Modern aile olmanız la ne alaka. Benim kardeşim vefat ettiğinde saçı başı bırak ben adımı unutmuştum. Bu herkesin acı eşiğ ile ilgiliBiz modern sayılacak bir aileyiz.
Abim vefat ettiğinde cenazeye saçlar maşalı topuklu full makyaj gelen insanlar da vardı.
Biz de ailecek düzgün giyinmiştik fakat mesela bana onlar fazla gelmişti.
Kimine göre de bizim darmadağın olmamamız garip geliyordur eminim.
Yani herkesin bakış açısı çok farklı.
Bence yargılamayın bırakın herkes ne yapıyorsa yapsın.
Öyle insanlar var ki delidir ne yapsa yeridir diyoruz bazen.Bana geliyor bire bir yasasam yasatan ıcın ruh ve sinir hastalıkları hastanesi onerırım
Evet çok saçma birde intagrama sanki ölenler için öteki dünyanın kapısı instagramda gibi ona dair rahat uyu mekanın cennet olsun felan yazıyorlar. Tamam ailesine baş sağlığı dile ama adam veya kadın ölmüş intagramına bakamaz doğal olarak yazdıklarını okuyamaz niye böyle şeyler yazıyorsunuz. Ne kadar sahte şeyler bunlar. Dikkat dikkat ölen insanlar ölünce intagrama ve ya Facebook a gitmiyorlar. Buralardan yazınca okuyamıyorlar burdan duyurumu yapıyım.Kızlar cuma günü amcam vefat etti cumartesi günü gömüldü akşamına faceye tabut resmini koymuşlar yine cumartesi diger amcam siyaset le ilgili paylaşım yapmış bi başka kuzenim şarkı paylaşmış benim sosyal medya hesapım yok ama duydum vefat eden amcamın kızıyla çok samimiyiz ve kız hergün facede vatsapta bunları görüyor üzüldüm bende sizce abartıyormuyum açıkçası bende film falan izliyorum ama paylaşım yapamam hiç ayıp gibi geliyor
Ellerinden gelse ölünün yüzünü çekip atacaklar. Babamı kaybettiğimde aileden yakınımız yazı olarak paylaşmıştı cenaze zamanını yerini. Uzun bi süre girmedim bakmadım zaten. Başsağlığına gelenler 10dk sonra dedikodu faslına geçiyodu. Güne gelmişler gibi daha 3.günde. Bi cinnet anında kovdum evden.Kızlar cuma günü amcam vefat etti cumartesi günü gömüldü akşamına faceye tabut resmini koymuşlar yine cumartesi diger amcam siyaset le ilgili paylaşım yapmış bi başka kuzenim şarkı paylaşmış benim sosyal medya hesapım yok ama duydum vefat eden amcamın kızıyla çok samimiyiz ve kız hergün facede vatsapta bunları görüyor üzüldüm bende sizce abartıyormuyum açıkçası bende film falan izliyorum ama paylaşım yapamam hiç ayıp gibi geliyor
KulufO tabut paylasanların beynini kusa taksak ters uçar kus
Emınım arkasından uc kuluf bir elham okumamıslardır.
