• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canm ok skkn...

bir süre kendiniz toparlayıp birikim yapmak için evinizden taşınıp eşyaları bir depoya koyup sizin ailenizle otursanız. 3-5 ay. eşin iş bulsa siz borçları kapasanız. sonra ona göre bir ev bulursunuz.

işsizlik çook kötü canım malesef. para hayatın can damarı. fabrşkaların durumu zaten malum vasifsız işçilerin işi çok zor.
çevredeki esnafta kısa süreliğine çalışsa. esnaf genelde eleman arar. eşim kokoreçci aylardır iyi bir eleman arıyor bulamıyor. bu tür yerler genelde hep arar. çalışma saati uzundur ama iyi para getirir.
internetteki iş ilanlarına bakın.
inşallah kısa sürede herşey yoluna girer.

çok üzüldüm ya ne biçim aileler var bu parayı komşu komşusuna verir ya ayıp etmişler gerçektende, ona göre davranırsınız artık size sırt cevirenlere bosverin üzülmeyin

Öncelikle geçmiş olsun, yazınızı okurken yıllar öncesindeki halim geldi aklıma. Bizde buna benzer bir durum yaşamıştık, hem de evliliğimizin 2. ayında başlamıştı sıkıntılarımız. Ama biz utancımızdan her iki ailedende yardım istememiştik. O günleri unutamam.
Eşinizin ailesinin yaptığı gerçekten çok ama çok ayıp olmuş. Siz zevkinize parasız kalmamışsınız ki, işsizlik nedeniyle durum böyle olmuş. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Demek ki eşinizin ailesinde akrabalık, sevgi ve saygı yokmuş. İnsan evladı veya kardeşi bu kadar sıkıntı çekerken nasıl rahat rahat oturur, uyur anlamam. Allah vicdan versin böylelerine.
Bence ailenizin yanına yerleşin bir müddet için, eşiniz bu sırada iş bulsun, gideriniz olmadığı için senin maaşınla para biriktirirsiniz, biraz toparlarsınız.

allah ım sabırlar bu durumu atlatacak güç versin size o aileyede yazıklar olsun diyeceğim başka birşey söyleyemiyorum

Allah yardımcın olsun canım.. ben de diğer arkadaşlara katılıyorum, günübirlik işlerde bile olsa çalışsın, bi esnafa çırak girsin ne biliyim. ama uzun sürmez merak etme allah muhakkak düzlüğe çıkarır, sen çok dua et.. umudunu kaybetme..
gelişmelerden haberdar et..

bencede eşyalarınızı koyabileceğiniz bir yere varsa o evden çıkın..depozito paranızdan vermediğiniz kira düşülsün ,para artıyorsada onu bankaya yatırın krediye..ailenizin yanında oturun bir süre..maaşınıza krediye verirsiniz ki en azından bankalarla sonradan uğraşmazsınız..inan güzelim bankanın faizlerine yetişmek çok zor..eşin iş bulsa bile hem kira hem 2 kredi hgem faturalar hem yeme içme siz kendinizi toparlayamazsınız...felaket tellallığı sanma ,yaşadıklarımdan biliyorum...sizin için en iyi yol bu

bencede eşyalarınızı koyabileceğiniz bir yere varsa o evden çıkın..depozito paranızdan vermediğiniz kira düşülsün ,para artıyorsada onu bankaya yatırın krediye..ailenizin yanında oturun bir süre..maaşınıza krediye verirsiniz ki en azından bankalarla sonradan uğraşmazsınız..inan güzelim bankanın faizlerine yetişmek çok zor..eşin iş bulsa bile hem kira hem 2 kredi hgem faturalar hem yeme içme siz kendinizi toparlayamazsınız...felaket tellallığı sanma ,yaşadıklarımdan biliyorum...sizin için en iyi yol bu

anneme taşınma konusunu bende annemle konuştum.. Bi dünya eşyan var onlar sefil olcak dedi.. Ev üstüne ev olmaz siz zorlanırsınız dedi.. Ama biliyorumki biraz ısrarla söylesemm tamam diyecektir.. Gerçi annemin evide kalabalık.. Şöyleki annemle babam, teyzemle amcam evli .. yani hem elti hem kardeşler ve aynı evde oturuyorlar.. ablamın 1,5 yaşında kızı var onada annem bakıyor oda orda kalıyor.. e erkek kardeşim var, yiğenim var.. artı yaşlı bi dedem var oda annemde.. yani anlayacağınız kalabalık... annem sen rahat edersinde eşin edemez diyor.. depo işine gelince bakıcam kızlar aklınızda olsun öyle uygun kiralı depo olarak kullanılacak bir yer varsa söylerseniz sevinirim.. Hiç biri olmadı eşyalarla annemin evini yenilerim.. :)

