canım çok yanıyor

bunca sorunun içinde isim konusuna bence takılma ablacım. çünkü ne desen anlamayacaklar ve bu da seni yoracak. boşver yorulma... nasıl istiyorlarsa onu koysunlar. sanki çok istediler de çocuğu,isim konusunda hemen sahiplenmiş. hayret bişiy ya. tamamen egonun oyunlarına yenik düşüyor kocan. bilinçaltına çekirdekten anası o kdr yobaz,boş düşünceler yerleştirmiş ki malesef ki kocanda vazgeçemıyor bunlardan. kayınvalide desen zaten başlı başına hezimet olmuş... uf...

asıl önemli meseleyi geçtim
madem isimde takılı kalmışsın
sakın koyma onun babasının adını
o senin gönlünü yapıyor mu
aileni çağır
doğum yaparken de ebelere doktorlara filan tembihle
doğum kağıdını kocan olacak terbiyesize değil de sana versinler
sen ya da ailenden güvendiğin biri senin istediğin ismi yazdırsın
yapma o adinin istediğini
boşanmak istiyomuş ya defolsun ne hali varsa görsün

diyelim ki o babasının ismini koydu sonradan ben gidip nüfusta değiştirebilir miyim yada ekletebilir miyim?

eşim bana ikinci çocuğa sen koyarsın diyor ama koca bir yalan.çünkü daha 3 gün önce ben bunu bile istemiyorum dedi yani sanırım beni kandırmaya çalışıyor bazen böyle bazen tehdit ederek.

eşim bana ikinci çocuğa sen koyarsın diyor ama koca bir yalan.çünkü daha 3 gün önce ben bunu bile istemiyorum dedi yani sanırım beni kandırmaya çalışıyor bazen böyle bazen tehdit ederek.

Bence canınız ne istiyorsa bir tek o ismi koyun, evliliğiniz devam etmezse neden onların istediği isimle yasasın ki cocuğunuz. Hem dava acarım derken neyi kastediyor esınız, ismi değiştirmek için mı yoksa boşanma için mı dava acacakmis

yani sen herşeye eyvallah demişsin bi isim konusuna takılmışsın.
babasının ismine karşı değilsin ek isim koymak istiyorsun. buna bile hoşgörü yok.
çocuğun hiç bir şeyine sen karar veremeyeceksin farkında değilmisin.
madem ayrılmayacaksın, istediğin ismi mutlaka koydurt çocuğuna. iki isim olsun.
bu yüzden boşayacaksa boşasın. iyi bile olur senin boşanacağın yok.
nasıl becerirsin bilemem. sonuçta kocan gidip halledecek isim meselesini.
sonradan ilave yapılacağını sanmam. bildiemin değilim ama mahkeme kararıyla isim değişikliği yapılır diye biliyorum.

senin tek derdin isim olsaydı keşke ........ çalışıyosan ailen arkandaysa neden katlanıyosun bu insanlara... sonrada yardım edin diyosun....

bunca mesaj yazıldı hala buna takılı kaldıysan sen hiç kafanı takma üzülme hamile halinle çünkü paşa paşa koyacaksın o ismi ,ayaklarının altında ezilmeye de devam edeceksin yetmeyecek çocuğunu da buna alet edeceksin ,hiçbirinize değil allah o çocuğa acısın

Her konuda bastırlımaktan cesaretini yitirmişsin, tehditlerle yaptırımlarla korkutmuşlar,kendilerine mahkum hale getirmişler.
Fakat senin eşin istemediği halde hamile kalman çok yanlış olmuş, onların gözünde onlara daha mahkum olmuşsun bir kozları daha olmuş. Hem istedikleri isim olsun diyor eşin hemde çocuğu istemiyorum diyor, gerçekten çok üzücü. Bu adamdan koca olmamış baba da olmaz. Keşke onu baba yapıp iyice yüceltmeseydin ama olan olmuş. Yerinde olsam o evi ayrıdığım zamanki cesaretiimi toplar tekrar bir hamle yapardım, artık koşullar neyi elverirse bu halinle ayrı eve çıkamazsın ama ailenin yanına gidebilirsin, seni ve çocuğunu isteyen fizan olsa gelir arkandan nasılsa...

aynen yaaa.... herkes iyi kötü bişeyler yazmış arkadaş hala ismin derdinde, inanamıyorum. Bencede o ismi koyacak :)

aynen canım o kadar haklı demişşin ki.. sadece isim konusuna bu kadar takılı kalması çok ama çok saçma.. paşa paşa koyacak o ismi..

konu sahibine sormak istiyorum neden bu insanlara bu kadar byun eğiyorsun..bize anlattıkların doğruysa senin şimdi bizlre boşanıyorum diye konu açman gerekmezmiydi.. tamam bir yuvayı yıkmak kolay değildir ama bunun adı yuvamı.. bunun adı aile mi.. o edepsiz kayınvaliden ve anasının ağzına bakan eşin yarın senin çocuğunu sana karşı doldururlarsa hiç şaşırmam.. seni bilmeyen sevmeyen saymayan bir çocuğunun olması muhtemel gibi geliyor bana.. sonra da seni kapının önüne koyarlar haydi güle güle derlerse görürsün.. yol yakınken boşan sen onlara bas tekmeyi arkadaşım...

diyelim ki o babasının ismini koydu sonradan ben gidip nüfusta değiştirebilir miyim yada ekletebilir miyim?

anladığım kadarıyla burada yapılan yorumlar bakış açınızda en ufak bir değişim yaratmadı.. hala isim konusundasınız..

eşiniz sizi de doğacak çocuğunuzu da haketmiyor!!
bence daha önce cesaret edip yaptığını zgibi ailenizi de yanınıza alıp ayrılın o adamdan ve kendi hayatınızı kurun eminim cok daha rahat ediceksiniz 1 dk bile düşünmeyin bence bunun için

Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandandır.Kendine saygın olsun az !

