Çalışmayan bir kadin olmanin ezikliği

Kaç sene çalıştınız bugüne kadar bilmiyorum ama bence emekliliğiniz için çalışın. İyi CVniz dahi olsa daha alt pozisyonlara başvurun, maaş beklentisini düşük tutun. Oğlunuz büyümüş idare eder kendini. Ne işe yararsın sen diyen bir adama geleceğinizi emanet etmeyin, en azindan kendinize ait bir emekli maaşınız olur iyi olurdu yani.

Şimdi sizinle ayni durumdayım aslında 8 sene aktif çalıştim 2.5 senedir ara verdim özel sektöre. Bir daha nasıl dönerim bilemiyorum çünkü eşim asker gemici. Bir haber geliyor gecenin bir vakti hop görevde bazen haftaşar bazen aylarca yok. Babaanne gelmiyor, anneanne sürekli gelemez. Kreş desen saati belli, çalışayım desen işin saati ayrı erkenden yola düşeceksin, kreş saati ayrı. Bakıcı desen ben karşılayqmam kendim çalışsam bile, çocuğumu da sırf düşğk maaşla çalışır diye herhangi bir teyzeye emanet etmek istemem. Yani çok iyi maaşıniz yoksa ya da memur değilseniz, bebeğiniz küçük ve özel durumlarınız var ise çalışmamayı anlarım bir tercih degil zorunluluk olur bazen.

Ama siz bence şansınızı zorlayabilirsiniz. Hiçbir kadının değeri maaşlı bir işe gidip gitmemesi ile ölçülemez bu arada! Siz, siz olduğunuz için özelsiniz.

kon
Kısmen demiştim aslında

kısmen diye belirttim aslında. Aldatılmak sadece çalışmayan kadına olan bir şey değil. Bu yüzden öyle dedim. Çalışma motivasyonu bir gün aldatılma ihtimali olmamalı. Hanımefendinin yazdıklarına göre yorum yaptım ben. Karşılıklı tenis oynar gibi yorum yapmayalım hanımefendi üzerinden devam edebiliriz. Diğer yorumlarımda yazdığım gibi konu sahibi hür iradesi ile hareket etmeli arkadaşları vb yanında ezik hissetmek gibi baskılar olmadan. Şöyle bir örnek vereyim diğer kadınlar için eski bir velimin ablası çok genç yaşta hemşire olup evlenmiş o zaman memur olan birisi ile. Eşini de çok erken kaybetmiş hem dul maaşı kalmış hem de aileden mal mülk, yani hiç maddi kaygısı yok hatta herkes çalışma çocukların başında dur demiş. O da ben çalışmayı çok seviyorum para için değil demiş. Hastaları, hastane ortamını vb, bunun için okudum çocuklar bebekken de bırakmadım şimdi de demiş. Çalışmaya devam etmiş emekli olmuş .ben kendini tanıdığımda özel bir hastanede baş hemşire olarak çalışıyordu. Pandemiden önce aynı hastanede 25 seneden fazla çalışmış durumdaydı yani 50 senedir hemşire. Hastalıkları ve yaşlılığı olmasına rağmen seviyordu. Parasını çocuklarına torunlarına vb harcıyor. Onun hayat motivasyonu çalışmak, hiç ikilemi olmamış, hiç çalışmamayı düşünmemiş hatta söyleyenlere karşı da dik durmuş bunu hissediyor insan. Konu sahibi için bu noktada çalışma motivasyonunu iyi belirlemiş olması gerek bence. Eşin ağzını kapatmak mı arkadaşların yanında dik durmak mı, aktif olarak üretmek mi, ekonomik bapımszlık ve gelecek mi? Kendisinden emin olunca hem içindeki sese hem dışarıdaki seslere cevap verebilir. Ne vicdan azabı çeker çocuğuna karşı çalışırsa ne de ezik hisseder çalışmazsa. Sizin bizim yorumlarımız bizim hayat dinamiklerimiz için makul başkası için lafü güzaf
Tabi ki her insan aldatiliyor ama is para olmadan aldatilinca ortada kaliyorsunuz nafaka miktarlari belli .calisma motivasyonu da aldatilma suphesi degil tabi ki ama bir gun tek basina cocuga kendine bakabilme becerisine sahip olmali insanlar.bu bence istek motivasyon falan degil baya baya zorunluluk .ozel sektorde yillar sonra aaa cekilin ben geldim diyerek geri donemiyorsunuz.ki konu sahibinin esi de pek acimamis ben sana bakiyorum moduna girmis zaten
eziklik kismina katiliyorum calismiyor olsam da esimin yada baska birinin beni eziklemesine izin vermem

