• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çekişmeli boşanma aşamasındaki biri

Merhabalar öncelikle bu derdimi kimseyle paylaşamayacağım için buraya yazıyorum. Linçlemeden önce nolur empati yapın
4 ay önce biri girdi hayatıma. Gerçekten görünüşü, mesleği, konuşmalarıyla tam aradığım insandı. Üç yıllık bir yanlızlıktan sonra turnayı gözünden vurdum diyordumki "sana bir şey söylemem lazım ama seni tanımak,doğru zamanı beklemek istiyordum konuşmak için"dedi (tabi ben bağlamak duyduğunda kaçamayacağın zamanı yakalamk olarak buluyorum bunu) " bir evlilik yaptım ve ayrıldık. Çekişmeli boşanma olduğu için uzun sürüyor . Dava açılalı üç yıl bitti ama pandemiden dolayı ertelemele, hakim değişikliği derken daha birkaç dava anca görüldü. Ve uzayacaktırda sonuçlansa bile karşı taraf temyize götürecek. Evli görünsemde değilim aslında yenin ederim yeni bir yuva kuramayım diye intikam için karşı taraf sürekli davayı uzatacak şeyler yapıyor. Kendi başka şehirde annesinin yanında iki yıldır" tarzı bir konuşmaydı. E devletindende gösterdi tarihleriyle. Zaten söylediği doğru iş yerinden biriyle ev arkadaşı pnunla kalıyorlar. Nasıl ağladım nasıl kalktım gittim ordan anlatamam.ama aradan birkaç gün geçip sakin kafayla düşününce hak verdim. Sonra hak verdiğim için kendime kızdım sonuçta evli. O kadar arada kaldımki. Benim gönlüm onunla olmaktan yana gerçekten aşık oldum. vicdanen ben ayırmadım yuva yıkmadım ama bir yandan da toplumdaki algıya göre metreslik bunun adı (bu arada ikimizde 28 yaşındayız)
Burada yazılanlara değil içinizdeki sese göre hareket edin. Benim erkek kardeşim 2015 yılından beri boşanmaya çalışıyor. çekişmeli boşanma davası 2017de kardeşimin lehine bitti. karşı tarafın dilekçesinde akıl almaz iftiralar vardı ve hakim davayı açan eski eşini de kusurlu bulduğu için tazminatsız boşanmaya karar verdi. ancak karşı taraf istinaf mahkemesine verdi ve 2017 yılından beri dosyalarına sıra gelmedi. benim kardeşim 2015 yılından beri bizimle yaşıyor eski eşini hiç görmedi şimdi evli sayılır mı? Kardeşimin 2 yıldır çok sevdiği bir kız arkadaşı var ve dava bitmediği için evlenemiyorlar. Şimdi bu kızcağız yuva mı yıktı yani çok saçma! Annem bu boşanma davası mevzusu yüzünden hastalandı saç kıran oldu. Ama adalet sistemi felç durumda elimizden bir şey gelmiyor.
Burada önemli olan sizin aranızdaki sevgi ve güven. Gerçekten aradığınız insanı bulduğunuzu düşünüyorsanız şans verin ama kolay kolay da bu dava sona ermeyecek bunu da aklınızın bir kenarına not edin. Sevgiler

Benim sorguladığım nokta bu değil çünkü . Yani ben adam iyi midir ne olmuş noktası değilde evli olduğu için ah alırmıyım ayıplanır mıyım noktasındayım
Ya bence iki insan anlasamayip boşanabilir çok kötü olaylar da yaşanmış olabilir. Elektrik tutmaz kafalar anlaşmaz vb. Onemli olan ikinizin ilişkisi ne şekilde ilerleyecek.
Devam ederseniz adamın kafasında bilinç altında bile evli adamla olabilen bir kadın olacaksınız.
Güzelce konuşun ve askıya alın boşanma olana kadar bence.
Görüşmek gerçekten mide alır bir durum değil.

Herhangi bir talebi yok ya davaya gelmyo ya ben seviyorum diyip dilekçedeki şeylere karşı savunma yapıyormuş birazda dava ertelenmesi hakim değişikliği derken bunca zaman geçmiş. Direkt boşanma diye bir şey yok maalesef
Davaya gelmiyorsa 4 celse de biter

Annen yüzünden??? Düşündürücü.
Sizi gerçekten çok seviyorsa taleplerini bir an önce karşılaması gerekir karşı tarafın. Böylece boşanma bir an önce olur. Siz de bu süreyi görüşmeden sabırla beklemelisiniz...ahlaklı davranış bu olur.
1 sene beraber yaşama olmamışsa mahkeme direkt boşamıyor mu? Öyle bir durum çıkmıştı bildigim.

Yok olmuyor maalesef. Hala çok uzun süren boşanma davaları var.

