Çalışmayan bir kadin olmanin ezikliği

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki… Aynı sizin gibiydim. İleride böyle çalışmayan bir anne olacağım asla aklımdan geçmezdi.Korktuğum başıma geldi erken evlendim ve çalışmıyorum.Ben de sizin gibi hep takıntı halindeyim. Her bakış,her söz sanki bana ima. Eşimin ailesi çalışmamamı desteklediklerini söylüyorlar ama ne sözler duydum inanamazsınız. Babasının eşime mesajı şöyleydi: “Senin ekmeğine muhtaç olan sana itaat etmek zorunda. “ Bu mesajı görünce delirip işe girdim 6 ay çalıştım ama maaşlar ödenmediğinden çıkmak zorunda kaldım. Şimdi yine işsizim. Size sizi anlıyorum demek için yazdım. Bizim gibi hisseden insanların tek çözümü para kazanmak. Cesaretinizi yitirmeyin. İşe giremiyorsanız iş kurmayı düşünün. Benim eşim hiçbir gün neden çalışmıyorsun demedi. Ama parasının kontrolü onda. Çok iyi kazansa da benim hiçbir zaman harcama yetkim yok. Sadece temel ihtiyaçlar. Bir kızım var. Ona en büyük öğüdüm asla ama asla çalışmadan evlenme olacak. Umarım genç birileri okur kendine ders çıkartır.

Aynen oyle cnm ya
ustelik benim yavrucazim okuld1 onca saat beklerdi. Ama yapacak bise yok, hayat bu. Sadece benim cocugum degil herkesin cocugu burda bu sartlarda buyuyo.
Calisan anne babalar cocuklarini erkenden okula teslim ediyolar ders baslayana kadar vakit geciriyolar
Yaa en azından anaokulu, ilkokul çocukları için servis olsaymış iyi olurmuş.. Ne düşünerek servis çıkartmıyor acaba Avrupalılar🙄

Yani diyecegim suki Avrupada yasasakda rahat refah bi ortamda yasasakda kimsenin cocugu pamuklara sarilmiyo valla
Herkes basinin caresine bakiyo
Buna okadar alismisizki hic sikayet etmiyoruzda dramatize etmiyoruz . Keske servis imkani olsaydida bizde servislere verip rahat etseydik
Ben Avrupa’da, Amerika’da çocukların daha erken yaşta sorumluluk almayı öğrendiklerini düşünüyorum. Türkiye’de maalesef çocuklar çok fazla pışpışlanıyor. Gündüz yazmıştım annem hala benden önce kalkıp kahvaltı hazırlar. Pes ettim artık bişey demiyorum. Bir Türkiye var galiba çocukları bu kadar pamuklara saran kültür..

Yaa en azından anaokulu, ilkokul çocukları için servis olsaymış iyi olurmuş.. Ne düşünerek servis çıkartmıyor acaba Avrupalılar🙄
Masrafmis.

Burada sadece spécial cocuklara yani nasil diyim hastaligi olan cocuklara servis var. Ozurlu dogru bi kelimemi bilmiyorum , ama hercocuk ne olursa olsun egitim almak zorunda.

Baskentte diyelim 10 tane ozel cocuklara yonelik okullar varsa bir tek o okullar icin servis veriyolar. Yani soyle dusunuyorum bende o aileler icin zaten zor bise special cocuk, toplu tasimalarda falan rezil olmasinlar diye falan heralde

Belcikadayim

Ilkokul 1den 3e kadar toplu tasima ile

Okul eve 1,5km uzaklikdaydi ama yagmurda karda yurunecek mesafe degil.

Evimin onunden gecen bus e binip 3 durak sonra inip baska buse biniyodum oda 4 durak gidiyodu. Ordan inip 300m yurume mesafesinde okula variyoduk.

