Ben cerkes değilim,bunların bir çoğunu ben de yaparım Samsonn.Ben de cerkesim, evet bir büyüğümden üste oturmam, evli olsam büyüklerin yanında kocama sirnasmam, yanına sokulmam.
Odaya büyük biri geldiğinde ayağa kalkarım. Biz böyle gördük, zor gelmiyor....ama gelin hizmet eder, oturmaz hiç kısmı köy hayatında kaldı.
Evde sorun yaşamıyorsaniz, babasının evinde de adamı umursamazdan gelin. Ne yerse yesin, ne halt ederse etsin.. üstüne düşmeyin. Totosunu sevginizle kaldırmayin.
Annesinın babasının adetleri degıl, esinin ezıklıgı ve sana deger vermeyısı mevzu. Olaya yanlıs yerden bakıp sucu anne babaya atmayın. Hayal kurmussunuz evlenmıssınız, Kocanız koca degıl. Hayatta hayal kırıklıklarıda var yani. Kocanız da kocaman bir hayalkırıklıgı. Keske görseniz. Keske isinize gelse mevzunun kocanın basiretsiz olusu.Biz hep evliliğimizin hayalini kurduk 5 sene boyunca sırf annesinin babasın adetleri yüzünden ayrılmak istemiyorum annesi çok şeytanlık yapıyo eşimde çok düşkün annesine ben annesinden biraz uzaklaşsın istiyorum
Kayınvalide 46 yaşlarında devam ettiriyo halaBoyle seyler var ama yeni nesilde var mı bilmiyorum. Kac yaşında kv , annemler çerkez rahmetli dedem varken gelinler o masada yemek yemezdi oturma o şekil derken aşağı yukari gibi hatırlamıyorumda bas köşeye degilde daha kapıya yakin yerlere otururlardi ama bu bence eski nesildedir önceden cerkez olmayanlarla evlilik yapmiyorlarmis ama simdi hep yapiliyor annemde, 3 dayımda oyle bu gelenek devam etmiyordur.
Kayınvalıde ıstedıgı kadar devam ettirsin, karım bunlara alısık degıl yıl olmus 2019. Saygısı dısında fazla egılmesını bukulmesını beklemezsenız sevinirim, zira kız kardesım kocasını emıkliyor yanınızda birazda onlara konsantre olun,,, dese kocan, kım ne diyebilir?Kayınvalide 46 yaşlarında devam ettiriyo hala
Aslında görüyorum her iş eşimde bitiyo o yaptırmazsa yaptırmaz karşı çıkmayı bilmiyo bende Kendim halletmek istiyorumAnnesinın babasının adetleri degıl, esinin ezıklıgı ve sana deger vermeyısı mevzu. Olaya yanlıs yerden bakıp sucu anne babaya atmayın. Hayal kurmussunuz evlenmıssınız, Kocanız koca degıl. Hayatta hayal kırıklıklarıda var yani. Kocanız da kocaman bir hayalkırıklıgı. Keske görseniz. Keske isinize gelse mevzunun kocanın basiretsiz olusu.
Kendin halledemezsın malesef.Aslında görüyorum her iş eşimde bitiyo o yaptırmazsa yaptırmaz karşı çıkmayı bilmiyo bende Kendim halletmek istiyorum
Bir çözüm yolu bulursunuz inşallah.Kızlarına bu kadar müsamaha da ilginç.Çekmek istemiyorum ama eşimlede ayrılmak istemiyorum
Eşime yazdıklarınızın aynısını söylycem bakalım ne diyecek... ben böyle şeylerde açıklayamıyorum anlatamıyorum kendimi ben suçlu olacam diyeKayınvalıde ıstedıgı kadar devam ettirsin, karım bunlara alısık degıl yıl olmus 2019. Saygısı dısında fazla egılmesını bukulmesını beklemezsenız sevinirim, zira kız kardesım kocasını emıkliyor yanınızda birazda onlara konsantre olun,,, dese kocan, kım ne diyebilir?
Kocan da is yok ok? Kabullen bunu.
23Kendin halledemezsın malesef.
Kac yasindasınız?
