Cenaze resmi paylaşma Facebook ta

Da ben bunlardan bahsedememiştim konu nerelere geldi bende demiyorum insanlar yemek dağıtsın acısı dururken diye ama sonuçta birisi ölünce dost arkadaş akraba tanıdık geliyor illa herkes lahmacun yiyelim diye gelmiyor ama benim dediğim gelenler madem geliyor yas yeri burası herşeyin yapılacagı ortam farklıdır dedikodularınıda başka yerde yapıp kahkaha atsınlar diye dedim ben siz konuyu yemek dağıtılmasına nasıl getirdiniz hayret ettim dogrusu benim demediğim şeyleri kullanarak bana cevap yazıyorsunuz lütfen yazdıklarımı biraz daha dikkatli okuyun

Ekleme yaptim. Ilk iki cümle aramizda konusulan konuya ithafen yazdim. Sonraki ekleme. Senin o fikirde oldugunu sölemedim zaten. Kendi fikirlerimi belirttim.

Okuma yazmayi hele ki okudugunu anlama beceresi bende gayet yüksektir. Tesekkürler. Iyi günler.

Bizim köyde yaşlı bir amca tek başına camın önünde otururken ölmüş torunları da eve gelip gördüklerinde adamın o halini çekip paylaşmışlar sosyal medyada konuyu görünce hatırladım, tekrar tekrar kahroldum
Maalesef bu tür konularda duyarlılık pek kalmadı

Cenazede cenaze sahibinden yemek beklemek rezalet ötesi bir gelenek hayır adet ismi neyse bu davranış biçimidir
Bir defa yaşadım hayatımda bu kadar utandığımı bilmem

Şimdi bu konu sandıgınızdan daha derin. Insanların psikolojisi normal değil ama farketmıyorlar. Aslında bir sürü deliyle beraber yasıyoruz. Deli derken lafın gelisi gercek delilere saygım sonsuz..
Imsanlarda bır fark edilme , beğenilme, kendini iyi veya kötü yolla normal veya anormal sekilde gösterme arzusu olustu. Sosyal medyanın varlığı ve her yaştan ısnanın kullanım sıklığıyla beraber. Bu sebeple bu az gelişmiş insanlarımız ölünün fotosunu cekip, hastanede yer bildirimi yapip insanların abım ablam hayırdır gecmıs olsun demelerini beklıyor ve like sayıyırlar. Bunlar hep delilik işleri ..
Üzülecek bir sey yok toplumun yuzde 70 i bu durumda.

Koymasalar ölecekler çünkü arkadaşları listeden silecek falan.. saygısı kalmamış kimsenin kimseye olacak iş değil. İlerde bunu yapanların da aynı şekilde Cenazelerinde yaparlar kimbilir:) karma diye birşey var.

Ben cenaze geleneklerini genel olarak pek sevmiyorum. Herkes eve doluşuyor. Yemek dağıtılıyor. Bir de insanlar çoluk çocuk geliyorlar. Çocuklar anlamıyor haliyle gürültü , oyun devam ediyorlar. Yalnız kalmak en iyisi bence sakince olanı sindirmeye çalışmak en iyisi. Ama ne mümkün günlerce eve doluşuyorlar.
Ben de bu deneyimleri yaşadım.
insanların önünde ağlayamıyorsun. Zaten gelen herkes iyi niyetli değil. İyi niyetli olanlarda var tabi .ama inanılmaz bunaltıcı bir ortam oluşuyor.
Sizler farklı düşünüyor olabilirsiniz. Saygı duyarım tabiki . Ben böyle düşünüyorum.
cenazeme sadece annem ablam yeğenim eniştem ve biriki sevdiğim kişi daha gelsin isterim. Eve de onlar gelsin. Yeterli benim için.
diğer insanlar benim için üzülenler sağolsunlar. Arkadaşlarım , tanıdıklar , akrabalar sağolsunlar. Ama istemem. En yakınlarım ailem ansın Orda bulunsun bana yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…