Kusura bakma seni bu dayandığın acı tecrübelerin için tebrik edemeyeceğim..Bile bile bunu çekmek sabretmek kazanmak manasına gelmiyor..Enayilik oluyor düpedüz.

Hem çocugunuzun gunahı ne ki mutsuz bir anne sorunlu bir baba ve zekasını sorguya çektiğim bir kayınvalideyle aynı ortamda yaşayacak ? soruyorum size..Çocuk doğdumu sorunlarınız bitecekse hayhay . Ama bunun mumkün olmadığını size göstermemiz için daha ne yazmamız gerek ? kendinize gelin, toparlanın ! Bu ülkede acı çekene madalya takmıyorlar hanımefendi aksine kanser ediyorlar, gün gelir şu çektiklerinizin acısı sizden ileriki yaşlarda psikolojik rahatsızlık olarak çıkarsa şaşmam ..Bence hâlâ hastasınız.Çünkü mantıklı düşünemeyip isim konusuna takıyorsunuz...Çocugunuzun geleceği ? ya heran size ''seni boşarım '' diyen bir kocanın dayanılmaz baskısı ve mantıksız haraketleri ? bunlara nasıl katlanıyorsunuz..Kaldı ki çalışan bir kadınsınız güçlüsünüz çoğu kişinin maaşlı işim olsa katlanmam dediği ortama siz imkanlarınız varken katlanıyorsunuz..Sağlığınızdan oluyorsunuz..Siz hasta olunca ne eşiniz ne de kayınvalideniz bakmak için sıraya girecek değiller ! açın gözünüzü lütfen

Son düzenleme:
büyük konuşmayayım ama sizin yerinizde olsam 8 aylık hamileyim falan demem, ailemin yanında giderdim, bu kadar alttan almak fazla bence, siz kendinize yapıyorsunuz, şu an çektiğiniz sıkıntıyla karnınızdaki bebeğe yazık değil mi, bırakın anne oğul ne hali varsa görsün.

sadece eşinle sıkıntı yaşasan belki düzeli dicem ama bu halde nasıl dayandın böyle bi kayınvalideye kimbilir ne kadar yıprandın
çocukta olsa ailen destekse işinde varsa hiç düşünme ayrıl deril şimdi çocuğu istemiyorum anemin dediği olmazssa aldırılcak diyen vicdandaki bi adam annesini kaybedinceye kadar anlamaz senin değerini düzelmez bence ..ee kadının ölmesini dileyemicemize göre tek bi çözüm yolu kalıyo ..

bi hamle olarak ve bu dönemde eşiyle sıkıntılar yaşamış bi kadın olarak daha güzel şeyler yazmak isterdim arkadaşım fakat sizin sorununuz sadece eşinle senin aranda değil allah hayırlı karalar vermeni nasip etsin allah yardımcın olsun :26:

ezildikçe tepene çıkmışlar bence
asla koymam ismi yerinde olsam
bunu söyleyiş tarzına bir bakın hele
kim o ya
köydeki ağamıymış eşiniz
babalık yapmayacaksa keyfi bilir
zaten pek yapacak gibi durmuyor
ayy ne biçim adamlar var
ne biçim analar var
gerçekten şaşkınlıktan
küçük dilimi yutcam bir gün burda

Gerçekten böylemi düşünüyorsunuz ben evt çok kırıldım ve gerçekten yemin ettim sizce oğlum bundan kötümü etkilenir :44::44:

AYY şiştim valla yaa Allahım ne biçim insanlar bunlar gerçi bu vasfı hakettiklerini bile düşünmüyorum
Evet çocuğun ismine takılman sonan kadar hak veriyorum düşünsenize bukdar nefret ettiğiniz bir insan
(kaynana)onun isteğini en çok seveceğin insana vereceksin
hep hayatın boyunca nezaman evladına seslenmeye kalkasan bu kadın ölse bile
bu kötülükleri yapamayacak hale gelse bile insan unutamıcak
bak Dua et Allah sana muhtaç etmesin bu kadını
genede suçlı eşlerimiz eşlerimiz eğer onlar measefyi koysalardı ne kaynanmış ne eltiymiş ne bilmem neymiş
Sana gelince bende yapıyorum aynı hatayı kaynanı değil de eşini düzletmeye çalış
bebeğin olunca o sana dahada güç verecek inan bana biraz daha sık dişini doğur şu oğlanı
bak neler olacak hem üzülme isim konusnda ilerde oğlun isterse değiştirebilir hemde sen istediğin ismi söyle ona
bunada kimse karışamaz nasıl olsa sen daha çok onla olacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…