• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canım çok sıkkın...

Geçen ay düşük yapmış biri olarak söylüyorum,kimse evladınızdan daha kıymetli değil,boş yere canınızı sıkıp yavrunuzu tehlikeye atmayın bence.Hamileliğinizin tadını çıkarın.Hayırlısıyla kucağınıza almak nasip olsun inşAallah.Rabbim isteyen herkese nasip etsin.

Kısa zamanda tekrar bebeğin olur umarım; güzel dileklerin için teşekkürler...Aynı şekilde Rabbim isteyen herkese işşallah sağlıkla bebek versin; özlemini bilmeyen anlamaz...

Madammatilda ;

o arkadasi takma,
benim konumda da alakasiz bir sekilde hakaret etmisti ,
hatta sen de begenmistin o mesajini ...

Boyle kotu kalpli, merhametten yoksun insanlar sanalda da olsa kendilerini belli ediyorlar.

Bebegini kucagina aldigin gunleri de gorursun insallah ...

sen keşke eşine yansıtmasaydın bu durumu....
madem aramıyo sende arama boşver ne takıyosun...

Ne kadar duygusuz bir cümle; düşecek mi kalacak mı belli değil...Benim zaten psikolojim bu yönde olumsuz; bir de bana ahkam kesiyorsun. Ağzından yel alsın ve seninde bebeğin olacak; biraz empati yap istersen...Sonuçta hamileyim ve bebeğimin kaderi yazılı; umarım birlkte bir yaşam geçiririz. Bazıları can yakmaktan zevk alıyor olmalı...Kimin ne olacağı belli olmaz; umarım hepimiz bebeklerimizi kucağımıza alırız sağlıkla ve isteyen herkesinde bebecikleri olsun.

Duygusal değil gerçekçi ol arkadaşım. Ne kadar duygusuz bir cümleymiş. Ben seni tanımayan bir insanım, duygulanmamı nasıl beklersin? Kaldı ki kardeşim de olsan gerçekler bunlar, duygudan uzak yorum yap ki üzülme büzülme insanların davranışlarından. Her şeye duygulanıp duygulanıp ondan sonra en ufacık şeyde küsecek yer aramayın. Tabii ki kimin ne olacagı belli olmaz, tabii ki inşallah sağ salim çocugunu alırsın kucagına. Ama tıbbi gerçekleri kabullensen daha soğuk kanlı durabilirsin, tıbbi gerçeklik budur: ilk 3 ayda ne olacagı belli olmaz. O yüzden sen de fazlaca sevinme, heveslenme şimdilik istersen. Kimsenin de şimdiden deliler gibi sevinmesini bekleme.

Madammatilda ;

o arkadasi takma,

Boyle kotu kalpli, merhametten yoksun insanlar sanalda da olsa kendilerini belli ediyorlar.

Böyledir işte dünya, başkalarına karşı dürüst olunca herkes beğenir de kendine doğrular söylenince dellenir. Muhtemelen senin konunda da doğruları söylemişimdir. Yalnız sana da helal olsun, nasıl aklında tuttun. Kim kimin mesajına ne yorum yazmış, kim onu beğenmiş... Ben bi konuya yorum yazarım, çoğu zaman hatırlamam bile konu neydi, beğenen kimdi. Doğru bildiğimi yazar geçeri sonra da unuturum. Kan davası güder gibi gütmüşsün.

Son düzenleme:
bu kadar ınce dusunuyorsunuzz bu kdar deşiyorsunuz acaba sizde üzerinize düşen herşeyi tam anlamıyla eksizsiz yapıyormusunuzz?

öyleyse yapıyor oldugunu kabul edıyorum cunku daha 1 gun kavga etmıssınızkı dunyadakı en buyuk en mucızevı olayı yasıyorsunuz hamilesiniz!
neden sız kayınvalıdenıze doktor cıkısı aramadınız

Tebrik etse ne olur etmezse ne..?
Biz insanoğlu çok garibiz durduk yerde bir şey bulup tartışabiliyoruz
Annesi yol yordam bilmiyor bilse bile size uygulamıyor ise, oğlu ne yapsın ?

Eşinizin çıkışı da çok abartılı olmuş ama oraya gelene kadar da konu çok uzamış
Hem de bu ilk değil sanırım sıkça böye arada kalıyor

Madammatilda ;

o arkadasi takma,

İyi dileklerin için sağol; bebişin heyecanı bambaşka...Umarım sorunsuz bir şekilde kucağıma alırım:))

Tebrik etse ne olur etmezse ne..?
Biz insanoğlu çok garibiz durduk yerde bir şey bulup tartışabiliyoruz
Annesi yol yordam bilmiyor bilse bile size uygulamıyor ise, oğlu ne yapsın ?

