- 21 Ocak 2018
- 167
- 130
- 32
-
- Konu Sahibi kerem34gul
- #3.281
Belirtisi olmayıpda hamile kalanları gördüm,duydum canım.Diğer iki iğnede o kadar çok kaşık batmalarım olmuştu ki her seferinde bu kez oldu diyip sonunda çok üzülmüştüm.Bu ayda tam tersi belki diyorum bu sefer oldu.Yinede artık üzülmemek için kendime söz verdim.Adet olmadığın sürece hep bir umut vardır.Hatta bu forumda mı okudum hatırlamıyorum biri 13.test yapıyo negatif 15.günü sanırım pozitif çıkıyo böyle durumlarda var.Moralini bozma sakınValla umitsizim aslinda canim. Bi belirtim de yok. Belirti melirti kalmadi
Ben hep kırmızıları görene kadar umut var derim canım. Ablamın ilk bebeği kanda negatif çıktı, sonra günü gelip hala adet olmayınca ikinci testte pozitif gördü, doktoru bile %100hamile değilsin demişti... Biz dualarımızı esirgemeyelim inşallah hayırlısıyla bekleyelim gününü.Dun misafirlerim vardi canim yazamadim sabah moralim cok bozuktu sonra atlattim ama dun gece hapsurunca kasigima cok kotu bi agri girdi beyaz akinti basladi henuz regl olmadim hala umut var midir
Belirtisi olmayıpda hamile kalanları gördüm,duydum canım.Diğer iki iğnede o kadar çok kaşık batmalarım olmuştu ki her seferinde bu kez oldu diyip sonunda çok üzülmüştüm.Bu ayda tam tersi belki diyorum bu sefer oldu.Yinede artık üzülmemek için kendime söz verdim.Adet olmadığın sürece hep bir umut vardır.Hatta bu forumda mı okudum hatırlamıyorum biri 13.test yapıyo negatif 15.günü sanırım pozitif çıkıyo böyle durumlarda var.Moralini bozma sakın
Saol tatlim destegin icinuzuldum ama aglamadim zaten.. adet olmadikca hergun test yapicam. Ama silik bile cikmadi bembeyaz cikyi sonuc canim.. dr 11. Gun belli olur demisti. Bakalim yarin yine yapicam. Sen nasilsin var mi belirti
11.gün biraz erken gibi canım ya,herkesin vücudu farklı sonuçta bazıları çok erken öğrenebilirken bazıları geç öğreniyor.Dün akşam başım döndü ama ben bunu ani kalkmama bağlıyorum.Onun dışında göğüs zaten her Adet öncesi gibi hassas.Batma yok.Midem normalde yanmaz,dün yanma hissetim hatta şuan bile var.Bu ay daha farklı belirtilerim oldu belki Ramazan diyedir.Bünyem zayıflamış olabilir.Eklemek istediğim alt karın ağrısı bende 9.gün başlar sonra adet olurum bu sefer 5.-6. Gün başladı bugün ağrım yok.Bunlara rağmen hamile değilsem elbette üzülmem.Ama eğer varsa bayram şekeri olur benim ve torun bekleyen ailem için
Allah hepimizin dualarını kabul etsin inşallahBende de gunlerdir mide yanmasi var. Dediklerinde haklisin canim. Bayrama insalllah guzel haberlerle gireriz. Su mubarek ay da o kadar dua ediyorum ki hepimiz icin..
