Çamaşır derdi

ya abartmıyor musunuz? benim 7kg luk makinam var, yani hiç birinizin evinde 2 hafta yeticek kadar hergün baştan aşağı komple değiştiğini varsayarak konuşuyorum iç-dış kıyafetiniz yok mu, 2 kişiyiz, yeri geliyor renklileri 2 haftada bir atıyorum, beyazlar da aynı şekilde....kaldı ki bigün giydiğiniz pantolonunuzu 2. gün giyemiyor musunuz? ben giyiyorum pis olduğumu da düşünmüyorum...

rutinim yok bazen her gün bazen günaşırı çalışıyor, minik cadı günde 5 kere üstünü değiştiriyor, ben de ondan geri kalır değilim ama :cool: bi de makinem 10 kiloluk.
ama hiç ütü alışkanlığım yok, sadece kızımın çamaşılarını ütülüyorum onu da yalapşap :confused:

benım bebegm var, neredeyse hergun makıneyı calıstıyrum
eve gırer gırmez ılk ısım makıneyı calıstırmak oluyor
zaten bı nevresım takımı degıstırıyoruz, o sadece neredeyse bı makıne yapıyor

e bebegın nevresımlerı var, battanıyelerı var. koyu renklerı var acık renklerı var

bıktım camasır yıkamaktan:KK43:

Böyle dert mi olur diyeceksiniz ama gerçekten merak ediyorum, çalışan bayanlar bebeğiniz varsa onunkiler hariç olmak üzere genelde hafta içi çamaşır makinasını çalıştırıyor musunuz? Sadece bu hafta çalıştırmadım ve bu sabah çamaşır krizi yaşadık. Eşim her sabah duşunu alır, ona göre haftalık çamaşır satın alması haftaiçi çamaşır yıkamaktan daha mantıklı ve ekonomik değil mi? Hoş eşimin ekonomiyle alakası yoktur o sadece üşeniyor gidip almaya. Küçük bir ilçede yaşıyoruz, benim almam da ayıpmış. Bilemedim çok önemsiz bişey için vakit alıyorum ama sizin evlerinizde çamaşır düzeni nedir? Ütüyü zaten hiç sormayın. 10 aylık bebiş, ev, iş yetişemiyorum bu hafta tam saldım işler üstüme üstüme geliyor. Çamaşırdan yola çıkarak bütün ev işkerinde rahatım işime de yetişiyorum diyen biri varsa yardım istiyorum sabah 9 akşam 4 çalışma tempom öğretmenim eve de iş getiriyorum o da var. Çamaşırla başladım genele bağladım ama cidden çok bunaldım. Önerilerinizi bekliyorum
2 çocuğum var ben de öğretmenim okul işleri ev işleri yetisemiyorum bazen kadın alıyorum çok iyi oluyor hergün çamaşır makinası çalışıyor bizde bazen 2 defa

ya abartmıyor musunuz? benim 7kg luk makinam var, yani hiç birinizin evinde 2 hafta yeticek kadar hergün baştan aşağı komple değiştiğini varsayarak konuşuyorum iç-dış kıyafetiniz yok mu, 2 kişiyiz, yeri geliyor renklileri 2 haftada bir atıyorum, beyazlar da aynı şekilde....kaldı ki bigün giydiğiniz pantolonunuzu 2. gün giyemiyor musunuz? ben giyiyorum pis olduğumu da düşünmüyorum...
Tabii ki herkesin kıyafeti vardır,şahsen kendi adıma bekletmeyi sevmiyorum.
Ancak aynı kıyafeti iki gün giymem,kocama da giydirmem.
Gecelik,pijama,ev kıyafetimiz,iç çamaşırı,dış kıyafetimiz farketmez. Bir defa giyilen makinaya girer.

ben genelde hafta sonu yıkıyorum, hafta sonu planım varsa hafta içi işten gelir gelmez yıkar aasar yatarım.

İç çamaşırı ütülenmez mi?
Yanlış anlamayın,bilmediğimden soruyorum.
Ben de anneciğimden kalan alışkanlık,asla ütüsüz giyemem...

ben hiç ütülemiyorum, annemde de yoktu bu alışkanlık ay ütülemek mi lazım bi de bu çıkmasın :KK76:

2 hafta yıkanmasa yetecek camaşır ve gömlek aldım eşime ,bu sayede yıkayamasam bile dönüyor ama haftada 3 kez makine çalışıyor evde,1 gün nevresim,bir gün beyazlar,bir gün renkliler. Ekstrem durumlar olunca artı 1 oluyor genelde. 2 gün ara veriyorum kurutmak icin,sonra yıkıyorum. Ütüyu biriktirmem fazla,haftada 1 yapmaya calışırım zira bizim evde ütünün ucu kacınca toparlamak zor oluyor.
Yerinizde olsam çamaşır alırdım eşime,yada aldırırdım.

