• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canm ok skkn...

ALariSS

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2008
109
0
116
İstanbul
KIZLAR O KADAR CANIM SIKKIN, O KADAR MORALİM BOZUKKİİ... ANLATAMAM...
EŞİM İKİ AYDAN FAZLADIR İŞSİZ.. VE BİZ BU AY KİRAYI VEREMEDİK... 1,5 YILDIR EVLİYİZ.. İLK EVLENDİĞİMDEDE İŞSİZ KALMIŞTI BU İKİNCİ BU DEVREMİZ.. O ZAMANLAR AİLEM YARDIME ETTİ.. KİRADIR, MOBİLYADIR BORÇTUR ÖDEDİLER Bİ ŞEKİLDE AMA BU SEFER BENİM AİLEMDEDE YOK..
SON ÇARE KAYINVALİDEMİ ARADI EŞİM PARA İSTEDİ KİRAYI TOPARLAYAMADIK DİYE VE ALDIĞI CEVABI AYNEN SİZE YAZIYORUMM.. EVLENDİK EVLENELİ BİZE 250 MİLYONA YAKIN PARA VERMİŞLER (VERDİKLERİDE EŞİME ÇALIŞMIYO DİYE ARA SIRA VERDİKLERİ 5-10 MİLYON.. TOPLASAN 250 MİLYON ETMEZ KEİSNLİKLE), YOK EŞİM ÇALIŞTIĞI ZAMAN BEN ÇALIŞIYORUM ALIN BUDA SİZE BİR KAÇ KURUŞ DEMEMİŞ .. (düğünden sonra aldıkları takılarımı unuttular, yada kaç kere markete gidip araba dolusu alışveriş yapıp hesabı sonra öderiz deyip benim kredi kartıma yükleyek sonunda benim ödediğim borçları unutular, görümcemin sünnetinde taksınlar diye onlara verdiğim altını unuttular, bayramlarda siz kendiniz beğenin alın deyip verdiğim paraları unuttular) VE BİZE BÖYLE LAF ÇARPITTILAR.. SONUNDA EŞİM TAMAM SİZDEN İSTEMİYORUZ ABİMLERE ABLAMLARA SORSAN SEN DEDİ.. BU ARADA 2 KAYIN , 3 GÖRÜMCE VAR... ONLARDANDA CEVAP GEÇİKMEDİ.. ALIŞKANLIK OLMASINMIŞ BİR KERE MAHSUS BİZE PARA VERECEKMİŞLER, BİR DAHA ASLA BÖYLE BİŞEY İÇİN ONLARI ARAMAYAYMIŞIZ.. (bu arada görümceme daha nişanlıyken verdiğim paraları unuttular, taşınsın diye yaptğım dünya masrafı, hatta ve hatta kendi düğünümde mahcup olmasında bana taksın diye verdiğim kendi aldığım takıyı bile unuttular).. HE BU ARADA BU KADAR LAF VURARAK VERDİKLERİ PARANIN MİKTARINI MERAK EDENLER İÇİN SÖYLÜYORUM 100 MİLYON.. 2 ABİ 2 ABLA BİRLEŞİP 25 MİLYONDAN BİZE 100 MİLYON YOLLUYORLAR.. BENİM KİRAM İSE 500 MİLYON..
O KADAR SEVDİĞİM İNSANLARIN BU HALLERİNİ GÖRÜNCE KENDİMDEN BİLE TİKSİNDİM ARTIK, ONUN İÇİNDİRKİ SİZ SİZ OLUN.. KENARDA MUTLAKA ZOR ZAMANLARINIZ İÇİN ÜÇ BEŞ BULUNDURUN...

BEN BİR BUÇUK YILDIR BORÇ ÖDEMEKTEN HALA KENDİMİ TOPARLAYAMADIM, İKİ TANE KREDİ BORCU EVİN MASRAFI KREDİ KARTI BİRDE ÜSTÜNE KİRA.. KAFAYI YİYECEĞİM KIZLAR BİR AKIL VERİN NE YAPAYIMM.. ŞAŞIRDIM..