Burada yazılanlara değil içinizdeki sese göre hareket edin. Benim erkek kardeşim 2015 yılından beri boşanmaya çalışıyor. çekişmeli boşanma davası 2017de kardeşimin lehine bitti. karşı tarafın dilekçesinde akıl almaz iftiralar vardı ve hakim davayı açan eski eşini de kusurlu bulduğu için tazminatsız boşanmaya karar verdi. ancak karşı taraf istinaf mahkemesine verdi ve 2017 yılından beri dosyalarına sıra gelmedi. benim kardeşim 2015 yılından beri bizimle yaşıyor eski eşini hiç görmedi şimdi evli sayılır mı? Kardeşimin 2 yıldır çok sevdiği bir kız arkadaşı var ve dava bitmediği için evlenemiyorlar. Şimdi bu kızcağız yuva mı yıktı yani çok saçma! Annem bu boşanma davası mevzusu yüzünden hastalandı saç kıran oldu. Ama adalet sistemi felç durumda elimizden bir şey gelmiyor.
Burada önemli olan sizin aranızdaki sevgi ve güven. Gerçekten aradığınız insanı bulduğunuzu düşünüyorsanız şans verin ama kolay kolay da bu dava sona ermeyecek bunu da aklınızın bir kenarına
Ben de eşimi tanıdığım zaman boşanma davası devam ediyordu mahkeme işleri geç ilerliyor. Bizim 5 buçuk sene sürdü. Ben eşimle 3. Senesinde tanışmıştım iki sene mahkemenin bitmesini bekledim en sonunda uzlaştılar ve bitti şükür çok yıpratıcı bir süreç ama seviyorsan bekle

Açıkçası arkadaşlar ben işin kim haklı kim halsız doğru insan veya değil noktasında değilim seviyorum şans vermek istiyorum ama şu noktada çatışıyorum kendimle o kadının ahınınalmış alıyor muyum bu da yuva sayılıyormu ben metres konumuna düşmüş olıyor muyum yoksa temelde bitmiş mahkemede bitmemiş bir şeyi yürütmek kabul edilebilir bir şey mi. Yoksa uyum açısından kendisine gerçekten çok bağlandım
Karşı tarafın gelmediği bir dava için bence 3 yıl fazla bir süre , e devletinin şifresini isteyin ve vatandaş UYAP a girerek dilekçeleri bir görün. Zaten adamın boşanmak istiyorum demesi yeterli değil , kadına artık evlilik birliğini sürdürmeyi imkansız hale getirecek bir kusur yüklemesi lazım. Hani siz dava bitince her şey bitecek zannetmeyin belki dava reddedilecek. Yani ben boşanmak istiyorum deyince yıllarca sürse de dava bazen bosanılamyor. Hadi karısı anlattığı gibi diyelim( hiç zannetmiyorum çünkü sonuçta adam bekarmis gibi gezip kadınlarla görüşüyor ama karısı hala onun soyadını taşıyor.) Kadın mahkemeye kocam beni aldatıyor , şu kadınla dese çıkacak rezilliği düşünebiliyor musunuz? Benim bir müvekkil facebooklardaki beğenmelerden boşanma aşamasında ki kocasının ilişkisi olduğunu öğrenip , kadının çalıştığı yere gidip olay çıkardı. Ne hakaret ve küfürler hafiften de tartaklamış. Beraat etti benim müvekkil , mahkeme diğer kadının evli adamla ilişki yaşadığı için haksız tahrik kabul etti. Sonradan müvekkil iyi bir tazminatla boşandı , diğer kadın işinden oldu , yaşadığı rezillik ve yediği dayakla kaldı. Siz kendinizi korumak için ne uygunsa onu yapın . Kendinizi geleceğinizi tehlikeye atmayın .

Açıkçası olayın şokuyla birlikte onunla konuşmadım aramalarına dönmeyip zaman istedim olayın ayrıntılarını bilmiyorum sonuçta ayrıldığı kadınıda annesini de bilmiyorum önyargılı plmak istemiyorım. En basitinden kendi çevremde teyzeme gelini kalp krizi geçirtti kadına sorsanız teyzemdir kötü olan
Durduk yere kimse kimseye kalp krizi geçirtmez. Benim de kayınvalidem melek gibi durur, yeğenine sorsam teyzem melek fettan gelin der. Ama aleni laf sokar, iyi niyetli gibi görünür hayat tarzıma müdahale eder. Sizi evlilikte çok üzerler

