- 6 Ağustos 2014
- 8.401
- 7.129
O ilk regl olduğun andaki şok da bir kerelik..Aynı şey değil işte, ne kadar farklı düşündüğünüz buradan belli.
Regliyi menapoza kadar olmaya devam edeceksin, öbürünü ise bir kez yaşayacaksın. Diktirme olayı olmazsa tabi.
İlk regli oldugunda pedini saklamak gibi birsey
Sevgili GazozGofret;
Kanlı bez dediğiniz bezde kaç damla kan var Allah aşkına. Sanki üstünde tavuk kesilmiş bi şeyden bahsediyorsunuz?
Saklıyorum bunun için belirli bir akıl seviyesi mi gerekiyor?
Ben evlenmeden önce annem kendi sandığından kendi gecelik takımlarını göstermişti bana. O arada bezi de çıktı. Özenle sarıp sarmalamıştı. Özelini benimle paylaşması beni çok duygulandırmıştı o zaman. Bende saklamak istedim.
Kime ne ya?
Kişinin bunu kendine saklamak istiyor olmasını böyle yargılamayın bence.
Yok halay başı olun falan...
Kimseyi ne ilgilendirir bu? Ben saklamayanlara bişey diyor muyum?
merak ediyordum iyi oldu bu arada pek güzelsinresimdeki evet benim.
Evet benim icin malum bolgemden cikan kan birsey ifade etmiyor senelerce saklamakta oyle sizin icin buyuk basari yada onur gurur kaynagi olabilir hayirli olsunAynı şey değil işte, ne kadar farklı düşündüğünüz buradan belli.
Regliyi menapoza kadar olmaya devam edeceksin, öbürünü ise bir kez yaşayacaksın. Diktirme olayı olmazsa tabi.
eğlence anlayışınıza hayran oldum. görümceye kanlı bezi göstermekArkadaslar yapmayin Allah askina. Bu ne ya? Bu benim de ozelim. Ve ben de sakliyorum. Ömür boyu da saklayacagim insallah. Çünkü esimle aramdaki özel bir seydir bu. Ne demek pedini saklamak gibi bir sey? Lütfen bu kadar basite indirgemeyin artik bunları. Madem bu kadar basit madem hemen yikanip atilacak bir seydir bu kan neden millet diktirmek icin 4 takla atiyor? Neden ilk gece telasi düşüyor?
Herkes istedigini saklamakta ozgurdur. Kimse kimseyi eleştiremez ki bu elestirilecek bir sey degil.
Siz namusuyla iliskisini yasayip da bezini saklayanlara laf edeceginize o bezlere yapma kan dokenlere laf edin bence.
Konu sahibi, bizimkiler istemedi ama gorumcemle cok samimi olduğum icin sirf eglencesine gosterdim. Ablamlara da gösterdim. Kimse de bir sey istemedi. Bazi yoreler istuyormus hatta pencereye falan asiyorlarmis genelde iç anadolu bölgesinde gecerliymis. Sizinkiler istiyorsa göster kimsenin icinde kuruntu kalmasin. Ha onlara ne ben kendime guveniyorum dersin ama o ayri bir konu. Bu guvenle alakali degil. Boyle seylere takan insanlar bakislariyla seni rahatsiz ederler..
Hahahahahha bundan sonra kızlık zarıyla ilgili konu açanlara direk bu resmi copy pasteJaponya bayrağını gösterebilirsiniz arkadaşlar.:
arkadasima annesi dikti bezi...
Hemide üstünde nişanlısıyla baş harflerini işlemiş kadın...
Kız psikolojik olarak çöküntüdeydi ne yapacağım.diye...
İş olunca bezi alıp vajini silecekmissin...
Allahtan nişanlısı bu adete uymadı...
Ama gerçekten hala var...
O ilk regl olduğun andaki şok da bir kerelik..
İster de ister deme. Bana göre akıl işi değil. Kendi aklımla tartıyorum olmuyor. Annenin özelini seninle o şekilde paylaşması seni duygulandırır. Annem bana aynı şeyi yapsa benim midem bulanır. Ben kimseye hakaret ya da küfür etmedim. Akıl işi değil bana göre hala diyorum.
Bezi saklayanlar..
Ben gerçekten merak ediyorum kadını böyle küçük düşürücü hareketlerin bir parçası nasıl oluyorsunuz? Arada açıp "ah canım zarım ne de güzel yırtılmıştın seneler evvel" falan mı diyorsunuz?
bizdede yok. o yüzden zaten şaşırıyoruz bazı yazılara..Bana da tuhaf geldi,kendimi ve annemi öyle düşünemedim.
