım bana yardım edin..
bilenleriniz de var evimi paylaşmıştım ama bilmeyenlerinizde vardır; misafirlik çatal kaşıklarım sandığında salonda duruyor.
fakat ben sandığı atmak istiyorum.
çatal kaşıkları mutfağa alamam yerim yok.
konsola koyacağım fakat nasıl koyabilirim ne tip kutu sepet vs içinde gruplandırabilirim?
veya başka öneriniz var mı?
yemek çatal kaşık bıçak tatlı kaşık çatal bıçak çay kaşıkları ve servis kaşıkları var...

beyazları yıkarken hem ana yıkamaya,hem ön yıkamaya deterjanla yarı yarıya koyuyorum.
soda koyduğumda deterjan miktarını azaltıyorum.
her yıkamada daha beyaz oluyor.:)
lekeleri de gideriyor mu peki? ben leke giderici beyazlatıcı ürünlerden koyuyorum fakat hep çok kimyasal içime sinmiyor bu soda daha mı az zararlı?

lekeleri de gideriyor mu peki? ben leke giderici beyazlatıcı ürünlerden koyuyorum fakat hep çok kimyasal içime sinmiyor bu soda daha mı az zararlı?
beyazlara bazen açık renklilere kullanıyorum.
küçük kızımın lekeli kıyafetleri hem temiz çıkıyor.
hiç öyle leke kaldığını hatırlamıyorum.
doğal bir temizleyici,kireci de kırıyor ve daha beyaz oluyor çamaşırlar.

dağcım nerden alıyorsun bu çamaşır sodasını markası falan varmı? ben bir ara kadınlar kulbunde okuyup heveslenmiştim ama bulamadım marketlerde
ben de beyazlıları bir gece beyaz sabunlu suda bekletip makinada önce 15 dk lık programda yıkama yaptırıyorum (beyaz sabunu gitsin diye deterjanla beraber sarartıyor dediler) sonra 60 derecede ön yıkamalı programda ek durulamalı olarak çalıştırıyorum baya beyaz çıkıyorlar leke falan da kalmıyor onu da buradan öğrendim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…