Neden böyle oldu acaba çok üzülüyorumÖlüye saygı kalmadı malesef eskiden 1 hafta 40 gün yas tutulurken daha mezara koymadan yas bitiyor cenaze evlerinde kahkaha atan mı dersin tabut paylaşan mı ölü adamla resin çekinen mı ne ararsan var piyasada malesef ama bunların olması doğru olduğu anlamına gelmiyor ne yazıkki
Artık insanlar çekinmiyor eskiden çekinme utanma vardı sosyal medya sayesinde kırıldı bu normal geliyor herşey o yüzden üzülmeyin boş yere siz kendinize yakıstırdıgınızı yapmaya devam edin başkasıda kendine yakışanı yapsınNeden böyle oldu acaba çok üzülüyorum
Ben yapmıyorum zaten size normal geliyor demekSize saçma geliyorsa yapmazsınız, yapanın da kendi bileceği iş. Herkesin ölüm ve yas karşısında duruşu farklıdır.
Diğer konularda haklisiniz başınız saolsun ama bizde kaybedilen bebeğin ismi başka bebekte yaşasın diye büyüklerimiz koyun derler sizde de öyle düşünmüş olamazlarmı acabaBen kendi basima gelen olaylardan ornek vermek isterim bebegimi kaybettigimde kuzenim gobekler atarak dugun storisi paylasti esimin kardesleri boy boy dogum gunu mutluluk resimleri paylasdi yakin akrabamiz hastayken yine akrabalardan mutluluk storileri paylasildi ve en son nokta kaybettigim cocuklarimin adini birebir kendi cocuklarina koyan akrabalar anlayacaginiz herkesin acisi kendine gelince buyuk baskasina gelince aaaammmannn nee olacak ki ...
Aslında sorun üzüntü duymaları değil kuzenim paylaşım ları görüp üzülcek babası sonuçtaDedemin cenazesi çok kalabalıktı. Birbirini yıllardır görmeyen eski arkadaşlar falan grup oldu, sohbet muhabbet... Eminim cenaze sonrası bir çay icmislerdir.
Ama yapacak bir şey yok. Kim ne derse desin ateş düştüğü yeri yakar . Siz amcanizi yılda bir anar ah vah dersiniz,ailesi her özel günde, her akşam yemeginde onu anarlar . Yani kuzen video paylaşmak istiyorsa paylaşsın. Ne bu kuzenin acısını arttırır ne etraftaki herkesin yasa girmesi acisini azaltır. Onun acısı hala taze..
Ama size şunu soyleyebilirim.
Madem sosyal medyanız yok, onun bunun paylaştığını sizin kulağınıza akbaba kuşları söylemiş belli ki. Tam da cenaze üstüne niye gıybet yapıyorsunuz? Şarkı paylaşmaktan siyaest yapmaktan daha günah.
Ben 'cenazeden sonra yas tutunuz' diye dini bir söz duymadım ama 'giybet etmek ölü eti yemek gibidir' cümlesinin geçtiği bir ayet bile var.
İğneyi kendinize çuvaldızı elaleme batırın derim ben
Ben yapmıyorum zaten size normal geliyor demek
Tabi devam ediyorum ama çok sinir oldum onlaraBana normal geldiğini ya da gelmediğini söylemedim çünkü bu çok kişisel bir konu. Ama bana böyle dedikodu temalı başlıklar açılması çok komik geliyor. Hani varacağı bir yer yok konunun, oturup vah vah tüh tüh yazıklar olsun diyelim de elimize ne geçecek onu anlamıyorum. Konunun tarafı da değilsiniz üstelik siz de normal yaşantınıza devam ediyorsunuz gayet doğal olarak.
Tabi devam ediyorum ama çok sinir oldum onlara
Sizin dediginiz gibi olsaydi biz bunu dusunduk ismi koymak istiyoruz denirdi oraya buraya boy boy fotolar atarken aa ne guzel isimmis diyenlere benimde cok icime sindi yazilmazdi diye dusunuyorumDiğer konularda haklisiniz başınız saolsun ama bizde kaybedilen bebeğin ismi başka bebekte yaşasın diye büyüklerimiz koyun derler sizde de öyle düşünmüş olamazlarmı acaba
Kuzenin paylaşımları görmese de üzülecek..babası ölmüş sonuçta.Aslında sorun üzüntü duymaları değil kuzenim paylaşım ları görüp üzülcek babası sonuçta
Allah bildiği gibi yapsın öyleyse bu dunyadaki en buyuk acı evlat acısıdır Rabbim sabırlar versin..Sizin dediginiz gibi olsaydi biz bunu dusunduk ismi koymak istiyoruz denirdi oraya buraya boy boy fotolar atarken aa ne guzel isimmis diyenlere benimde cok icime sindi yazilmazdi diye dusunuyorum
Tesekkur ederim bende oyle diyorum allah bildigi gibi yapsin onlarida goz yumanlarida ...Allah bildiği gibi yapsın öyleyse bu dunyadaki en buyuk acı evlat acısıdır Rabbim sabırlar versin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?