Ne ilgincsiniz , kompleksli arkadaslarinizi feminizm hakkinda zerre fikriniz dahi olmadan "kendisi biraz feministtir" diye anlatmaktan vazgecin. Ya gidin adam gibi feminizm neymis ogrenin, ya da kompleksi olmak neymis diye ogrenin. Ayrica alttan altta "arkadasim beni kisaniyor, cok guzelim, hep teklfi alirdim" demeniz de komik. hep teklif alsan ne olacak, biriktirip bozdurdun mu teklifleri, eninde sonunda gittin biriyle evlendin iste. Herkesin basina da gelen bu yania biriyle eninde sonunda evleniyor insanlar ya da asla evlenmemeyi tercih ediyorlar.
aynen o çok teklif aldı kendini gecindirebilecek birini de buldu ama Ayşe hem teklif almıyor hem calistigi için kendini yetiştiremedigi yetmiyor gibi sunum munum hak getire yani. Teklif alsa o da hemen işi bıraktığı gibi laf sokmayı da(!) Bırakacak.
25 yasindayim. Daha önceki konularimda bahsetmiştim ailevi sorunlarim vardı. Annem ve babam ben çok küçükken ayrıldı ve biz babamda kaldık. 4 yillik Üniversite okudum. Güzel bir işim oldu. Çalıştım. Sonra da eşimle evlendim. Eşimin işi de maaşı da iyi. Güzel gecinebiliyoruz ve maddi anlamda bi sıkıntımız yok. Ama iş tempom ağırdı. Evlilik önceki süreçte çok yoruldum. Sosyal hayatım yoktu nerdeyse. İş çıkışı yemek yiyip uyurdum.
Kendi isteğimle işi biraktim. Kendi ilimde iş olanağım çok az. mecbur başka bi ilde çalışacağım o zaman da eşim sifirdan baslamak zorunda kaliyor maaşı işi tamamen en başa sariyor. Şimdiki işinde devam ederse belki yurtdisinda yaşama imkanimiz da var.
Maddi sıkıntım olmadığı icin işi ben biraktim. Evlilik ve iş beni zorlayacakti çünkü. Yogun Tempolu bir isti. Simdi kendime cok iyi vakit ayirabiliyorum geziyorum kendimi gelistiriyorum kitap okuyorum cesitli kurslara gidiyorum. Eşim hep destek oldu. Çalışmami asla sorun etmedi. Ama cocugumuz olursa onu başka bi kadinin büyütmesini istemiyorum dedi. (Annem yok kv baya uzak mesafede ve yaş saglik olarak çocuk bakimina uygun degil). Yani çocuğuma benden baska bakacak biri yok. Kendi başıma yapamayacagim herşeyi eşimle doyasiya yaşıyorum şimdi. Gece 2de sinemaya gidiyoruz. Balayinda bi kaç ülke gezdik yine planda yurtdışı var. Kendi ailemle yapamadigim seyleri şuan eşimle yasiyorum yani.
Bi cocukluk arkadaşım var. Beraber büyüdük. Adı Ayşe olsun. Ayşe güzel bi kiz ama hiç sevgilisi olmadi. Kendi gitti açıldı bi cok kişiye ama hep reddedildi. Bende aksine hep çıkma teklifi alirdim. Reddettiğim cocuklar benim niyetim ciddi diyip pesimden kosarlardi. Ayşe bi gün bana " sen kesin hemen evlenir çocuk yaparsin evde cocuk bakarsin ben kariyer yapicam" dedi. Seçim onun saygim sonsuz ama bunu öyle bi aşağılamayla söyledi ki.
Bi çocukla konusmaya başladı o zamanlar sevgili flört işleri güzeldi ama çocuk tarafindan terkedildi. Birinden hoslandiginda cok iyi arkadasiz. Ama hoslandigi kisi reddedince feminist takilip habire laf sokma aşağılama moduna giriyor. Galiba hamileyim dedim. Sok oldu tepki verecekti bişey diyemedi. Sosyal medyasinda habire evlilere laf sokma paylasimlari var. Kendisini çok seviyorum cocukluk arkadasim ama hayatinda biri yokken sürekli böyle. gerçekten evli olmak çocuk sahibi olmak çalışmamak ayıp mi? Asagilanacak bisey mi?
