canım çok yanıyor

Gerçekten böylemi düşünüyorsunuz ben evt çok kırıldım ve gerçekten yemin ettim sizce oğlum bundan kötümü etkilenir :44::44:

Empati yapın.
Adınızı söylemeseydi anneniz..
Ben çok üzülürdüm.
Belki annemin sevgisinden şüphe duyabilirdim.
Annemin öfkesini ve haklılığını anlayamayabilirdim.
Yemin edecek ve bu yemini tutacak kadar öfke dolu ve hırslısınız ama evladınıza bunu yapmayın

Arkadaşım sen bu kadar sıkıntı çekerken, takıla takıla isim mevzusuna mı takıldın. Hamilelik bir kadının en güzel günleridir huzurlu olması gerekir ilgi bekler. Senin eşin değil bunları yapmak üstüne istemiyorum bu çocuğu diyebiliyor. Sen istenmeyen bir çocuğun acaba ikinci ismini koymakta diretsem mi diye düşünüyosun. Bence ana problemlerine odaklan Allah yardımcın olsun

Gerçekten böylemi düşünüyorsunuz ben evt çok kırıldım ve gerçekten yemin ettim sizce oğlum bundan kötümü etkilenir :44::44:

yemin ettiniz diye dönmeyecek değilsiniz..

dindarsanız, bir kurban kesiverin, hallolur..

çocuğunuz ismini annesinin dilinden duymak isteyecektir tabii..

hadi küçükken ok.. büyüyünce ne olacak? arkasından bahsederken sürekli "benim oğlum, benim oğlum" mu diyeceksiniz? ya da mesela ikinci bir oğlunuz oldu, bu sefer arkasından bahsederken "büyük oğlum" falan diye mi sürekli anacaksınız? çok itici..

Bence canınız ne istiyorsa bir tek o ismi koyun, evliliğiniz devam etmezse neden onların istediği isimle yasasın ki cocuğunuz. Hem dava acarım derken neyi kastediyor esınız, ismi değiştirmek için mı yoksa boşanma için mı dava acacakmis

Sana bu kadar kötü davranan bir adama niye katlanıyorsun? Hala 2. isim şu bu diyorsun. Mahkemeye isim değiştirmek için başvuracağına boşanmak için başvur bence.

yemin ettiniz diye dönmeyecek değilsiniz..

dindarsanız, bir kurban kesiverin, hallolur..

çocuğunuz ismini annesinin dilinden duymak isteyecektir tabii..

hadi küçükken ok.. büyüyünce ne olacak? arkasından bahsederken sürekli "benim oğlum, benim oğlum" mu diyeceksiniz? ya da mesela ikinci bir oğlunuz oldu, bu sefer arkasından bahsederken "büyük oğlum" falan diye mi sürekli anacaksınız? çok itici..

Empati yapın.
Adınızı söylemeseydi anneniz..
Ben çok üzülürdüm.
Belki annemin sevgisinden şüphe duyabilirdim.
Annemin öfkesini ve haklılığını anlayamayabilirdim.
Yemin edecek ve bu yemini tutacak kadar öfke dolu ve hırslısınız ama evladınıza bunu yapmayın

evt ikinizde haklısınız ama gerçekten söyleyemiyorum adını elimde değil emin ettiğim içinmi böyle düşünüyorum bilmiyorum ama söylemek gelmiyor içimden bir psikoloğa git diyor ablam bu yüzden olan olmuş artık yapacak bişeyin yok diyor ama tavsiyelerinizi dinleyecem olaya bu yönüyle hiç bakmamıştı oğlum benim herşeyim onun üzülmesine dayanamam :43: :43:

Ben bile pes diyorum o derece yani normalde ben erkekleri savunurum keza biz kadınlarda adalet duygusu biraz zayıf ama seninkilerde abartmış işi biraz allah kolaylık versin

evt ikinizde haklısınız ama gerçekten söyleyemiyorum adını elimde değil emin ettiğim içinmi böyle düşünüyorum bilmiyorum ama söylemek gelmiyor içimden bir psikoloğa git diyor ablam bu yüzden olan olmuş artık yapacak bişeyin yok diyor ama tavsiyelerinizi dinleyecem olaya bu yönüyle hiç bakmamıştı oğlum benim herşeyim onun üzülmesine dayanamam :43: :43:

sen de istediğin bir isimle hitab et. nüfusta yazması şart değil.
bir tanıdığım vardı isminin nüfusta yazılı olmadığını aile içinde çocukluğundan beri öyle çağrıldığını ve kendisinin de o ismi sevdiği için onu kullandığını öğrenmiş şaşırmıştım. ben de nüsustaki gerçek ismini çook sonra öğrendim. resmi işlerde gerçek ismini kullanıyor tabi ama aile ve arkadaş çevresi diğer ismiyle hitab ediyor. ama eşinde razı olsun tabi.

