Babam Çerkes hmmmmÇerkes dedi mi kaç. Babam çerkes ve sülalesini anlatmak istemiyorum.
Valla her cerkeste oyle mi bilmem ama benm kv ninn de boyle anlattigi seyler var. Cerkesten kiz alcan ama kiz vermicen derler kayseride. Smdi rahat davranan aileler var ama benm girdugum de ayni sebin anlattigin gibi. Allahtan benm kp cerkes diil de ille de adet diye tutturan yok. Ama hala gelinlik yapmak adi altinda kp bin yaninda yillardir susan tanidiklarim var. DegisiklerMerhaba kızlar ben ilk defa yazıyorum buraya... arada burdaki yazıları okurdum. Şimdi benimde dertlerim varFikirlerinizi bekliyorum... ben 10 aylık evliyim eşimle liseden tanışıp 5 sene sonra evlendik eşim çerkes ve adetleri bana çok garip geliyo yapmakta zorlanıyorum ve anne düşkünü biraz eşim annesinin dediklerini yapmazsam eşimin gözünde benden kötüsü olmuyo çok kavga ediyoruz bu konular yüzünden adetlere gelirsek şöyle adetleri var gelin hep hizmet edecek oturmayacak nerdeyse oturursada kanepeye oturmayacak sandalyeye oturcak eğer akraba olarak kimse yoksa sadece annesi babası varsa kanepenin aşağı kısmına oturcakk kesinlikle yukarı oturamaz bi kere ben oturmuştum unutup annesi hemen kaş göz yapıp içeri çağırdı oraya oturma aşağı otur dedi tamam anne dedim geçtim neyse daha bir çok şey var asıl zoruma giden şey eşim ailesinin yanında ben yokmuşum gibi davranıyo ailesinin evinde resmen kaçıyo benden bende üstüne düşüyorum olaya geçiyorum. kahvaltı yapıyorduk. ben eşime bişey verdim bundanda ye gibisinden o olay oldu ben eşime hiç bişey veremezmişim özelliklede babası varsa çok ayıpmış annesi hemen eşime söyledi napıyo bu diye eşimde bana kızdı kavga ettik eşimin kız kardeşide var o gayet rahat oda sonuçta çerkes kızı o eşiyle çok rahat babasının yanında annesinin yanında kocasıyla sarılıyolar bile yan yana oturup ben eşime dedim yanıma otursana kaçıyo gibisin dedim o bizim adetlerde olmaz o oturamam yanına e dedim kardeşin kocasıyla oturuyo ona bakma sen diyo çok sinir oluyorum yaa napacam ben hizmetçi gibi davranıyolar resmen bana evimizdeyken mutluyuz ailesinede hiç bişey söyletmiyo hep bi savunma içersinde bütün kavgalarımız annesi ben alttan almaktan yoruldum sizce ne yapmalıyım
Eskiden 30 yıl once vardı evet ama suan yok yada benim cevre de bence herkez in adeti farklıCocugunuda buyugun yanında sevemesın dıye bısey duymustum cerkes adetınde cıdden varmı??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?