Ilkokul 4den 6ya kadar sahsi arabamla alip birakiyodum

Ama bu yol calisan anne icin cok uzun ve vakit kaybi

Dusunun saat 8de is basi yapmam gerek
saat 6bucukda yollara dusuyodum 7de okul kapilarini aciyodu (burada calisan anne babalarin cocuklari icin ders baslayana kadar bekleme imkani var) yani 7de birakiyodum 8bucukda derse basliyodu dusunun ... yani herseyi dramatize etmek gerekmiyo
Ders 15h30 da bitiyodu ben gelesiye min 17h oluyodu
Cocuk sabah 1bucuk saat ogleden sonra 1bucuk saat okulda bekliyodu

Keske servis olsaydida eve biraksalardi. Evde tek basina kalabilirdi.

Simdi ortaokula basladi kendisi gidip geliyo okula cok sukur
Gerçekten sıkıntılıymış. Ama bir yandan da çocuğun pamuklara sarılmadan büyümesinin çocuğa çok şey kattığını düşünüyorum. Eminim şu an okula kendisinin gidip gelmesi bile çocuğunuza ayrı bir özgüven katıyordur. 😊

Masrafmis.

Burada sadece spécial cocuklara yani nasil diyim hastaligi olan cocuklara servis var. Ozurlu dogru bi kelimemi bilmiyorum , ama hercocuk ne olursa olsun egitim almak zorunda.

Baskentte diyelim 10 tane ozel cocuklara yonelik okullar varsa bir tek o okullar icin servis veriyolar. Yani soyle dusunuyorum bende o aileler icin zaten zor bise special cocuk, toplu tasimalarda falan rezil olmasinlar diye falan heralde
Hımmm şimdi anladım, orada devlet veriyor servisi. Burada özel sektörün elinde olduğu için şaşırmıştım Avrupa’da niye servis yok diye. Türkiye’de sektör haline gelmiş hatta..

Ben Avrupa’da, Amerika’da çocukların daha erken yaşta sorumluluk almayı öğrendiklerini düşünüyorum. Türkiye’de maalesef çocuklar çok fazla pışpışlanıyor. Gündüz yazmıştım annem hala benden önce kalkıp kahvaltı hazırlar. Pes ettim artık bişey demiyorum. Bir Türkiye var galiba çocukları bu kadar pamuklara saran kültür..
Ya kesinlikle katiliyorum

Yazin sicaginda geliyoruz, akrabalarim cocuklarina aman terlersin hasta olursun kosma aman dusersin yavas asiri ustune dusuyolar. Hafif bi ateslenmede acile gitmeler falan benim cok tuhafima gidiyo. Biz en az 3 gun evde ateslenecez sonra doktora gidicez dusunun.

Bide 16 yasindan itibaren istisnasiz herkes ogrenci olarak calisir. Ben ogrenciyken temizlikde calisirdim cunku en iyi odeyen is ve en rahat is. 1 aylik maasim o isi yapan normal iscinin 2 ayda kazandigi para olurdu hic bi kesinti olmazdi. Sanirim buda ogrencileri calismaya itiyo.

Hatta calismayan ogrenci dislanir yani. Buyuk bi sorumluluk bu bence, kucuk yasda is hayatini gormek. Kizim 13 yasinda 16ya gelsin oda calisacak.

Gerçekten sıkıntılıymış. Ama bir yandan da çocuğun pamuklara sarılmadan büyümesinin çocuğa çok şey kattığını düşünüyorum. Eminim şu an okula kendisinin gidip gelmesi bile çocuğunuza ayrı bir özgüven katıyordur. 😊
Kesinlikle , suan gittigi okul 5 km uzakta ama kendisi gidip geliyo ilk baslarda bende korktum ama okul saatleri oldugu icin butun ogrenciler sokaklarda oldugu icin daha guvenilir oluyo

Hımmm şimdi anladım, orada devlet veriyor servisi. Burada özel sektörün elinde olduğu için şaşırmıştım Avrupa’da niye servis yok diye. Türkiye’de sektör haline gelmiş hatta..
Devlet veriyo ama oda ucretli. Tabikide rekabet halinde degil hepsi ayni fiyattir diye tahmin ediyorum. Oyle bise olsa aileler sikayetci olur .

Ya kesinlikle katiliyorum

Yazin sicaginda geliyoruz, akrabalarim cocuklarina aman terlersin hasta olursun kosma aman dusersin yavas asiri ustune dusuyolar. Hafif bi ateslenmede acile gitmeler falan benim cok tuhafima gidiyo. Biz en az 3 gun evde ateslenecez sonra doktora gidicez dusunun.