ben ne isim koyacağımı değil bu aileden nasıl kurtulacağımı düşünürdüm ki eğer şimdi dava açarsan hamilesin birde yaptıkları resmen eziyete girer ki doğmamış çocuğa bile bu denli olması bence güzel bir tazminat alıp onu terket değil isim onların eşyasını yakınında bulundurma daha neler neler çekersin a kızım aklını başına al seni bu halde yerde bırakan ilerde neler yapar uzak dur o aileden çık en başta çcuğun için kimbilir doğduğunda neler yapacaklar çocuğa onlardan isim aslaaaaaaaaaaaaaaaa koyma

aklını başına al ailene herşeyi anlat

bukadar kısa süredir evli olmanıza rağmen eşiniz umrunda olmadığınızı söylüyor kayınvaldeniz evinizi kişilik haklarınızı işgal ediyor buda yetmiyor doğmamış çocucuğunuz üzerindeki haklarınız işgal ediliyor, çocuğunuz olacak diye suçlanıyorsunuz tekbaşına hamile kalmışsınız gibi, annesi oğluna kız bakmaya devam ediyor ve siz ben hangi akla hizmet hamile kaldım demiyorsunuzda hala ikinci çocuğu nasıl yaparım derdindesiniz. onlardan saygı bekliyorsunuz ama kendinize zerre kadar saygınız yok. arkadaşlar isim konusuna takılmışsın diyorlar şaşılacak bi durum değil arkadaş onlardan nasıl kurtulurum diye bakmıyor ki olaya bütün haklarından feragat edince kocanızın veya kayınvaldenizin size değer vereceğini sizi önemseyeceğini falan sanıyorsanız yanılıyorsunuz siz verdikçe onlar daha fazlasını istiycekler

bu nedr canım ya.allah yardımcın olsun diyerek başlıyorum.çok üzüldüm.hamilesin varmı ötesi yaaa.madem kadın hacıymışnamaz kılıyomuş azcık sana acımıyomu vijdanı sızlamıyomu.el işte canm el.benşimdi ayrılda diyemiyorum ama daha nereye kadar katlanırsın onuda bilemiyorum.ben 4 yıllık evliyim vajinusmusum ve eşim hala lafımdan çıkmaz.tedavideyim bikaçgüne işlh hallolcak kihatta sakın üzülme ama babam yok ve allah çocuk verirse babamın adı olcak bunu eşimin ailesi bile biliyo tabiki diyolar.seninki nasıl bir eşki bu eziyetleri sana yapabiliyo.o bebeği sen taşıyosun adını vermekte tabiki sana düşüyo.koy ortaya elini.arka planda kalma çnk bu tarz insanlar hep üste çıkarlar.allah hayırlısını yazsın hakkında canm.

bana boyle bırsey soylemek dusmez asla ama yazdıklarınızı okudum ıcım sıstı resmen bnde bu gbı ınsanların ıcınde yasadım 1 sene zor dayandım allah sıze sabır vermıs dayanmıssınız ve hamılesınız eger maddı ımkanınız varsa ayrılsanız yda yne ayrı bı eve gecıp goz dagı versenız belkı duzelır ,
bu sekılde dayanılmaz bılıyorum cok zor aılenız bu duruma ne dıyor pekı ?

Tehditleri görmeyeceksin,sen bilirsin ozaman diyip onu kendisiyle başbaşa bırakacaksın..
boşanacakmış,boşansın....
isim konusunda gerilmeni anlasamda bebeğini senden çok gerdiğini hatırlatmak isterim.
eşin sabitfikirli ve bencil.
tabi ki hamile kalmak ve onu doğurmak senin en büyük hakkın.. kimse bunu sorgulamasın...
isim konusundada çocuk kısmetiyle doğar,isim kısmettir..
bekle bakalım... ailen yanında olmayacak mı?
olacak... şimdi kavgaya ,gerginliğe hiç gerek yok.. ara ara tatlı dillle konuş.. ayrıca baktın ki gerginlik büyüyor..
bırak onun dediği olsun.. bebeğin sağlıklı sıhhatli doğsun.. sen iyi ol..gerisi tefarruat.

]

bikere bu adımı atıp ailenizide arkanızada alarak bu insanlardan kurtulma şansını yakalamışsınız...ama keşke bu durumlar oturana kadar çocuk falan yapmasaydınız...bence isim konusundan daha önemli sorunlar var hayatınızda...

Back