Sizce ayıp ve aşağılanack bişey mi? Bunu mu gerçekten sorguluyosunuz?25 yasindayim. Daha önceki konularimda bahsetmiştim ailevi sorunlarim vardı. Annem ve babam ben çok küçükken ayrıldı ve biz babamda kaldık. 4 yillik Üniversite okudum. Güzel bir işim oldu. Çalıştım. Sonra da eşimle evlendim. Eşimin işi de maaşı da iyi. Güzel gecinebiliyoruz ve maddi anlamda bi sıkıntımız yok. Ama iş tempom ağırdı. Evlilik önceki süreçte çok yoruldum. Sosyal hayatım yoktu nerdeyse. İş çıkışı yemek yiyip uyurdum.
Kendi isteğimle işi biraktim. Kendi ilimde iş olanağım çok az. mecbur başka bi ilde çalışacağım o zaman da eşim sifirdan baslamak zorunda kaliyor maaşı işi tamamen en başa sariyor. Şimdiki işinde devam ederse belki yurtdisinda yaşama imkanimiz da var.
Maddi sıkıntım olmadığı icin işi ben biraktim. Evlilik ve iş beni zorlayacakti çünkü. Yogun Tempolu bir isti. Simdi kendime cok iyi vakit ayirabiliyorum geziyorum kendimi gelistiriyorum kitap okuyorum cesitli kurslara gidiyorum. Eşim hep destek oldu. Çalışmami asla sorun etmedi. Ama cocugumuz olursa onu başka bi kadinin büyütmesini istemiyorum dedi. (Annem yok kv baya uzak mesafede ve yaş saglik olarak çocuk bakimina uygun degil). Yani çocuğuma benden baska bakacak biri yok. Kendi başıma yapamayacagim herşeyi eşimle doyasiya yaşıyorum şimdi. Gece 2de sinemaya gidiyoruz. Balayinda bi kaç ülke gezdik yine planda yurtdışı var. Kendi ailemle yapamadigim seyleri şuan eşimle yasiyorum yani.
Bi cocukluk arkadaşım var. Beraber büyüdük. Adı Ayşe olsun. Ayşe güzel bi kiz ama hiç sevgilisi olmadi. Kendi gitti açıldı bi cok kişiye ama hep reddedildi. Bende aksine hep çıkma teklifi alirdim. Reddettiğim cocuklar benim niyetim ciddi diyip pesimden kosarlardi. Ayşe bi gün bana " sen kesin hemen evlenir çocuk yaparsin evde cocuk bakarsin ben kariyer yapicam" dedi. Seçim onun saygim sonsuz ama bunu öyle bi aşağılamayla söyledi ki.
Bi çocukla konusmaya başladı o zamanlar sevgili flört işleri güzeldi ama çocuk tarafindan terkedildi. Birinden hoslandiginda cok iyi arkadasiz. Ama hoslandigi kisi reddedince feminist takilip habire laf sokma aşağılama moduna giriyor. Galiba hamileyim dedim. Sok oldu tepki verecekti bişey diyemedi. Sosyal medyasinda habire evlilere laf sokma paylasimlari var. Kendisini çok seviyorum cocukluk arkadasim ama hayatinda biri yokken sürekli böyle. gerçekten evli olmak çocuk sahibi olmak çalışmamak ayıp mi? Asagilanacak bisey mi?