Bide 16 yasindan itibaren istisnasiz herkes ogrenci olarak calisir. Ben ogrenciyken temizlikde calisirdim cunku en iyi odeyen is ve en rahat is. 1 aylik maasim o isi yapan normal iscinin 2 ayda kazandigi para olurdu hic bi kesinti olmazdi. Sanirim buda ogrencileri calismaya itiyo.

Hatta calismayan ogrenci dislanir yani. Buyuk bi sorumluluk bu bence, kucuk yasda is hayatini gormek. Kizim 13 yasinda 16ya gelsin oda calisacak.
Türkiye’de de çalışan öğrenciye acıyarak bakıyorlar, hele ki lise öğrencisiyse🤦‍♀️

Ben yazdiklariniz yarısını okuyabildim.Yapilan yorumların da ilk 3 sayfasını.Benim bile sinirim bozuldu okurken devam edemeyeceğim.

Öncelikle yaşadıklarıniza çok üzüldüm.İnsanı bazen şartlar alır bir yerden başka bir yere sürükler.Yavas yavaş cehenneme giden taşlar dizilir de, kendiniz bile inanamazsiniz olanlara.Bence sizin de başınıza gelen bu.Herkes yargilamis , belki de haklilardir bilemem.Sizin şartlarınız da çalışmamak zaten daha mantıklı imiş bana göre.kim 5.30 da kalkıp 7.30 da eve gelir de herşeye yetişebilir?Yemek yedin, duş aldın ,hadi saat olsun 8.30.e hani cocuga ayiracagin zaman.yok.Esinizin de durumu iyiymiş calismamissiniz.Ki bu kararı beraber vermissiniz.Bence doğru bir karar.Sorun uzaması olmuş.

Herkes hayatında mükemmel kararlar almıyor.Ben de bazen bilmiş bilmiş yaziyorum ama içinde bulunduğum durumu yazsam linç yerim.Cunku ne kadar anlatsam anlamıyor insanlar.Ben bıraktım dert anlatmayı o yüzden.Sukur sebebi olmaktan başka bir halta yaramiyor.

Siz hatalı bir karar verdiniz belki ama eşiniz kötü bir insan.Ben o kadar yatalak kalsam eşim bana baksa minnettar olurum.Degil ki laf söylemek.Siz de lütfen onun söylediği sözlerin karşılığını verin.Hakkinizi savunun.İnsanlari da çok ciddiye almayın.İci ne kadar dolu ne kadar boş bilmeden ne düşündüklerini dert etmek anlamsız.

İş başvurusunda bulunmaya devam edin.Belli ki bu durumda size de iyi gelecek çalışmak.Siz bence çok iyi bir annesinin ve iyi bir insansın.Ve bu hayatta iyi bir insan olabilmek en önemli şey.