Rabbim yardımcınız olsun...sıkılıp üzülmeyin inanın buda geçecektir.etrafınızdaki insanları tanıdınız..biraz sabır ve dua gerekiyor,dilerim en kısa zamanda atlatırsınız bu durumu :Saruboceq:

bence de ne mantıklsıı annenizin yanınıza yerleşmek bi süre.
alt katımızda oturan yeni evli bi çift vardı, onlar da sizin gibiydi.kirada oturyolardı,yeni ev aldılar ama orda geçinebilcek güçleri yoktu.bu yüzden eşyaları oraya tıkıp direk kızın annesinin evine yerleştiler.çok borçları var,evin çok masrafı var, halledene kadar orda kalcaklar.bu abes bi durum değil herkes yaşayabilir.
bence bu tür durumlarda kız tarafının yanına gitmek daha mantıklı..
nedense her iki taraf da kızın ailesinin yanında daha rahat eder gibi geliyo bana.boşuna gelinler kaynanandan çekmiyo ki..her zman sorun çıkaran taraf erkeğin ailesi oluyo maalesef.en çok yardımcı olan da kızın ailesi oluyo..
inşallh en kısa sürede kurtulursunuz bu dertten.
şöyle düşünün:hiç bişey sonsuza kadar sürmez.elbet gececek bu günler..

valla güzelim yapılacak bişi yok..ev kalabalıkta olsa sıkacaksınız dişinizi...yani zaten sen çalışıyorsun..akşamdan akşama yüzünü görecekler..eşinde iş bulmak için dışarıda olacak...yatmadan yatmaya gitmiş gibi olacaksınız..başka yolu yok güzelim..

siz bu durumdayken eşinin anası babası kardeşelri rahat yatıyolarmı acaba merak ettim.

allah yadımcınız olsun canım.
inş. en kısa zamanda atlatırsınız...

eşiniz en kısa zamanda iş bulsun ne olursa olsun hammallık işi dahi olur

herşey kötü olabilir ama en iyisi kim dost olduğu ortaya çıkar!!!

böylece mesafeli olmak iyi olur kötü günün anısına iyi günde herkes iyi kötüleri bulmak güç
bir ömür boyu bazıları yüzünü göstermiyor am şimdi herkes rengini belli etmişher inişin bir çıkışı mutlaka vardır !!!!!!!!!!

Kızlar Şu depolama ıŞını araŞtırdım bugÜn pratık depo dıye bı uygulama var bÜyÜk boy depo ıÇın aylık 135 ytl+kdv ıstıyorlar.. Anca benım eŞyamı 3 tane depo alabılrmıŞ 135+135+135 yanıı.. Yanı buda akıl karı Çıkmadı.. Annemde dıyor ben kendı eŞyalarımı ne yapıcam.. Senınkılerle.. Off zamanında akıllı olup az bıŞeyde almadımkı... Her bıŞeyımm tamm.. Şımdıı at atabılırsen, sat satabılırsen...

normal fabrikada işçi oalrak çalışıyor.. şu an oturduğumuz yerdede bulması çok zor.. iki seçim şansım var.. ya taşınıcam yada çekicem...

taşınırsam eşim iş bulur büyük ihtimal ama.. gene taşınma masrafı + ev depozitosu+ vs bir sürü masrafı var..

taşınmasam iş bulamıcak artı annemler burda oturuyor .. ve destekleri çok yemektir başka durumlardır yardımcı oluyor.. e hep böyle çocuksuz kalmıcak yarın öbürgün çocuk olsa ben çalışmak zorundayım.. çocuğa kim bakacak..

kafam çok karışık.. hemdee çokkk

allah insallah kolaylık verir, kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş.

ancak erkek bu gider nerede olsa çalışır, niye eve yakın biryerde iş arıyorsunuz ki çünkü taşınsam iş bulur demişsiniz.

gerekirde şehirler arası bir yerde çalışır gene çalışır geçiş döneminde her türlü zorluğa gögüs gerilmeli.

bu depolar çok mu küçükki..mesela yatak odası takımını söksen ,kutulara koysanız olmazmı..koltuklar için böyle bişi olmaz tabi..ıvır zıvır eşyalarını mesela tv ,çanak çömlek ,bil , falan annelerin evinin balkonuna falan alsam..ya bir evin salonuna evin bütün aşyaları sığar ya..kaç öetrekare imiş orası

arkadaşım dilerim en kısa zamanda herşey oluna girer.
acizane tavsiyem şayet çalışan bir kadınsan ki sanırım çalışıyorsun, bu kadar düşünme.çözüm arayışın içinde baba evine taşınmanız seçeneği olmamalı. ev sahibiyle konuşmak, alternatifler üretmek eşinin önceliği olsun... dediğim gibi çalışıp eve katkı sağladığın için şimdilik sadece bekle, strese girme...
ALLAH yardımcın olsun

bencil olacaksın arkadaşım, bu konuda evlilikte bireysel hareket edeceksin.her ne kadar hayat müşterek olsa da hastalık, kaza vb ististai durumlar dışında bir de çalışıyorsan daha fazla imkan yaratmak için didinme. didinme ve didinirsen dolaylı yoldan bunun evliliğe daha fazla zarar getireceğini unutma.müstehcen bir atasözü şimdi yazamayacağım o söz maalesef çok doğrudur...

neiye hep sen uğraşıyorsun anlamadım canım benim, eşin ailesi ile konuşsun
onca şey verdim ettim diyorsun eşin bunu dile getirip ailesine söylesin biraz taşın altına
elini sokacaklar yani...

Back