Ayıp onların ayıbı. Sizlik bir durum yok ki. Ayrıca bende cenaze yada siyasi olayların paylaşılmasini hiç hoş bulmuyorum. Sosyal medya kullanmıyorum ancak whatsappta bile nerdeyse cenaze yıkanırken paylaşacak insanlar var. ayıptır. Görmeyin,bildirimleri kapatın. O kişilerin durumlarına bakmayın. Ne yapıyorlarsa yapsınlarKızlar cuma günü amcam vefat etti cumartesi günü gömüldü akşamına faceye tabut resmini koymuşlar yine cumartesi diger amcam siyaset le ilgili paylaşım yapmış bi başka kuzenim şarkı paylaşmış benim sosyal medya hesapım yok ama duydum vefat eden amcamın kızıyla çok samimiyiz ve kız hergün facede vatsapta bunları görüyor üzüldüm bende sizce abartıyormuyum açıkçası bende film falan izliyorum ama paylaşım yapamam hiç ayıp gibi geliyor
Ben ağlasınlar diye bir kelime nerde kullanmışım bana yazar mısınız acaba eskiden yas tutana saygı vardı diye dedim yası tutan zaten kişinin ailesi 40 gün değil 1 yılda geçse o eksiklik olacak hep ama saygı kalmadı cenaze evinde aglamaıyorlarsada gülmesinler diyorum gülme nedeni ölüyü iyi anıp gülme değil ki insanlar dedikodu yapıyor kahkaha atıyor çok rastladım ben çok yakınım değilse bile insanların üzüntüleri varken karşılarında kahkaha atmam ben. tabut resmi paylaşmayı geçtim ölü adamla fotoğraf çekinen gördüm ya gözlerime inanamadım görünce şaka mı bu diye . Yanı ben ağlasınlar 40 gün yas tutsunlar demedim eskiden tutulurmuş ama şimdi tutana bile saygı kalmadı diyorumYani sov olarak millet 40 gün aglasin mi? Bu psikolojiye iyi gelen birsey degil zaten. Yas dedigin ille aglamali geçmek zorunda degil. Israr ile ölüm hayatin bir parçasi olarak görülmüyor bizim toplumda. Ölünün anilarini yasatmak, tekrar hatirlamak evet kahkaha atmak. Bunlar insana iyi gelen seyler. Bana sorarsan olmasi gereken. Ben öldügümde milletin 40 gün pesimde aglamasini istemem. En sevdiklerim bu sekilde davranmasini istemem.
Hatta tam tersi "hatirliyormusun bir gün sunu demisti, bunu yapmisti" diye gülenleri isterim. Saç bas dagilmis bir sekilde cenazeye gelmek degil, ölüye karsi son saygi olarak saçi toplamis, hafif makjaj iyi bir sekilde ugurlanmasini isterim (hani kisinin stili o ise).
Ben sosyal medyada zaten fazla paylasim yapmam ama tabutun fotosu paylasilmasi biraz tuhaf geliyor. Mezarin fotografi paylasilsa ne ise. Ama herkes kendisi seçer ne fotosunu paylastigini.
Ben ağlasınlar diye bir kelime nerde kullanmışım bana yazar mısınız acaba eskiden yas tutana saygı vardı diye dedim yası tutan zaten kişinin ailesi 40 gün değil 1 yılda geçse o eksiklik olacak hep ama saygı kalmadı cenaze evinde aglamaıyorlarsada gülmesinler diyorum gülme nedeni ölüyü iyi anıp gülme değil ki insanlar dedikodu yapıyor kahkaha atıyor çok rastladım ben çok yakınım değilse bile insanların üzüntüleri varken karşılarında kahkaha atmam ben. tabut resmi paylaşmayı geçtim ölü adamla fotoğraf çekinen gördüm ya gözlerime inanamadım görünce şaka mı bu diye . Yanı ben ağlasınlar 40 gün yas tutsunlar demedim eskiden tutulurmuş ama şimdi tutana bile saygı kalmadı diyorum
Cenazeden fotograf paylasmak hele tabut/mezar paylasmak cok cok cok cirkin ve ayip. Oluye saygisizlik, geride kalana saygisizlik. Asla anlamayacagim, hangi motivasyonla yapiyor bunu insanlar.Kızlar cuma günü amcam vefat etti cumartesi günü gömüldü akşamına faceye tabut resmini koymuşlar yine cumartesi diger amcam siyaset le ilgili paylaşım yapmış bi başka kuzenim şarkı paylaşmış benim sosyal medya hesapım yok ama duydum vefat eden amcamın kızıyla çok samimiyiz ve kız hergün facede vatsapta bunları görüyor üzüldüm bende sizce abartıyormuyum açıkçası bende film falan izliyorum ama paylaşım yapamam hiç ayıp gibi geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?