- Konu Sahibi Tembelgiller
- #1.441
23 üm bende Haşimi seviyorum ve hep bu yaşta kalmak istiyorum galiba..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
23 üm bende Haşimi seviyorum ve hep bu yaşta kalmak istiyorum galiba..
Haşim kim yaa
Yaşımı olacaktı pardon
Gerçekten çok hoş ve iç açıcı bir salon olmuş bu odanın içinde şen kahkahaları niz hiç bitmesin mutlu huzurlu oturun inşallahAaa bak bunu buldum cekmişim feyse atmışım daha önce
Koltuk kısmı gorunuyor sadece birde şimdi o yanda gorunen 2liyi karsı tarafa aldım biraz seklini değiştirdim yemek masası kısmı acıldı biraz
Daha detaylı eklerim canım 1-2 gune
Eki Görüntüle 1512038
günaydın bebekgunaydin sayfamizin citirlari duzenli, temiz, titiz hatunlari gunaydin
Hımmm biraz çaktım kköfte yi Teşekkürler canım Günaydınmaviliye ithaf olunur
Country yöresel evlerin ve eskiyi anımsatan tarzların bulundurulduğu dekorasyonmodelidir. Bu ortamlar sıcak ve huzur dolu olmakla birlikte kişilerin üzerinde eskiyi anımsatan bir durumu vardır. Dolu bir görüntü olmasına rağmen, sade bir tasarımdadır. Bu model dekorasyon genel olarak zıt bir tarzdır. Modern mobilyalardan çok farklı modellerde olduğu söylenir. Eski köy evlerini anımsatması ile belirli kişiler tarafından tercih edilmektedir. Fakat bu dekorasyon çeşidinin yeni modern mobilyalarla müthiş ötesi bir uyumu vardır.
Amerikan, İngiliz ve Fransız usulü en çok bilinen country tarzlarıdır. Bunların hepsi birbirinden farklı olmasına rağmen aynı özellikleri barındırır. Amerikan country kaba görüntüsü ile sert hatlara sahip mobilyalardan oluşur. Tercihen bizlere pekte alışık olmadığımız bir çeşittir. Fransız usulü bizlere daha yatkın olduğumuz bir tarzdır. Kıvrımlı mobilyalar üzerine ince motiflerle işlenmiş dekorlar ve açık renklerden oluşan uyum son derece görülmeye değerdir. Hem içinizi açarken hem de ortamda bir eskiye gitme, yaşanmışlık duygusunu içerdekilere net bir şekilde yaşatacağından emin olabilirsiniz.
bu da bi blogdan alıntı:
Country kırsal, yani geleneksel tarz dekorasyon demek, ama beni en çok etkileyen yönü yaşanmışlık, yani bir eskiye gidiş, eski dönemi anımsatan objeler, eskitme masif mobilyalar,farklı bir romantizm, romantik sıcacık evler.......Kısacası modernin tam zıttı, daha çok kır evi olarak biliniyor fakat kökeni İngiltere'ye dayanıyor....Amerikan country, İngiliz country ve Fransız country en çok bilinenler....Amerikan olanında büyük büyük kaba mobilyalar olduğundan kesinlikle bize uygun değil.....İngiliz tarzı ise bol oymalı, zarif ve genelse ceviz ağırlıklı mobilyaları içeriyor....Benim favorim Fransız country ise Güney Fransa ya provincial dendiği için Provence diyede geçiyor, bombeli, işlemeli krem beyaz eskitme mobilyalar içeriyor....Bence en romantiği kesinlikle Fransız country....Bazı örnekler bana izlediğim Avrupa ortaçağ dönemine ait filmleri anımsattı....Hani kadınlar kabarık etekler giyer, adamların saçları bigudi benzeri olur ya:) Bazı bulduğum örnekler ise Avrupa köy evlerini anımsattı, resmen şirin ,sıcacık ama dokusu olan, yaşanmışlığı olan köy evleri....Kır evleri....
Country tarz için ipuçları ;
Öncelikle masif mobilya seçmek,
Beyaz ,krem mobilyalar ve özellikle eskitme mobilyalar...(Fransız stili için)
Doğadan ilham alan pastel tonlar (kesinlikle koyu kırmızı, koyu mor gibi tonlardan kaçmak gerek)
Evde bir yerlerde taze çiçek , yada koltukta minderde yada perdede çiçekli desen
Bir kuş kafesi objesi(kır evini yansıtması açısından, eşime mobilyaları aldıktan sonra bu tarz için kuş kafesi almamız şart diyince baya bir güldü, ama görüntü olarak benimde hoşuma gidiyor bulursam alacağım:))
gösterişli şamdanlar, uzun zarif mumlar, fenerler vs
ahşap objeler
tercihe göre bakır eskitme objeler
Şömine ,
duvara doğal taş örmesi
country ahşap saatler
ferforje objeler
dantel örtüler, güpürler (bu kısmını hayatta alamam, bu tarzın parçası olsada dantel bana göre değil!)
uzun kalın kumaş perdeler (ben başta yanlış tercih yapıp zebra perde seçtim, perdeden sınıfta kaldım maalesef(
perde çiçekliyse halı düz olacak, halı desenliyse perde düz olacak...