Kendinizi kotu hissetmenizi anliyorum, is bulun istiyorsaniz tabii. Ama milletin sizi dusundugunuz gibi hor görmedigine de bir o kadar eminim. Bu konuda yaraniz oldugu icin muhtemelen buluttan nem kapiyorsuniz.

Tabi bu da bir erken ...sezgileriniz cok güçlü. Ben esime surekli calismamami yuzume vuruyorsun dediğimde bana 2.yabanci dil yap bir amacın olsun hedefin olsun böyle magazin programlarıni izleme dizi izleme vs demisti. Ya nasıl bir psikoloji bilmiyorum ama gün kadini değilim pasta börek misafir ağırlayacak, dışarıda da çok fazla bulusmuyorjm arkadaşlarla cok para harcamamak icin ve kendimi çok yanliz hissediyorum böyle olunca iyice dizilere falan sardım. Eskiden çok kitap okurdum kendime oz eleştiri yapayım su lanet sosyal medya telefon vs çıktı iyice alıştım instagram da çok vaktimi alıyor...sorunlarımı unutuyorum böyle şeylerle oyalanip ama iste onun gözünde de yavaş yavaş düştüm iyice ...resim kursuna gidiyorum spora gidiyorum ingikzice konuşma pratiği kursuna gidiyorum vs cocuk okulda iken ,cok ta bomboş degil hayatım ama yine de hedef yok ekstra bir şey icin calisma yok...cocuk tüm enerjimi alıyor o yattıktan sonra da kitap okumak yerine uzanıp dizi izliyorum maalesef.
Anlıyorum. Bu aralar ben de saçma sapan doksanlar tarzi magazine sardım. Bazen sabahları tek kahvaltı yaparken acıyorum. Baktım hakkaten kafamı dağıtıyor. 🤭 ama bos bir insan değilim . Bunu çalıştığım için söylemiyorum. Gerçekten her manada boş bir insan değilim.ama bazen kendimizi fazla eleştirirken buluyoruz. Biz kendimizi nasıl görürsek insanlar da bizi öyle algılıyor çünkü kendimizle ilgili algimiz onların davranışına yansıyor . Siz kendinizi herkesten önce gömuyorsunuz farkında mısınız. Şu saydığınız etkinliklerle hic de boş beleş bir insan olmadığınız belli . Valla bu dünyada her şey pazarlama satış, cilalama , allama pullama😁 hiv ağzınızdan kendinizle iligili kötü söz çıkmasın bir süre , kendinize bile demeyin . Baskaisnanhic demeyin . Bakin görün güveninizi nasıl etkiliyorn

Okurken öyle sinirlendim ki
Calisacaksaniz siz istediğiniz için çalışın
Kimsenin baskısına hor görmesine aldırış etmeyin
Eşiniz size baktığını ima etmiş. Bakacak tabi. Size bakmak onun görevi. Erkeklerde iyice cozurttu.
Çocuğunuzla ilgilenmek onunla vakit geçirmek sizin hakkınız ve kimse bunu elinizden alamaz.
Ben çalışmak istemiyorum derseniz kimse bir şey diyemez. O koca musvettesi de

CV nize çok ara vermediğinizi yazsanız çalışma tarihlerinizle oynasanız olmaz mı? Bir tanıdığınızdan rica etseniz referans olmasını anlaşılır mı bilemedim.

Çalışırsam oğlum öksüz gibi kalır diye de düşünmeyin. Onun geleceği için ona yatırım yapmak için daha iyi yerlerde okutmak için de çalışmanız gerekiyor. Şu ekonomik şartlarda eşinizin maaşı ne kadar iyi olursa olsun sizin çalışmanızla oğlunuza daha iyi gelecek sağlamış olacaksınız. Bence doğru olan çalışmanız. Belki başlarda oğlunuza da zor gelecek çalışmanız ama Oğlunuz ileride bunu daha iyi anlayacaktır.