Cok mantikli yazmışsınız, evet çalışmaya başlama konusunda net degildim taaaki kocamın en son aşağılamalarina kadar. Evet akıllandım artık netim! Kararsız olma sebebim eski çalıştığım yerde cok mobinge uğradım, kurumsal bir yerdi ama herkes birbirinin kuyusunu kazıyordu. Ben cok çalışmama rağmen cok girişken kurnaz bir tip olmadığımdan cok kendimi gosteremedim. İşten atıldım maalesef oysaki daha az çalışıp yaptığı küçücük şeyi bile çok iyi pazarlayan cv side hiç güzel olmayan bazı tanıdıklarım hala ordalar ve linkedin de bakıyorum terfi üstüne terfi almışlar...zaten zamanında küçümsediğim insanlara linkedin de bakmak iyice kendime güvenimi zedeliyor. Bir yandan da düşük maaş alırsam cocuguma bakıcı temizlik yemek yapmaya birilerini çalıştırinca aldığım para bunlara gidecek oğlumla ayri kaldığıma degecek mi ? Başka şanssızlıgim da esim cocukla cok ilgisiz ben çalışınca o ne kadar ilgilenecek derslerine vs cok üzülüyorum inanın. Bağımlı kisilik konusunda ever eleştirebilir herkes ama çocuğumun eğitimi için çok bilinçli bir anne olduğumu düşünüyorum ek kaynaklar bulurum okuma isteği arttırıcı kitaplar arastiririm bir yandan o ing kitaplar bitirttiririm vs suan cok iyi okulunda ve elimi çekince başarısı düşer vs diye endiseliyim. Cocuk konusunda mukemmelliyetciyim, ama dün burdan da fikirleri okuduktan sonra karar verdim kendi hayatıma bakacağım biraz da kendim icjn yaşayacağım. Artik oğlum da bir şekilde kendi yolunu bulacak bundan sonra kendimi feda etmemeliyim, ilerde oğlumun bile saygısı kalmaz şimdiden babasının işiyle ovunmeye vs başladı sinirlerim bozuluyor .
Ben fen lisesi mezunuyum. Hem de baya kallavi olanlarından birinden. Çok da iyi bir üniversitede mühendislik okudum. Ha sonrasında çok üstünde durmadım akademik başarının neyse. Sınıf arkadaşlarım hep doktor, diş hekimi, iyi yerlerde mühendis vb. konuya uzak değilim demek için anlattım bunları.
1. sınıf bir çocuğa kitap bitirtirim, şöyle çalıştırırım, böyle başarılı vs diye anlatımlarınız, servise bile veremem demeniz... o kadar hayatınızın merkezine koymuşsunuz ki. Ben de anneyim tabi ki de çocuklarımız çok önemli. Ama bir yere kadar. Ayrıca çocuğunuz için de bence çok zararlı bu tutumunuz. Bırakın özgürleşsin biraz.
Sizin değer görmeme sebebiniz çalışmamanız değil bence. Kendinize değer vermemeniz. Çalıştığınız dönemde eşininizin elini hiçbir şeye sürmemesi, şu anda da evin düzenine laf söyleme hakkını bulması, sizi aşağılaması gibi şeylere siz izin verdiğiniz için yapabiliyor. Kaç yaşında kadınının, sizin bir saygınlığınız var. Kimsenin ağzına laf vermeyin.
Çalışma konusuna gelince kimse kimseye bakmak zorunda değil arkadaşlar. Malesef ki bu böyle. Kadın ister çalışır ister çalışmaz anlayışı neyin kafası bilemedim. Yetişkin bir insan kendi geçimini düşünmek zorunda. Başka bir konuda da yazmıştım. Hiç evlenmeyen bir kadın 45 yaşındayken mesela en iyi ihtilalle 65 yaşındaki babasının 3 kuruş emekli aylığına mı bakacak? Çocuk için ada verilebilir elbette. Çalışıp çocuk büyütmek de çok zor. Bizzat yaşıyorum. Ha eşiyle iş bölümü yapıp evde ailesine emek veren kadınlarımızın yaptığı şey de çok kıymetli. Ama işte insanoğlu bu güvenilemiyor malesef. Bugün böyle diyen adam 3-5-10 yıl sonra benim paramı yiyorsun imasında bulunabiliyor ki çok üzücü ve vicdansızca. Kendi adıma eşimin yurtdışı durumlarından dolayı küçük bir ihtimalle istifa etmem gerekebilir. Öyle bir durumda benim için bir emeklilik planı yapmak zorunda olur eşim. Çok çok iyi bir aile babası olsa da kendimi boşluğa bırakamam ona güvenip.
Dinimize göre bakmak zorunda diyen arkadaşlarımız dinimizin uygun gördüğü herşeye tamam diyorlarsa bir şey diyemem. Tercihtir saygı duyarım.

