• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cenaze resmi paylaşma Facebook ta

Herkesin acı üzüntü anlayışı farklı diye düşünüyorum. Mesela benim çok yakın arkadaşımın babası son evre kanser şuan hastanede yatıyor , ama kız sürekli instada kahve keyfi falan atıyor, bana sürekli komik videolar gönderip duruyor. Yani ne bilim Allah göstermesin ben o durumda olsam telefonu elime bile alamam diye düşünüyorum ama benim yapımdan da kaynaklı biraz işte

Biz modern sayılacak bir aileyiz.
Abim vefat ettiğinde cenazeye saçlar maşalı topuklu full makyaj gelen insanlar da vardı.
Biz de ailecek düzgün giyinmiştik fakat mesela bana onlar fazla gelmişti.
Kimine göre de bizim darmadağın olmamamız garip geliyordur eminim.
Yani herkesin bakış açısı çok farklı.
Bence yargılamayın bırakın herkes ne yapıyorsa yapsın.
Modern aile olmanız la ne alaka. Benim kardeşim vefat ettiğinde saçı başı bırak ben adımı unutmuştum. Bu herkesin acı eşiğ ile ilgili

Insanlar cigrindan cikti artik toplum olarak duyarsizlastik ben de cok sinirleniyorum boyle gordukce nasil gidiyor elleri o paylasimlari yapmaya acaba

Yediklerini içtiklerini afedersiniz bilmem naptıklarını sosyal medyaya koydukları yetmedi cenazelerinin de resmini paylaşmaya başladılar. Ben böyle üzücü anlarda elime telefonu almaya haya ederim kaldı ki internete foto atmak.

Bence de mantıksız ama bu bana göre .. Eskiden çok eleştirirdim ama artik bu da saçma geliyor. Kim ne isterse paylaşsin başkasının haklarını ciğnemediği sürece.
Herkes aynı düşünmek zorunda değil belkide uzuntusunu sevgisini o şekilde ifade ediyor psikoloji durumu sacmalamasina neden oluyor .. bilemiyeceğim.
Mesela kızı açsa konuyu kırıldım üzüldüm gibi daha iyi anlardim. Ama konuyu sizin açmanız da bana tuhaf geldi ama saygı duyuyorum bilmem anlatabildimmi. . Boşverin kim ne yaparsa yapsın herkesin duygusunu göstermesi,görgusunu göstermesi farklı .😉
Mesela ben yediğini içtiğini ,çocuğunu ,evini,her halini çoğu kişinin biliyorum. Okadar ilginç geliyor ki bana da sonra bakıyorum o onun sayfası onun kuralları onun zevki . Beni ilgilendirmez .

Kuzeniniz görüp üzülüyordur sosyal medyada. Anne babanın cenaze anı zaten ömür boyu çıkmıyor akıldan. O tabutun örtüsü, kefeni, mezara indirenler, toprak atanlar... Bir de sosyal medyada deli deli tabut paylaşmak hiç hoş değil. Ailesine saygısızlık sadece. İnsanlar kendini alçaltıyor böyle yaparak.Ama siyaset paylaşmak ya da normal hayatına erken dönmek kişinin bileceği şeydir. Herkesin yas süresi farklıdır.

Mekanı cennet olsun. Allah geride kalanlara sabırlar versin.

Kızlar cuma günü amcam vefat etti cumartesi günü gömüldü akşamına faceye tabut resmini koymuşlar yine cumartesi diger amcam siyaset le ilgili paylaşım yapmış bi başka kuzenim şarkı paylaşmış benim sosyal medya hesapım yok ama duydum vefat eden amcamın kızıyla çok samimiyiz ve kız hergün facede vatsapta bunları görüyor üzüldüm bende sizce abartıyormuyum açıkçası bende film falan izliyorum ama paylaşım yapamam hiç ayıp gibi geliyor
Evet çok saçma birde intagrama sanki ölenler için öteki dünyanın kapısı instagramda gibi ona dair rahat uyu mekanın cennet olsun felan yazıyorlar. Tamam ailesine baş sağlığı dile ama adam veya kadın ölmüş intagramına bakamaz doğal olarak yazdıklarını okuyamaz niye böyle şeyler yazıyorsunuz. Ne kadar sahte şeyler bunlar. Dikkat dikkat ölen insanlar ölünce intagrama ve ya Facebook a gitmiyorlar. Buralardan yazınca okuyamıyorlar burdan duyurumu yapıyım.

