Çerkes adetleri böyle mi?

En yakın arkadaşım çerkes, ama o söyledikleriniz fi tarihinden kalma gelenekleri. Artık öyle şeyler yapan kimse kalmamış.
Ailesinin bi kosmk
Malesef var. Mesela çocuğunuz olsa eşiniz anne babasının yanında opmez. Ben Çerkes degilim ama arnavutum gerçekten o kadar salakça adet var ki. İyyhh nefret ediyorum.
aaa evet oda var onu söyleyip duruyodu kayınvalidem😏

Canım
Cerkezin kızı ol, Türk'ün gelini ol derler.
Çerkezlerin adetlerini çok yakın bir arkadaşımdan biliyorum. Aynen.anlattigin gibi onlarınki de. Hatta ailesinin yanında eşine kendi ismiyle seslenmez, oğlunun isminiyle ...nin babası der.

Tüm Çerkezler böyle değil hala ama, böyle eski adetlere göre de yaşayan var hala.

Canım
Cerkezin kızı ol, Türk'ün gelini ol derler.
Çerkezlerin adetlerini çok yakın bir arkadaşımdan biliyorum. Aynen.anlattigin gibi onlarınki de. Hatta ailesinin yanında eşine kendi ismiyle seslenmez, oğlunun isminiyle ...nin babası der.

Tüm Çerkezler böyle değil hala ama, böyle eski adetlere göre de yaşayan var hala.
Aklım almıyo gerçekten çok saçma...

Eşim cerkes ben değilim.Az önce eşime okudum konuyu hayır gelin cerkes değilse bu kadar şeyi dayatamazlar dedi.
Madem bu kadar adetlerine düşkünler cerkes gelin alsalarmış o zaman dedi.
Ayrıca gorumcenin yaptığını tuhaf buldu asıl onun anasının babasının yanında daha dikkatli olması gerek eşine karşı madem adet var ona da var dedi.

Bence bunlar üstünlük taslamaya çalışıyorlar adet ayağına.
Arkanızdan konuşurlarsa konuşsunlar sevmezlerse sevmesinler bu yüzden çok mu lazım böyle insanların sevgisi.
Ben cerkes değilim beni zorlamayın deyin geçin.
Ayrıca o gorumcenin agzini yırtarım ben olsam ne demek sen yapacaksın ben izleyeceğim terbiyesiz şey!
Bu insanlığa sığmaz bi kere .

Ayrıca çerkesler böyle değil gayet modern medeni insanlar aksine kadına değer verirler kızların eğitimine önem verirler.
Ben çok memnunum esimin ailesinden.

Bunu deniycem yoksa ezdikçe ezecekler... eşimi seviyorumm normalde çok iyi biri bi aile konusunda anlaşamıyoruz
Hastayım bu duruma yahu, sandalye de oturacaksınız, görümceniz size sen gelinsin sen yapacaksın ben izleyeceğim diyecek, sizi aile içinde hizmetçi gibi kullanacaklar ama eşiniz çok iyi biri olacak.

Ailesi bir laf edecek diye sizi ezsin ama özünde iyi olsun. İyi kavramından huy kapar oldum, buradaki konuları okudukça.

Eşim cerkes ben değilim.Az önce eşime okudum konuyu hayır gelin cerkes değilse bu kadar şeyi dayatamazlar dedi.
Madem bu kadar adetlerine düşkünler cerkes gelin alsalarmış o zaman dedi.
Ayrıca gorumcenin yaptığını tuhaf buldu asıl onun anasının babasının yanında daha dikkatli olması gerek eşine karşı madem adet var ona da var dedi.

Bence bunlar üstünlük taslamaya çalışıyorlar adet ayağına.
Arkanızdan konuşurlarsa konuşsunlar sevmezlerse sevmesinler bu yüzden çok mu lazım böyle insanların sevgisi.
Ben cerkes değilim beni zorlamayın deyin geçin.
Ayrıca o gorumcenin agzini yırtarım ben olsam ne demek sen yapacaksın ben izleyeceğim terbiyesiz şey!
Bu insanlığa sığmaz bi kere .

Ayrıca çerkesler böyle değil gayet modern medeni insanlar aksine kadına değer verirler kızların eğitimine önem verirler.
Ben çok memnunum esimin ailesinden.
Ben çerkes değilim türküm ama sonuna kadar yaptırmaya çalışıyolar.. dediğiniz gibi adet ayağına üstünlük taslamaya çalışıyolar ama eşime anlatamıyom sen olumsuz bakıyosun herşeye diyo

Ben çerkes değilim türküm ama sonuna kadar yaptırmaya çalışıyolar.. dediğiniz gibi adet ayağına üstünlük taslamaya çalışıyolar ama eşime anlatamıyom sen olumsuz bakıyosun herşeye diyo
Bunun olumlu bakılacak hiçbir yanı yok yalnız. Sorun sadece aile de değil, eşinizde de var.

Arnavutlarla da ilgili bir sürü adet var. Benim ailem de balkan göçmeni mesela hiçbir güc o allı pullu kıyafetleri giydiremez mesela bana 🙈 Çerkezi, arnavutu, rusu yıl olmus 2019 herkes gecsin bunları artık. Sizde söyleyin kayınvalidenizi karsınıza alıp. Beni kalıba sokmaya calısmayın ben sizin adetlerinizi bilmem, bilme yükümlülüğüm de yok. Eşimle aramı acmak istemiyorsanız bana bunları dayatmayın. Ki bunları size acıklamaları gerekiyordu en basında. Siz söyleyin biraz da onlar düşünsün.

Niye ayrılmak istemiyorsun demeyi cok isterdim ama demeyeceğim cunku beni ilgilendirmiyor.

Yalnız böyle sevilmeden saygı gormeden, omur gecmez onu söyleyim
Biz hep evliliğimizin hayalini kurduk 5 sene boyunca sırf annesinin babasın adetleri yüzünden ayrılmak istemiyorum annesi çok şeytanlık yapıyo eşimde çok düşkün annesine ben annesinden biraz uzaklaşsın istiyorum😔

Adet geline adette kıza değil mi? Bilgim yok nasıl davranırlar ederler de. Saçma yani. Ben olsam sinir olur gitmem bile.

Eşinize diyeceğiniz madem bu kadar zor adetleriniz vardı evlenmeden önce bana detaylıca anlatman gerekirdi.
Böyle olduğunu bilsem kabul etmezdim ailem kendimi ezdireyim diye beni evlendirmedi diyebilirsiniz.
Ben cerkes değilim elimden bu kadarı geliyor deyin kv ye de öyle.
Sırf bu saçma şeyleri yapmadınız diye ne olacak yuvanızı mi yıkacaklar?
Korkmayın ezdirmeyin kendinizi.
Cevaplarını verin dediğim gibi o görümce hele kim oluyor sizi eziyor ?
Benim görümcelerim de epey yaşlı ama hiçbir geline böyle şeyler yapmamışlar .

Back