• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canım çok sıkkın...

madammatilda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2012
226
3
48
Balıkesir
Çok müjdeli bir haber aldık; hamileyim!!! Biraz riskli de olsa umarım güzel bir dönem geçiririm. Bu dönemde herkese haber verdik; herkes çok sevindi. Sadece kayınvalidem beklediğim tepkiyi vermedi. Eşim havalara uçar; bak şimdi çığlık atacak falan demişti telefon açarken. Hiçte öyle olmadı; tebrik ederim dedi. Biz daha doktora gitmemiştik; gideceğimizi ve o zaman netleşeceğini söyledik.Sonra doktora gittik, kesinleşti derken eşim ailesine haber verdi. Kayınvalidem aramadı beni; eşimde beni soğuk konuşma konusunda ikna etmişti. Annem çok şaşırmıştır falan demişti. Bende öyle olduğuna inandım. Aramamasına da bozuldum; buraya kadar aslında pekte bir sorun yok. Yani önemliolan hamile olmam, kim sevinmiş, üzülmüş çokta önemli değil.

Gelgör ki; dün eşime annesinin beni ve ailemi aramamasından bahsettim; nasıl falan diye sordum. Dün gezmeye gitmiş; bende gezmeye gidiyor ama beni aramıyor falan dedim. Eşim büyük tepki gösterdi; seni anlamıyorum dedi. Sonra yattı uyudu. Bugünde sabah erken uyandım; beni çok strese sokuyorsun. Doktorun ne dediğini biliyorsun dedim. Eşimde annesi yüzünden kendisini suçlayamayacağımı ve annesini yönlendiremeyeceğini söyledi. Bende annen senin öz annen; söylediğin şeyleri anlayışla dinler; etkileyebilirsin dedim. Sonra benim karnım çok ağrıdı; eşimde o çocuğa birşey olursa beni kaybedersin dedi. Sanki tek suçlu benim gibi...Olayı abarttığımın farkındayım ama olanda normal değil. Canım çok sıkkın, arkadaşımın yanına geldim; burası da müsait değil konuşamadık. Paylaşmak istedim, çok mutsuz hissediyorum kendimi. Üstelik kayınvalidem bunu ilk kez yapmıyor; beni pekçok kez üzdü;onun hiç haberi olmadı; biz eşimle tartıştık.

Çok müjdeli bir haber aldık; hamileyim!!! Biraz riskli de olsa umarım güzel bir dönem geçiririm. Bu dönemde herkese haber verdik; herkes çok sevindi. Sadece kayınvalidem beklediğim tepkiyi vermedi. Eşim havalara uçar; bak şimdi çığlık atacak falan demişti telefon açarken. Hiçte öyle olmadı; tebrik ederim dedi. Biz daha doktora gitmemiştik; gideceğimizi ve o zaman netleşeceğini söyledik.Sonra doktora gittik, kesinleşti derken eşim ailesine haber verdi. Kayınvalidem aramadı beni; eşimde beni soğuk konuşma konusunda ikna etmişti. Annem çok şaşırmıştır falan demişti. Bende öyle olduğuna inandım. Aramamasına da bozuldum; buraya kadar aslında pekte bir sorun yok. Yani önemliolan hamile olmam, kim sevinmiş, üzülmüş çokta önemli değil.

Gelgör ki; dün eşime annesinin beni ve ailemi aramamasından bahsettim; nasıl falan diye sordum. Dün gezmeye gitmiş; bende gezmeye gidiyor ama beni aramıyor falan dedim. Eşim büyük tepki gösterdi; seni anlamıyorum dedi. Sonra yattı uyudu. Bugünde sabah erken uyandım; beni çok strese sokuyorsun. Doktorun ne dediğini biliyorsun dedim. Eşimde annesi yüzünden kendisini suçlayamayacağımı ve annesini yönlendiremeyeceğini söyledi. Bende annen senin öz annen; söylediğin şeyleri anlayışla dinler; etkileyebilirsin dedim. Sonra benim karnım çok ağrıdı; eşimde o çocuğa birşey olursa beni kaybedersin dedi. Sanki tek suçlu benim gibi...Olayı abarttığımın farkındayım ama olanda normal değil. Canım çok sıkkın, arkadaşımın yanına geldim; burası da müsait değil konuşamadık. Paylaşmak istedim, çok mutsuz hissediyorum kendimi. Üstelik kayınvalidem bunu ilk kez yapmıyor; beni pekçok kez üzdü;onun hiç haberi olmadı; biz eşimle tartıştık.