kızlar ben bir şey sormak istiyorum çamaşır yıkarken ayrımı nasıl yapıyorsunuz? ben yeni evliyim şu şekilde yapıyorum acaba atladığım yanlış yaptığım bir şey var mı kafam karıştı yazılarınızı okuyunca :)
beyaz kıyafetler / iç çamaşırlar bir makine- 90 derece-
siyah kıyafetler / iç çamaşırlar bir makine - 40 derece-
açık renkli kıyafetler - 40 derece-
mutfak el havlusu ve mutfak masa örtüsü - 60 derece -
nevresimler ve bornoz, havlular - 60 derece-
temizlik bezleri ile banyo paspasını da bir atıyorum 60 veya 90 derece

sanırım ben bu çamaşır işinden anlamıyorum, siyah - beyaz - renkli 40 derece yapıyorum sanırım daha detaylı bir çalıma gerekiyor :KK48:

kızlar yanlış anlamayında birşeylere takıldım :KK48:
ev ekonimisi olsa çamaşırı biriktir iyice doldur öyle çalıştır derdik.görüyorumki herkes hemen hemen 2 güne bir çamaşır yıkıyor.makineler yarım çalışıyorsa vay halimi,ze :confused:

birde artık eski enerjinisi bulamayan biri olarak ne var makine çalıştırmada demeyin onun birde asması varki bana tam ızdırap :KK31::KK75::KK37:
Doluyor benim 2 günde sepetlerim. Nevresimleri temiz kullanmayı severim,biraz terlediysek yıkanır,1 haftayı beklemediğim oluyor çoğu zaman. 2 makine böyle yıkanıyor. İç çamaşırı değişir muhakkak,ben spor yapıyorum onlar günlük yıkanır,kızım kreşe gidiyor,onun giysilerini hergün degiştiriyorum bastan aşağı hatta bazen üzerine yemek dokülürse yada boya okulda degişiyor üzeri, eşim işten geliyor muhakkak kirli gömlek,iç çamaşırı giriyor kirli sepetine,bornozlar havlular derken,benim dolabımın altı ikili sepet şeklinde ikiside doluyor 2 günde zaten.

Disardan aldiginiz seyleri yikamadan giymeyin. Haftalikta olsa. Tekstil firmalarinin oldugu yerde calistim. Avmlerde gordugunuz cogu magazayla calisiyorduk. O kumaslar, giysiler yerlerde surunuyor.

kızlar birde -özellikle çalışan bayanlar- temizliği nasıl yapıyorsunuz ben hafta sonu temizlik yapmak yerine yemek yapıp buzluğu doldurmayı planlıyorum ama maalesef hafta içi temizlik yapmaya halim kalmıyor :KK43:

kızlar birde -özellikle çalışan bayanlar- temizliği nasıl yapıyorsunuz ben hafta sonu temizlik yapmak yerine yemek yapıp buzluğu doldurmayı planlıyorum ama maalesef hafta içi temizlik yapmaya halim kalmıyor :KK43:

cumartesi sabah erken kalkıp temizlik yapıyorum ben bizde yemek derdi yok yemek yapmıyorum bu sebepten şanslıyım galiba :dua:

cumartesi sabah erken kalkıp temizlik yapıyorum ben bizde yemek derdi yok yemek yapmıyorum bu sebepten şanslıyım galiba :dua:

ya zaten haftanın 5 günü erken kalkıyoruz çok şükür cmtsi - pazar çalışmıyorum bari 2 gün yatayım diyorum ben zira her hafta cuma bak yarın öğlene kadar yatıp gazete okurken kahvaltımı yapıcam sonrada ayaklarımı uzatıp bütün gün dinlenicem diyorum ama kendimi sabahın 8 inde yüzümü yıkamak için girdiğim banyoyu ovmakta buluyorum :KK43:

bebeğin giysilerini , beyazları ,çarşafları,renklileri ayrı yıkayın yani haftasonu çalıştırmanız yeterli.
evi dağınık bırakmayın bıraktıkça iş yapasım gelmiyor kendimden biliyorum.bulaşık makinasını hergün çalıştırın gece yatmadan işten gelince hemen boşaltırsınız.
bir de bimde bile iç çamaşırı satılıyor bulunduğunuz yerde varsa ordan alın ayıp filan oluyormuş ya .
ben örneğin yemeğimi yiyince mutfağı topluyorum çalıştırıyorum
1 saate yıkanıp durulanıp kurulanmış oluyor hemen diziyorum büyük kolaylık
ertesi güne kalırsa ohoooyyy

beni asıl sinir eden banyo.. fayanslar yerler dolaplar banyo tavandan yere heryer beyaz siliyorum çıkıp arkani bi döndüğümde ya saç olmuş ya üstümüzden iplik falan düşmüş buna nasıl bi çözüm üreticem bilmiyorum

Yazın her hafta hafta sonu yıkarım 2 makine şeklinde eğer nevresimler falan eklenirse 3 makineye çıkar bu durum hafta içi akşamları tv karşısında ütülerimizi hallederim. Kışın 2 haftada 1 kere anca çalıştırırım yine 2-3 makine şeklinde ben biriktirerek yıkayanlardanım hepsini bir arada çıkartıyorum aradan çalıştığım için haftaya bölersek 2 günde 1 kere yıkamış gibi oluyorum makine de tam olarak dolar :KK53:

Tabii ki herkesin kıyafeti vardır,şahsen kendi adıma bekletmeyi sevmiyorum.
Ancak aynı kıyafeti iki gün giymem,kocama da giydirmem.
Gecelik,pijama,ev kıyafetimiz,iç çamaşırı,dış kıyafetimiz farketmez. Bir defa giyilen makinaya girer.
aynen 1 saatte giyilse benım için çamaşır kirlenmiştir.
kendimde giymem kocamada giydirmem.
sadece bu üst alt değil pijama olsun nevresim havlu olsun aynıdır.
durdukça kirlendiğini ve daha çok mikrop olduğunu hissediyorum rahatsızlık duyuyorum

X