Çalışmamak, ev hanımı olmak ayıp mı?

:)

Ah zavalli ayse..
Suraya gelip bir konu acsa da bir de onu dinlesek

Ben de su kadınların ev hanımlığı kolay değil didinip duruyoruz demesini komik buluyorum :)))
Hem çalışan hem çocuğu olan hem evli olanların evlerini kim temizliyo yahu .

Konuya yorumum = Konu sahibi Ayşe yi ıyi gömmüşsün ...
Ama ne kadar gömsen de evde oturarak aslında bir şey yapmadığını sende biliyorsun

Bu konuda kendimi gördüm.. Evlenmeden bir süre önce eşimle beraber çalışıyorduk kurs açmıştık. Kendisi öğretmen zaten kaliteli bir kolejde şükür şuan maddi sorun yok ve yurtdışına şehirdışına çıkarız sık sık balayını da 6ulke gezerek yaptık. Nitekim yakın arkadaşım dediğim insan ben balayındayken baska arkadaşıma kartanesi koca bulunca işi de bıraktı başka ülkelerde 2.yi arıyor galıba demiş. Halbuki ailemin de çok şükür standartları iyiydi keza benim de öyle döndüğümde çok fena tartışmaya girdim hesabını sordum.. benim hayatım seni geriyorsa kendinde birçok eksiklik var biraz kendine vakit ayır dedim. 'Sözde arkadaşlığını' bitirdim. Evet eşim çalışmamı istemiyor zaten bebek düşünüyoruz ve çocuğumuza benden başka kimsenin iyişekilde bakabilceğini düşünmüyoruz. Ben ısrarcı olsam kabul eder bunu da biliyorum. Gün gelir ihtiyaç olursa paşalar gibi de çalışırım.. Onlarca arkadaşım var keşke imkan olsa da çalışmasam evimde otursam gezsem çocuguma baksam diyen. Bu demek değil ki çalışmayı sevmiyorum. Çok güzel birşey evet ama hayatta insan bazen durgunluk ister. Imkan elveriyorsa da çalışmak istemez bu süreçte. Klişe laflar çok söylenir. Aldırmayınn. önemli olan eş ile sizin ne istediğinizdir. Gerisi boş... tamamen kıskançlık arkadaşın yaptığı da

Çalışmayan erkek ayıp değilse kadın da ayıp değil. Evde sorumluluk alırsın, üretirsin bir şeylere katkın olur hangi cinsiyet olursa olsun benim için çalışmaması okey. (maddi dırum da el veriyorsa) Diğer türlü evde oturup kocasının vereceği beş liraya muhtaç kadın veya evde tüm gün boş boş oturan erkek bence ayıbın en büyüğünü kendine yapıyor.

Sizce ayıp ve aşağılanack bişey mi? Bunu mu gerçekten sorguluyosunuz?
Ben olsam coktan boyle bi insani etrafmdan uzaklastiririm. Yeri gelir sizi kiskanir da. Siz bilirsinz tabi ama mesafe koyarktan uzaklasin derim

Senin eşinde özel sektörde sanırım eşimde öyle
Devlet kurumuna bile tam güvenilmezken özel sektörün hiç garantisi yok
Bende evi değiştirmek istiyorum kendim katkıda bulunamayacağım için eşime hadi diyemiyorum :)
Adam zaten 14 15 saat çalışıyor haksızlık yapıyorum gibi
Bazen umutsuzluğa kapılıyorum
Yaş 30
Oğlumu bırakacak kimse yok ancak 2 yaşına falan gelecekde iyi bir kreşe vereceğim
O zaman geç kalacağım sanki iş bulamayacakmışım gibi geliyor

Size gore didinmek komik gelmiş olabilir. Evet bu kelimeyi ben yazdım. Üstüne çalışan kadınlara saygım sonsuz da dedim. Ben de çalışmak isterdim. Ama olmadı olamadı. Ön yargılısiniz.

Benim oğlum doğuştan silik yani geçici otizmle doğdu. Herkesin çocuğu kapıda oynarken ben hastanelerde özel eğitim okullarinda yıllarımı gecirdim. Bir anne lafını duymak için çok uğraştım. Yasitlarini yakalamasi için tam 4 sene evde eğitim verdim. Özel eğitmeninden yardım alarak.