Herkese merhaba, o kadar gururum kırıldı ki o kadar siz hemcinslerimin görüşlerine ihtiyacım var ki...kisaca anlatmaya çalışacağım;
Genc kızligimda hep feministtim hatta iş kadını olup evlenmeyecegim derdim, üniversite okudum üstüne master yaptım .sonra büyük askla eşimle evlendim.Evliligin ilk yılları global bir firmada çalıştım, asla cocuk istemedim ,kariyerim önce geldi hep.. ama sonra 35 yaşıma gelince istemeye basladim bu sefer de olmadı. Olmayınca asiri takinti yaptım, is yerinde tedavim için izin almak zorlasinca hedefim doğrultusunda istifa ettim .kafamda en önemli şey çocuktu ve tedaviler sinrasi şükür hamile kaldım.cok zor elde ettiğimiz için kocam bana ve cocugun üzerine titriyordu, sen cocuga bak çalışma hiç önemli değil diyordu zaten onun ailesi benim ailem başka şehirlerde idi ve asla cocugumu bakıcıya emanet etmek istemiyordum. Kariyerim annelik duygumin ağır basmasiyla umurumda değildi artık ve eşimin pozisyonu iyiydi güzel para kazanıyordu.yillarca ise girmeyi düşünmedim, sonra cocugum kreşe başlayıp ta ise girmeyi düşündüğüm sırada da pandemi çıktı.neyse yıllar hızlıca geçti çocuğumun bana daha az ihtiyacı kaldı ama bu sefer de cok ara verdiğim için başvurduğu yerler dönmemeye baslardilar. Eskiden çok takmıyordum ama yavaş yavaş hem arkadaşlarım hem aile çevresinde ezik hissetmeye başladım. Esimin ailesi özellikle benim koca parası yediğimi ima ediyor her seferinde . Çalışan arkadaşlarım bile kendi işleriyle övünüp beni küçümser bir hal takınmaya başladılar, çocuğumun okul ogretmeni bile çalışan annelere daha farklı davranıyor görebiliyorum. Surekli iş arıyorum ama zamanında cocugum küçükken öyle annelik duygusuyla sarhoş olmuşum ki yaşım ilerleyince işsiz kalacağımı düşünmemiştim hiç.kendi kendime olayı kabullendim ,hobilerimle uğraşmaya başladım spor resim fotoğraf vs kimsenin ne düşündüğünü takmayacagim sorana da hayatımı yaşıyorum Esimin parası yetiyor cok şükür çalışmayı istemiyorum demeye karar verdim .içten içe üzülüyordum ama çevreye kuyruğumu dik tutmaya çalışıyordum..bir yandan da ekonomi gitgide kötüye gittikçe eskiden çalışma yeterki çocuğumuza iyi bir anne ol diyen kocam sen iş bulmayacak misin daha bu hayatta amacın ne hedefin ne niye kendini bıraktın? Tv de diziler ,magazin izleyen ev hanımlarından farkin kalmadı falan demeye başladı. Öyle huzursuz öyle mutsuzum ki..bir yandan ogluma asiri bağlandım, servise bile vermeye kıyamıyorum araba sohbetlerimiz eksik kalmasın diye ,evde ödevlerini yaptırıyorum ekstra çalışma planları yapıyorum, spor ,müzik kurslarına koşturuyorum..onun egitjm hayatı, mutluluğu benim için öyle önemli ki...çalışsam eve geç geleceğim bakıcı uğraşır mi benim gibi..oğlum öksüz gibi kalacak diye asiri üzülüyorum çünkü ogretmen değilim yarım gün çalışıp cocuguma vakit ayırayim ya da devlette insanca çalışma koşullarım bu saatten sonra olmayacak. Eski çalıştığım yer gibi özelde çalışabilirim o da benim posasını çıkarır ,eskiden 5.30 ta kalkıp yola çıkıp aksam 7.45 te eve geliyordum (evimiz cok sapa bir yerde ) ama o zamanlar cocugum yoktu ,simdi yas geldi 45 e ,enerjim düştü, son enerjimle evime cocuguma yetişmeye çalışıyorum ama bir yandan da kocam dahil herkes çalışmamı istiyor toplumda hor görülmeye başlandım...secmeyeceklerini bile bile iş başvuruları yapıyorum ne yaparsam yapayım kimse dönmüyor, en son bir yer mülakata çağırdı tanıdıkta vardi tam alacak gibilerdi olmadi ..orda çalışan arkadaşa niye olmadığını sorduğumda her şeyimi begendikleri ama son anda çok ara vermemden dolayı soru işareti olup var geçtiklerini söyledi. Bir yandan da Allah biliyor ya bu kadar ezilmeme rağmen cocugumdan ayrılmamak için iş bulamadığıma içten içe mutlu oluyorum. Genç kizken o kadar feministtim şimdi nasıl bu hayatı yaşıyorum inanın bilmiyorum. Cok duygusalim ve cocuguma asiri bağlandım. Bir yandan da kocamın eline bakmak istemiyorum çalışmadığım icjn hep eziklik hissediyorum, esim iyi maaş alsa da kendimde rahatça harcayacak hak bulamıyorum, ne arkadaşlarımla rahatça gezip disarda yemek vs yerim ne de güzel kaliteli kıyafetler alırım.bilinc altımda hak etmedigim düşüncesi var ,oysaki eskiden çalışırken en pahalı kozmetikleri alirdim, çeşit çeşit kıyafetler....inanın suan hiç bir şeyde gözüm yok yeterki ogluma iyi bir anne olayım diyorum ama artık esimde sesli bir şekilde çalışmam gerektiğini söylemeye başladı. Hatta bugun bana baktığını ima etti. O kadar ama o kadar üzgün ve mutsuzum ki...o kadar depresyona girdim ki...sizce bir kadın eşinin durumu iyiyse benim gibi okumuş olsa dahi çocuğuyla daha çok ilgilenmek için çalışmamış olsa bu cok mu anormal...siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? En son esimin iğneleyici lafları sonrasi öyle içten dua ettim ki yavrumdan ayrılmak zor olsa da bu lafları yutarak omur geçmez, koşullara oğlum da ben de alismamiz gerekecek...Ne olur siz de dua edin iş bulayım...
Bu tamamen benim kişisel görüşüm .

