• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canım çok sıkkın...

sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah bebeğinizi. ekmek içi yerseniz ağrınız geçer

aranda sorun olan ve sevmediğin birinin neden ilgisini bekliyorsun ki madem sevmiyorsunuz bırak uzak dursun budan daha güzel birşey var mı ?

kendini kastıkça...karın kaslarında gerilip ağrıya neden oluyuyor...neden durup dururken bebeğe zarar veriyorsun...tabiki o da hissediyor senin üzüntünü...demekki istemez bir kaynananız varmış...o na karşılık içinizi ferah tutup bebeği doğurmaya bakın....asıl o zaman çatlar....banada hiç kimse tebrik etmedi kendi annem de dahil ne yapayım...sinirlenip düşüğe mi yol açtırsaydım...tabi bizimkiler bebek doğduktan sonra isime el attılar bu sefer ben izin vermedim...ismleri eşim ve ben dışında kimseye izin vermedim...asıl o zaman orta yerlerinden çatladılar...sizde hamileliğinizle ilgilenin..bebek doğuncada sizde haber vermeyin...isim konusunda onların dediklerini dinlemeyin okadar...böyle gidişle dokuz ay çekilmez hale gelir...

Hayırlı olsun canım boşver başkalarını tadını çıkar bu durumun:) ayrıca bundan dolayı eşinle tartışma haklı bence annesini yönlendirmesini bekleme. Kv içinden geliyorsa sana ya da ailene sevincini göstersin içinden gelmeden eşinin zoruyla sahici olmaz.

Şimdi tam bir aile olacaksınız sevginizi fazlasıyla vereceğiniz bir bebek var artık belki kv kıskanmıştır:) bazıları çocuk ruhlu oluyor

Binlerce kadının sahip olmak için yıllarını verdiği bebeğe sahipsiniz şimdi. Hayırlısıyla elinizede alırsınız inşaallah.

Bu yaşadığınızın ve eşinize yaşattığınızın adını inanın koyamadım. Hamilesiniz işte, ötesini niye kurcalıyorsunuz ?
Eşinize neden bu zulmu yapıyorsunuz ? Üstelik şimdiden hamileliğinizi, stresinizi falan kullanmaya başlamışsınız.

Bu yaptığınızın adı kapristir, boş yere huzur kaçırmaktır.
Anlam veremediğim ailenizide işin içine katmışsınız; onlarıda niye aramıyorlar diye ?

Eşinizde baba olacak, ailenizde onların ailesini arasın o zaman tebrik için ?

ben seni çok iyi anlıyorum.Benim k.validem herkes beni tebrik ederken yüzüme bile bakmadı.Akşam oğlu gelince boynuna sarılıp uzata uzata hayırlı olsun evladımmmmmm dedi.
Bozuldum mu? Hayır.Sadece biraz buruk oldu içim.
Eşime söyledim.Takma kafana annem işte dedi.
Aslında senin de eşin bu şekilde tepki vermeseydi sen de çok fazla kafana takmayacaktın.

Binlerce kadının sahip olmak için yıllarını verdiği bebeğe sahipsiniz şimdi. Hayırlısıyla elinizede alırsınız inşaallah.

Bu yaşadığınızın ve eşinize yaşattığınızın adını inanın koyamadım. Hamilesiniz işte, ötesini niye kurcalıyorsunuz ?
Eşinize neden bu zulmu yapıyorsunuz ? Üstelik şimdiden hamileliğinizi, stresinizi falan kullanmaya başlamışsınız.

Bu yaptığınızın adı kapristir, boş yere huzur kaçırmaktır.
Anlam veremediğim ailenizide işin içine katmışsınız; onlarıda niye aramıyorlar diye ?

Eşinizde baba olacak, ailenizde onların ailesini arasın o zaman tebrik için ?

Ben kapris yaptığımı düşünmüyorum; benim riskli olduğumu bildiği halde aramıyorsa sorun karşı tarafta diye düşünüyorum. İşşallah tamamına erdirir Rabbim, hayırlısıyla geçer gebeliğim...

ben seni çok iyi anlıyorum.Benim k.validem herkes beni tebrik ederken yüzüme bile bakmadı.Akşam oğlu gelince boynuna sarılıp uzata uzata hayırlı olsun evladımmmmmm dedi.
Bozuldum mu? Hayır.Sadece biraz buruk oldu içim.
Eşime söyledim.Takma kafana annem işte dedi.
Aslında senin de eşin bu şekilde tepki vermeseydi sen de çok fazla kafana takmayacaktın.