Açıkçası arkadaşlar ben işin kim haklı kim halsız doğru insan veya değil noktasında değilim seviyorum şans vermek istiyorum ama şu noktada çatışıyorum kendimle o kadının ahınınalmış alıyor muyum bu da yuva sayılıyormu ben metres konumuna düşmüş olıyor muyum yoksa temelde bitmiş mahkemede bitmemiş bir şeyi yürütmek kabul edilebilir bir şey mi. Yoksa uyum açısından kendisine gerçekten çok bağlandım
Kimsenin ahını alacak bir durumun yok bence. O yuva zaten yıkılmış bunun sebebi sen değilsin. Yuva yıkmak değil elbette. Tabi çevrendekilerin olumsuz tepkilerini alacaksın belki onlar yuva yıktı gözüyle bakacaklar da. Dediğim gibi ben bu süreçlerde çok yıprandım. Buna dayanabilir misin? Seviyorum diyorsan şans ver elbette ama çok dikkatli olmalısın eğer karşı taraf bunu duyarsa aldattı diye ayrıca bir dava açabilir. Buradaki arkadaşların bazıları da durumu yaşamadığı için anlamıyor. Benim eşim de çok iyi bir insan fakat anlaşamamışlar olmamış yani. Boşanma davaları çok uzun süre devam ediyor ve bu da insanların hayattaki bir çok hakkını elinden alıyor. Evlenmek ne kadar da kolay halbuki... Boşanma sürecinde diye insanlar yeniden bir hayat kuramıyor. Giden gençlik oluyor, zaman oluyor...

Açıkçası olayın şokuyla birlikte onunla konuşmadım aramalarına dönmeyip zaman istedim olayın ayrıntılarını bilmiyorum sonuçta ayrıldığı kadınıda annesini de bilmiyorum önyargılı plmak istemiyorım. En basitinden kendi çevremde teyzeme gelini kalp krizi geçirtti kadına sorsanız teyzemdir kötü olan
Teyzenizin gelinine sordunuz mu?

eski gelinine neler çektirmiştir o kadın, sizede neler yapar bir düşünün. gözünüz bu kadar kara olmasın. hiç kimse laf etmezse annesi ilerde laf eder, oğluşumun boşanmasını bile bekleyemedin diye. ne yapacağınızın kararına detayları öğrendikten sonra karar verin. dilekçeleri okumak istediğinizi söyleyin, tepkisi ne olacak bakalım.

Sordugun sorulara cevap vereyim:
1. Ahını alırsın cunku kadin seviyorum uleyn diye yirtiniyormus bak hala ve hala onun hayatinda.
2. Evet metres konumuna düştün. Cunku adam boşanma bitene kadar sadakatle yükümlü
3. Bu sorulara disardan cevap veremiyor musun 28 yasindaymissin.
4. Adam anneci diyorsun. Kulagina bi kere daha diyeyim adam anneci

Burada önemli olan sizin aranızdaki sevgi ve güven. Gerçekten aradığınız insanı bulduğunuzu düşünüyorsanız şans verin ama kolay kolay da bu dava sona ermeyecek bunu da aklınızın bir kenarına not edin. Sevgiler
Tam olarak karşımdakinin bana anlattığı da bu
Bi taraf intikam alıyor diye benim hayatım olmayacak mı diye isyan ediyor dayanamıyorum kıyamaıyorum

Tam olarak karşımdakinin bana anlattığı da bu
Bi taraf intikam alıyor diye benim hayatım olmayacak mı diye isyan ediyor dayanamıyorum kıyamaıyorum
Empati yapinca aslinda adam hakli be @alinkedisi yani bulmus seni sevmis birakmak kaybetmek istemiyor. Kadin ah eder mi eder / etmezz bilemeyiz. Ama sen bunu bekar tanidin di mi? Sevdin mi? Tmm bi bak olmazsa eger mutluysan dikkatli olmak sartiyla devam et. Cunku onun sadakat yukumlulugu var.

Ne zor yaaaa. Uf empati yapmacam kafayı yedircen bana🤪🤪🤪🤪

Fikriniz için Teşekkür ederim . Siz de işin içinde biri olarak ne düşünüyorsunuz bu süreçte tarafların hayatına biri girebilirmi?
Rica ederim.
Sadakat yükümlülüğü hukuksal boyutta devam ediyor. Bu açıdan girmesi iyi sonuçlar doğurmaz. Siz duygusal bağlamda soruyorsanız, adamın yazdıklarını okumadan girmeyin derim. Aynı yastığa bir dönem baş koyduğu kadın ile ilgili nasıl konuştuğunu iyice tahlil edin. Kişiler değişir, kader aynı kalır bu tiplerde. Ben güvenmeyin diyorum. Ki 4 ay sonra demesi de acayip sinsice.
Eski karısını suçlarken, annesinin ne kadar masum olduğunu vurgular nitelikte konuşuyorsa, aşkınızdan süirnseniz de kabul etmeyin.

Belki siz olmasanız eşine geri döner.. Bence dava bittikten sonra görüşün

Ha yorumlar işine gelmedi tabi. Açıklama gereği duydun niyetini. Evet sende o adamcıkta o kadının ahını almış olursunuz. Evet hala evli bir erkek oldugu için metres konumuna da düşersin. Benim fikrimce bu böyle. Bilmediğin zamana bişey demiyorum amenna. Ama bile bile devam etmek onursuzluktur.

Back