arkadaşlar nerden başlayacağımı bilmiyorum.5 yıllık evliyim.meğer ilk baştan beri kaynanam beni istemiyormuşta benim haberim yokmuş.çok politiktir.neymiş tanışmadan önce kaynanamla sırf başka bir sehirdenim diye beni istememiş.eşimin isteğiyle kabul etmiş neyse biz evlendik ne onların memleketinde ne benim memleketindeydik.iş dolayısıyla başka bir şehirde oturuyoruz.kaynanam kendi memleketini düzenini evlerini akrabalarını hepsini bırakıp bizim peşimize düştü yani yanımıza geldi yerleşti.eşyaları eşim aldı taksitle ama kaynanamın isteği ve zevkiyle döşendi ev.neyse dedim kızı yok ben kızı olayım dedim ben çalışıyorum akşam geliyordum eve.kendi kahvaltı bulaşığını bile bana bırakıyordu gelince ben yıkıyordum.laf söz işitme işin ekstrası.maaaşkartımı dahi istedi.bana evlenirken hiçbirşey yapmadı eşim kendi maaşıyla aldı etti.kaldı ki imkanları çok iyi.kirada evleri var tarlası var eşinden kalma maaşıda var kocasından kalma toplu mal mülk para vb de var.kaldı ki kocası onları çocuklarının düğünü eşyası ihtiyacı için ayırmış ama kocası öldükten sonra kaynanam sırf kıskançlığına eşimin miras hakkını bile üzerine geçirip bende dursun ben büyüğüm diyerek elinden aldı babadan kalma mirasıda.ve sırf kendi istediği birisiyle evleneceğini düşündüğü için bekar olmasına rağmen kaynıma ev aldı araba aldı.bize hiçbişey yok ki kaynım her fırsatta der anne ben kendi memleketimden evlenmeyeceğim buna güvenme der ve annesi ona ekmek bile aldıramaz yani maddi manevi kaynanamın kaynım üzerinde sözü geçmez.kaynım tavır koyar bağırır.ama eşim ana kuzusudur annesi kessin sesi çıkmaz.kaynanam eşime eskiden çok istediği kendi memleketlisi kızların peşine düşer tlflerini bulur görüşür bizi deli eder annesini kaç defa benim arkamdan konuşurken iftiralar atarken gelen misafirlere karsı konuşurken yakaladım ama göz göre göre oğluna inkar etti hayır diye.oğluda hep kaynanama inandı neymiş annesi namaz kılıyormuş hacıymış kuran elinden düşmüyormuş.inanın kaynanam kendi memleketine gittiğinde bile giyimine duruşuna dikkat eder neymiş oralar ne dermiş ayıplarmış ama burada benden çok ayakkabısı çeşit çeşit kıyafeti vardır hemde marka.komşular artık alma der düşünün ama memleketine gittiğinde şalvar giyer bol etek bluz giyer sade.yani resmen iki karakter.neyse o onu ilgilendirir. ama yaptığı şeyleri göz göre göre inkar etmesi beni çok korkutan bir özelliği.ben hep iftiracı konumundayım yani.artık dayanamayıp bir gün iş çıkışı ayrı ev tuttum eşimede gel dedm gelmedi ha bunun öncesinde defalarca annesine açıklamalarda ricalarda bulundum ama yok bu evden ayrılamazsınız yoksa bu evlilik biter diye tehdit eetti beni.ama ben dayanamadım ayrı ev tuttum eşim nanın 6 ay ne geldi ne aradı ne sordu neymiş annesi bizsiz olamazmış ki evde birde bekar kaynım var düşünün çalışan koskoca adam kaldı kı memlekettek,i evini niye bırakıp geldi ozaman.neyse eşime dava açtık ailem geldi.o zamana kadar aileme hiçbişey anlatmayan ben çektiklerimi anlattım ve dava açıldı eşime haber gidince ayaklarımıza kadar kapandı ayrılma diye.ekmeğe kurana el bastı inandım ama ne oldu ayrı eve çıktık kaynanam gene dönmedi memleketine.kaynımla kaldı o evde.aynı tas aynı hamam oldu bu sefer bize gelip kalmalar tlfla arayarak bile huzurumuzu bozması ve en önemlisi eşime sakın çocuk yapma demesi.çünkü amacı hala bizi ayırmaktı eşim ben annesiyle iyiysem bana karsı iyi annesiyle kötüysem asla benle ilgilenmez.hatta eşim istemediği halde hamile kaldığımda ve öğrendiğimde eşim bana annemin otoritesini kabul edersen bu çocuk doğacak yoksa aldıracağız tehdidinde bile bulundu.kaldıki ben bunca eziyete rağmen annesine daha sesimi yükseltmiş hakaret etmiş değilim inanın.
bunca şeye rağmen bu çocuğu istememelerine rağmen eşim babamın ismi koyulacak diyor bende tamam ama 2.ismide ben koyayım dediğimde asla diyor ben anneme öyle söz verdim diyor.kızlar neler yaptı bi bilseniz...ben içerde sancı çekiyorum eşim ayrı odada cipsler mısırlar yiyor ağzım kuuruyor kalkamıyorum bi bardak su getirmiyor hala her sıkıntıma ragmen ben yapmaya çalışıyorum herşeyi.kanamam oluyor doktor uzak götür diyemiyorum her fırsatta hakaret ben bu çocuğu istemiyorum demeler anne mevzuları çok canım yanıyor isim konusunu ne yapayım ikinci ismi koyayım mı?yoksa onlar koysun mu tek isim yardım edin ne our bi akıl verin evdede hiç umrunda değilim söylüyorda.ama baba ismimnin yanına başka isim koyarsam dava açarmış tehdit ediyor beni.annesinden çekiniyor
bunca şeye rağmen bu çocuğu istememelerine rağmen eşim babamın ismi koyulacak diyor bende tamam ama 2.ismide ben koyayım dediğimde asla diyor ben anneme öyle söz verdim diyor.kızlar neler yaptı bi bilseniz...ben içerde sancı çekiyorum eşim ayrı odada cipsler mısırlar yiyor ağzım kuuruyor kalkamıyorum bi bardak su getirmiyor hala her sıkıntıma ragmen ben yapmaya çalışıyorum herşeyi.kanamam oluyor doktor uzak götür diyemiyorum her fırsatta hakaret ben bu çocuğu istemiyorum demeler anne mevzuları çok canım yanıyor isim konusunu ne yapayım ikinci ismi koyayım mı?yoksa onlar koysun mu tek isim yardım edin ne our bi akıl verin evdede hiç umrunda değilim söylüyorda.ama baba ismimnin yanına başka isim koyarsam dava açarmış tehdit ediyor beni.annesinden çekiniyor