Ailesinin bi kosmkEn yakın arkadaşım çerkes, ama o söyledikleriniz fi tarihinden kalma gelenekleri. Artık öyle şeyler yapan kimse kalmamış.
aaa evet oda var onu söyleyip duruyodu kayınvalidemMalesef var. Mesela çocuğunuz olsa eşiniz anne babasının yanında opmez. Ben Çerkes degilim ama arnavutum gerçekten o kadar salakça adet var ki. İyyhh nefret ediyorum.
Aklım almıyo gerçekten çok saçma...Canım
Cerkezin kızı ol, Türk'ün gelini ol derler.
Çerkezlerin adetlerini çok yakın bir arkadaşımdan biliyorum. Aynen.anlattigin gibi onlarınki de. Hatta ailesinin yanında eşine kendi ismiyle seslenmez, oğlunun isminiyle ...nin babası der.
Tüm Çerkezler böyle değil hala ama, böyle eski adetlere göre de yaşayan var hala.
Hastayım bu duruma yahu, sandalye de oturacaksınız, görümceniz size sen gelinsin sen yapacaksın ben izleyeceğim diyecek, sizi aile içinde hizmetçi gibi kullanacaklar ama eşiniz çok iyi biri olacak.Bunu deniycem yoksa ezdikçe ezecekler... eşimi seviyorumm normalde çok iyi biri bi aile konusunda anlaşamıyoruz
Ayipsa evlendirmesinler.Benim komşum çerkes o da demişti biz eşimle büyükler varken yan yana oturmayız bizde ayıptır diye.
Bi gelinleri yapmamış diye onun arkasıdab söylemediklerini bırakmamışlar eşimde korkuyo seni sevmeyecekler arkandan konuşurlar diye sürekli bunu yap bunu yapma diyor
Ben çerkes değilim türküm ama sonuna kadar yaptırmaya çalışıyolar.. dediğiniz gibi adet ayağına üstünlük taslamaya çalışıyolar ama eşime anlatamıyom sen olumsuz bakıyosun herşeye diyoEşim cerkes ben değilim.Az önce eşime okudum konuyu hayır gelin cerkes değilse bu kadar şeyi dayatamazlar dedi.
Madem bu kadar adetlerine düşkünler cerkes gelin alsalarmış o zaman dedi.
Ayrıca gorumcenin yaptığını tuhaf buldu asıl onun anasının babasının yanında daha dikkatli olması gerek eşine karşı madem adet var ona da var dedi.
Bence bunlar üstünlük taslamaya çalışıyorlar adet ayağına.
Arkanızdan konuşurlarsa konuşsunlar sevmezlerse sevmesinler bu yüzden çok mu lazım böyle insanların sevgisi.
Ben cerkes değilim beni zorlamayın deyin geçin.
Ayrıca o gorumcenin agzini yırtarım ben olsam ne demek sen yapacaksın ben izleyeceğim terbiyesiz şey!
Bu insanlığa sığmaz bi kere .
Ayrıca çerkesler böyle değil gayet modern medeni insanlar aksine kadına değer verirler kızların eğitimine önem verirler.
Ben çok memnunum esimin ailesinden.
Söylerim.Ayipsa evlendirmesinler.
Bunun olumlu bakılacak hiçbir yanı yok yalnız. Sorun sadece aile de değil, eşinizde de var.Ben çerkes değilim türküm ama sonuna kadar yaptırmaya çalışıyolar.. dediğiniz gibi adet ayağına üstünlük taslamaya çalışıyolar ama eşime anlatamıyom sen olumsuz bakıyosun herşeye diyo
Eşime anlatamıyorum ki anlamıyo bu konuda beniBunun olumlu bakılacak hiçbir yanı yok yalnız. Sorun sadece aile de değil, eşinizde de var.
Çekmek istemiyorum ama eşimlede ayrılmak istemiyorumBu cerkes adeti degıl, evlenecek kadar buyumus ama adam ve koca olamayacak kadar buyumemıs ezik Koca ve ailesinin uydurması.
Neden cekiyorsunuz köle muamelesini?
Niye ayrılmak istemiyorsun demeyi cok isterdim ama demeyeceğim cunku beni ilgilendirmiyor.Çekmek istemiyorum ama eşimlede ayrılmak istemiyorum
Biz hep evliliğimizin hayalini kurduk 5 sene boyunca sırf annesinin babasın adetleri yüzünden ayrılmak istemiyorum annesi çok şeytanlık yapıyo eşimde çok düşkün annesine ben annesinden biraz uzaklaşsın istiyorumNiye ayrılmak istemiyorsun demeyi cok isterdim ama demeyeceğim cunku beni ilgilendirmiyor.
Yalnız böyle sevilmeden saygı gormeden, omur gecmez onu söyleyim
Eşinize diyeceğiniz madem bu kadar zor adetleriniz vardı evlenmeden önce bana detaylıca anlatman gerekirdi.Ben çerkes değilim türküm ama sonuna kadar yaptırmaya çalışıyolar.. dediğiniz gibi adet ayağına üstünlük taslamaya çalışıyolar ama eşime anlatamıyom sen olumsuz bakıyosun herşeye diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?