Eşinizin çıkışı da çok abartılı olmuş ama oraya gelene kadar da konu çok uzamış
Hem de bu ilk değil sanırım sıkça böye arada kalıyor

Kadınlar tartışma konusu bulmakta zorlanmıyorlar sanırım:) Bazen sonradan çokta önemli olmayan şeyler o anda o kadar önemli gözüküyor ki...İşte bu noktada mantıklı davranan kadınlar gereksiz olayların önüne geçmiş oluyor...

bu kadar ınce dusunuyorsunuzz bu kdar deşiyorsunuz acaba sizde üzerinize düşen herşeyi tam anlamıyla eksizsiz yapıyormusunuzz?

öyleyse yapıyor oldugunu kabul edıyorum cunku daha 1 gun kavga etmıssınızkı dunyadakı en buyuk en mucızevı olayı yasıyorsunuz hamilesiniz!
neden sız kayınvalıdenıze doktor cıkısı aramadınız

Ben genelde ince düşünürüm; özellikle bu tarz konularda...Biz sadece test haberini verdik ve pekte sevinçli konuşmadı. Bu nedenle ben aramadım doktor çıkışı...Zaten bunların hiçbiri önemli değil düşününce...İster arasın ister aramasın...

Böyledir işte dünya, başkalarına karşı dürüst olunca herkes beğenir de kendine doğrular söylenince dellenir. Muhtemelen senin konunda da doğruları söylemişimdir. Yalnız sana da helal olsun, nasıl aklında tuttun. Kim kimin mesajına ne yorum yazmış, kim onu beğenmiş... Ben bi konuya yorum yazarım, çoğu zaman hatırlamam bile konu neydi, beğenen kimdi. Doğru bildiğimi yazar geçeri sonra da unuturum. Kan davası güder gibi gütmüşsün.

Allah hepimizin kalbine göre versin; en büyük iyi niyetli dua budur bence veya beddua...Kötü olan kötülük bulur çünkü...Allah kalbine göre versin...

Hamile kalınca prenses moduna geçen bir kızcağızımız daha. Ne desin kadın sana ya? Sevinçten çılgına mı dönsün, aramışsınız konuşmuşsunuz işte. Hem daha dur, düşecek mi kalacak mi belli bile değil. O kadar erkenden sevinç yaygarası koparsa sinir olurum ben de. Kadın sakince tebrik etmiş işte, daha ne bekliyorsunuz?

tebrik ediyorum yani biri böyle patavatsızca yazmış öbürü de beğenmiş.karşınızdakinin duygularına anlam veremiyor olabilirsiniz ama anlamıyorsanız da gereksiz konuşmalara girmeyin.bu tarz konuşmaları kendine iş edinenler var burda. onlardan olmayalım.

Kadınlar tartışma konusu bulmakta zorlanmıyorlar sanırım:) Bazen sonradan çokta önemli olmayan şeyler o anda o kadar önemli gözüküyor ki...İşte bu noktada mantıklı davranan kadınlar gereksiz olayların önüne geçmiş oluyor...

Evet..
En iyisi bundan sonra kimseden birşey beklemeyin ki hayal kırıklığı yaşamayın
Çok ta önemli değil zaten sevinmesi ya da araması bu yönde
Biz gelinler en büyük hatayı kayınvalideyi kendi annemizle kıyaslamakla yapıyoruz

Aslında o başka bir birey, sen nasıl farklıysan ben nasıl farklıysam o da farklı.. Senin annen kadar ince düşünemiyor olabilir..
Sen bundan sonra bu tür kıyaslar yapma yapsan bile eşine söyleme, oldukça sıkılmışa benziyor
Sen yavrunu düşün :16: mini mini patik vs. al, sağlıkla kucağına alacağın günü bekle:3:

benim kayınvalidem kendi oğlunu bile aramıyor ki beni arasın.hep böyleydi.eskiden takardım biraz ama sanki o bir kere bile aklından geçiriyormu beni dedim.ben duygusal olarak yoğunluk hissettiğim insanlar birşey yapınca üzülüyorum dedim kendime çünkü kayınvalideme karşı nötrüm. hamileyim ve haberi var mı yok mu bilmiyorum bile.sıkıldım çünkü artık arayıp da karşımda duygusuz insanlar görmekten.gerek yok boşveeeeeeer şekerim çeşit çeşit insan var yani

tebrik ediyorum yani biri böyle patavatsızca yazmış öbürü de beğenmiş.karşınızdakinin duygularına anlam veremiyor olabilirsiniz ama anlamıyorsanız da gereksiz konuşmalara girmeyin.bu tarz konuşmaları kendine iş edinenler var burda. onlardan olmayalım.

yalnız gerçekçi yazıları beğenmek patavatsızlık değildir ,muhtemelen "öbürü" ben oluyorum.kendi düşüncelerime ya da doğrularıma diyelim uygun olanları beğenirken
neden karşımızdakinin duygularına anlam verelim ki doğru herkese göre farklıdır...
hamilelikte duygu patlaması yaşanılması muhtemel sanırım siz ve konu sahibi gibi fazla alınganlık bebeğe ve size zarar bırakın akışına hayırlı,sağlıklı doğumlar.