Saat öğlen 2civarı vurdurursan iğneyi 36saat sonra birliktelik gerekiyor yani o gece değil sonraki gece saat 2. Size uygunsa o zaman yaptır iğneni fakat çok geç bir saat gece 2. Genelde saat 11-12de vurdurulur ki ertesi gece 11-12daha uygun birliktelik için diye. Sen size uygun bir şekilde hesapla, öyle yaptır. Erken uyuyorsanız mesela 10da yaptırın iğneyi, ertesi akşam 10da birliktelik saati gelmiş olur. Kaçırmayın ve sonraki günleri de mümkün mertebe değerlendirin..Tecrübeli arkadaşlar sizlerden yardım istiyorum.. Benim bi rahatsızlığımdan dolayı biran önce gebelik oluşması için doktorum bana bu ay klomen verdi, kullandım. Bugün kontrol vardı. Sağ tarafta 13mm 14mm ve 10mm sol tarafta 20 mm ve 18 mm toplamda 5 yumurtam vardı. Yumurtan az ama kaliteli dedi. Çatlatma iğnesi verdi cuma akşamı ya da cuma öğleden sonra vurduracaksın saatini sen belirle çünkü 36 saat sonra ilişki olacak dedi. Bir de bi ilaç verdi adını unuttum 10 gün kullanıcam.
İlk sorum öğleden sonra dedi ben 14:00 civarı vurdursam erken olur mu?
İkinci sorum nasıl bir iğne, çok yakıyor mu sonraki belirtiler nedir?
İlk defa böyle bir tedavi görüyorum..
Bişiler söyleyin..
Yaa tekrar tekrar okudum yazdıklarınızı ne iyi geldi. Her soruma müthiş cevaplar aldım çok teşekkür ediyorum. Hiçbir sıkıntım yokken farklı bir durum için gebelik oluşması lazımdı en acilinden. Ondan bu tedaviyi görüyorum bu yüzden kendimi tuhaf hissediyorum. Bir de ilk ay. Ne yapacağım nasıl yapacağım bi panik halindeyim:) Çok teşekkür ediyorum emeğinize, yüreğinize sağlık o kadar yazmışsınız. O zaman ben 12 gibi vurdursam bana uygun. Sağlık ocağında yaparlar sanırım.Saat öğlen 2civarı vurdurursan iğneyi 36saat sonra birliktelik gerekiyor yani o gece değil sonraki gece saat 2. Size uygunsa o zaman yaptır iğneni fakat çok geç bir saat gece 2. Genelde saat 11-12de vurdurulur ki ertesi gece 11-12daha uygun birliktelik için diye. Sen size uygun bir şekilde hesapla, öyle yaptır. Erken uyuyorsanız mesela 10da yaptırın iğneyi, ertesi akşam 10da birliktelik saati gelmiş olur. Kaçırmayın ve sonraki günleri de mümkün mertebe değerlendirin..
5 yumurtanız oluşmuş. Müthiş bir sayı, üstelik kaliteli demiş doktorun yumurtalar için. Hadi hayırlısıyla çatlasın da tutsun inşallah. Benim hamile kaldığım ay 2 yumurtam oluşmuştu (bazı aylar hiç oluşmadı bile)
Son olarak da iğne çok çok küçük, insülin iğnelerini biliyorsanız, onun gibi bir şey. İğne yeri sızlayabilir ilk gün (ben karından yaptırdım daha az acıtıyor bence karından) sonra yumurtalar çatlarken adet sancısı gibi sancınız olur. Bıcak gibi sancı girer. Bu doktorların istediği bir şey, iğnenin işe yaradığının göstergesi (ağrı olması şart değil iğne işe yardığında tabi ama ağrı olunca doktorlar korkulacak bir şey yok, iğne işe yaradı diyor)
Bir de diğer ilacın adı progestan mı? Bebeğin tutunmasını kolaylaştıracak bir ilaç vermiştir büyük ihtimalle. İhmal etmeyin ilacınızı ve bol bol dinleyin. Stresten uzak kalın. Çok ağır kaldırmayın ve ileriye çok uzanmayın. Allah hayırlısıyla kalbinizdekini nasibiniz yapsın
Kesinlikle masallah diyeyim 5 yumurta gayet iyii daha ne olsun benim drumun dedigi kadinlar ayda 2 3 yumurta atar zaten ona bile iyi diyo yani... sanirim yasiniz 20 25 arasi. Benimde o yaslarda gitigimde ilk kizim icin 6 7 tane urettigi oluyordu ilacsiz halde... tabi 30 yas ve ustu 2 yumurtaya bile şükrediyoruz :) şansınız bol ve acik olsun 5 iz oluyormuş bidee :))) bazi doktorlar 3 ve fazlasi yumurtalara tedaviyi kesiyor 3uz bebek ve fazlasi olasılığına karsi yasakmis diye duymustum :)))))Yaa tekrar tekrar okudum yazdıklarınızı ne iyi geldi. Her soruma müthiş cevaplar aldım çok teşekkür ediyorum. Hiçbir sıkıntım yokken farklı bir durum için gebelik oluşması lazımdı en acilinden. Ondan bu tedaviyi görüyorum bu yüzden kendimi tuhaf hissediyorum. Bir de ilk ay. Ne yapacağım nasıl yapacağım bi panik halindeyim:) Çok teşekkür ediyorum emeğinize, yüreğinize sağlık o kadar yazmışsınız. O zaman ben 12 gibi vurdursam bana uygun. Sağlık ocağında yaparlar sanırım.
