Çerkes adetleri böyle mi?

Of ya, niye kimse bisey diyemiyor bunlara Allah askına, telefon acıp utanmadınız mı bileziklerı alirken dese ne olurdu ki?
Annen de böyle gıyabında konusursa bunların bu olaylar devam eder. Birilerinin bunlara yavas demesi gerekiyor

Senin kocanin ailesi kendilerini sarayli felan mi saniyo. Sanki gelin cariye,kocan şehzade,gorumcen sultan kayinbabanda padişah. Adamlar resmen muhteşem yüzyıl gibi. Sende hürrem sultanlik yap eşine alttan alttan kandir gerçekleri görmesini sağla. Bu ne be. Bizde kayinbabanin yaninda yemek yenmez o içeri girince ayağa kalkılır sadece. Oda babamdan çok birazda gelinlerin rahat etmesi için olurdu.hepimiz mutfakta yerdik babam içerde. Sizinki resmen kölelik

Evet adetler konusunda sıkıntı olmuyor o yüzden. Padişah soyu sayılabiliriz Çerkes olmak gerçekten ayrıcalık ve erkeklerimiz çok yakışıklı olur
Benim eşimde yakışıklı adamdır ama Çerkes değil, âdetler olmadan rahat rahat yaşıyoruz hayatımızı, soydan kaybediyor olabilir tabi ama olsun

Cerkes cok arkadasim var. Hepsini de cok severim. Yanlis anlama da soracagim seyi cidden merak ettim. Buyukten uste oturunca noluyor? Bu bir cesit saygi gostergesi mi? Anlayamadim ben.

Benim babam yok ben küçükken vefat etti. Annemde tek başına bişey yapamadı sadece dertşleşip duruyoz bişey yapamıyoz belkide güçsüz görüp bu yüzden üstümüze geliyorlar bilmiyorum

Cerkes cok arkadasim var. Hepsini de cok severim. Yanlis anlama da soracagim seyi cidden merak ettim. Buyukten uste oturunca noluyor? Bu bir cesit saygi gostergesi mi? Anlayamadim ben.
Evet Cerkeslerde saygi cok onemlidir.sadece buyuge degil kucuklerede saygi gosterilir.
Benim babaannem odaya kucuk bir misafir cocuk bile girse ayaga kalkar mesela.

İnanın bende bilmiyorum bunu galiba saygı göstergesi onlara göre

2019 da böyle adetler mi var.. Birakin allah askina ya . kizina gelince laf yok oğluna gelince adetler.. Kaynanan ölsün insallah ne diyeyim :)

Evet Cerkeslerde saygi cok onemlidir.sadece buyuge degil kucuklerede saygi gosterilir.
Benim babaannem odaya kucuk bir misafir cocuk bile girse ayaga kalkar mesela.
Aynen oda var benim küçük erkek kardeşim girdi odaya hepsi birden ayağa kalktı ben korktum bişey oldu sandım sonra çok komik gelmişti

Kendi kızları da bir psikopata denk gelirse seninle uğraşmayı bırakırlar. Ayrıca madem adetlerine düşkünler o zmn sana baştan söyleselermiş. Kandırmışlar. Demekki kabul edilmeyecek şeyler olduğunu biliyorlar. Bn olsam umursamam. Sonuçta çerkes değilsiniz. Siz de ilginç adetler çıkarın bizde böyle diyin

Geri kafaliligin ilk wersiyonlariymis bunlar herhalde...
Kör cahiller mi ne kacinci yuzyilda yasiyoruz farkinda degiller herhalde.
Ayyyy ne sinir oldum buyuklere misafirlere hizmet etmek tabiki guzel bisi ama ne demek yere oturcam ne demek kocama el olcam abartinin abartisi

Adetlerin abartısı neye göre kime göre? Bir İngiliz içinde bayramda el öpmek gariptir hatta aşırı gelebilir ne alaka el öpmek falan diye. Bizim adetlerimiz de böyle

Ben de eşim de Çerkes.
Saygı genlere işlemiş bir kural gibidir ama yazdiklarinizin hiçbiri bizde yok. Sadece misafirperverlik, büyükler başlamadan yemeğe başlamamak, evde misafir varsa alelade giyimle degil derli toplu olmak, dolabında ne varsa sofraya koymak, aç mısın sorusunu sormadan yemek yemesini sağlamak, büyüklere karşı kendini yayıp oturmamak, büyüklerin yanında sigara içmemek var. Aksine kızlarımız ve kadınlarımız kıymetlidir. Okumalari, meslek sahibi olmalari ve ayaklari uzerinde durmalari onemlidir. Herkesin evi duzeni ayridir. Mutfagimiz zengindir, en kucugumuz bile yemek yapmaya alışık büyür. Evde kadının sözü gecer bizde annenin yada kayinvaldenin degil. Üzgünüm sizi fena kandırıyorlar

Türkiyede yaşayan Milletler arasında kadına en çok değer veren millet cerkesler.
Belki Çerkes olduğum ve bu kültürün içinde yetiştiğim için bana garip gelmedi anlattıklarınız

Bence onlar kendi isteklerini adetlerin arkasına sığınarak yaptırmaya çalışıyorlar.
Eşinizin tavrı tamamen kendi karakteri.
Kv de eşinizi nasıl manipüle edeceğini bildiği için bu durumu kullanıyor.
Ben 8 ay kv kp ile aynı evde kaldım mecburen.
Zaten kendim hep oturmama kalkmama dikkat ederdim ama kp varsa.
Kv hep rahat edeyim diye uğraştı.
Eşimin ailesi urfalı ama biz almanya da yaşıyoruz bu arada.
Sadece bir defa çok garip bi çift misafir olarak geldi, yaşlı ve çok tutucu insanlardı. Ben zaten yer olmadığı için yere oturdum servise falan baktım ama kendime de çay doldurdum, çerez falan yedim.
Onlar gittikten sonra kv onların yanında gelinler yemek yemez gibi bi laf söyledi. Ben de söyleseydin ben hiç yanlarına da gelmezdim o neymiş öyle dedim .
Onları ilgilendirmez zaten gibi bi şey dedi ama o lafı niye söyledi hâlâ bilmiyorum. Ben de taviz vermedim. Üzgünüm ama huylar değişmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…