Çalışmayan bir kadin olmanin ezikliği

Kuzene, kuzen eşine kadar bir şekilde saydırmadığı kimse kalmadı. Hayretle okudum bir yerden sonra yorumlarını. Millete beni eziyorlar derken laflarıyla hep başkalarını tenkit ettiğinin farkında değil. Sonra da üslup diyor şaka gibi.

Belki kendisi insanlar hakkinda devamli boyle seyler dusundugu için başkalarinin da her hareketinden soyleminden bir şey cikartip calismiyorum diye beni dislayip ezik goruyorlar şeklinde dusunuyordur. Bu da bir ihtimal.

Hani 1-2 kişi cikip boş yapmiştir belki kendisine ama herkes niye topluca ezsin dışlasin.
Ben calismiyorum kendi cevremi vs gectim eşimin iş ortaminda yemeklerde bulunuyorum. Ee calisan kadinlar var, is arkadaslarinin eşleri filan da calisiyor. Hiç en ufak bir rahatsizlik hissi yaşamadim.
İçlerinden ne dusunuyorlar bilemem ama yuzume kimsenin bu konuda bir şey hissettirdigi, konustugu olmadi. 🤷

Konu sahibi baska sıkıntılarda.

Herkese merhaba, o kadar gururum kırıldı ki o kadar siz hemcinslerimin görüşlerine ihtiyacım var ki...kisaca anlatmaya çalışacağım;
Genc kızligimda hep feministtim hatta iş kadını olup evlenmeyecegim derdim, üniversite okudum üstüne master yaptım .sonra büyük askla eşimle evlendim.Evliligin ilk yılları global bir firmada çalıştım, asla cocuk istemedim ,kariyerim önce geldi hep.. ama sonra 35 yaşıma gelince istemeye basladim bu sefer de olmadı. Olmayınca asiri takinti yaptım, is yerinde tedavim için izin almak zorlasinca hedefim doğrultusunda istifa ettim .kafamda en önemli şey çocuktu ve tedaviler sinrasi şükür hamile kaldım.cok zor elde ettiğimiz için kocam bana ve cocugun üzerine titriyordu, sen cocuga bak çalışma hiç önemli değil diyordu zaten onun ailesi benim ailem başka şehirlerde idi ve asla cocugumu bakıcıya emanet etmek istemiyordum. Kariyerim annelik duygumin ağır basmasiyla umurumda değildi artık ve eşimin pozisyonu iyiydi güzel para kazanıyordu.yillarca ise girmeyi düşünmedim, sonra cocugum kreşe başlayıp ta ise girmeyi düşündüğüm sırada da pandemi çıktı.neyse yıllar hızlıca geçti çocuğumun bana daha az ihtiyacı kaldı ama bu sefer de cok ara verdiğim için başvurduğu yerler dönmemeye baslardilar. Eskiden çok takmıyordum ama yavaş yavaş hem arkadaşlarım hem aile çevresinde ezik hissetmeye başladım. Esimin ailesi özellikle benim koca parası yediğimi ima ediyor her seferinde . Çalışan arkadaşlarım bile kendi işleriyle övünüp beni küçümser bir hal takınmaya başladılar, çocuğumun okul ogretmeni bile çalışan annelere daha farklı davranıyor görebiliyorum. Surekli iş arıyorum ama zamanında cocugum küçükken öyle annelik duygusuyla sarhoş olmuşum ki yaşım ilerleyince işsiz kalacağımı düşünmemiştim hiç.kendi kendime olayı kabullendim ,hobilerimle uğraşmaya başladım spor resim fotoğraf vs kimsenin ne düşündüğünü takmayacagim sorana da hayatımı yaşıyorum Esimin parası yetiyor cok şükür çalışmayı istemiyorum demeye karar verdim .içten içe üzülüyordum ama çevreye kuyruğumu dik tutmaya çalışıyordum..bir yandan da ekonomi gitgide kötüye gittikçe eskiden