Bende artık takmıyorum; en azından çalışıyorum:)

Kayınvalidenizin fikirlerine çok önem veriyosunuz anlaşılan ilk torun haberini mi aldı başka torunu var mı?
Ben de hamileyim bi çok yaknımdan farklı tepkiler aldım kimisi hı deyip geçti kimisi saatlerce konuştu kapatırken hayırlı olsun dedi bazılarıda 5. ay bitecek ancak arıyor bazısı bilmezden geliyor
hiçbiri içinde canım sıkılmıyor ben çok mutluyum eşim ve çocuğum mutlu gerisi hiç önemli değil

sizi anlıyorum herkesin sizin kadar heycanlanmasını bekliyorsunuz özellikle de ilk hamilelikte böyle.bundan sonra beklentilerinizi düşürürseniz o kadar üzülmezsiniz umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız.

bosver cnm ya ne kendini ne de esini uzme,
baksana esinde umdugunu bulamamis belkide o da uzuldu bu ilgisizlige,
birde sizden bu sekilde duymak iyice sinirlerini gerdi.
derin nefes al ver sakin olmaya calis.
esinle arani bozma.
cok abarttim filan de
ne gerek var en guzel anlarinizi zehir etmeye Allah askina,

Çok müjdeli bir haber aldık; hamileyim!!! Biraz riskli de olsa umarım güzel bir dönem geçiririm. Bu dönemde herkese haber verdik; herkes çok sevindi. Sadece kayınvalidem beklediğim tepkiyi vermedi. Eşim havalara uçar; bak şimdi çığlık atacak falan demişti telefon açarken. Hiçte öyle olmadı; tebrik ederim dedi. Biz daha doktora gitmemiştik; gideceğimizi ve o zaman netleşeceğini söyledik.Sonra doktora gittik, kesinleşti derken eşim ailesine haber verdi. Kayınvalidem aramadı beni; eşimde beni soğuk konuşma konusunda ikna etmişti. Annem çok şaşırmıştır falan demişti. Bende öyle olduğuna inandım. Aramamasına da bozuldum; buraya kadar aslında pekte bir sorun yok. Yani önemliolan hamile olmam, kim sevinmiş, üzülmüş çokta önemli değil.
.

bak bu cümle herşeyin özeti aslında..evet önemli olan hamile olman isterse hiç kimse arayıp sormasın..bebeğini sağlıkla kuacağına alırsın İnşallah.

hamileliğin riskliyimiş ve sen şu aramadı bu sormadı diyerek kendini strese sokuyorsun üzülüyorsun..değer mi sence? o insanlar bebeğinden daha mı önemli? bırak çığlık atarak sevinmesin bırak hayırlı olsun demesin bunları önemseme.eşine boş yere kapris yapma.

ayrıca eşin dedikten sonra seni arasalar sence bunun bir önemi kalır mı? önemli olan kendiliğinden birşeyler yapmaları.

Son düzenleme:
Geçen ay düşük yapmış biri olarak söylüyorum,kimse evladınızdan daha kıymetli değil,boş yere canınızı sıkıp yavrunuzu tehlikeye atmayın bence.Hamileliğinizin tadını çıkarın.Hayırlısıyla kucağınıza almak nasip olsun inşAallah.Rabbim isteyen herkese nasip etsin.

Son düzenleme:
bekelntilerinizi cok yersiz.kendinizin ve bebeğinizin sağlığını böyle düşünerek asıl siz tehlikeye atıyorsunuz.ne yapmasını bekliyordunuz düğün alayı kurmasınımı.bu kadar işte kayınvalide sevinmesi bu kadar oluyor hepsini yaşadık hepimiz..

Bir bebeğe anne babası yeter. Hatta bir tek annesi bile yeter. İnsanların hareketlerine bu kadar anlam yükleyip dertlenmemelisiniz. Hamile kalmanıza sevinmedikleri gibi (Allah korusun) bebeğinizi düşürmenize de üzülmeyeceklerdir. Hem üzülseler ne değişecek?

