- 25 Ekim 2015
- 19.368
- 99.157
- 598
- 40
Of ya, niye kimse bisey diyemiyor bunlara Allah askına, telefon acıp utanmadınız mı bileziklerı alirken dese ne olurdu ki?Annem çok kızdı aldıklarını bi tek annem biliyor zaten kendi taktıklarını aldılar utanmadılarda amcanların taktıklarını alırken hiç mi utanmadılar dedi onlarada bişey diyemedi kendi sinirlenmesiyle kaldı annemde
Benim eşimde yakışıklı adamdır ama Çerkes değil, âdetler olmadan rahat rahat yaşıyoruz hayatımızı, soydan kaybediyor olabilir tabi ama olsunEvet adetler konusunda sıkıntı olmuyor o yüzden. Padişah soyu sayılabiliriz Çerkes olmak gerçekten ayrıcalık ve erkeklerimiz çok yakışıklı olur
Cerkes cok arkadasim var. Hepsini de cok severim. Yanlis anlama da soracagim seyi cidden merak ettim. Buyukten uste oturunca noluyor? Bu bir cesit saygi gostergesi mi? Anlayamadim ben.Ben de cerkesim, evet bir büyüğümden üste oturmam, evli olsam büyüklerin yanında kocama sirnasmam, yanına sokulmam.
Odaya büyük biri geldiğinde ayağa kalkarım. Biz böyle gördük, zor gelmiyor....ama gelin hizmet eder, oturmaz hiç kısmı köy hayatında kaldı.
Evde sorun yaşamıyorsaniz, babasının evinde de adamı umursamazdan gelin. Ne yerse yesin, ne halt ederse etsin.. üstüne düşmeyin. Totosunu sevginizle kaldırmayin.
Benim babam yok ben küçükken vefat etti. Annemde tek başına bişey yapamadı sadece dertşleşip duruyoz bişey yapamıyoz belkide güçsüz görüp bu yüzden üstümüze geliyorlar bilmiyorumOf ya, niye kimse bisey diyemiyor bunlara Allah askına, telefon acıp utanmadınız mı bileziklerı alirken dese ne olurdu ki?
Annen de böyle gıyabında konusursa bunların bu olaylar devam eder. Birilerinin bunlara yavas demesi gerekiyor
Evet Cerkeslerde saygi cok onemlidir.sadece buyuge degil kucuklerede saygi gosterilir.Cerkes cok arkadasim var. Hepsini de cok severim. Yanlis anlama da soracagim seyi cidden merak ettim. Buyukten uste oturunca noluyor? Bu bir cesit saygi gostergesi mi? Anlayamadim ben.
İnanın bende bilmiyorum bunu galiba saygı göstergesi onlara göreCerkes cok arkadasim var. Hepsini de cok severim. Yanlis anlama da soracagim seyi cidden merak ettim. Buyukten uste oturunca noluyor? Bu bir cesit saygi gostergesi mi? Anlayamadim ben.
Aynen oda var benim küçük erkek kardeşim girdi odaya hepsi birden ayağa kalktı ben korktum bişey oldu sandım sonra çok komik gelmiştiEvet Cerkeslerde saygi cok onemlidir.sadece buyuge degil kucuklerede saygi gosterilir.
Benim babaannem odaya kucuk bir misafir cocuk bile girse ayaga kalkar mesela.
Olsun her güzelin bir kusuru olurBenim eşimde yakışıklı adamdır ama Çerkes değil, âdetler olmadan rahat rahat yaşıyoruz hayatımızı, soydan kaybediyor olabilir tabi ama olsun
Hahahhaha amin desemmm2019 da böyle adetler mi var.. Birakin allah askina ya . kizina gelince laf yok oğluna gelince adetler.. Kaynanan ölsün insallah ne diyeyim :)
Yakışıklılık göreceli bir kavram:)Evet adetler konusunda sıkıntı olmuyor o yüzden. Padişah soyu sayılabiliriz Çerkes olmak gerçekten ayrıcalık ve erkeklerimiz çok yakışıklı olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?