Allah yardımcınız olsun. Gerçekten çok zor durum. en zor zamanda sevdiklerinizden böyle tavır görmenizde daha fazla canınızı yakmıştır eminim. bu durumun en iyi yanı kimin ne olduğunu anlamanız olacaktır ve bundan sonra sizde bu kişilere layık oldukları şekilde davranırsınız.
şu an siz çalışıyormusunuz bilemiyorum ama ev sahibinizle konuşup durumu anlatarak birkaç ay idare etmesini söyleyebilirsiniz,siz çalışıyorsanız maaşınızla aylık zorunlu harcamaları halledebiirsiniz. umarım en kısa zamanda eşiniz iş bulur ve bu tatsız durumu tekrar yaşamak zorunda kalmazsınız.

ama lütfen haketmeyen kişilere bundan sonra değer vermeyin.

ben çalışıyorum... ama eşimle beraber kıt kanaat yetiştirebiliyorduk.. ev sahibinide aradım depozitom var içerde bu ayı ona saymasını istedim.. kabul etmedi.. en fazla 5 gün idare edebilirmiş.. kızı özel okulda okuyormuş benden aldığı gibi parayı oraya yatırıyormuş..

güzelim durumuna çok üzüldüm ...aynıları bizde yaşadık..eşim 5 ay çalışmadı ama bizim kiramız yoktu fakat kredi borcu ve kredi kartı borçları vardı..anneme bile diyemedim eşim işsiz kaldı diye..3 ay sonra söyledim..o da biraz para yollladı ama yetmedi..neyse..dibimizde abileri ,annesi babası oturuyor..inan burada 8 kardeşi var..8 tane ev...5 tanesi dibimizde ama birisi bile çıkıpta alın buda 2 kap yemek size demediler..su ortak ..aylık 50 tl su parası istediler ki biz suyu ayırdık bize aylık 14 tl su parası geliyor..düşün 5 tl yi düşüyor daire başına..söyledikleri ilk şey ,bizdede yok oluyor...bu olaylar insana dostu düşmanı gösteriyor...Allah size yardım etsin,bende çok ağlamıştım...bir akşam öyle bir ağlamıştım ki artık yeter dedim...eşimde ertesi gün bir iş görüşmesine gitmişti..aslında sadece form dolduracaktı ama neyse görüşmeye almışlar...işe başla dediler de 1 yıldır çalışıyor...inan bu dünyada kimsenin kimseye faydası yok...kira için ev sahibi ile konuşun ,umarım insaflıdır..yemek içmeyide annene gidin sorun olmazsa..hatta onlarda kalın bir süre..umarım onlarda sizi geri çevirmez...umarım eşin en kısa zamanda iş sahibi olur,sizde bu zor zamanınzda yardım etmeyen bu insanları ileride düşünmezsiniz,başlarının çaresine bakarlar artık.....sende iş bak ,artık çayçılık bile olsa yap...ne biliyim ,belediyeye başvuru yapsın bir süreliğine seyyar simit tatlı falan satsın...en azından biraz idare edersiniz...Allah yardımm etsin....

Allah yardımcınız olsun:çok üzgünüm: okurken sıkıntıya girdim valla... para araya girince ne eş dinliyo ne dost :1no2:

ben çalışıyorum... ama eşimle beraber kıt kanaat yetiştirebiliyorduk.. ev sahibinide aradım depozitom var içerde bu ayı ona saymasını istedim.. kabul etmedi.. en fazla 5 gün idare edebilirmiş.. kızı özel okulda okuyormuş benden aldığı gibi parayı oraya yatırıyormuş..

o zaman güzelim maaşını kiraya veririsin...bir süre annenlerde kalırsınız..elektrik su tel falan doğalgaz gelmez ....para artıyormu bilmiyorum ,artıyorsa o zaman krediye falan yatırırsınız...artımıyorsa bankaların eline düştünmü kurtulmada cidden zor oluyor..

Eşinizin ailesi bile bu kadar acımasızsa ev sahibinizin idare etmemesi çok doğal. Valla çok çok üzüldüm ne diyeyim. Şu dönemde o kadar çok aile var ki bunları yaşayan.

bunlar nasıl anne babalar nasıl kardeşler yaaaa yazıklar olsuuuunkötükedihüso sizinde Allah yardımcınız olsun:teselli:işsizlik nasıl zor bişeydir bilirim bede...rabbim işi olmayanlara iş versin kimselere muhtaç etmesin inş..

gerçekten doğrusun bu dünyada kimsenin kimseye faydası yokmuş.. inan canım çok yanarak öğrendim.. gerçi bundada vardır bi hayır.. anladık kim dost kim değil.. belkide hayırlısı budur.. hiç takım makımdayok.. bozayım zor zamanlar için.. her allahın günü baş ağrısı bir haftadırr.. kafayı yeme noktasına geldim...