Senin eşinde özel sektörde sanırım eşimde öyleBen kesinlikle katiliyorum sana. Kendimi mutsuz hissediyorum o yuzden calisacagim. Bir de ben isten ayrilirken esimin maddiyatina cok guvendiydim. Ne oldu iflas yasadi, cok buyuk darbogazdan gectik,cok kotu gunler yasadik. Demek ki neymis dedim,esinin isine guvenmemeliymissin dedim. Cunku hayat musterek esim bana bakmak zorunda degil,onun isleri kotuyse benim bir isim olsaydi bunlari yasamazdik dedim. Kendi kendime dedim de dedim yani
Kesinlikle ben de cok uzulurum oglum annem ev hanimi derse. Neden bilmiyorum,kisisel bir sey iste
Size gore didinmek komik gelmiş olabilir. Evet bu kelimeyi ben yazdım. Üstüne çalışan kadınlara saygım sonsuz da dedim. Ben de çalışmak isterdim. Ama olmadı olamadı. Ön yargılısiniz.Ben de su kadınların ev hanımlığı kolay değil didinip duruyoruz demesini komik buluyorum :)))
Hem çalışan hem çocuğu olan hem evli olanların evlerini kim temizliyo yahu .
Konuya yorumum = Konu sahibi Ayşe yi ıyi gömmüşsün ...
Ama ne kadar gömsen de evde oturarak aslında bir şey yapmadığını sende biliyorsun
Evet ayni durumlardaymisizSenin eşinde özel sektörde sanırım eşimde öyle
Devlet kurumuna bile tam güvenilmezken özel sektörün hiç garantisi yok
Bende evi değiştirmek istiyorum kendim katkıda bulunamayacağım için eşime hadi diyemiyorum :)
Adam zaten 14 15 saat çalışıyor haksızlık yapıyorum gibi
Bazen umutsuzluğa kapılıyorum
Yaş 30
Oğlumu bırakacak kimse yok ancak 2 yaşına falan gelecekde iyi bir kreşe vereceğim
O zaman geç kalacağım sanki iş bulamayacakmışım gibi geliyor
ayşe ile görüşmen için para mı veriyorlar peki?25 yasindayim. Daha önceki konularimda bahsetmiştim ailevi sorunlarim vardı. Annem ve babam ben çok küçükken ayrıldı ve biz babamda kaldık. 4 yillik Üniversite okudum. Güzel bir işim oldu. Çalıştım. Sonra da eşimle evlendim. Eşimin işi de maaşı da iyi. Güzel gecinebiliyoruz ve maddi anlamda bi sıkıntımız yok. Ama iş tempom ağırdı. Evlilik önceki süreçte çok yoruldum. Sosyal hayatım yoktu nerdeyse. İş çıkışı yemek yiyip uyurdum.
Bilmiyorum vallahi. Canı sıkılmıyorsa, mutluysa isterse sabahtan akşama kadar yatsın. Hayat onun, zevk alma biçimi bana uymak zorunda mı? Yıllardır okuyorum, illallah ettim artık. Kafam şöyle bomboş olsa, hiçbir şey düşünmesem hayatımdaki eksik parçayı bulmuş olacağım resmen.
Niye tek taraflı bakıyorsunuz ki? Adam çalışmıyor olsa, evine ilgili olmasa kadında onunla evlenmezdi. Konu sahibinin durumu iyi. Eşide razı.” Üçüncü kişilere ne oluyor? İsterse hiçbir şey yapmasın.” diyoruz biz. Durumu kötü olan mecbur çalışacak, dayak yiyen de işini daha güzel yapmak yerine boşanacak.Yatsın yatsın tabi de. Kocası bir asalakla yaşamak ister miydi acaba?
Konu sahibi kocasının ve evin ihtiyaçlarını görmese , çocuk bakmayacak olsa kocası onunla evlenmezdi bile. İşte ev hanımı karın tokluğuna çalışan ev işçisi. Bazıları şanslı oluyor kurslara falan gidiyor. Bazıların 5 kuruş harçlık için dayak yiyor. Sanırım çoğunluk şanssız olan kesimden.
Yatsın yatsın tabi de. Kocası bir asalakla yaşamak ister miydi acaba?
Konu sahibi kocasının ve evin ihtiyaçlarını görmese , çocuk bakmayacak olsa kocası onunla evlenmezdi bile. İşte ev hanımı karın tokluğuna çalışan ev işçisi. Bazıları şanslı oluyor kurslara falan gidiyor. Bazıların 5 kuruş harçlık için dayak yiyor. Sanırım çoğunluk şanssız olan kesimden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?