çalışma yeterki çocuğumuza iyi bir anne ol diyen kocam sen iş bulmayacak misin daha bu hayatta amacın ne hedefin ne niye kendini bıraktın? Tv de diziler ,magazin izleyen ev hanımlarından farkin kalmadı falan demeye başladı. Öyle huzursuz öyle mutsuzum ki..bir yandan ogluma asiri bağlandım, servise bile vermeye kıyamıyorum araba sohbetlerimiz eksik kalmasın diye ,evde ödevlerini yaptırıyorum ekstra çalışma planları yapıyorum, spor ,müzik kurslarına koşturuyorum..onun egitjm hayatı, mutluluğu benim için öyle önemli ki...çalışsam eve geç geleceğim bakıcı uğraşır mi benim gibi..oğlum öksüz gibi kalacak diye asiri üzülüyorum çünkü ogretmen değilim yarım gün çalışıp cocuguma vakit ayırayim ya da devlette insanca çalışma koşullarım bu saatten sonra olmayacak. Eski çalıştığım yer gibi özelde çalışabilirim o da benim posasını çıkarır ,eskiden 5.30 ta kalkıp yola çıkıp aksam 7.45 te eve geliyordum (evimiz cok sapa bir yerde ) ama o zamanlar cocugum yoktu ,simdi yas geldi 45 e ,enerjim düştü, son enerjimle evime cocuguma yetişmeye çalışıyorum ama bir yandan da kocam dahil herkes çalışmamı istiyor toplumda hor görülmeye başlandım...secmeyeceklerini bile bile iş başvuruları yapıyorum ne yaparsam yapayım kimse dönmüyor, en son bir yer mülakata çağırdı tanıdıkta vardi tam alacak gibilerdi olmadi ..orda çalışan arkadaşa niye olmadığını sorduğumda her şeyimi begendikleri ama son anda çok ara vermemden dolayı soru işareti olup var geçtiklerini söyledi. Bir yandan da Allah biliyor ya bu kadar ezilmeme rağmen cocugumdan ayrılmamak için iş bulamadığıma içten içe mutlu oluyorum. Genç kizken o kadar feministtim şimdi nasıl bu hayatı yaşıyorum inanın bilmiyorum. Cok duygusalim ve cocuguma asiri bağlandım. Bir yandan da kocamın eline bakmak istemiyorum çalışmadığım icjn hep eziklik hissediyorum, esim iyi maaş alsa da kendimde rahatça harcayacak hak bulamıyorum, ne arkadaşlarımla rahatça gezip disarda yemek vs yerim ne de güzel kaliteli kıyafetler alırım.bilinc altımda hak etmedigim düşüncesi var ,oysaki eskiden çalışırken en pahalı kozmetikleri alirdim, çeşit çeşit kıyafetler....inanın suan hiç bir şeyde gözüm yok yeterki ogluma iyi bir anne olayım diyorum ama artık esimde sesli bir şekilde çalışmam gerektiğini söylemeye başladı. Hatta bugun bana baktığını ima etti. O kadar ama o kadar üzgün ve mutsuzum ki...o kadar depresyona girdim ki...sizce bir kadın eşinin durumu iyiyse benim gibi okumuş olsa dahi çocuğuyla daha çok ilgilenmek için çalışmamış olsa bu cok mu anormal...siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? En son esimin iğneleyici lafları sonrasi öyle içten dua ettim ki yavrumdan ayrılmak zor olsa da bu lafları yutarak omur geçmez, koşullara oğlum da ben de alismamiz gerekecek...Ne olur siz de dua edin iş bulayım...
primlerinizi dışardan yatırdı iseniz EYT den emekli olamıyormusunuz? Çalışmasanız da elinşze para geçer en azından. Sizde yine hobileriniz ile ilgilenmeye devam edersiniz. Açıkcası o kadar aradan sonra sizin yaşınızda iş bulmak çok ama çok zor.