Keske , inanın özelde kadınlar çok yıpraniyor, eski calistigim yerde kadınlar dogum sonrasi işten atilmamak için hızla ise dönüyorlardi hatta asiri hırslı bir arkadasik

Zaten y.lisans im vardi, İngilizcem iyi olmasına rağmen unutmamak için speaking kurslara gittim ,fransizca a1 de olsa gittim bir kursa, hobilerimle ilgilendim fotoğraf resim gibi. Esim global bilinen bir firmada müdür, iyi kazanıyor ama kazandığını rahatça yiyebilen biri değil, is yerinde ona bağlı elemanlarının bile eşlerine bakıyorum çalışmasa da çok lux yaşıyor, ayni ortamda onla aynı konumdaki insanlara bakıyorum çok lux otellerde tatil yapıyor ya da eşiyle çok sık yemeğe çıkıyor hem de şık mekanlara vs ama esim fakir aileden çıkma biri old için hep yatırım yapmak istiyor geleceği garantiye almak için
Bu kadar donanımlı olmanıza rağmen iş başvurularınızın kabul edilmemesi ilginç geldi bana. İllaki birinden birinin kabul etmesi lazım. Çok üst kadrolara başvurmuyorsanız tabi. Ya da küçük bir ilde mi yaşıyorsunuz da o yüzden mi kısıtlı acaba iş imkanları.Madem eşiniz müdürmüş iyi bir firmada. Kendi firmasında iş ayarlayamaz mı sizin için. İş görüşmelerinde karşı tarafa çalışmakta gözü yok izlenimi veriyor da olabilirsiniz..

Ben fen lisesi mezunuyum. Hem de baya kallavi olanlarından birinden. Çok da iyi bir üniversitede mühendislik okudum. Ha sonrasında çok üstünde durmadım akademik başarının neyse. Sınıf arkadaşlarım hep doktor, diş hekimi, iyi yerlerde mühendis vb. konuya uzak değilim demek için anlattım bunları.
1. sınıf bir çocuğa kitap bitirtirim, şöyle çalıştırırım, böyle başarılı vs diye anlatımlarınız, servise bile veremem demeniz... o kadar hayatınızın merkezine koymuşsunuz ki. Ben de anneyim tabi ki de çocuklarımız çok önemli. Ama bir yere kadar. Ayrıca çocuğunuz için de bence çok zararlı bu tutumunuz. Bırakın özgürleşsin biraz.
Sizin değer görmeme sebebiniz çalışmamanız değil bence. Kendinize değer vermemeniz. Çalıştığınız dönemde eşininizin elini hiçbir şeye sürmemesi, şu anda da evin düzenine laf söyleme hakkını bulması, sizi aşağılaması gibi şeylere siz izin verdiğiniz için yapabiliyor. Kaç yaşında kadınının, sizin bir saygınlığınız var. Kimsenin ağzına laf vermeyin.
Çalışma konusuna gelince kimse kimseye bakmak zorunda değil arkadaşlar. Malesef ki bu böyle. Kadın ister çalışır ister çalışmaz anlayışı neyin kafası bilemedim. Yetişkin bir insan kendi geçimini düşünmek zorunda. Başka bir konuda da yazmıştım. Hiç evlenmeyen bir kadın 45 yaşındayken mesela en iyi ihtilalle 65 yaşındaki babasının 3 kuruş emekli aylığına mı bakacak? Çocuk için ada verilebilir elbette. Çalışıp çocuk büyütmek de çok zor. Bizzat yaşıyorum. Ha eşiyle iş bölümü yapıp evde ailesine emek veren kadınlarımızın yaptığı şey de çok kıymetli. Ama işte insanoğlu bu güvenilemiyor malesef. Bugün böyle diyen adam 3-5-10 yıl sonra benim paramı yiyorsun imasında bulunabiliyor ki çok üzücü ve vicdansızca. Kendi adıma eşimin yurtdışı durumlarından dolayı küçük bir ihtimalle istifa etmem gerekebilir. Öyle bir durumda benim için bir emeklilik planı yapmak zorunda olur eşim. Çok çok iyi bir aile babası olsa da kendimi boşluğa bırakamam ona güvenip.
Dinimize göre bakmak zorunda diyen arkadaşlarımız dinimizin uygun gördüğü herşeye tamam diyorlarsa bir şey diyemem. Tercihtir saygı duyarım.
Yanliz şöyle de bir durum var , yazdıklarınızın bir çoğuna katılıyorum fakat her kadın üst mevki de çalışıp bakıcı temizlik elamanı vs tutamiyor genelde işte çalışan orta gelirde bir kadın ataerkil yetişmiş yüzde 80 e giren bir erkekle evlendiyse hem işte çalışıp hem de evdeki tüm islerden sorumlu oluyor ülkemizde. Tuik te çalışan bir yakınım var toplumsal cinsiyet araştırması bölümünde ve Avrupa da kadın çalışmasa da evde yaptığı yemek camasir vs her birinin parasal karşılığı cikariliyormus ve görünmeyen uretim diye adlandırıliyormus. Sonucta biri disarda cok yorucu işte ise diğeri de evde cocuga bakıp evdeki işlerle ilgilenebilir, kimse kimseye bakmak zorunda değil demişsiniz de kadın da evde bir şeyler üretiyor! Ama para alamıyor, mesela ben boşansam esim benim işlerimi yaptırmak için kadın tutsa bir dünya para verecek..kendimi bogaz tokluğuna çalışıyor gibi hissediyorum extra harcama yapmiyorum esimin beni ezmesinden....Bu durumlara isyan ediyorum keşke ben çalışsaydım kariyerim gitmeseydi esim evde oturup cocuga baksaydı! Aslında şuan calismasam bile kendimde para harcayacak hakkı bulmam gerekirdi ama iste ekonomi vs öyle zorlaştı ki ülkemizde en muhafazakar gelenekçi erkek bile karisi kasiyer de olsa çalışsın üç beş eve para girsin diyor ama ev işlerine gelince bir gram yardım etmiyor ,keske bu ülkede yaşamıyor olsaydım!