Pozisyon ,kazanç ,çalışma saatleri olarak muntazam olmayan şekilde özel sektör de çalışılması “iş kadını “ etiketini almak değil .

Bu şartları yakalamadığınız takdirde umrunuz olmasın hiç bir şey …

Herkese merhaba, o kadar gururum kırıldı ki o kadar siz hemcinslerimin görüşlerine ihtiyacım var ki...kisaca anlatmaya çalışacağım;
Genc kızligimda hep feministtim hatta iş kadını olup evlenmeyecegim derdim, üniversite okudum üstüne master yaptım .sonra büyük askla eşimle evlendim.Evliligin ilk yılları global bir firmada çalıştım, asla cocuk istemedim ,kariyerim önce geldi hep.. ama sonra 35 yaşıma gelince istemeye basladim bu sefer de olmadı. Olmayınca asiri takinti yaptım, is yerinde tedavim için izin almak zorlasinca hedefim doğrultusunda istifa ettim .kafamda en önemli şey çocuktu ve tedaviler sinrasi şükür hamile kaldım.cok zor elde ettiğimiz için kocam bana ve cocugun üzerine titriyordu, sen cocuga bak çalışma hiç önemli değil diyordu zaten onun ailesi benim ailem başka şehirlerde idi ve asla cocugumu bakıcıya emanet etmek istemiyordum. Kariyerim annelik duygumin ağır basmasiyla umurumda değildi artık ve eşimin pozisyonu iyiydi güzel para kazanıyordu.yillarca ise girmeyi düşünmedim, sonra cocugum kreşe başlayıp ta ise girmeyi düşündüğüm sırada da pandemi çıktı.neyse yıllar hızlıca geçti çocuğumun bana daha az ihtiyacı kaldı ama bu sefer de cok ara verdiğim için başvurduğu yerler dönmemeye baslardilar. Eskiden çok takmıyordum ama yavaş yavaş hem arkadaşlarım hem aile çevresinde ezik hissetmeye başladım. Esimin ailesi özellikle benim koca parası yediğimi ima ediyor her seferinde . Çalışan arkadaşlarım bile kendi işleriyle övünüp beni küçümser bir hal takınmaya başladılar, çocuğumun okul ogretmeni bile çalışan annelere daha farklı davranıyor görebiliyorum. Surekli iş arıyorum ama zamanında cocugum küçükken öyle annelik duygusuyla sarhoş olmuşum ki yaşım ilerleyince işsiz kalacağımı düşünmemiştim hiç.kendi kendime olayı kabullendim ,hobilerimle uğraşmaya başladım spor resim fotoğraf vs kimsenin ne düşündüğünü takmayacagim sorana da hayatımı yaşıyorum Esimin parası yetiyor cok şükür çalışmayı istemiyorum demeye karar verdim .içten içe üzülüyordum ama çevreye kuyruğumu dik tutmaya çalışıyordum..bir yandan da ekonomi gitgide kötüye gittikçe eskiden çalışma yeterki çocuğumuza iyi bir anne ol diyen kocam sen iş bulmayacak misin daha bu hayatta amacın ne hedefin ne niye kendini bıraktın? Tv de diziler ,magazin izleyen ev hanımlarından farkin kalmadı falan demeye başladı. Öyle huzursuz öyle mutsuzum ki..bir yandan ogluma asiri bağlandım, servise bile vermeye kıyamıyorum araba sohbetlerimiz eksik kalmasın diye ,evde ödevlerini yaptırıyorum ekstra çalışma planları yapıyorum, spor ,müzik kurslarına koşturuyorum..onun egitjm hayatı, mutluluğu benim için öyle önemli ki...