Mesela konuda eşinizin size ise girmeniz konusunda baskı yapmasından şikayetci olarak başladınız, sonra kuzen eşi karısının çalışmasını istemeyince yobaz oldu gözünüzde. Aslında sizin istediğini hayat o değil mi? Eşiniz ses çıkarmasa işe falan girmek yok gözünüzde. Buna da lafım yok ama sizin istediğiniz şeyleri yaşayan herkese laf söylüyorsunuz. Kendinizle nasıl celistiginizin farkında değilsiniz. Siz yapinca sorun olmayacak ama başkası eşiyle böyle bir karar aldığında sizin deyiminizle ezik,yobaz olacak.
İlla baştaki destek mesajlarım için üzgünüm. 🙄

Benim anladigim konu sahibi aslinda calismayi sevmiyor ve istemiyor, esi agzinin icine bakan biri olsaydi asla calismazdi, ama calismayi sevmiyor olmayi kendine yediremedigi icin burada bile neye saracagini sasirdi.

Ama anlamadigim nokta ev isi yemek yapmayi da sevmiyorum rahatima duskunum dedi, calismiyor, cocuk da okulda butun gun, baska ne yapiyor bilemedim 😬 Hobiler falan diyecek de hobi adi ustunde bos zamanlarimizda yapacagimiz seyler, dunyanin sayili zengin ailelerden trust fund' a sahip biri degilsek ya calisacagiz ya da evi cekip cevirecegiz, butun gun keyif yapma luksu kimde var?😅

Belki kendisi insanlar hakkinda devamli boyle seyler dusundugu için başkalarinin da her hareketinden soyleminden bir şey cikartip calismiyorum diye beni dislayip ezik goruyorlar şeklinde dusunuyordur. Bu da bir ihtimal.

Hani 1-2 kişi cikip boş yapmiştir belki kendisine ama herkes niye topluca ezsin dışlasin.
Ben calismiyorum kendi cevremi vs gectim eşimin iş ortaminda yemeklerde bulunuyorum. Ee calisan kadinlar var, is arkadaslarinin eşleri filan da calisiyor. Hiç en ufak bir rahatsizlik hissi yaşamadim.
İçlerinden ne dusunuyorlar bilemem ama yuzume kimsenin bu konuda bir şey hissettirdigi, konustugu olmadi. 🤷

Konu sahibi baska sıkıntılarda.
Bende 7 yil kadar çalışmadım, öncesinde çalışıyordum, 2 aydır yeniden başladım çalışmaya. Hiçbir dönemde kendimi eksik, ezik hissetmedim. Etrafımda çalışan arkadaşlarım, eşimin arkadaşları,onların eşleri bur sürü insan var. Yüzüme en ufak bir imada bulunan olmadı. Arkamda ne dedikleri dediğiniz gibi umurumda değil.

Zaten herkesin bu kadar konu sahibinin calismamasina taktığını sanmıyorum. Kendi iç dünyasında huzurlu değil, sürekli bir kıyas ve beni ezikliyorlar psikolojisi ile yaklaşıyor her söylenene, yapılana muhtemelen.

Evet konu sahibi gördüğünüz üzere tipik toplumuz bu şekilde. Konu sahibi dertleşmek istiyor, bazıları şunu dedin bunu dedin derdinde.
Her cümleyi eleştiren kadınlar! destek olup anlamaya yaraları sarmaya çalışmak yerine lafı cımbızla çeken gene kadını yerden yere vuran bizler!
Bizler birbirimize destek olmadan bu toplum düzelmez! Valla yorumları okurken çatladım, bir kelimeyi alıp uzatan mı dersiniz, çözüm bulmak yerine insanı dibe çekenler mi dersiniz!
Niye bu art niyetiniz! Tamam anladık sevgisiz büyüdünüz ama yaralarınızı başkalarına çatarak saramazaınız.
Bi kendinize gelin, kadın kadına destek oluyıruz şurada, dertleşiyoruz. Eleştirip birbirimizin açığını aramak yerine yapıcı olalım biraz.
Ne kadar doğru söylüyorsunuz👏👏👏 keşke eleştirmek yerine yapıcı olabilsek. Herkes konu sahibinin üzerine gitmiş. Yorumlarını okudum ama ters bir üslup göremedim

primlerinizi dışardan yatırdı iseniz EYT den emekli olamıyormusunuz? Çalışmasanız da elinşze para geçer en azından. Sizde yine hobileriniz ile ilgilenmeye devam edersiniz. Açıkcası o kadar aradan sonra sizin yaşınızda iş bulmak çok ama çok zor.
Sagolun cok güzel destek oldunuz !