Çok müjdeli bir haber aldık; hamileyim!!! Biraz riskli de olsa umarım güzel bir dönem geçiririm. Bu dönemde herkese haber verdik; herkes çok sevindi. Sadece kayınvalidem beklediğim tepkiyi vermedi. Eşim havalara uçar; bak şimdi çığlık atacak falan demişti telefon açarken. Hiçte öyle olmadı; tebrik ederim dedi. Biz daha doktora gitmemiştik; gideceğimizi ve o zaman netleşeceğini söyledik.Sonra doktora gittik, kesinleşti derken eşim ailesine haber verdi. Kayınvalidem aramadı beni; eşimde beni soğuk konuşma konusunda ikna etmişti. Annem çok şaşırmıştır falan demişti. Bende öyle olduğuna inandım. Aramamasına da bozuldum; buraya kadar aslında pekte bir sorun yok. Yani önemliolan hamile olmam, kim sevinmiş, üzülmüş çokta önemli değil.

Gelgör ki; dün eşime annesinin beni ve ailemi aramamasından bahsettim; nasıl falan diye sordum. Dün gezmeye gitmiş; bende gezmeye gidiyor ama beni aramıyor falan dedim. Eşim büyük tepki gösterdi; seni anlamıyorum dedi. Sonra yattı uyudu. Bugünde sabah erken uyandım; beni çok strese sokuyorsun. Doktorun ne dediğini biliyorsun dedim. Eşimde annesi yüzünden kendisini suçlayamayacağımı ve annesini yönlendiremeyeceğini söyledi. Bende annen senin öz annen; söylediğin şeyleri anlayışla dinler; etkileyebilirsin dedim. Sonra benim karnım çok ağrıdı; eşimde o çocuğa birşey olursa beni kaybedersin dedi. Sanki tek suçlu benim gibi...Olayı abarttığımın farkındayım ama olanda normal değil. Canım çok sıkkın, arkadaşımın yanına geldim; burası da müsait değil konuşamadık. Paylaşmak istedim, çok mutsuz hissediyorum kendimi. Üstelik kayınvalidem bunu ilk kez yapmıyor; beni pekçok kez üzdü;onun hiç haberi olmadı; biz eşimle tartıştık.

Boşverin lütfen,,, kayınvalide kayınpeder görümce o bu şu,, dış kapının mandallarını bu kadar önemli hale getirmeyin. Eşinize, evinize en çok da doğacak bebeğinize ilginizi harcayın. Eşin bile çok umursamamış kendi annesinin tavırlarını, sen niye üzülüyorsun ki, paşa gönlüne yazık... İnan bana her şaya maydanoz olan bi kv olsa daha çok canınız sıkılırdı, sizi umursamıyor, siz de onu umursamayın derim... Huzurlu olun, eşiniz ve bebeğinizle... Üçüncü kişileri dışarıda bırakın...:)

üzülme çocuk doğsun bir nasıl etrafında pervane olur ;) ozmn da sen onu üzersin randevuyla gelir evine bugun söle bugun annemdeyimmm herşey karsılıklı saglıklı sıhhatli dünyaya getirrisin inş üzülme sonucta kayınvalideni secemiyorsun o bir dünya haber keyfi yerinde sende öle yap nie üzüyorsun ki tatlı canını :nazar:

amaaan ben hamile olcam kayınvalide böyle yapcak valla kusura bakma da şeyimde bile olmaz
önemli olan artık sen eşin ve bebeğin boşveeer

Hamile kalınca prenses moduna geçen bir kızcağızımız daha. Ne desin kadın sana ya? Sevinçten çılgına mı dönsün, aramışsınız konuşmuşsunuz işte. Hem daha dur, düşecek mi kalacak mi belli bile değil. O kadar erkenden sevinç yaygarası koparsa sinir olurum ben de. Kadın sakince tebrik etmiş işte, daha ne bekliyorsunuz?

Hamile kalınca prenses moduna geçen bir kızcağızımız daha. Ne desin kadın sana ya? Sevinçten çılgına mı dönsün, aramışsınız konuşmuşsunuz işte. Hem daha dur, düşecek mi kalacak mi belli bile değil. O kadar erkenden sevinç yaygarası koparsa sinir olurum ben de. Kadın sakince tebrik etmiş işte, daha ne bekliyorsunuz?

Ne kadar duygusuz bir cümle; düşecek mi kalacak mı belli değil...Benim zaten psikolojim bu yönde olumsuz; bir de bana ahkam kesiyorsun. Ağzından yel alsın ve seninde bebeğin olacak; biraz empati yap istersen...Sonuçta hamileyim ve bebeğimin kaderi yazılı; umarım birlkte bir yaşam geçiririz. Bazıları can yakmaktan zevk alıyor olmalı...Kimin ne olacağı belli olmaz; umarım hepimiz bebeklerimizi kucağımıza alırız sağlıkla ve isteyen herkesinde bebecikleri olsun.

Back