Hani çeyizine eliyle işlediği bir şey olsa veya babamın ilk mektubu filan olsa duygulanırım da...Gençkızken kanlı bez herhalde travma olurdu.
Buradakilerin çoğunun annesi yaşındayım artı anneanne ve nene gördüm ama hiç çarşaf-bez adeti duymadım.
Bak canım,burda kimse bekaretin özelliğine laf etmiyor zaten,tabiki de o gün senin ilk deneyimin olacaksa çok heyecanlı olursun,senin için önemlidir,buna kimse bir şey diyemez..Millet diktirme gibi saçma işlemlerle bu çarşaf gösterme gibi saçma adetler ve kocalarının görüşleri yüzünden uğraşıyor,bez kırmızı renk olsun diye değil..Bazıları için ilk gece çok önemlidir,hatta çoğu için,kocaya namus kanıtlamak önemlidir.Tamam bu oldu,kan beze bulaştı kocanızın oldunuz bu güzel bir şey,peki o bezi saklamanın manası nedir,nasıl da bakireydim o gün diyemi saklanıyor bu bez...İsteyen saklar istemeyen saklamaz ama burada paylaşılıyorsa ben de düşüncemi belirtme hakkına sahibim,o bezi saklamak benim için saçma,bunu buraya yazıyorsa,özelini bu kadar açıyorsa,eleştirilmeyi de sindirebilmeli insan..Keşke bu koruyucu tutumunuzu 'acaba hamilemiyimm çok korkuyorum.' tarzındaki konularda konu sahibini yargılarken de gösterseniz..Arkadaslar yapmayin Allah askina. Bu ne ya? Bu benim de ozelim. Ve ben de sakliyorum. Ömür boyu da saklayacagim insallah. Çünkü esimle aramdaki özel bir seydir bu. Ne demek pedini saklamak gibi bir sey? Lütfen bu kadar basite indirgemeyin artik bunları. Madem bu kadar basit madem hemen yikanip atilacak bir seydir bu kan neden millet diktirmek icin 4 takla atiyor? Neden ilk gece telasi düşüyor?
Herkes istedigini saklamakta ozgurdur. Kimse kimseyi eleştiremez ki bu elestirilecek bir sey degil.
Siz namusuyla iliskisini yasayip da bezini saklayanlara laf edeceginize o bezlere yapma kan dokenlere laf edin bence.
Konu sahibi, bizimkiler istemedi ama gorumcemle cok samimi olduğum icin sirf eglencesine gosterdim. Ablamlara da gösterdim. Kimse de bir sey istemedi. Bazi yoreler istuyormus hatta pencereye falan asiyorlarmis genelde iç anadolu bölgesinde gecerliymis. Sizinkiler istiyorsa göster kimsenin icinde kuruntu kalmasin. Ha onlara ne ben kendime guveniyorum dersin ama o ayri bir konu. Bu guvenle alakali degil. Boyle seylere takan insanlar bakislariyla seni rahatsiz ederler..
Evet benim icin malum bolgemden cikan kan birsey ifade etmiyor senelerce saklamakta oyle sizin icin buyuk basari yada onur gurur kaynagi olabilir hayirli olsun
Bak canım,burda kimse bekaretin özelliğine laf etmiyor zaten,tabiki de o gün senin ilk deneyimin olacaksa çok heyecanlı olursun,senin için önemlidir,buna kimse bir şey diyemez..Millet diktirme gibi saçma işlemlerle bu çarşaf gösterme gibi saçma adetler ve kocalarının görüşleri yüzünden uğraşıyor,bez kırmızı renk olsun diye değil..Bazıları için ilk gece çok önemlidir,hatta çoğu için,kocaya namus kanıtlamak önemlidir.Tamam bu oldu,kan beze bulaştı kocanızın oldunuz bu güzel bir şey,peki o bezi saklamanın manası nedir,nasıl da bakireydim o gün diyemi saklanıyor bu bez...İsteyen saklar istemeyen saklamaz ama burada paylaşılıyorsa ben de düşüncemi belirtme hakkına sahibim,o bezi saklamak benim için saçma,bunu buraya yazıyorsa,özelini bu kadar açıyorsa,eleştirilmeyi de sindirebilmeli insan..Keşke bu koruyucu tutumunuzu 'acaba hamilemiyimm çok korkuyorum.' tarzındaki konularda konu sahibini yargılarken de gösterseniz..