Bu kadar donanımlı olmanıza rağmen iş başvurularınızın kabul edilmemesi ilginç geldi bana. İllaki birinden birinin kabul etmesi lazım. Çok üst kadrolara başvurmuyorsanız tabi. Ya da küçük bir ilde mi yaşıyorsunuz da o yüzden mi kısıtlı acaba iş imkanları.Madem eşiniz müdürmüş iyi bir firmada. Kendi firmasında iş ayarlayamaz mı sizin için. İş görüşmelerinde karşı tarafa çalışmakta gözü yok izlenimi veriyor da olabilirsiniz..
Bir arkadaşım ik da çalışiyor çoğu is ilanında filtre koyduklarından bahsetmişti mesela 35 ustu filtreye takılıyor hiç başvuru havuzuna düşmüyor benim cv im...gerçekten çok üzücü, esim asla böyle işlere girismez zaten sektörlerimiz farklı...Allah büyüktür başvurularima devam edeceğim.

Yanliz şöyle de bir durum var , yazdıklarınızın bir çoğuna katılıyorum fakat her kadın üst mevki de çalışıp bakıcı temizlik elamanı vs tutamiyor genelde işte çalışan orta gelirde bir kadın ataerkil yetişmiş yüzde 80 e giren bir erkekle evlendiyse hem işte çalışıp hem de evdeki tüm islerden sorumlu oluyor ülkemizde. Tuik te çalışan bir yakınım var toplumsal cinsiyet araştırması bölümünde ve Avrupa da kadın çalışmasa da evde yaptığı yemek camasir vs her birinin parasal karşılığı cikariliyormus ve görünmeyen uretim diye adlandırıliyormus. Sonucta biri disarda cok yorucu işte ise diğeri de evde cocuga bakıp evdeki işlerle ilgilenebilir, kimse kimseye bakmak zorunda değil demişsiniz de kadın da evde bir şeyler üretiyor! Ama para alamıyor, mesela ben boşansam esim benim işlerimi yaptırmak için kadın tutsa bir dünya para verecek..kendimi bogaz tokluğuna çalışıyor gibi hissediyorum extra harcama yapmiyorum esimin beni ezmesinden....Bu durumlara isyan ediyorum keşke ben çalışsaydım kariyerim gitmeseydi esim evde oturup cocuga baksaydı! Aslında şuan calismasam bile kendimde para harcayacak hakkı bulmam gerekirdi ama iste ekonomi vs öyle zorlaştı ki ülkemizde en muhafazakar gelenekçi erkek bile karisi kasiyer de olsa çalışsın üç beş eve para girsin diyor ama ev işlerine gelince bir gram yardım etmiyor ,keske bu ülkede yaşamıyor olsaydım!
o da kendini ezdiren kadinin problemi .tamam kadin tutmak ekonomide cok zor kabul ediyorum ama kocasi ev islerine yardim etmiyorsa bir cinnete bakar .ailemde esimde arkadaslarimda yardim etmeyen erkek profili yok boyle kadin ev isi yapar diyen erkekleri flort donemi sutlayinca problem cozulmus oluyor