oymalı kakmalı, rustik, patinalı vs mobilyalar (ne çok şey öğrenmişim dimi? :))
ahşap oymalı kapaklı mutfak dolapları
öz le kareli bölmeli cam kapaklı mutfak dolapları
hasır sepetler, ahşap objeler
geleneksel avizeler ve sarkıt avizeler (5-6 kollu olan)
geyik boynuzu yada hayvan başı (peahhh nasıl tanımlayacağımı bilemedim, böyle örnekler var fakat kesinlikle benim tarzım değil:)))
oymalı yada torna ayaklı koltuklar yada English home tarzı uzun bacaklı koltuklar (80 li yıllarda eminim çoğunuzun evinde bu uzun bacaklı koltuklardan vardı :) bakınız
paçalı ,şirin koltuklar
chester diye tabir edilen düğmeli koltuklar (bana biraz fazla gösterişli geldi, sadece berjer lerde tercih ettim)
country stil abajur,
country stil dressuar
Günaydın bebişler ne durumda haber aldınız mıgunaydin sayfamizin citirlari duzenli, temiz, titiz hatunlari gunaydin
gunaydin canim evet dun haber aldik simdilik 5 tane embiryo var yarin tam olarak belli olacak kaci duruyo kaci savasi birakti diye yarin oglen transfer yapilacak insallahGünaydın bebişler ne durumda haber aldınız mı
Canım adetinin ilk günleri gidersen yumurta varmı yokmu ne durumda görünür ilk etapta iltihap varmı filan bunlara bakarlar ben ilk gittiğimde çok sancim vardı iki a arkadaş gitmiştik bana dedi sende çok iltihap var oncelikle bunu tedavi etmeliyiz 10tane iğne verdi arkadaşım da artık ben çocuk istiyorum diye gitti bir sorunu varmı diye baktır maya doktor ona u sen hemen hamile kalabilirsin dedi ve o ay hamile kaldı gerçekten yani git bir baktır doktor bir şeyin yok derse sen yine istersen bekle
aaa inanmıyorum sana bayıldım çerçeve olayına demek peçete koydun şu eng home daki gibilerden yani aaa harika olmuş yaa
herşey çok güzel görünüyor sabırsızlıkla bekliyorum yeni resimleri, bu arada koltuk kılıflarının çıkması, yıkanabilmesi süper olmuş, aşkla oturun kuzum
çoğu dr 1 yıl korunmasız ilişki olmadan sorun var gözüyle bakmıyor cnm..sende öyle düşünmelisin bence.. psikolojik olarak kendini böyle bir etki altına sokma derim ben..testlerini tabiki yaptırabilirsin bunda bir sakınca yok ..
ben kahvaltıya kaçar kızlar, bu arada hepinizin yaşını merak ettim açıkçası
Gerçekten çok hoş ve iç açıcı bir salon olmuş bu odanın içinde şen kahkahaları niz hiç bitmesin mutlu huzurlu oturun inşallah
yalnız canım ben şu bendimahi nin dediği kontr tarzı mı ne ona fransız im one kız bana biriniz açıklasin bir eve giderim o tarz döşenmiş olur ben iki kelam edebile yim demi yav yoksa ofsayt bilmeyen kadın durumuna düşerim ay pardon ofsayt bilmeyen erkek durumu nena kadınlar zaten bilmiyor
Topiğimizin ilk reçeli benden olsun reçel yapmayı seven biri olarak tan
afiyet olsun canim ellerine saglik ben yapmasini seviyorum ama yemesini pek sevmiyorumTopiğimizin ilk reçeli benden olsun reçel yapmayı seven biri olarak tan
Oh maşallah inşallah hepsi durur dondurursungunaydin canim evet dun haber aldik simdilik 5 tane embiryo var yarin tam olarak belli olacak kaci duruyo kaci savasi birakti diye yarin oglen transfer yapilacak insallah
Cok gecmis olsun canim benimde hipotroidim var cocuk olmasini zorlastirdigi dogru ama engel degil kesinlikle ben 6 yildir ilac kullaniyorum ilaclarla hormonlar duzenleniyor sonrasinda sorun yok zaten birde hamileligin boyunca 4 haftada bir kan testi yapiyolar ilaci ayarlamak icin okadar buyuk bir sorun degil uzulmeKızlar buarada bir süredir cok hızlı kilo almaya baslayınca gecen hafta doktora gorundum hormonlarıma bakıldı tiroid hormonlarım yuksek cıktı guatr iltihaplanman var ama bir test daha yapalım emin olalım dedi dr.
Guatr iltihaplanması diye nette bakındım tiroid iltihabı diye geçiyor adıda haşimato.
Çocuk olmasını da zorlaştırıyormuş sanırım.
Salı günü test sonuclarını alcam dr tekrar bakacak umarım değilimdir
insallah canim bakalim burda kurallar cok kati iki embiryo transferi yasakmis dondurmak icinse super kaliteli olmasi gerekiyormus bakalim hayirlisi olsun insallahOh maşallah inşallah hepsi durur dondurursun