Bütün sacma sapan örf adetlerimiz devam ediyor (evlilikle ilgili olanlardan muzdaribim) asil bizi biz yapan degerli adetlerimiz yok oluyor maalesef. Eskiden cenazeye ve cenazesi olan saygi vardi. Benim kuzenlerim de en yakinimi kaybimda imkanlari varken gelip yanimda olmadilar. Mutluluk pozlarini sosyal medyada paylasmaktan geri durmadilar. İnsan böyle zamanlarinda gercek dostlarini anliyor. Basta dedim ya evlilikle ilgili sacma adetler devam ederken, cenazesi olan eve yemek götürülmesi, mahallende cenaze varsa yüksek sesle konuşup gülünmemesi, müzik dinlenmemesi gibi adetler yok oluyor. Ayrica benim çocuklugumda çocuklara sokakta yemek yedirilmezdi, yediriliyorsa aynisindan arkadaslarina da verilirdi cani ceken alamayan olur diye. Şimdi herkes yemeğini yemeden önce fotosunu çekip paylaşiyor.. Bunlar bence gösteriş meraklisi, bencil, saygisiz bir topluma evrildigimizi gösteriyor ne yazik ki 😔 Hala güzel kalpli kalabilmiş azinligi tenzih ederim.

Kızlar cuma günü amcam vefat etti cumartesi günü gömüldü akşamına faceye tabut resmini koymuşlar yine cumartesi diger amcam siyaset le ilgili paylaşım yapmış bi başka kuzenim şarkı paylaşmış benim sosyal medya hesapım yok ama duydum vefat eden amcamın kızıyla çok samimiyiz ve kız hergün facede vatsapta bunları görüyor üzüldüm bende sizce abartıyormuyum açıkçası bende film falan izliyorum ama paylaşım yapamam hiç ayıp gibi geliyor
Ellerinden gelse ölünün yüzünü çekip atacaklar. Babamı kaybettiğimde aileden yakınımız yazı olarak paylaşmıştı cenaze zamanını yerini. Uzun bi süre girmedim bakmadım zaten. Başsağlığına gelenler 10dk sonra dedikodu faslına geçiyodu. Güne gelmişler gibi daha 3.günde. Bi cinnet anında kovdum evden.

Babanemin ölüm döşeğindeki fotoğrafları kuzenim tarafından sosyal medyada paylaşıldı

Babam bu durumdan çok rahatsız olunca

Bana kızım × e söyle kaldırsın o resimleri sen ablası olarak daha iyi iletişim kurarsın dedi

Bende kuzenimi aradım işte durumu anlattım

Rahatsız oluyorlar dedim fotoğrafları kaldırman iyi olacak dayın çok üzülüyor görünce dedim

Çok kötü bir tepki aldım

Akabinde halamın evinde çok çirkin bir muameleye mağruz kaldım

Yaklaşık 3 yıldır konuşmuyoruz kuzenim ve kardeşleriyle

Hiç sevmiyor onaylamıyorum ve tepkinizi haklı buldum

Ayıp onların ayıbı. Sizlik bir durum yok ki. Ayrıca bende cenaze yada siyasi olayların paylaşılmasini hiç hoş bulmuyorum. Sosyal medya kullanmıyorum ancak whatsappta bile nerdeyse cenaze yıkanırken paylaşacak insanlar var. ayıptır. Görmeyin,bildirimleri kapatın. O kişilerin durumlarına bakmayın. Ne yapıyorlarsa yapsınlar

Herkesin acıya karşı duruşu farklıdır. Bizim ailede dibine kadar yaşanır. 1 yıl düğün dernek yapılmaz, çalgılı çengili yerlere gidilmez. 40 gün tv açılmaz. Geçen yaz nişanlımın anneannesi vefat etti. Cenazesine gittik ailecek. En üzgün aile bizdik geri kalanlar düğüne gelmiş gibiydiler. Kv milletle camide fotoğraf çekilip sosyal medyaya atmak ile meşguldü. Cenaze evinde eski kocasını çekiştiriyordu falan.

Tabutlu selfiler, yakın cenazelerini sosyal medyalarda paylaşmalar kadar daha gerzekçe bir şey yok galiba.
Sosyal medya üzerinden laf sokmalı durum güncellemeleri kadar eksi iqlu bir davranış varsa, o da sanırım bu cenaze işlerini sosyal mecralarda şova dönüştürmek. Sanki ünlü cenazesi... Bu kadar da ilgi açlığı gerçekten acınası.

Yani sov olarak millet 40 gün aglasin mi? Bu psikolojiye iyi gelen birsey degil zaten. Yas dedigin ille aglamali geçmek zorunda degil. Israr ile ölüm hayatin bir parçasi olarak görülmüyor bizim toplumda. Ölünün anilarini yasatmak, tekrar hatirlamak evet kahkaha atmak. Bunlar insana iyi gelen seyler. Bana sorarsan olmasi gereken. Ben öldügümde milletin 40 gün pesimde aglamasini istemem. En sevdiklerim bu sekilde davranmasini istemem.