çalışsam eve geç geleceğim bakıcı uğraşır mi benim gibi..oğlum öksüz gibi kalacak diye asiri üzülüyorum çünkü ogretmen değilim yarım gün çalışıp cocuguma vakit ayırayim ya da devlette insanca çalışma koşullarım bu saatten sonra olmayacak. Eski çalıştığım yer gibi özelde çalışabilirim o da benim posasını çıkarır ,eskiden 5.30 ta kalkıp yola çıkıp aksam 7.45 te eve geliyordum (evimiz cok sapa bir yerde ) ama o zamanlar cocugum yoktu ,simdi yas geldi 45 e ,enerjim düştü, son enerjimle evime cocuguma yetişmeye çalışıyorum ama bir yandan da kocam dahil herkes çalışmamı istiyor toplumda hor görülmeye başlandım...secmeyeceklerini bile bile iş başvuruları yapıyorum ne yaparsam yapayım kimse dönmüyor, en son bir yer mülakata çağırdı tanıdıkta vardi tam alacak gibilerdi olmadi ..orda çalışan arkadaşa niye olmadığını sorduğumda her şeyimi begendikleri ama son anda çok ara vermemden dolayı soru işareti olup var geçtiklerini söyledi. Bir yandan da Allah biliyor ya bu kadar ezilmeme rağmen cocugumdan ayrılmamak için iş bulamadığıma içten içe mutlu oluyorum. Genç kizken o kadar feministtim şimdi nasıl bu hayatı yaşıyorum inanın bilmiyorum. Cok duygusalim ve cocuguma asiri bağlandım. Bir yandan da kocamın eline bakmak istemiyorum çalışmadığım icjn hep eziklik hissediyorum, esim iyi maaş alsa da kendimde rahatça harcayacak hak bulamıyorum, ne arkadaşlarımla rahatça gezip disarda yemek vs yerim ne de güzel kaliteli kıyafetler alırım.bilinc altımda hak etmedigim düşüncesi var ,oysaki eskiden çalışırken en pahalı kozmetikleri alirdim, çeşit çeşit kıyafetler....inanın suan hiç bir şeyde gözüm yok yeterki ogluma iyi bir anne olayım diyorum ama artık esimde sesli bir şekilde çalışmam gerektiğini söylemeye başladı. Hatta bugun bana baktığını ima etti. O kadar ama o kadar üzgün ve mutsuzum ki...o kadar depresyona girdim ki...sizce bir kadın eşinin durumu iyiyse benim gibi okumuş olsa dahi çocuğuyla daha çok ilgilenmek için çalışmamış olsa bu cok mu anormal...siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? En son esimin iğneleyici lafları sonrasi öyle içten dua ettim ki yavrumdan ayrılmak zor olsa da bu lafları yutarak omur geçmez, koşullara oğlum da ben de alismamiz gerekecek...Ne olur siz de dua edin iş bulayım...
Bence insanladın ne düşündüğünü o kadar takmayın. Ayrıca nasip bu işler

Eşiniz çok ayıp etmiş .... çalışmayın bosverin o saatte eve gelip ne yapacaksınız bu saatten sonra ...ama eşinizin parası sizinde paranız onu daha fazla harcayın . Pahalı kıyafetler ve kozmetik ürünleri alın ..bu adam bundan anlar .