Çocuğu enn geç 3-3.5 yaşında kreşe vermeliydiniz. Çocukla aranızdaki göbek bağını kesin bir an önce bence 😞

Ben konu sahibini çok iyi anladım. Yillarca çalıştığı için şimdilerde kendini kötü hissetmesi ..çünkü o çalışırken daha mutlu buna alışmış.cocuktan sonra eşinin tavrı olmamış sadece.yoksa kendi haline bıraksa ztn evde sıkılır di.surekli is hayatında olmamış bayanlar konu sahibinin bu süreçteki ezik hissetmesini vs anlamayabilir...

Bn şimdilerde hamilelik nedeniyle ewde oluyorum.ev hanimligi da cidden zor..

Çoğunluk konu sahibine yüklenmiş.bayan olarak hiç hoş olmamış.ztn üzgün mutsuz .Eşi desen ,çevresi desen..bundan bi umut soru açmış bakış açıları için maşallah herkesin bi dovmedigi kalmis:KK70: ya nette bile tanimazsiniz etmezsiniz ne bu hal tavırlar..
Ööfff üzgün ve mutsuz olması çirkinleşmesine sebep değil. Millet uyardıkça üslubunu iyice bozdu.

Psikolojide yansıtma diye bir şey var ya. Hani kendinde olan bir özelliği başkasına yansıtıyorsun gibi bir şey. Mesela herkes beni kıskanıyor diye düşünen birinin asıl kendi kıskanıyordur bu duygusu o kadar yoğundur ki herkesin kendi gibi olduğunu düşünür. Siz de kimseyi beğenmiyorsunuz aslında. Tüm gün çalışıp çocuğunu bakıcıya bırakanları, part time çalışanları, çalışmayıp eşi tArafından saygı sevgi görenleri, bebeğine mama vereni, servise verip okulda laklağı kaçıranları, okuyan okumayanı herkese bir laf atmışsınız. İyi haber kimsenin sizi eziklediği yok eşiniz dışında. Kötü haber siz herkesi eziklemeye çalışıyorsunuz. Ben de başta size destek verdim ama kuzeniniz hakkında yazdıklarınız (şiddet görüyor ama mutlu pozları kesiyor, gülüyorum haline minvalinde bir şeyler) okumayan kadınlara köylü Kezban demeniz vs asıl sizin bakış açınızdan sorun olduğunu gösteriyor.

Ya ben kocamı çok seviyorum gerçekten, bazen gece kalkıp izlerim hatta 😆 ama yani şimdi gelse dese ki ben bunaldım biraz çalışmak istemiyorum diye, aa tabi canim dinlen biraz derim. 3 5 ay batmaz, 1 sene olsa kurtlanirim, 1i geçerse hakkaten olay çıkarırım yani 😆 bana çok ilginç geliyor bu çalışmama hakkı. Yatlarin katların kira gelirin yoksa bir sekilde para lazım. Çocuk büyüyene kadar çalışma diyen de sanmıyorum 10 sene çalışma demiş olsun.
Çocuk olunca çalışmama işini ilk defa bu grupta gördüğümü söylemiştim. Benim bütün arkadaşlarım ve iş arkadaşlarım ilk seneden ise döndüler. Çoğunun bir süre maaşı olduğu gibi bakiciya gitse de o kadar uzun süre işe ara verip bir daha kariyere aynı yerden devam etmek zor olacağı için göze aldılar. Hem 30 40 yaşında insanların bütün gün 2 yaşında bir bireyle sosyal alışveriş yapması da Çocuk için güzel olsa da anne açısından ne kadar sürdürülebilir olabilir ki? Bunu dengeleyenler de var ama sizin için öyle olmamış ve çocuğu çok farklı bir yerde konumlandirmissiniz kafanızda. Şimdi de kopamıyorsunuz çünkü ne es ne arkadaş ne iş var yerine koyacak.