Hatta tam tersi "hatirliyormusun bir gün sunu demisti, bunu yapmisti" diye gülenleri isterim. Saç bas dagilmis bir sekilde cenazeye gelmek degil, ölüye karsi son saygi olarak saçi toplamis, hafif makjaj iyi bir sekilde ugurlanmasini isterim (hani kisinin stili o ise).

Ben sosyal medyada zaten fazla paylasim yapmam ama tabutun fotosu paylasilmasi biraz tuhaf geliyor. Mezarin fotografi paylasilsa ne ise. Ama herkes kendisi seçer ne fotosunu paylastigini.
Ben ağlasınlar diye bir kelime nerde kullanmışım bana yazar mısınız acaba eskiden yas tutana saygı vardı diye dedim yası tutan zaten kişinin ailesi 40 gün değil 1 yılda geçse o eksiklik olacak hep ama saygı kalmadı cenaze evinde aglamaıyorlarsada gülmesinler diyorum gülme nedeni ölüyü iyi anıp gülme değil ki insanlar dedikodu yapıyor kahkaha atıyor çok rastladım ben çok yakınım değilse bile insanların üzüntüleri varken karşılarında kahkaha atmam ben. tabut resmi paylaşmayı geçtim ölü adamla fotoğraf çekinen gördüm ya gözlerime inanamadım görünce şaka mı bu diye . Yanı ben ağlasınlar 40 gün yas tutsunlar demedim eskiden tutulurmuş ama şimdi tutana bile saygı kalmadı diyorum

Ben ağlasınlar diye bir kelime nerde kullanmışım bana yazar mısınız acaba eskiden yas tutana saygı vardı diye dedim yası tutan zaten kişinin ailesi 40 gün değil 1 yılda geçse o eksiklik olacak hep ama saygı kalmadı cenaze evinde aglamaıyorlarsada gülmesinler diyorum gülme nedeni ölüyü iyi anıp gülme değil ki insanlar dedikodu yapıyor kahkaha atıyor çok rastladım ben çok yakınım değilse bile insanların üzüntüleri varken karşılarında kahkaha atmam ben. tabut resmi paylaşmayı geçtim ölü adamla fotoğraf çekinen gördüm ya gözlerime inanamadım görünce şaka mı bu diye . Yanı ben ağlasınlar 40 gün yas tutsunlar demedim eskiden tutulurmuş ama şimdi tutana bile saygı kalmadı diyorum

Eh buda herkesin adet diye cenaze evine giders olacak seydi. Etrafinda cahil insan varsa, olacak seydir. Sadece en yakinlarin gitmesi kafidir bence. Yoksa buralarda okudugum kadari ile (ben hayatimda sadece bir defa bassagligina gittim birine) dahada kötüsü, milletin doymayi bekledigidir. Yani cenaze evinde pide ayran felan olma beklentisi.

Ben yurtdisinda yasiyorum, ve burda cenazelerde insanlar sade ve güzel giyinirler. Ardindan küçük bir yerde gelenler için kahve ve pasta/kek/kruvasan tarzi seyler ikram edilir. Millet taziyede bulunur, ve gider. Ondan sonrada sadece o aileye çok yakinlar eve giderler. Gittiklerinde yemek götürürler.

Bence en güzel sistem. Sürekli yedi kat yabanci gelmiyor kapina, sürekli onlari agirlama, çay/kahve faslisi yok. Üzüntüyü yasayana dahada huzur. Yoksa bizim kültürde bir ölü, hatta bir geçmis olsun bile izdirap oluyor.

tabut paylasmanin mantigi nedir anlamadim ki.
bizdede cenazelerimiz koye gider cenaze sahipleri otobusun on koltugunda perisan arkadakiler kakara kikiri sanki yaz şenliğine gidiyorlar
artik her yer boyle

Cenazeden fotograf paylasmak hele tabut/mezar paylasmak cok cok cok cirkin ve ayip. Oluye saygisizlik, geride kalana saygisizlik. Asla anlamayacagim, hangi motivasyonla yapiyor bunu insanlar.

Gecenlerde magazin sayfalari Ebru Salli'nin oglunun mezarini cekip koymuslardi. O kadar sinirlendim ki hepsini sikayet ettim ama ise yaradi mi hayir. Resmen rezillik. Kucuk cocugun mezarini niye paylasir insan. 🤬

Back