Ben yazdiklariniz yarısını okuyabildim.Yapilan yorumların da ilk 3 sayfasını.Benim bile sinirim bozuldu okurken devam edemeyeceğim.

Öncelikle yaşadıklarıniza çok üzüldüm.İnsanı bazen şartlar alır bir yerden başka bir yere sürükler.Yavas yavaş cehenneme giden taşlar dizilir de, kendiniz bile inanamazsiniz olanlara.Bence sizin de başınıza gelen bu.Herkes yargilamis , belki de haklilardir bilemem.Sizin şartlarınız da çalışmamak zaten daha mantıklı imiş bana göre.kim 5.30 da kalkıp 7.30 da eve gelir de herşeye yetişebilir?Yemek yedin, duş aldın ,hadi saat olsun 8.30.e hani cocuga ayiracagin zaman.yok.Esinizin de durumu iyiymiş calismamissiniz.Ki bu kararı beraber vermissiniz.Bence doğru bir karar.Sorun uzaması olmuş.

Herkes hayatında mükemmel kararlar almıyor.Ben de bazen bilmiş bilmiş yaziyorum ama içinde bulunduğum durumu yazsam linç yerim.Cunku ne kadar anlatsam anlamıyor insanlar.Ben bıraktım dert anlatmayı o yüzden.Sukur sebebi olmaktan başka bir halta yaramiyor.

Siz hatalı bir karar verdiniz belki ama eşiniz kötü bir insan.Ben o kadar yatalak kalsam eşim bana baksa minnettar olurum.Degil ki laf söylemek.Siz de lütfen onun söylediği sözlerin karşılığını verin.Hakkinizi savunun.İnsanlari da çok ciddiye almayın.İci ne kadar dolu ne kadar boş bilmeden ne düşündüklerini dert etmek anlamsız.

İş başvurusunda bulunmaya devam edin.Belli ki bu durumda size de iyi gelecek çalışmak.Siz bence çok iyi bir annesinin ve iyi bir insansın.Ve bu hayatta iyi bir insan olabilmek en önemli şey.
Cok tesekkur ederim, cok zayıf bir anımda burada paylaşım yapmıştım. Suan daha iyiyim çok şükür, ne olursa olsun iş aramaya devam edeceğim. Dediğiniz gibi kaderimiz nasıl da bir bir diziliyor farkında olmadan. İnanın suan yeni yeni bir şeylerin farkına varıp ben kendime ne yaptım diyorum...Ne olursa olsun güçlü olmak zorundayız, kendime acımaya devam etsem eşim bana iyice saygisizlasacak. İş arama dönemimde hem evde ingilizce ya da başka geliştirici şeylere çalışacağım hem de yuruyus vs kendimi dışarı atıp eşimle daha az vakit geçireceğim.. kendime bakacağım, daha çok sosyallik içinde olacağım ki esimi takmayacagim...umarim o da anlar suçunu...Allah büyüktür arayan derviş muradına ermiş bir gün uygun bir işi bulacağım inşallah , sevgiler

Eşiniz çok ayıp etmiş .... çalışmayın bosverin o saatte eve gelip ne yapacaksınız bu saatten sonra ...ama eşinizin parası sizinde paranız onu daha fazla harcayın . Pahalı kıyafetler ve kozmetik ürünleri alın ..bu adam bundan anlar .
Aklıma Esra Ezmeci nin bir lafı geldi , sanırım vazgeçilmez olma ile ilgili kitabında bahsetmisti..Ona başvuran erkekler hep terk eden eşlerine cok harcamalar yapanlarmis...Esra Ezmeci de karisina sevgilisine çok para dökmüş erkekler ayrılamıyor diye belirtmiş:KK66: ama iste ben çok gururluyum bir laf soylese ne aldın çok pahalı falan sinirlerim bozuluyor.