İşe döndüğümde oğlum üç aylıktı. Süt hakkımı vs kullandım iki yaşa kadar gayette idare ettik. Ben çocuk olunca işi bırakan, annesinin evine taşınan bir bu sitede gördüm çok garip bağımlılıklar

Herkese merhaba, o kadar gururum kırıldı ki o kadar siz hemcinslerimin görüşlerine ihtiyacım var ki...kisaca anlatmaya çalışacağım;
Genc kızligimda hep feministtim hatta iş kadını olup evlenmeyecegim derdim, üniversite okudum üstüne master yaptım .sonra büyük askla eşimle evlendim.Evliligin ilk yılları global bir firmada çalıştım, asla cocuk istemedim ,kariyerim önce geldi hep.. ama sonra 35 yaşıma gelince istemeye basladim bu sefer de olmadı. Olmayınca asiri takinti yaptım, is yerinde tedavim için izin almak zorlasinca hedefim doğrultusunda istifa ettim .kafamda en önemli şey çocuktu ve tedaviler sinrasi şükür hamile kaldım.cok zor elde ettiğimiz için kocam bana ve cocugun üzerine titriyordu, sen cocuga bak çalışma hiç önemli değil diyordu zaten onun ailesi benim ailem başka şehirlerde idi ve asla cocugumu bakıcıya emanet etmek istemiyordum. Kariyerim annelik duygumin ağır basmasiyla umurumda değildi artık ve eşimin pozisyonu iyiydi güzel para kazanıyordu.yillarca ise girmeyi düşünmedim, sonra cocugum kreşe başlayıp ta ise girmeyi düşündüğüm sırada da pandemi çıktı.neyse yıllar hızlıca geçti çocuğumun bana daha az ihtiyacı kaldı ama bu sefer de cok ara verdiğim için başvurduğu yerler dönmemeye baslardilar. Eskiden çok takmıyordum ama yavaş yavaş hem arkadaşlarım hem aile çevresinde ezik hissetmeye başladım. Esimin ailesi özellikle benim koca parası yediğimi ima ediyor her seferinde . Çalışan arkadaşlarım bile kendi işleriyle övünüp beni küçümser bir hal takınmaya başladılar, çocuğumun okul ogretmeni bile çalışan annelere daha farklı davranıyor görebiliyorum. Surekli iş arıyorum ama zamanında cocugum küçükken öyle annelik duygusuyla sarhoş olmuşum ki yaşım ilerleyince işsiz kalacağımı düşünmemiştim hiç.kendi kendime olayı kabullendim ,hobilerimle uğraşmaya başladım spor resim fotoğraf vs kimsenin ne düşündüğünü takmayacagim sorana da hayatımı yaşıyorum Esimin parası yetiyor cok şükür çalışmayı istemiyorum demeye karar verdim .içten içe üzülüyordum ama çevreye kuyruğumu dik tutmaya çalışıyordum..bir yandan da ekonomi gitgide kötüye gittikçe eskiden çalışma yeterki çocuğumuza iyi bir anne ol diyen kocam sen iş bulmayacak misin daha bu hayatta amacın ne hedefin ne niye kendini bıraktın? Tv de diziler ,magazin izleyen ev hanımlarından farkin kalmadı falan demeye başladı. Öyle huzursuz öyle mutsuzum ki..bir yandan ogluma asiri bağlandım, servise bile vermeye kıyamıyorum araba sohbetlerimiz eksik kalmasın diye ,evde ödevlerini yaptırıyorum ekstra çalışma planları yapıyorum, spor ,müzik kurslarına koşturuyorum..onun egitjm hayatı, mutluluğu benim için öyle önemli ki...çalışsam eve geç geleceğim bakıcı uğraşır mi benim gibi..oğlum öksüz gibi kalacak diye asiri üzülüyorum çünkü ogretmen değilim yarım gün çalışıp cocuguma vakit ayırayim ya da devlette insanca çalışma koşullarım bu saatten sonra olmayacak. Eski çalıştığım yer gibi özelde çalışabilirim o da benim posasını çıkarır ,eskiden 5.30 ta kalkıp yola çıkıp aksam 7.45 te eve geliyordum (evimiz cok sapa bir yerde ) ama o zamanlar cocugum yoktu ,simdi yas geldi 45 e ,enerjim düştü, son enerjimle evime cocuguma yetişmeye çalışıyorum ama bir yandan da kocam dahil herkes çalışmamı istiyor toplumda hor görülmeye başlandım...secmeyeceklerini bile bile iş başvuruları yapıyorum ne yaparsam yapayım kimse dönmüyor, en son bir yer mülakata çağırdı tanıdıkta vardi tam alacak gibilerdi olmadi ..orda çalışan arkadaşa niye olmadığını sorduğumda her şeyimi begendikleri ama son anda çok ara vermemden dolayı soru işareti olup var geçtiklerini söyledi. Bir yandan da Allah biliyor ya bu kadar ezilmeme rağmen cocugumdan ayrılmamak için iş bulamadığıma içten içe mutlu oluyorum. Genç kizken o kadar feministtim şimdi nasıl bu hayatı yaşıyorum inanın bilmiyorum. Cok duygusalim ve cocuguma asiri bağlandım. Bir yandan da kocamın eline bakmak istemiyorum çalışmadığım icjn hep eziklik hissediyorum, esim iyi maaş alsa da kendimde rahatça harcayacak hak bulamıyorum, ne arkadaşlarımla rahatça gezip disarda yemek vs yerim ne de güzel kaliteli kıyafetler alırım.bilinc altımda hak etmedigim düşüncesi var ,oysaki eskiden çalışırken en pahalı kozmetikleri alirdim, çeşit çeşit kıyafetler....inanın suan hiç bir şeyde gözüm yok yeterki ogluma iyi bir anne olayım diyorum ama artık esimde sesli bir şekilde çalışmam gerektiğini söylemeye başladı. Hatta bugun bana baktığını ima etti. O kadar ama o kadar üzgün ve mutsuzum ki...o kadar depresyona girdim ki...sizce bir kadın eşinin durumu iyiyse benim gibi okumuş olsa dahi çocuğuyla daha çok ilgilenmek için çalışmamış olsa bu cok mu anormal...siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? En son esimin iğneleyici lafları sonrasi öyle içten dua ettim ki yavrumdan ayrılmak zor olsa da bu lafları yutarak omur geçmez, koşullara oğlum da ben de alismamiz gerekecek...Ne olur siz de dua edin iş bulayım...
Eşiniz ayıp etmiş. Halinize üzüldüm. Totalde kaç yıllık tecrübeniz var? Hangi iş alanında çalışıyordunuz? Belki title düşürüp vs. iş başvuru alanlarını genişletirseniz şansınız artabilir. Ya da danışmanlık firmaları daha uygun olsun diye(bunu ara verdiğiniz için söylüyorum. Olumsuz bir ima yok.) sizi çalıştırmayı tercih edebilir. Toplantılarda olgun insanları müşterilere göndermek patronlarda bazen daha güven yaratabiliyor.

