• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cenaze resmi paylaşma Facebook ta

Tabi devam ediyorum ama çok sinir oldum onlara
Boşverin insanlari anlamak zor ince dusunenler hep kirilir bende sizin gibi dusunurum boyle seylerde dikkat ederim sonra herseferinde bu insanlar nasil bir bencillik icinde diye hayrete duserim bu devir boyle bir devir cogu insan sadece kendini önemseyip hakli goruyor :KK43:

Boşverin insanlari anlamak zor ince dusunenler hep kirilir bende sizin gibi dusunurum boyle seylerde dikkat ederim sonra herseferinde bu insanlar nasil bir bencillik icinde diye hayrete duserim bu devir boyle bir devir cogu insan sadece kendini önemseyip hakli goruyor :KK43:
Belki de psikolojik bir açıklaması vardır bu durumun herşeyi sosyal medyada paylaşmanın bilmiyorum ben 3 sene önce yakınımı kaybettim aynısını o zaman da yaptılar facemi kapattım ama ölüm hepimizin kapısında ne diyim

Herkesin fikri farkli.

Ölenle ölünmüyor sonuçta. Ölünün arkasindan yas tutulmasi zorunlu da değil.

Babasi ölen kuzen facebookta mi dolasiyor da bunlari görüp üzülecek? Babasi ölen sosyal medyada geziyorsa amcasi olen de sosyal medyada paylasim yapabilir bu normal bisey.

Bnde bunu hiç anlamıyorum 5 ay önce tanıdığımız bir kadının, kardeşi vefat etti daha cenaze yeni defnedildi 5 dakika sonra kadın sosyal medyada kardeşinin tabutunu paylaşıp uzun bir yazı yazmış allah göstermesin ama o kadar üzüntüde bunu nasıl yapabiliyorlar bu benim fikrim tabi böyle yapan insanlar bence pekte derinden üzülmüyor gibi geliyor bana.

Hani su izledigimiz distopik dizi var ya Black mirror. Yavas yavas gerceklesmeye basliyor. Herkes aciyi uzuntuyu benzer sekilde yasamiyor demek.

Kızlar cuma günü amcam vefat etti cumartesi günü gömüldü akşamına faceye tabut resmini koymuşlar yine cumartesi diger amcam siyaset le ilgili paylaşım yapmış bi başka kuzenim şarkı paylaşmış benim sosyal medya hesapım yok ama duydum vefat eden amcamın kızıyla çok samimiyiz ve kız hergün facede vatsapta bunları görüyor üzüldüm bende sizce abartıyormuyum açıkçası bende film falan izliyorum ama paylaşım yapamam hiç ayıp gibi geliyor
Ninemin öldüğünü kızkardeşim uzakta okuyor diye saklamıştık ninemizle çok başka bir bağımız vardı diyemedik daha doğrusu, sonra akşamına bizi aradı. Erkek kuzenlerden biri, gömerlerken foto çekip paylaşmış yazı yazmış. Ordan mı öğrenmeliydim böyle paylaşılır mı demişti ağlaya ağlaya helâk oldu kız yollardan gelene kadar. Doğru bulmuyorum açıkçası paylaşım yapılmasını.

Herkes kendinden sorumludur siz size doğru olanı yapmaya devam edin ne ölüye ne diriye saygı kalmamış malesef

Tabut ne ki, ben cenaze yikanirken resim cekeni biliyorum, neyseki sosyal medya da paylasmadilar, ama yanlarina her gelene resimleri gösterdiler. Bu olaydan sonra esime sakin dedim ölürsem sokma onlari sakin yanima…..

cenazeleri paylasma olayini hic anlamam fotografini dahi cekmem bana cok tuhaf geliyor paylasinca ne oluyor ya bakin öldü buda kaniti falanmi demek istiyorlar herseyi paylasirlar mana bulurum da cenazeyi mezarligi paylasmanin psikolojisini cozebilmis degilim

Ben hic paylasim yapmadigim icin boyle seyler cok sacma geliyor bana.heleki biri vefat etmisse acisini bile sosyal medyadan paylasiyorlar.neden yani yaziyorlar kime neyi ispat ediyorlar.ben cok uzuluyorum bakin nasil aci cekiyorum demek icin mi.bana cook uzak seyler sosyal medyada paylasmanin tek amaci insanalra gostermek baskada bi amaci yok

Biz modern sayılacak bir aileyiz.
Abim vefat ettiğinde cenazeye saçlar maşalı topuklu full makyaj gelen insanlar da vardı.
Biz de ailecek düzgün giyinmiştik fakat mesela bana onlar fazla gelmişti.
Kimine göre de bizim darmadağın olmamamız garip geliyordur eminim.
Yani herkesin bakış açısı çok farklı.
Bence yargılamayın bırakın herkes ne yapıyorsa yapsın.

