Ben fen lisesi mezunuyum. Hem de baya kallavi olanlarından birinden. Çok da iyi bir üniversitede mühendislik okudum. Ha sonrasında çok üstünde durmadım akademik başarının neyse. Sınıf arkadaşlarım hep doktor, diş hekimi, iyi yerlerde mühendis vb. konuya uzak değilim demek için anlattım bunları.
1. sınıf bir çocuğa kitap bitirtirim, şöyle çalıştırırım, böyle başarılı vs diye anlatımlarınız, servise bile veremem demeniz... o kadar hayatınızın merkezine koymuşsunuz ki. Ben de anneyim tabi ki de çocuklarımız çok önemli. Ama bir yere kadar. Ayrıca çocuğunuz için de bence çok zararlı bu tutumunuz. Bırakın özgürleşsin biraz.
Sizin değer görmeme sebebiniz çalışmamanız değil bence. Kendinize değer vermemeniz. Çalıştığınız dönemde eşininizin elini hiçbir şeye sürmemesi, şu anda da evin düzenine laf söyleme hakkını bulması, sizi aşağılaması gibi şeylere siz izin verdiğiniz için yapabiliyor. Kaç yaşında kadınının, sizin bir saygınlığınız var. Kimsenin ağzına laf vermeyin.
Çalışma konusuna gelince kimse kimseye bakmak zorunda değil arkadaşlar. Malesef ki bu böyle. Kadın ister çalışır ister çalışmaz anlayışı neyin kafası bilemedim. Yetişkin bir insan kendi geçimini düşünmek zorunda. Başka bir konuda da yazmıştım. Hiç evlenmeyen bir kadın 45 yaşındayken mesela en iyi ihtilalle 65 yaşındaki babasının 3 kuruş emekli aylığına mı bakacak? Çocuk için ada verilebilir elbette. Çalışıp çocuk büyütmek de çok zor. Bizzat yaşıyorum. Ha eşiyle iş bölümü yapıp evde ailesine emek veren kadınlarımızın yaptığı şey de çok kıymetli. Ama işte insanoğlu bu güvenilemiyor malesef. Bugün böyle diyen adam 3-5-10 yıl sonra benim paramı yiyorsun imasında bulunabiliyor ki çok üzücü ve vicdansızca. Kendi adıma eşimin yurtdışı durumlarından dolayı küçük bir ihtimalle istifa etmem gerekebilir. Öyle bir durumda benim için bir emeklilik planı yapmak zorunda olur eşim. Çok çok iyi bir aile babası olsa da kendimi boşluğa bırakamam ona güvenip.
Dinimize göre bakmak zorunda diyen arkadaşlarımız dinimizin uygun gördüğü herşeye tamam diyorlarsa bir şey diyemem. Tercihtir saygı duyarım.