Aklıma Esra Ezmeci nin bir lafı geldi , sanırım vazgeçilmez olma ile ilgili kitabında bahsetmisti..Ona başvuran erkekler hep terk eden eşlerine cok harcamalar yapanlarmis...Esra Ezmeci de karisina sevgilisine çok para dökmüş erkekler ayrılamıyor diye belirtmiş:KK66: ama iste ben çok gururluyum bir laf soylese ne aldın çok pahalı falan sinirlerim bozuluyor.
Bende öyleyim ama hep pişman oldum bu huyundan harcamazsan harcarlar , ona harcatma kendine harca :) sen çocuğuna baktın o eve baktın ne kadar harcasan hakkın ödenmez

Çevren dengesiz eşin öküz sende birazcık fazla ama fazla duygusaldır. Herkes çalışıyor kimsenin çocuğu öksüz değil isteyen her işe yetişir ki yetişmek zorunda değilsin ayrıca... Ama ben en çok eşine bilendim. Zor bir evlilik sizin evliliğiniz de sorun var ilk olarak onu halledin derim.. çocuğunuz la bol mutlu yaşamlar

Önemli olan sizin ne istediğiniz. Anladığım kadarıyla siz hayatınızdan memnunsunuz, sorun çevre baskısı. Bence eşinizle açıkça konuşun. Bu tür söylemlerinin sizi rahatsız ettiğini ve bir anne olarak zaten yeterince meşgul olduğunuzu söyleyin. Yine de içiniz rahat etmezse ücretli öğretmenlik deneyebilirsiniz. Hem yılların pasını atmış hem de milletin ağzını kapatmış olursunuz. Gerçi sizin durumunuza uygun olur mu bilemiyorum. Ya da e-ticaret araştırın derim.

Eşi konu sahibine ne işe yararsın sen demiş artık çalış demiş hala yorumlarda eşin sana bakmak zorunda kadın istemezse çalışmaz diyenler var. Bu lafları kendine yedirip duymazdan gelip öz saygısını yitirme pahasına mı çalışmasın konu sahibi bunu da tavsiye ediyorsunuz. Ayrıca anne değilim ama yeğenlerim var, yedi yaşında çocuğun tuvalet sonrası temizliğini kendi yapamaması normal bi şey mi. Bence konu sahibi bilinç dışında çocuğun hala kendisine ihtiyaç duymasını istiyor çünkü çocuk ona ihtiyaç duyduğu sürece çalışmak zorunda kalmayacağına inanıyor. Normal bir annelik içgüdüsü filan değil bu, kendi ihtiyaçları için çocuğun gelişimini manipüle ediyor. Şimdi yine kadın kadının düşmanı filan denecek ama dostluk da en iyisini yapıyorsun böyle devam et çocuğunla bağımlı bağımlı yaşa eşinin saygısızlıklarını sineye çek demekle olmuyor

Eşi konu sahibine ne işe yararsın sen demiş artık çalış demiş hala yorumlarda eşin sana bakmak zorunda kadın istemezse çalışmaz diyenler var. Bu lafları kendine yedirip duymazdan gelip öz saygısını yitirme pahasına mı çalışmasın konu sahibi bunu da tavsiye ediyorsunuz. Ayrıca anne değilim ama yeğenlerim var, yedi yaşında çocuğun tuvalet sonrası temizliğini kendi yapamaması normal bi şey mi. Bence konu sahibi bilinç dışında çocuğun hala kendisine ihtiyaç duymasını istiyor çünkü çocuk ona ihtiyaç duyduğu sürece çalışmak zorunda kalmayacağına inanıyor. Normal bir annelik içgüdüsü filan değil bu, kendi ihtiyaçları için çocuğun gelişimini manipüle ediyor. Şimdi yine kadın kadının düşmanı filan denecek ama dostluk da en iyisini yapıyorsun böyle devam et çocuğunla bağımlı bağımlı yaşa eşinin saygısızlıklarını sineye çek demekle olmuyor
ben de hala calismamakta ozgursun diyen kadinlara cok sasirdim .adam baya baya ben sana bakmak zorundamiyim demis konu sahibine hala calisma diyor cok ilginc

X