Valla bana da 5 yumurta fazla geldi ama doktor "az ama kaliteli" dedi şaşırdım :) Acaba o sadece büyükler için mi öyle dedi bilmiyorum.
Hayırlısı neyse o olsun. Umarım ay sonunda güzel haberler veririm size.
İlacın adı da duphaston canım.
..
Rabbim bebeğinizi kucağınıza hayırlısıyla nasip etin inşallah. O minik elleri ayakları sağlıkla huzurla görün.
Ne demek canım, rica ederim. Hepimiz burada birbirimize destek oluyoruzYaa tekrar tekrar okudum yazdıklarınızı ne iyi geldi. Her soruma müthiş cevaplar aldım çok teşekkür ediyorum. Hiçbir sıkıntım yokken farklı bir durum için gebelik oluşması lazımdı en acilinden. Ondan bu tedaviyi görüyorum bu yüzden kendimi tuhaf hissediyorum. Bir de ilk ay. Ne yapacağım nasıl yapacağım bi panik halindeyim:) Çok teşekkür ediyorum emeğinize, yüreğinize sağlık o kadar yazmışsınız. O zaman ben 12 gibi vurdursam bana uygun. Sağlık ocağında yaparlar sanırım.
Valla bana da 5 yumurta fazla geldi ama doktor "az ama kaliteli" dedi şaşırdım :) Acaba o sadece büyükler için mi öyle dedi bilmiyorum.
Hayırlısı neyse o olsun. Umarım ay sonunda güzel haberler veririm size.
İlacın adı da duphaston canım.
..
Rabbim bebeğinizi kucağınıza hayırlısıyla nasip etin inşallah. O minik elleri ayakları sağlıkla huzurla görün.
Canım esas hedef büyük ihmalle 20 ve 18lik yumurtalar. 10-13-14 de çatlarsa bir hafta içinde çatlar belki, aynı anda olmaz aradaki boyut farkından dolayı. O yüzden iğne de destek olacaktır diye düşünüyorum tecrübelerime dayanarakKesinlikle masallah diyeyim 5 yumurta gayet iyii daha ne olsun benim drumun dedigi kadinlar ayda 2 3 yumurta atar zaten ona bile iyi diyo yani... sanirim yasiniz 20 25 arasi. Benimde o yaslarda gitigimde ilk kizim icin 6 7 tane urettigi oluyordu ilacsiz halde... tabi 30 yas ve ustu 2 yumurtaya bile şükrediyoruz :) şansınız bol ve acik olsun 5 iz oluyormuş bidee :))) bazi doktorlar 3 ve fazlasi yumurtalara tedaviyi kesiyor 3uz bebek ve fazlasi olasılığına karsi yasakmis diye duymustum :)))))
Canim yaa benim bildiğim kadariyla ayda sadece bir kez catlama oluyor. Yani igneyi oldugumuzda buyuk kucuk ne kadar yumurta varsa catliyor. Tabii buyuk olanlar sansi arttırıyor... yani her biri rastgele catlamiyor buyuduklerinde...Canım esas hedef büyük ihmalle 20 ve 18lik yumurtalar. 10-13-14 de çatlarsa bir hafta içinde çatlar belki, aynı anda olmaz aradaki boyut farkından dolayı. O yüzden iğne de destek olacaktır diye düşünüyorum tecrübelerime dayanarak
Allah hepimizin dualarını kabul etsin inşallahbelki bu bir belirtidir ateşini ölçmeye devam ediyor musun canım
Çok güzel.Devam et cnm adet olmadan iki gün önce düşüşe geçiyor yada adet günü düşüyor ateş.Geçen ay 36.5 de seyretti çatlamadan sonra ateşim bu sefer 36.7Ediyorum canim . Yine 36.7 36.8 cikiyor