Ben de evladımı 4,5 yaşından beri servisle gönderiyorum. Gariban gibi hemen servise biniyor diye bana üzüldü konu sahibi. Şimdi kim kime ayıp etti bu durumda? Bana kendimi kötü hissettirilirdi neticede o yorum.
Kendinizi kötü hissetmeyin servise binmek çocuk açısından çok daha eğlenceli bir sey konu sahibi kendini işe yarar hissetmek adına böyle düşünüyo. Yoksa yolda arkadasinla sohbet edersin servis söförüyle kanka olur muzik actirirsin akranlarınla olursun mis gibi

Bu arada sitede ögretmen arkadaşlar vardır , gercekten her gün gelen çocugun durumu soran velilerden bunalmıyo musunuz? Konu sahibi hergün gidiyomus ya ilgileniyomus bu şekilde ne faydası oluyor merak ettim

iş bul ve çalışmaya başla her konuda normal düşünmeye başlayacaksın.

Ben de evladımı 4,5 yaşından beri servisle gönderiyorum. Gariban gibi hemen servise biniyor diye bana üzüldü konu sahibi.
Valla 30 yaşıma aylar kaldı. Yıllarca servisle okula gittim. Garibanlık mıymış bu ya da garibanlık neresindeymiş ? Bazen hayret ediyorum..
Allah ileride bana çocuk nasip ederse ona da servis kullandırırım. Her yaşta ayrı servis sohbetleri orada oluşan sosyallik güzel şey bence.

X