Artık insanlar çekinmiyor eskiden çekinme utanma vardı sosyal medya sayesinde kırıldı bu normal geliyor herşey o yüzden üzülmeyin boş yere siz kendinize yakıstırdıgınızı yapmaya devam edin başkasıda kendine yakışanı yapsın

Yani sov olarak millet 40 gün aglasin mi? Bu psikolojiye iyi gelen birsey degil zaten. Yas dedigin ille aglamali geçmek zorunda degil. Israr ile ölüm hayatin bir parçasi olarak görülmüyor bizim toplumda. Ölünün anilarini yasatmak, tekrar hatirlamak evet kahkaha atmak. Bunlar insana iyi gelen seyler. Bana sorarsan olmasi gereken. Ben öldügümde milletin 40 gün pesimde aglamasini istemem. En sevdiklerim bu sekilde davranmasini istemem.

Hatta tam tersi "hatirliyormusun bir gün sunu demisti, bunu yapmisti" diye gülenleri isterim. Saç bas dagilmis bir sekilde cenazeye gelmek degil, ölüye karsi son saygi olarak saçi toplamis, hafif makjaj iyi bir sekilde ugurlanmasini isterim (hani kisinin stili o ise).

Ben sosyal medyada zaten fazla paylasim yapmam ama tabutun fotosu paylasilmasi biraz tuhaf geliyor. Mezarin fotografi paylasilsa ne ise. Ama herkes kendisi seçer ne fotosunu paylastigini.

Olaydan bağımsız şarkı falan paylaşanlara bişey diyemeyiz de, tabut paylaşmak nedir ya? Acile gidip serumla selfie çeken tayfa bunlar 😂

Şükür benim babamın hastalık sürecinde ve vefat ettikten sonra kimse böyle terbiyesizlikler yapamadi çünkü o zamanlar sosyal medya bu kadar yoktu. Yapan olsa iyice de ağzının payını verirdim. Insanlar cok bayılıyor hasta insanlarin yataginin yaninda poz vermeye veya mezarların yanina çökmüş dua eder gibi resim cektirmeye. Insanlar hem görgüsüz hem terbiyesiz bu konuda. Şehit cenazelerden story atıp resim cekenleri görüyoruz. Allah hepisini bildiği gibi yapsın!

Peki bunları gören o ölen amcanızın kızının babasının ölümünden sonra internete girip görmesi abes değil mi. Görüp paylaşmıştır acıyı yaşamak sadece dövünmekle olmaz ki. Anneannemin cenazesinde arkadaş ahiretlik dedikleri dövünüp ağlanırken cenaze yemeğinde en önce oturup önünden kaçırır gibi yemişti dağıtılan helvadan tabak tabak yedi. Ben hiç ağlayamamıştım mesela evine de girememiştim yengemde oturmuştum günler sonra ağlayabildim bu üzülmediğim anlamına gelmez

Ben küçükken mahallemizde cenaze olsa , bize TV bile actirmazlardi. Geçtiğimiz senelerde eşimin akrabası vefat ettiğinde cenazeyi camide bekledik. Bir bayan heralde vakti degerlendirmek için! komsusunu, akrabasını arayıp 'haftaya gün bende olacak unutmayin' diye onca insanın içinde bir de muhabbet etmişti. Bu saygısızlığı hiç unutamiyorum.

Çeşit çeşit insan var benim dayımın oğlu tabutla denize gitmiş bir de resim atmış Faceye her eve lazım diye. Bana tuhaf gelmiyor artık birebir yaşayınca
Bana geliyor bire bir yasasam yasatan ıcın ruh ve sinir hastalıkları hastanesi onerırım

Bugünlerde insanların sevdiklerinin cenazesine bile katılması zor ya, o paylaşımı yapan bunu düşünüp, gidemeyen de görsün (evet saçma bir durum ama) maksadıyla mı paylaştı acaba? Benim aklıma direkt öyle geldi. Amcanızın kızı da haklı ama, babası neticede. Ne hissediyorsa hakkıdır. Yerinde olsam beni bu kadar etkiliyorsa, ya gider paylaşımı kaldırmalarını, bunun beni üzdüğünü söylerim ya da bunu söyleyemiyorsa, fotoğrafı görmemek için paylaşımı yapanı listemden çıkarırım. Allah sabır versin hepinize.

Back