Aa öyle mi canım? Ben büyüdükçe çatlıyor diye biliyordum, yanlış da olabilir tabi. Bir ayda birden çok yumurta varsa birden çok da çatlama günü olabiliyor diye biliyordum yani. Hatta o yüzden iğneden sonra beş gün daha birliktelik devam edecek demişti doktorum iki yumurtam olunca. Dediğim gibi yanlış anlamış olabilirim, benim bir kere iki yumurtam oldu hamile kaldığım ay o da. Diğer zamanlar ya bir tane oldu ya da hiç olmadı... Yanlış bilgi vermiş olmayayım benCanim yaa benim bildiğim kadariyla ayda sadece bir kez catlama oluyor. Yani igneyi oldugumuzda buyuk kucuk ne kadar yumurta varsa catliyor. Tabii buyuk olanlar sansi arttırıyor... yani her biri rastgele catlamiyor buyuduklerinde...
Çok güzel.Devam et cnm adet olmadan iki gün önce düşüşe geçiyor yada adet günü düşüyor ateş.Geçen ay 36.5 de seyretti çatlamadan sonra ateşim bu sefer 36.7
Her sabah aynı saatte yataktan kalkmadan ölçmen lazım canım,ben 7 buçukta dil altından ölçüyorumDusmesin ateslerimiiiz :) peki sabah uyaninca mi olcmek lazim. Ben hem sabah hem aksam olcuyorum
Kesinlikle masallah diyeyim 5 yumurta gayet iyii daha ne olsun benim drumun dedigi kadinlar ayda 2 3 yumurta atar zaten ona bile iyi diyo yani... sanirim yasiniz 20 25 arasi. Benimde o yaslarda gitigimde ilk kizim icin 6 7 tane urettigi oluyordu ilacsiz halde... tabi 30 yas ve ustu 2 yumurtaya bile şükrediyoruz :) şansınız bol ve acik olsun 5 iz oluyormuş bidee :))) bazi doktorlar 3 ve fazlasi yumurtalara tedaviyi kesiyor 3uz bebek ve fazlasi olasılığına karsi yasakmis diye duymustum :)))))
19 ay.. Maşallah ya ben çoktan karalar bağlardım. Çok güçsüz bir insanım psikolojik olarak. Rabbim nasip etmiş çok şükür.Ne demek canım, rica ederim. Hepimiz burada birbirimize destek oluyoruziyi ki kadınlar kulübü var
Duphaston da bebeğin da kolay tutunması için olan bir ilaç. Düşük tehlikesi olmasın diye de kullanılıyor bildiğim kadarıyla.
Herkesin var işte tedavi olmasında bir sebep. Sebepsiz yere bu stresi ilaçları kimse yaşamak istemez. Birebir aynı olmasa da hepimiz bir şekilde geçiyoruz benzer süreçlerden.. Aklına takılan bir şey olursa sen de çekinme bak buraya yaz, kim varsa bilgisi dahilindeyse yardımcı olur. İlk ay, ilk stresle soru işaretleri çok fazla oluyor, çok normal. Inşallah ilk aydan gülsün yüzünüzbiz 19.ayımızda aldık müjdemizi elhamdulillah, birden fazla sıkıntımız vardı, yine de 19.ayda bile sorularım olabiliyordu. Güzel duaların ve dileklerin için de çok teşekkür ederim canım.
Her sabah aynı saatte yataktan kalkmadan ölçmen lazım canım,ben 7 buçukta dil altından ölçüyorum