doğru ,başın ağrırır,ağlrsın,neden biz dersin,napacaz dersin....ooffffffff oooffffffffffffffff
eşin ne gibi bir iş arıyor

ay benimde aynı sıkıntıları kızkardeşim çekti.okudukça gözümün önüne onlar geldi. ama şimdi çok şükür eşi üniversitede kadrolu işe girdi. ne diyeyim inşallah darısı başınıza olurda seninde eşin bir an önce eşininin iyi bir işi olur. sizde kimseye eyvallah demezsiniz. onlarıda kafaya takma. erkek tarafı alışmıştır herşeyde hazıra konmaya.kız tarafı sürekli yapıcıdır.erkek tarafıda destek yerine köstek olan taraf. durum hepimizde de aynı. takma bu kadar. ama bunlarıda yaz bi tarafa. sende bundan sonra ona göre davran eşinle beraber...

bir arkadaş, borç alabilecek bir dostunuz yok mu? bazen aileden daha yakın oluyor arkadaşlar.onlardan yardım isteseniz??fisfisfis

doğru ,başın ağrırır,ağlrsın,neden biz dersin,napacaz dersin....ooffffffff oooffffffffffffffff
eşin ne gibi bir iş arıyor

normal fabrikada işçi oalrak çalışıyor.. şu an oturduğumuz yerdede bulması çok zor.. iki seçim şansım var.. ya taşınıcam yada çekicem...

taşınırsam eşim iş bulur büyük ihtimal ama.. gene taşınma masrafı + ev depozitosu+ vs bir sürü masrafı var..

taşınmasam iş bulamıcak artı annemler burda oturuyor .. ve destekleri çok yemektir başka durumlardır yardımcı oluyor.. e hep böyle çocuksuz kalmıcak yarın öbürgün çocuk olsa ben çalışmak zorundayım.. çocuğa kim bakacak..

kafam çok karışık.. hemdee çokkk

bir arkadaş, borç alabilecek bir dostunuz yok mu? bazen aileden daha yakın oluyor arkadaşlar.onlardan yardım isteseniz??fisfisfis

yok be canım nerden olsun.. zaten evlenince çoğu zaman kopuyorsun dostlarından.. sadece tek bi yakın arkadaşım var onunda durumu pek iyi değil..

inan güzelim aklıma bişi gelmiyor....dediğim gibi seyyar olarak bişiler satsa inan günde 25-30 tl rahat kazanır ki bu da sizi bir süre kimseye muhtaç etmez...benim aklıma bu geldi...keşke zamanında bizimde aklımıza gelse idi de bizde yapsa idik..ama insanın kafası duruyor

Bu nasıl birşey ya?
ınanamıyorum.
Ne aileler var.
Dostunuz var mı size borç verecek?
Onlardan isteyin...
Ya da en son çare ailenin yanına taşın.
Üzüldüm cidden...

bilirim canım bilirim o zorlukları
elbet rahata kavuşucaksınız Allah bi yolunu gösterecektir size inan
ama bu yapılanlarını unutman mümkün değil
canım yeni bi eve geçene kadar annenlere taşınsanız toparlanmışta olursunuz

allah yardimcin olsun...ayni seyleri ben de yasadim...biz de evlenirken durumumuz o kadar iyi degildi..baslarda cok uzuluyordum sozde ailemiz var ama basimiza bisey gelse kapisina gidecegimiz biri yok.halende uzulsemde.dert etmemeye calisiyorum.allah bize saglik sihhat versin de para gelir gider onemli olan insan olabilmek.sen o kadar iyi niyetli oldugun halde gorunmemeis.ben de kac sefer durumumuz iyi olmadigi halde kayinbiraderimin cebine iki maasimi koymusumdur.her seferinde harcligii vermisimdir ustune ustuk gene ben kotu olmusumdur...en sonunda esim hizini alamayaip altinlarimada verdi...anlayacagin elimdeki tek birikimimde tuzla buz oldu.ama akillandim artik iyilikten maraz dogar bosuna dememisler.tez zamanda herseyin yoluna girmesi dilegiyle...

anne baba kardeş insana böle yapıosa elin e sahibi az bile yapmış.. yazık ya resmen, bugünlerde dayanışmaya önem vermeyenler gün olur devran dönünce kendileri çok ağlarlar ama.. sen yine de metanetli ol.. allahtan işin varmış.. eşin de uzak yerlere de işe baksa olmaz mı başka semtlerde filan? kesin bişey yokken taşınma vs akılş karı değil boşuna masraf..

Back