Merhaba kızlar ben ilk defa yazıyorum buraya... arada burdaki yazıları okurdum. Şimdi benimde dertlerim varFikirlerinizi bekliyorum... ben 10 aylık evliyim eşimle liseden tanışıp 5 sene sonra evlendik eşim çerkes ve adetleri bana çok garip geliyo yapmakta zorlanıyorum ve anne düşkünü biraz eşim annesinin dediklerini yapmazsam eşimin gözünde benden kötüsü olmuyo çok kavga ediyoruz bu konular yüzünden adetlere gelirsek şöyle adetleri var gelin hep hizmet edecek oturmayacak nerdeyse oturursada kanepeye oturmayacak sandalyeye oturcak eğer akraba olarak kimse yoksa sadece annesi babası varsa kanepenin aşağı kısmına oturcakk kesinlikle yukarı oturamaz bi kere ben oturmuştum unutup annesi hemen kaş göz yapıp içeri çağırdı oraya oturma aşağı otur dedi tamam anne dedim geçtim neyse daha bir çok şey var asıl zoruma giden şey eşim ailesinin yanında ben yokmuşum gibi davranıyo ailesinin evinde resmen kaçıyo benden bende üstüne düşüyorum olaya geçiyorum. kahvaltı yapıyorduk. ben eşime bişey verdim bundanda ye gibisinden o olay oldu ben eşime hiç bişey veremezmişim özelliklede babası varsa çok ayıpmış annesi hemen eşime söyledi napıyo bu diye eşimde bana kızdı kavga ettik eşimin kız kardeşide var o gayet rahat oda sonuçta çerkes kızı o eşiyle çok rahat babasının yanında annesinin yanında kocasıyla sarılıyolar bile yan yana oturup ben eşime dedim yanıma otursana kaçıyo gibisin dedim o bizim adetlerde olmaz o oturamam yanına e dedim kardeşin kocasıyla oturuyo ona bakma sen diyo çok sinir oluyorum yaa napacam ben hizmetçi gibi davranıyolar resmen bana evimizdeyken mutluyuz ailesinede hiç bişey söyletmiyo hep bi savunma içersinde bütün kavgalarımız annesi ben alttan almaktan yoruldum sizce ne yapmalıyım
Ah be sehercım. Liseden beri sevgılı ol, kimseyi tanıma sevilmeyi kocanın ki gibi bisey san erken yasta evlen, babana bir bardak cay vermeden bunlara hizmet et.
Hiç bi düşkünlüklerini görmedim bohcayı bırak düğünümde öz amcamların taktıkları bileziklere kadar aldılarAboo bu ne? Guneydoguya aşirete gelin gitseniz daha az sıkarlardi.
Bizim sulalede de cerkeze gelin giden var. Yam tersine geline duskundurler. Bol bol bohca yapilirdi geline -hatirladigim.
Çerkezde kız başka bi yerde gelin olucan diye bi deyim vardı tam getiremedım cerkez bı arkadasım vardı oda solerdı bızde gelin olmak zordur diye.Bana adetler çok garıp gelıyo.Merhaba kızlar ben ilk defa yazıyorum buraya... arada burdaki yazıları okurdum. Şimdi benimde dertlerim varFikirlerinizi bekliyorum... ben 10 aylık evliyim eşimle liseden tanışıp 5 sene sonra evlendik eşim çerkes ve adetleri bana çok garip geliyo yapmakta zorlanıyorum ve anne düşkünü biraz eşim annesinin dediklerini yapmazsam eşimin gözünde benden kötüsü olmuyo çok kavga ediyoruz bu konular yüzünden adetlere gelirsek şöyle adetleri var gelin hep hizmet edecek oturmayacak nerdeyse oturursada kanepeye oturmayacak sandalyeye oturcak eğer akraba olarak kimse yoksa sadece annesi babası varsa kanepenin aşağı kısmına oturcakk kesinlikle yukarı oturamaz bi kere ben oturmuştum unutup annesi hemen kaş göz yapıp içeri çağırdı oraya oturma aşağı otur dedi tamam anne dedim geçtim neyse daha bir çok şey var asıl zoruma giden şey eşim ailesinin yanında ben yokmuşum gibi davranıyo ailesinin evinde resmen kaçıyo benden bende üstüne düşüyorum olaya geçiyorum. kahvaltı yapıyorduk. ben eşime bişey verdim bundanda ye gibisinden o olay oldu ben eşime hiç bişey veremezmişim özelliklede babası varsa çok ayıpmış annesi hemen eşime söyledi napıyo bu diye eşimde bana kızdı kavga ettik eşimin kız kardeşide var o gayet rahat oda sonuçta çerkes kızı o eşiyle çok rahat babasının yanında annesinin yanında kocasıyla sarılıyolar bile yan yana oturup ben eşime dedim yanıma otursana kaçıyo gibisin dedim o bizim adetlerde olmaz o oturamam yanına e dedim kardeşin kocasıyla oturuyo ona bakma sen diyo çok sinir oluyorum yaa napacam ben hizmetçi gibi davranıyolar resmen bana evimizdeyken mutluyuz ailesinede hiç bişey söyletmiyo hep bi savunma içersinde bütün kavgalarımız annesi ben alttan almaktan yoruldum sizce ne yapmalıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?