boşver muattap olmaki hiçbirşeye karışmasınlar yakında isimde önermeye başlar yüzsüz kadın uzak ol huzurlu ol :) bu arada çok sevindim allah güzel ömür versin yavruna :)

bence eşiniz farkına varmıştır zaten annesinin tepkisizliğini ama sizin yanınızda bunu dillendirmez tabi. bence bu konuyu hiç açmamalıydınız. tabi sizi suçlayarak üste çıkmaya çalışıyor. tipik erkek davranışları.uzatmamanızı tavsiye ederim. böyle güzel zamanları insanların saçma sapan tavırlarına bakarak zehir etmeyin. bence bir daha kayınvalidenizle ilgili yorum da yapmayın. anlarsa kendi anlar zaten anlamazsa da zaten siz anlatamazsınız huzurunuz kaçar.

bence eşiniz farkına varmıştır zaten annesinin tepkisizliğini ama sizin yanınızda bunu dillendirmez tabi. bence bu konuyu hiç açmamalıydınız. tabi sizi suçlayarak üste çıkmaya çalışıyor. tipik erkek davranışları.uzatmamanızı tavsiye ederim. böyle güzel zamanları insanların saçma sapan tavırlarına bakarak zehir etmeyin. bence bir daha kayınvalidenizle ilgili yorum da yapmayın. anlarsa kendi anlar zaten anlamazsa da zaten siz anlatamazsınız huzurunuz kaçar.

Konuyu açtım ve oldukça uzattım, uzattık. Annesiyle ilgili planları var; yaz tatillerinde çocuğu göndeririz; neler örer, yapar vs. Bana bu saçma geliyor. Herkes kendini düşünüyor, olan bana oluyor. Bu bebeğe birşey olursa kendimi de onları da asla affetmem. Karnım çok ağrıyor:(

Boşuna stres yapıyorsun. Eşin de sanırım bunu anlatmaya çalışmış. Biraz kendi hayatına odaklan. Tamam tebrik etmiş işte. Koskoca kadın halay çekecek hali yok. bir de eski kuşaklar bizim gibi bakmıyor hamilelik olayına.ben sırf bu yüzden kadın doktoru bırakıp erkek doktor bulmuştum.çünkü kadın doktor aman ne var herkes doğuruyor modundaydı. Evet bu dönemde biraz nazlanmak istiyorsun am herkesin seninle aynı heyecanı yaşamasını da bekleyemezsin. Bırak gitsin gezmeye kadın. Zaten riskli bir gebelikse senin de fiziksel aktiviteni kısıtlaman gerekiyor. Bebeğin sağlıkla doğsun inşallah.

sizi de eşinizi de kayınvalidenizi de haksız buldum açıkcası.Kayınvalidenin araması gerekirdi aramamış onun haksızlığı bu,siz eşinize bu yönde baskı kurmuşsunuz sizinkisi de bu bence çünkü anne aramadı diye oğluna çatmanız hoş değil.Aramamışsa aramamıştır.Keşke siz arayıp anne niye hayırlı olsun demediniz,sevinmediniz mi deseydiniz.Kocanızında o çocuğa bir şey olursa diye cümle kurması saçma hatta densiz olmuş Allah'ın bi kaderi var sizin elinizde değil.Kendinizi de bebeğe bir şey olacak,beni strese sokuyorsunuz diye telkinlerde bulunmanız da yanlış.
siz boşverin kayınvalideyi,uzatın ayağınızı bebeğinizin keyfini çıkarın ya.yeri gelince elbet söylenir bunlar.

ALLAH askına neden asrı tepkıler beklıyorsunuz kı? bırakın sevınmeyen sevınmesın bende hamıle oldugumu ılk ogrendıgımde cok sevınmıstım benım aılem hamıle oldugumu ogrenınce hungur hungur agladılar ama esımın aılesının ole aman aman bır tepkısı olmadı:27:olmazsada olmasın umrum degıl:63:keyıflerı bılır sıfr bu yuzden huzur bozmaya degermı?
bılıyorum ınsan esının aılesındende sıcaklık gormek ıstıyor kendımden bılıyorum zorla guzellık olmuyor malesef.
buyuk ıhtımalle yenı hamılesın 1, 1 bucuk aylık falandındır heralde:44:karnında agrı olması normal hemen panık olma.benımde ılk 2ay karnımda agrılar olmustu.zaten ılk 3ay dusuk rıskı bıraz yuksek oluyor sız boyle seylerle esınızle tartısarak gecırırsenız bu rısk artar:50:
umarım sag saglım kavusursun yavruna gozun aydın senın sımdı cok mutlu olman lazım kkda yıllardır ugrasıpta hamıle kalamayan arkadaslarım var ve cok uzuluyorum:43:evlat hasretı cekmeyen bılemez,RABBIM ısteyen herkezı evlat sahıbı yapsın amin...

