Çerkes adetleri böyle mi?

Esine de ki; ben kabul ediyorum istemeyen beni sevmeyebilir,arkamdan konusmak isteyen konusabilir benim icin sknti degil senin icinde olmasin..

Bu adetleri dislerini gecirebildiklerine uyguluyorlar.

benim annem bu adetleri yasamis ama ondan sonra evlenen diger eltileri cerkes olduklari halde hicbirini yapmamis.gozunuzu acin biraz

Ah be sehercım. Liseden beri sevgılı ol, kimseyi tanıma sevilmeyi kocanın ki gibi bisey san erken yasta evlen, babana bir bardak cay vermeden bunlara hizmet et.
Ne acelen vardı da evlendin.
Annene anlatsana bu yapılanları, annen olaya el koysun.?
O kadar haklısın ki... anneme anlattım bazı olaylar oldu biz başka şehirdeyiz geldiğinde sen bana gelecen eşin gitsin ailesinde kalsın dedi en som bakalım ondan sonra daha gitmedik gidince nolacak bilmiyorum

Esine de ki; ben kabul ediyorum istemeyen beni sevmeyebilir,arkamdan konusmak isteyen konusabilir benim icin sknti degil senin icinde olmasin..

Bu adetleri dislerini gecirebildiklerine uyguluyorlar.

benim annem bu adetleri yasamis ama ondan sonra evlenen diger eltileri cerkes olduklari halde hicbirini yapmamis.gozunuzu acin biraz
Ben yapmasam bendem kötüsü olmayacak ona üzülüyorum 😔

O kadar haklısın ki... anneme anlattım bazı olaylar oldu biz başka şehirdeyiz geldiğinde sen bana gelecen eşin gitsin ailesinde kalsın dedi en som bakalım ondan sonra daha gitmedik gidince nolacak bilmiyorum
Git annende kal, ve herseyı anlat. Tek basına halledemezsın, kocanda bu basiretsizlık varken o hiç halledemez.
annen mudahale eder etmez bilmem ama, bilmesinde kesinlikle fayda var.
Gencecik ne guzel kızsın, bak hayallerle evlendim diyorsun bunları haketmiyosun asla.
Kendi kızları yanlarında kocasını emıklerken, mudahale etsinler.
Sessiz durursan asla kazanamazsın su hayatta bunu asla unutma💜

Merhaba kızlar ben ilk defa yazıyorum buraya... arada burdaki yazıları okurdum. Şimdi benimde dertlerim var 🤦🏻‍♀️ Fikirlerinizi bekliyorum... ben 10 aylık evliyim eşimle liseden tanışıp 5 sene sonra evlendik eşim çerkes ve adetleri bana çok garip geliyo yapmakta zorlanıyorum ve anne düşkünü biraz eşim annesinin dediklerini yapmazsam eşimin gözünde benden kötüsü olmuyo çok kavga ediyoruz bu konular yüzünden adetlere gelirsek şöyle adetleri var gelin hep hizmet edecek oturmayacak nerdeyse oturursada kanepeye oturmayacak sandalyeye oturcak eğer akraba olarak kimse yoksa sadece annesi babası varsa kanepenin aşağı kısmına oturcakk kesinlikle yukarı oturamaz bi kere ben oturmuştum unutup annesi hemen kaş göz yapıp içeri çağırdı oraya oturma aşağı otur dedi tamam anne dedim geçtim neyse daha bir çok şey var asıl zoruma giden şey eşim ailesinin yanında ben yokmuşum gibi davranıyo ailesinin evinde resmen kaçıyo benden bende üstüne düşüyorum olaya geçiyorum. kahvaltı yapıyorduk. ben eşime bişey verdim bundanda ye gibisinden o olay oldu ben eşime hiç bişey veremezmişim özelliklede babası varsa çok ayıpmış annesi hemen eşime söyledi napıyo bu diye eşimde bana kızdı kavga ettik eşimin kız kardeşide var o gayet rahat oda sonuçta çerkes kızı o eşiyle çok rahat babasının yanında annesinin yanında kocasıyla sarılıyolar bile yan yana oturup ben eşime dedim yanıma otursana kaçıyo gibisin dedim o bizim adetlerde olmaz o oturamam yanına e dedim kardeşin kocasıyla oturuyo ona bakma sen diyo çok sinir oluyorum yaa napacam ben hizmetçi gibi davranıyolar resmen bana evimizdeyken mutluyuz ailesinede hiç bişey söyletmiyo hep bi savunma içersinde bütün kavgalarımız annesi ben alttan almaktan yoruldum sizce ne yapmalıyım
Eşiniz sizi bulmuş kekliyor Kadını aşağılama adına bunların adetleri sanırım yada eşiniz de ciddi problem var

Konu sahibinin de umrumda değil gibi pek, tek derdi hakkımda kötü gelin diye konuşmasınlar gibi. :110:
Haklısınız, zaten tum sucu kayınvalıde ve kayınpederde goruyor. Yapılanlara izin veren kocasında hıc suc yok gibi yazıyor.
23yasında daha, bulmuşlar ezıyolar. Insallah konusahıbının aılesı olaya el atar.

Konu sahibinin de umrumda değil gibi pek, tek derdi hakkımda kötü gelin diye konuşmasınlar gibi. :110:
Düğünden hemen sonra alındı ben düğün yorgunlu heycanı derken düşünemedim sonradan çok pişman oldum amcamlara söyleyemedim niye takmıyon dediklerinde bile altın takamıyom dedim😏

Annenler ne dedi bu bileziklerin verilmesine?
Annem çok kızdı aldıklarını bi tek annem biliyor zaten kendi taktıklarını aldılar utanmadılarda amcanların taktıklarını alırken hiç mi utanmadılar dedi onlarada bişey diyemedi kendi sinirlenmesiyle kaldı annemde

En azindan aldiklari kizlar adetleri bilip uygular.
Kimsede illa cerkes adamla evlencem diye tutturmuyordur eminim.sanki padisah soyu:)
Evet adetler konusunda sıkıntı olmuyor o yüzden. Padişah soyu sayılabiliriz Çerkes olmak gerçekten ayrıcalık ve erkeklerimiz çok yakışıklı olur

Evet adetler konusunda sıkıntı olmuyor o yüzden. Padişah soyu sayılabiliriz Çerkes olmak gerçekten ayrıcalık ve erkeklerimiz çok yakışıklı olur
Bende cerkesimde erkekler bildigin normal erkek.fazla gozunuzde buyutmussunuz.
Hicte ayricalikli hissetmedim kendimi daha once cok enteresan

Back