ÇARŞAF ADETİ

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
tühhh ne umursamaz insanım ben çoçukların altını değiştirmek için serilen örtü almıştım şu bebek bezlerinin yanında satılan altı naylon üstü pamuklu bezlerden sonrasında ped gibi sarıp çöpe atmıştım vah vah gitti gitti

Konu, bezini saklayanlar ve saklamayanlar arasında bir gruplaşmaya doğru gitmeden ben konudan çıkayım bari.

Herkesin fikri kendine, ama saygı duymayı, başkasının fikrinin farklı olabileceğini, alay etmemeyi umarım öğreniriz bi gün.

İlk regli oldugunda pedini saklamak gibi birsey

Arkadaslar yapmayin Allah askina. Bu ne ya? Bu benim de ozelim. Ve ben de sakliyorum. Ömür boyu da saklayacagim insallah. Çünkü esimle aramdaki özel bir seydir bu. Ne demek pedini saklamak gibi bir sey? Lütfen bu kadar basite indirgemeyin artik bunları. Madem bu kadar basit madem hemen yikanip atilacak bir seydir bu kan neden millet diktirmek icin 4 takla atiyor? Neden ilk gece telasi düşüyor?
Herkes istedigini saklamakta ozgurdur. Kimse kimseyi eleştiremez ki bu elestirilecek bir sey degil.
Siz namusuyla iliskisini yasayip da bezini saklayanlara laf edeceginize o bezlere yapma kan dokenlere laf edin bence.

Konu sahibi, bizimkiler istemedi ama gorumcemle cok samimi olduğum icin sirf eglencesine gosterdim. Ablamlara da gösterdim. Kimse de bir sey istemedi. Bazi yoreler istuyormus hatta pencereye falan asiyorlarmis genelde iç anadolu bölgesinde gecerliymis. Sizinkiler istiyorsa göster kimsenin icinde kuruntu kalmasin. Ha onlara ne ben kendime guveniyorum dersin ama o ayri bir konu. Bu guvenle alakali degil. Boyle seylere takan insanlar bakislariyla seni rahatsiz ederler..

İster de ister deme. Bana göre akıl işi değil. Kendi aklımla tartıyorum olmuyor. Annenin özelini seninle o şekilde paylaşması seni duygulandırır. Annem bana aynı şeyi yapsa benim midem bulanır. Ben kimseye hakaret ya da küfür etmedim. Akıl işi değil bana göre hala diyorum.

Aynı şey değil işte, ne kadar farklı düşündüğünüz buradan belli.
Regliyi menapoza kadar olmaya devam edeceksin, öbürünü ise bir kez yaşayacaksın . Diktirme olayı olmazsa tabi.
Evet benim icin malum bolgemden cikan kan birsey ifade etmiyor senelerce saklamakta oyle sizin icin buyuk basari yada onur gurur kaynagi olabilir hayirli olsun

eğlence anlayışınıza hayran oldum. görümceye kanlı bezi göstermek

yazık kıza yaa... bunları da anlamıyorum psikolojik olarak çökeceğine baştan ben bunu yapmam de açıkca niye kocam inşallah uymaz o adete diye bekleniyor?

O ilk regl olduğun andaki şok da bir kerelik..

Şok'unu sakla arkadaşım o zaman.
Yav he he, siz haklısınız. Ben insanlığın yüz karasıyım.
Kocam görsün yeterli demeyin o zaman. Madem bu kadar önemsiz, herkes duş altında girsin gerdeğe, kocalara da göstermeyin madem. Ama yok olmaz siz bizler kadar geri kafalı değilsiniz ya illa koca görecek.

Bi başkasının fikrine saygı duymayı öğrenemediniz ya. Bu ne biçim eleştiri uslubu. Çocuklar gibi dalga geçiyorsunuz. Koca koca hanımlarsınız, empati empati diye çırpınırken dönünde bi kendinize bakın. Yazık ya.

Bana da tuhaf geldi,kendimi ve annemi öyle düşünemedim.
Hani çeyizine eliyle işlediği bir şey olsa veya babamın ilk mektubu filan olsa duygulanırım da...Gençkızken kanlı bez herhalde travma olurdu.
Buradakilerin çoğunun annesi yaşındayım artı anneanne ve nene gördüm ama hiç çarşaf-bez adeti duymadım.

Sizin böyle konusmaya hakkiniz yok. Ben namusu onemserim ve esimle benim aramdaki seyi de saklarim. O benim namusum. Namus namus. Ha namus iki bacak arasinda mi demeyin. Benim icin bakin benim icin diyorum kimse ustune almasin namus nikahli kocamla ilişkiye girmektir. Benim dinim de bana bunu söyler. Biz kimseyi alcaltmiyoruz. Bu bizim ilk geceden kalan hatiramiz, sizin hatira olarak neyiniz kaldi acaba? Yapmayin lütfen. Milleti yaptigi, sakladigi, deger verdigi seylerle dalha gecerek vurmayin. Herkes istedigini saklayip atmakta ozgurdur. Sizin gibi dusunmeyenlerle boyle dalga gectiginiz icin bizim özgürlük anlayisimiza tecavuz ediyorsunuz. Biz diyor muyuz niye saklamiyorsunuz? Yuh cok ayip, nasil yaparsınız diye? Hayir, demiyoruz. O zaman siz de insanlarin. Fikirlerine saygi duymasini ogrenmelisiniz...

bizdede yok. o yüzden zaten şaşırıyoruz bazı yazılara..

Bak canım,burda kimse bekaretin özelliğine laf etmiyor zaten,tabiki de o gün senin ilk deneyimin olacaksa çok heyecanlı olursun,senin için önemlidir,buna kimse bir şey diyemez..Millet diktirme gibi saçma işlemlerle bu çarşaf gösterme gibi saçma adetler ve kocalarının görüşleri yüzünden uğraşıyor,bez kırmızı renk olsun diye değil..Bazıları için ilk gece çok önemlidir,hatta çoğu için,kocaya namus kanıtlamak önemlidir.Tamam bu oldu,kan beze bulaştı kocanızın oldunuz bu güzel bir şey,peki o bezi saklamanın manası nedir,nasıl da bakireydim o gün diyemi saklanıyor bu bez...İsteyen saklar istemeyen saklamaz ama burada paylaşılıyorsa ben de düşüncemi belirtme hakkına sahibim,o bezi saklamak benim için saçma,bunu buraya yazıyorsa,özelini bu kadar açıyorsa,eleştirilmeyi de sindirebilmeli insan..Keşke bu koruyucu tutumunuzu 'acaba hamilemiyimm çok korkuyorum.' tarzındaki konularda konu sahibini yargılarken de gösterseniz..

Neeeeeeeeeeeeeeeeeee?????

Evet benim icin malum bolgemden cikan kan birsey ifade etmiyor senelerce saklamakta oyle sizin icin buyuk basari yada onur gurur kaynagi olabilir hayirli olsun

Benim özelim ve bir anı sadece arakadaşım. Gurur kaynağı ya da başarı falan değil. Yazdıklarımı anlatamamışım galiba.
Teşekkür ederim iyi dileklerin için.

Eleştirilmeyi sindiriyorum zaten. Bi sıkıntı yok. Okypete de eleştirdi ama seviyeli ve kırmadan, alay etmeden.
Eleştiriyle dalga geçmeyi ayırt edin lütfen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…