:emir_bebek: Allah sağlıklı doğum nasip etsin,analı-babalı büyütsün :) :emir_bebek:

Kimseyi takma aman sevinmiş sevinmemiş sana ne,sen mutluluğuna bak... Bu önemli,hassas zamanlarınızda Eşini de kendini de yıpratma.. Fazla muhatap olmazsın olur,biter..

Kv ne düşünürse düşünsün o kapıyı kapatınca eşinle sen kalıyorsun..Değer mi o zamanları bozmaya.. :ssz:

Bırak eşin hayaller kursun,nereye gönderiyormuş çocuğu :D hayal işte.. hele bir doğsun zor gönderir :33:

Adamin hevesini kursağında birakmissiniz. Zorla kendinizi tebrik ettirince elinize ne geçecek?

soğukta olsa bi kere tebrik etmişya bi daha niye arıcaktı ki, bide beni ve ailemi aramadı demişsin seni anladımda aileni de mi araması gerekiyodu, ben pek aile saadeti durumlarından anlamam o yüzden soruyorum bu işin adeti töresi bu mudur, önce gelini sonrada gelinin ailesinimi aramak gerekir
eşine sürekli bu konuyu açıp stres yapman yanlış, beni kimse strese sokmasın istiyosun ama bu bakış açısı sorunu, yani biri bişey yapsada yapmasada kendini kasacaksın gibi bi halin var, hamilelik planladığın bişey değildi sanırım

yasemin27 çok haklı
6 senedir evlat hasreti çekiyorum her türlü tedaviyi denedik ama henüz kısmet olmadı
bırak bebeği hiç gebelik bile yaşamadım ..hamile olursam eşimin ve kendi sevincim bana yeter
sende eşin sevindiyse gerisini boşver karşılıklı özür dileyin germeyin birbirinizi ...
Allah tamamına erdirsin sağsalim kucağınıza alın bebeğinizi inşallah..

ah canım bizim gibi kadınların en büyük sorunlarından biri de bu . hiç bir şeyi içimizde tutamamamız. aslında en güzeli sessiz kalıp zamanı gelince laf söylemek. yeni hamilesin strese girmemen gerek diyorsa doktor onu dinlemelisin. boşver sevinen sevinir sevinmeyen sevinmez. önemli olan senin ve bebeğinin sağlığı. ayrıca eşinin bu bebeğe birşey olursa beni kaybedersin demesi de ayrı bir saçmalık :53: sen takma bunları sil göz yaşlarını bebeğine odaklan. seni mutlu edecek şeyler yap. gerisini de boşver.

Daha simdiden ufacik seylerle kendini strese sokarsan 9 ay gecmez bilmez
benden soylemesi ...

Acikcasi sen yazinca dusundum de, 2 hamileligimde de kimin beni tebrik edip etmedigimi hatirlamiyorum .
Hatta cok sevdigim kayinvalidemin bile :)
Cetele tutmak hic aklima gelmemis :)

Etse de etmese de kafama takmazdim .

Sen kayinvalideni gec de esinin soyledigi cumleye takil bence.
Cunku bu, sana esinden bir uyari, ciddiye al, adimlarini ona gore atmaya calis .

(Gerci olayi yine cok ciddiye aldim kendi adima, ama olsun :) )

yasemin27 çok haklı
6 senedir evlat hasreti çekiyorum her türlü tedaviyi denedik ama henüz kısmet olmadı
bırak bebeği hiç gebelik bile yaşamadım ..hamile olursam eşimin ve kendi sevincim bana yeter
sende eşin sevindiyse gerisini boşver karşılıklı özür dileyin germeyin birbirinizi ...
Allah tamamına erdirsin sağsalim kucağınıza alın bebeğinizi inşallah..

İnşallah hayırlısıyla sizin de olsun da güle güle büyütün yavrunuzu.

İnsan böyle zamanlarda tebrik edilmek bekliyor biliyorum fakat eşinizin yapabileceği bişey yok ki.annesi dahi olsa davranışlarına yön veremez değilmi? Herkes kendinden sorumludur yani.

Sizin yerinizde olsam k.walidemi arar kendisine kırıldığımı söylerdim.hoş içten olmadıktan sonra tebrik etse ne olur etmese ne olur da nezaket kuralları diye bişey var dimi ama. Kimse aptal değil,yaptığı şeyin sineye çekilmediğini görsün.