Çalışmak istemeniz normal o kadar hareketli bir yaşam sonrasında. Ama dayanamadım söyleyeceğim, bence akrabaların oğullarının size baktığını söylemesi ve eşinizin de bu tarz şeyler dile getirmesi çok kırıcı. Tamam devir değişti, ekonomik sıkıntılar var tek maaşla zor biliyoruz. Ama insan eşini bu noktada kırmaktan korkmaz mı ya... Zaten iş arıyormuşsunuz da, baskının ne alemi var ki? Bir de bu benim düşüncem ama eve bakmak, çocuğa bakmak da kolay şeyler değil. İkiniz de tam gün çalışsanız mutlaka bir şeyler eksik kalacak ve yardım almak zorunda kalacaksınız. O da bir masraf olacak. Evde hem evle ilgilenen hem de çocuğuna bu kadar iyi bakan bir annesiniz, ona rağmen hiçbir işe yaramıyormuşsunuz sitemlerini haklı göremiyorum. Kimse kimseye bakmak zorunda değil düşüncesinde olabilirler elbette ama aile demek yeri geldiğinde senin benim lafının olmadığı güvenli bir alan demek değil midir? Tabii bunu zaruri ihtiyaçların yetişmediği ekonomiye sahip aileler için söylemedim yanlış anlaşılmasın.

Haklısınız belki biraz eksik ifade ettim. Evdeki emek asla küçümsenecek bir emek değil. Hele ki çocuk taşımış, büyütmüş bir kadının emeği parayla ölçülemez. Eşinizin yaklaşımı çok yanlış.
Benim demek istediğim şey erkekler kadınlara para, kadınlar da erkeklere ev içi emek sunmak zorunda değil. Kadın hem çalışıp hem de evin ve çocuğun tüm yükünü çekmek zorunda değil.
Para kazanmak da çocuk bakımı da evin düzeni de iki yetişkinin ortak sorumluluğunda.
Çocuğumuz yokken eşimle her işi birlikte yapardık. Bana yardım ederdi demiyorum dikkatinizi çekerim.
Çocuk olunca iki yıl evde kalıp çocuk baktım. Eşim de işine devam etti bu süreçte. Ben bir yandan çocuk bakarken bir yandan da evi çekip çevireceğim diye kendimi parçalamadım. Evim hep dağınık oyuncaklar hep ortada, yemek işi yarım yamalak... Çocuğum çok az uyurdu. O zamanlarda da kahvemi yapıp kitap okurdum. Çocuğum olsun olmasın, çalışayım evde olayım eşim bana ütülü gömlek sormadı. Çünkü ilk sorduğu seferde cevabını vermiştim. He bu arada eve 2 haftada bir temizlikçi geliyor bizim. O da bebeğim küçükken 2 yıl gelmedi pandemi sebebiyle. Yani aman aman hizmetler almıyoruz dışardan. Ya da eşimin annesi ve babası ilkokul mezunu ve memleketlerinde yaşayan insanlar. Keza ben de öyle. İkimiz de beyaz Türk falan değiliz inanın. Ülke gerçeklerini bilmiyor değilim. Ama başka türlüsü mümkün. Biz mücadele ettikçe talep ettikçe düzelecek bunlar.
Sizi üzmek istemem inanın. İnşallah her şey gönlünüzce olur.

o da kendini ezdiren kadinin problemi .tamam kadin tutmak ekonomide cok zor kabul ediyorum ama kocasi ev islerine yardim etmiyorsa bir cinnete bakar .ailemde esimde arkadaslarimda yardim etmeyen erkek profili yok boyle kadin ev isi yapar diyen erkekleri flort donemi sutlayinca problem cozulmus oluyor
Harikasınız:KK66:

X