Hamileligin ilk uc ayi ve son uc ayi riskli donemdir.
Bunu herkes bilir ve evet bilimsel bir gercektir ...

Ama dusuk riski olan ve bundan endise duyan birine,
bilimsel bir gercek adi altinda ''hemen sevinme
daha dusup dusmeyecegi belli degil'' demek,
bencilliktir, empati yoksunlugur ve en onemlisi insanliktan nasibini alamamisliktir...

eşinin ne suçu var ki onun üstüne geliyorsun.emin ol o da annesinin ilgisizliğine senin kadar bozulmuştur.tabiki senin yanında söylemek istemez.sen de böyle vurgulayınca siniri bozulmuş.bence uzatmaya gerek yok.annesinin yaptıklarından dolayı eşini suçlama,ona yansıtma.kendisi görür zaten ama sen böyle söyledikçe annesinin yaptığını unutur sana tepki gösterir

Hamile kalınca prenses moduna geçen bir kızcağızımız daha. Ne desin kadın sana ya? Sevinçten çılgına mı dönsün, aramışsınız konuşmuşsunuz işte. Hem daha dur, düşecek mi kalacak mi belli bile değil. O kadar erkenden sevinç yaygarası koparsa sinir olurum ben de. Kadın sakince tebrik etmiş işte, daha ne bekliyorsunuz?

düşecek mi kalacak mı belli değil düşüncesi acı dursa da ben mesaj sahibinin bunu sonradan üzülmenin önüne geçtiği için söylediğini düşünüyorum.Anneanneler babaanneler nazar değer diye yelek örmez bebeğe o hesap yani.Ama ben de konu sahibinin hamileliğini eşine karşı kullandığını düşünmüştüm.Gerçi eşi de ona karşı kullanmış ama...

yasemin27 çok haklı
6 senedir evlat hasreti çekiyorum her türlü tedaviyi denedik ama henüz kısmet olmadı
bırak bebeği hiç gebelik bile yaşamadım ..hamile olursam eşimin ve kendi sevincim bana yeter
sende eşin sevindiyse gerisini boşver karşılıklı özür dileyin germeyin birbirinizi ...
Allah tamamına erdirsin sağsalim kucağınıza alın bebeğinizi inşallah..

canım benım senı cok ıyı anlıyorum, bızımde 3 yıl cocugumuz olmadı cunku,:43:RABBIM en yakında sana ve evlat hasretıyle yanan tum ınsanlara bır evlat sahibi olmayı nasıp eder ınsallah amin...

Hamileligin ilk uc ayi ve son uc ayi riskli donemdir.
Bunu herkes bilir ve evet bilimsel bir gercektir ...

Ama dusuk riski olan ve bundan endise duyan birine,
bilimsel bir gercek adi altinda ''hemen sevinme
daha dusup dusmeyecegi belli degil'' demek,
bencilliktir, empati yoksunlugur ve en onemlisi insanliktan nasibini alamamisliktir...

Benim düşündüğümü ifade etmişsin; teşekkür ederim. Herşey yolunda çok şükür...Burada kendini tatmin etmeye çalışan insanlar var; herşeyi kötüye yoran...Evet, ben hamileyim ve hamileliğimi kullanıyorum. Kaprisliyim ve prenses olmaya çalışıyorum. Üstelik çocuğun gelip gelmeyeceği de belli değil...Biri duygusuz birini beğenmiş o onu beğenmiş...Ne aptalca...Kadınlar kadınları neden yanlış anlar? Neden çekemez? Bunu hiç anlamıyorum. Zor bir anımda yazmışım, moral bulmak için...Bu kadar kötü şeyler duyacağımı bilsem bir düşman edinip onunla dertleşirdim:))) Hepimize güzellikler diliyorum; şükür ki herşey yolunda...Konunun kapanması için mesaj atıyorum ama başaramıyorum nedense...Yorum yapmanıza gerek yok;dostça yaklaşanlara teşekkürler; kötümserler arkadaşlara da umarım kalbinizden geçen olumsuz düşünceler gerçek olmaz.

Back