Son düzenleme:
dert ettiğin şeye bak ben de kaç aylık hamileyim hamileliğim süresince kayınvalidemle 2 belki 3 kez konuştum kavgalı falan değiliz ama soğuğuz ve ben bu soğukluğu seviyorum işin mi yok keyfine bak eşini neden suçluyosun ki mutluluğuna gölge düşürme...eşinin dedikleri de çok yanlış ama bence eşinden özür dile bu dediğine de çok üzüldüğünü ilet alışkanlık olmasın sonra hep söyler:26:

acsindir birseyler ye
karnin o yuzden agriyordur
konuya gelince ugrasacak baska seyler bul
mesela gelecek bebeginle ilgili

Son düzenleme:
Beklenendi ve geldi:)) Yüce Rabbim isteyen dileyen herkese bebek nasip etsin. Bizde istiyorduk yeni kısmet oldu. Kızlardan biri 6 yıldır beklediğini yazmış, dilerimki tez zamanda bebişine kavuşur. Ben bilmiyorum ama çok abarttım; istedim ki herkes benimle aynı sevinci paylaşsın. Görümcem falan çok sevindi, yiğenleri havaya uçtu. Kayınvalidem de bilmiyorum işte. Sonuçta ilişkimizi gereksiz yere gerdi(m). Eşim annesiyle konuşabilirdi diye düşündüm. O da koca kadın, ben birşey söylesem kız mı seni doldurdu diye düşünür dedi. Bir yandan haklı bir yandan haksız. Adamın hevesini gerçekten kursağında bıraktım. İşim çok ağırdı; şimdi işten ayrılıyorum. Doktor kesin istirahat verdi; ben hem böyle bir hayata alışık değilim, evde oturmaya vs. Bütün yük eşimin üzerine bindi; o da çok stresli bu nedenle. Çok ciddi bir miktar borcumuz var; ben bu kadar tembel:) bir hamilelik olacağını düşünmemiştim. Şimdi bu kafayla beni kayınvalidem nasılsın diye aramadı diye de konu açabilirim. Şaka şaka ama bu potansiyeli kendimde gördüm. Acaba hormonların oyunu mu; yoksa Esra nın karanlık yüzümü? Cevaplar için teşekkür ederim; umarım bütün hamileler sağlıkla bebişlerini kucaklarına alır; bebiş sahibi olmak isteyen tüm anne adayları da kısa sürede dileklerine kavuşurlar.

Beklenendi ve geldi:)) Yüce Rabbim isteyen dileyen herkese bebek nasip etsin. Bizde istiyorduk yeni kısmet oldu. Kızlardan biri 6 yıldır beklediğini yazmış, dilerimki tez zamanda bebişine kavuşur. Ben bilmiyorum ama çok abarttım; istedim ki herkes benimle aynı sevinci paylaşsın. Görümcem falan çok sevindi, yiğenleri havaya uçtu. Kayınvalidem de bilmiyorum işte. Sonuçta ilişkimizi gereksiz yere gerdi(m). Eşim annesiyle konuşabilirdi diye düşündüm. O da koca kadın, ben birşey söylesem kız mı seni doldurdu diye düşünür dedi. Bir yandan haklı bir yandan haksız. Adamın hevesini gerçekten kursağında bıraktım. İşim çok ağırdı; şimdi işten ayrılıyorum. Doktor kesin istirahat verdi; ben hem böyle bir hayata alışık değilim, evde oturmaya vs. Bütün yük eşimin üzerine bindi; o da çok stresli bu nedenle. Çok ciddi bir miktar borcumuz var; ben bu kadar tembel:) bir hamilelik olacağını düşünmemiştim. Şimdi bu kafayla beni kayınvalidem nasılsın diye aramadı diye de konu açabilirim. Şaka şaka ama bu potansiyeli kendimde gördüm. Acaba hormonların oyunu mu; yoksa Esra nın karanlık yüzümü? Cevaplar için teşekkür ederim; umarım bütün hamileler sağlıkla bebişlerini kucaklarına alır; bebiş sahibi olmak isteyen tüm anne adayları da kısa sürede dileklerine kavuşurlar.

bebek yolu gözleyen tüm arkadaşlarımıza Rabbim tez zamanda bebek versin annelikle taçlandırsın, sende kafana bişey takmıyosun eşine sarılıyosun borç harç düşünmüyosun Allahın izniyle bi avazda doğuruyosun,güzel haberlerini bekliyoruz :)

Back