Çerkes adetleri böyle mi?

Evet aynen, kızı babadan değil amcadan istiyorlar. Sanıldığı kadar korkunç değil herşey, güzel adetler de çok. Evde kaldın diye bi konsept yok mesela, aksine erken yaşta evliliğe ıyi bakılmaz, babannem bile 30.a doğru evlenmiş benim.​

Son düzenleme:
+1
İşte saygıdan kastettiğim buydu. Evet büyüklerimizin yanında ayağa kalkalım ama o büyüğün de saygıyı hak etmesi gerek. Gencecik yaşta evlenmiş üstelik babasız büyümüş bir kızın altınları gasp edilmez. Bunu yapan düzgün biri değildir ve saygıyı hak etmez.

Çocukları olmadan önce ne diye sesleniyormus

Korkunç değil de anlamlandiramiyor insan:)
Örneğin saçımı şarjlı süpürge ederek büyüttüğüm kizimi, üzerinde zerre emeği olmayan,adından başka bir özelliğini bilmeyen amcası verecek,yakarım uleyn oturduğu koltuğu

Elhamdülillah çerkesim tabi, ne kadar ciddiye alıyorsunuz herşeyi ya Geleneklerimi de çok seviyorum hepsini de devam ettiriyorum bu sizi hiç ilgilendirmez, kısmet olursa çoluğuma çocuğuma da öğreteceğim. İyi insan olmak başka şey geleneklere bağlılık başka şey. Bizler geleneklerine bağlı iyi insanlarız (elhamdülillah), başkasını bilemem ve karışmam. Siz de karışmayın

Oyyy kaynanamı sarılıp öpeceğim görünce:))
Bunu diyeceğim hiç aklıma gelmezdi,Yarabbi sen nelere kadirsin
Eşime takılıp micmiclik etmem ama gayette seslenirim yani,nelere şükreder oldum

Sana niye karışayım ya bana ne senden senin geleneğinden çoluğundan çocuğundan mükemmel insan olmaya devam 10 puan cici kız

Eşiniz hangi cağda yaşıyor? Kendi bagnazligini orf adet adı altında size yaşatıyor gibi geldi bana. Lütfen gözlerinizi açın

Ya deniz bakma benim de bizde eleştirdiğim şeyler var, hepsini geçtim iyi ve kötü insanın milliyeti olmaz allah iyilerle karşılaştırsın. İki insan özünde iyi ise geçinmeye de gönlü varsa bir şekilde anlaşır. Sadece diyorum ki kardeşim biz böyle insanlarız, allah biz de böyle yaratmış napalım değişelim mi milletçe :)) konuyla ilgili de değildi pek serzenişim esasen, bile isteye evlenip sonra aman da çerkeslerin adetleri deyip duranlar çok var ve bayıyor bi süre sonra onu demek istemiştim. Konu sahibinin -ki çok üzüldüm kendisine ve o aile beş para etmez- konusunu daha fazla dağıtmayayım.

Aslında Türkiye'de yaşayan çoğu ırk ataerkil. Örneğin Boşnaklar, Çerkesler, Araplar, Arnavutlar, Kürtler.. Türkler dışında hepsi ataerkil kökenli.

Güneydoğuluyum. Şoktayım biz bitek bizde adet var sanirdim bune ya. Bunlar adet adi altinda sana kölelik yaptırıyorlar. Bizde buyuklerin yanında konuşmayiz ayaga kalkariz ellerini opup alnimiza koyariz. Cok kalabalik olduğunda erkekler ayri kadinlar ayri sofraya oturur. Simdi o bile cok az. Yok koltukta degil sandalyede oturucaksin gelinsin is yapacaksın. Subhanallah pes yani bukadarda degil. Bulmuşlar senin gibi garibi eziyorlar. Bi kendine gel ezdirme kendini bikadar ya. O gorumce bana boyle diyicek bende susucam yemin olsin agzini yırtardim

Diyelim ki adetleri böyle. Ne fark eder?
Ne yapacaksınız, "ha tamam o zaman" deyip susup oturacak mısınız totonuzu koymanızı uygun gördükleri yere?
Bu adetler değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez şeyler mi? Cezası nedir?

Kıymetli totonuzu bir ömür elalemin reva gördüğü yere koyup "ama adet" diye içinizi rahatlatacaksanız siz bilirsiniz.
Ben olsam - kimin adeti olursa olsun - "eeh başlarım sizin adetinize" demiştim çoktan.

Aynen öyle,bu ozelestiriyi yapmak önemli.
Örneğin babamın ve erkek kardeşimin bazı davranış şekilleri var ki adeta genlerden geliyor,onlarca normal,bence olumsuz.
Bu yüzden geneli aynı tavrı gösterdiği icin eeh dedim içimden,başka bir milletten evlendim.
Fakat az çok bilgim vardi.
Konu sahibi hiç bilmiyormuş,ben de üzüldüm.

Ayy böyle adetleri batsın.kendi bağışına rahatta sanamı gelince adet ben olsam yapamazdım iş eşinde bitiyor nediyeyim canım allah yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…