Evet varmışBizim catiya güvercinler girip yuva yapmisti. Ben yuvalar terk edildikten sonra acik yerleri kapattirdim. Muhtemelen sizin catidada acik yerler var
Hahah güldümBiz mi girip bakalım ne yapalım size? Çağırın bir usta çok rahatsızsanız kırsın bi yerleri baksın. Sonra da açıkları kapattırın hayvan girmesin.
Evet biz üst komsu gürültüsünden tasındık bunlarda uyutmuyorAyyy kız bisey yapmazlar bizim köy evinde olurdu gece arada bir cosuyorlar ama bizim eve hiç marazları olmadı
Yokk böyle onu kaçırmalık bir seyler vardır belki diye yazdım ay faredir diye hiç yem bile koymadık dursun inmez diyede..Ne yaparsaniz yapin ama hayvanciga zarar vermeyin lutfen. Zarar vermeyen kapanlar var icine yemek koyuyorlar yakalamak icin falan ama belki yavrulari vardir. Anneyi alirsaniz yavrulari acliktan ölür. En iyisi girip yavru var mi diye bakmak. Yoksa kapanla yakalayip dogaya salmak.
Hic cozumu olmuyorsa simdi kapatsaniz delikleri hayvanlar icerde kalacak gene ayni. Zehir koyup kapatmaniz lazim. Koy yerlerinde öyle fare ya da kenirgen hayvana zehir kiymadan olmuyor gece inip kulaginizi mi kemirsin. Ama tabiki delikleri kapatin ki gene aynisi olmasin. Birde onlari ordan almazsaniz hem koku olur hem kurtlanır . Bilemedim.Yokk böyle onu kaçırmalık bir seyler vardır belki diye yazdım ay faredir diye hiç yem bile koymadık dursun inmez diyede..
Ama kaderden kacılmıyor sanırımçok gürültü yapıyorlar uyutmuyor
Tamm bakim internetten bir araştırayımVahşi hayvanlar ile ilgili sorunlarla ilgilenen kuruluşlar vardı diye hatırlıyorum. Onlarla bir iletişime geçin isterseniz.
Ben küçüktüm bizim çatıda vardı. Sansar o . Sakın yuvasını bozmayın ,evinize hiç bir zararı yok.tam tersi yararı Var benim bildiğim kadarıyla fareleri yiyorlar. Bize o kadar uğur getirmişlerdi ki. Yıllarca yaşadılar,müstakildi evimiz,ağaçtan Çıkarken yavrularını görüyordukArkadaşlar çatıdan gelen seslerden önce fare var sandık fakat zaman zman kedi gibi koşuyor kemiriyor ve tırnak sesleri oluyor anlayamadık cok dar oldugu içinde çatıya giremiyoruz.
Yani ne yapacagımızı şaşırdık sizlerdende böyle olan çözüm bulan varmı?
Sevaptır ya gidip bakalım benceBiz mi girip bakalım ne yapalım size? Çağırın bir usta çok rahatsızsanız kırsın bi yerleri baksın. Sonra da açıkları kapattırın hayvan girmesin.