- Konu Sahibi SEHER YILDIZI
Evet, haklısınız, torununa içi sızlamayan, geline niye acısın. Vicdan meselesi tabi. Bilmiyorum ya, ben bazen burada okuduğum şeylere bile içim acıyor, gözüm doluyor. Bir insanın ailesinde olan elim bir olaya tepkisizliğini anlamlandıramıyorum bu sebeple.Bazı eş ailelerinin kafası değişik işliyor, SEHER YILDIZI'nın affına sığınıyorum, kadın zaten acılı yazdıklarımız daha da incitecek diye üzülüyorum da ama bir insan evladına, torununa acımıyorsa kendine el gördüğü kişiye ve onun ailesine hiç acımaz, bilmem anlatabildim mi?
Çoğu insandan duyarım evlat tatlı ama torun daha tatlı derler, torunun ameliyat olmuş canın kanın o değil mi?
E umursamamışsın, şimdi bu rahatlıkta biri gelinin babası vefat etmiş umursar mı ?
Herkes kendi canını daha kıymetli bilmiş, yine konudan örnek kayınvalide kızıyla alakalı bir şey olduğunda en önde, kızının kayınpederi vefat etse koşa koşa giderler ama SEHER YILDIZI'nın ağzına hep bir parmak bal çalmışlar, ah kızım siz çok uyumlusunuz, bizden bir şey istemediniz hiç vs vs, bunlar hep nağme.
Sen iyiysen iyi gibi görünen ama duygusal olarak en ihtiyacın olduğu anda yanında olmayan insanlara kolunu bile kıpırdatmayacaksın, aslında baştan koyacaksın mesafeyi.
O zaman üzülmüyorsun, ben mesafeyi koymuşum arasalar ne aramasalar ne, gelseler de umurumda değil gelmeseler de diyorsun, bir de şunu bilir şunu söylerim kırgınlıkları içinde biriktirmeyeceksin, aranız iyiymiş gibi yapmayacaksın, olay yaşandığı anda çat çat diyeceksin söyleyeceklerini, buzdolabı gibi kadın derler, el kızı işte bize uzak davranıyor derler ama sınırlarını da bilirler, kimse kimseye rol yapmaz, nağme yapmaz.
Görümcenin yaptığı tam yağlamak, evet. Fazla sesi çıkmasın, ortalığı karıştırmasın konu sahibi diye.
Diğer dediklerinize katılıyorum. E artık konu sahibi de safını belirlerdi. Artık herkes ona göre davranır. Yıktıkları duvarı gördü kayın aile, umarım ki. Ya anlarlar, telafiye çalışırlar ki hiiiç sanmıyorum. Ya da konforlu alanlarından hiç çıkmaz, bir daha konu sahibini yılda bir defa da olsa aramazlar bile, ki bu daha iyi olur.