Oğlum hep yasitlarinin iki yıl gerisindeydi. Tam yedi yasindayken düzeldi. Şimdi 9 yaşında ve normal bir çocuk oldu o konuşamayan çok güzel konuşuyor ve derslerinde çok başarılı.

Ev hanimligi kolay diyorsun ya bana kolaylığını anlatsana bi. Ev hanimligi sadece temizlikten ibaret mi?

Benim iki çocuğumda pfaba sendromu vardı. İlk çocuğum da teşhis edilmesi ve 6 yıl bu hastalığı çektim. Küçük oğlum da 1.5 sene. Ve küçük oğlumda anlaşıldı. Bu durum.

Bu hastalığın Türkçesi çocuk hasta olmasa bile vücudun devamlı ateş yapmasiydi. Kendini tekrarlayan ateş kısacası.

Eşim askerdi ve senenin 6 ayı görevdeydi. Yanlizdim. Gece 40 derece ateşle hastanelere kostum. Sabahladim. Üç haftada bir 10 gün ateş yasardik. Bazi geceler ağladığımı bilirdim. İkisi aynı anda ateş geçirince tukenirdim. Her saat basi alarm kurardim ya havale geçirirlerse diye.

Artık uykusuzluktan halüsinasyon görmeye baslardim. Ve hep tek basimaydim.

Çok şükür iyileştiler ama yıllarım böyle geçti. Evet sizin için ev hanimligi kolay benim içinse iş kadınlığı kolay. En azından haftada Birgün tatiliniz var maaşınızı var bende o da yok. 7 / 24 anneyim ben.

Son düzenleme:
‘Ayşe kötü. Ayşe kaka. Ayşe yi erkekler begenmiyor.
Ayşe terk edildi. Erkekler bana gelir. Benim peşimden gezer. Yurt dışıma gidiyom tatile. Kocam bana bakıyo.
Doğurup doğurup gezcem.’
Ayşe bi gün kocası tarafından boynuzlandı mı basacak tekmeyi! Sen gelip burada konu açacan.
Ayıp. Gencecik üretebilen insanlar çalışmalı.Benim fikrim.

Evet ayni durumlardaymisiz
Esim devlette olsa bu sefer de kuş kadar maasi olacakti o maasla biz gecinemezdik adim gibi eminim. Ben kanaat etsem esim deli gibi hirslidir asla devlet isinde veya ozel sektorde maasli yapamazdi. İlle kendi isi olacak. Hem zaten som altindan kaplama kocam olsa ben yine guvenmem. Hic bir evliligin garantisi yok hadi tut ki anlasamadim bosandim o zaman nolacak? Bir de bosanirken gormek lazim o zengin ve bonkor kocalari bence. Velhasili ,asla koca parasina guvenip de evde oturmam ben. Gul gibi meslegim var. Cocuk bakmasam evde isim ne?

Benim minik canavar da 2,5 yasina geldi ablasi. Ufaktan kres arastirmaya basladim. Elbette tam gun asla vermem, yarim gun gitse kalan surede annem yardimci olur diye dusunuyorum. Bir yil sonra ise baslama niyetim var dur bakalim diye plan yapiyorum ama
Hayirlisi hepimiz icin

ayşe ile görüşmen için para mı veriyorlar peki?

Dedigin sayfamidir sitemidir neyse orasını zengin karı sevdasinda olanlar actiklari için nasil bir bakış açısı beklersin

hayır ayıp değil.çünkü ev hanimiyim kızımı çok iyi yetiştirmeye çalışıyorum.ve çok mutluyuz böyle

Yatsın yatsın tabi de. Kocası bir asalakla yaşamak ister miydi acaba?

Konu sahibi kocasının ve evin ihtiyaçlarını görmese , çocuk bakmayacak olsa kocası onunla evlenmezdi bile. İşte ev hanımı karın tokluğuna çalışan ev işçisi. Bazıları şanslı oluyor kurslara falan gidiyor. Bazıların 5 kuruş harçlık için dayak yiyor. Sanırım çoğunluk şanssız olan kesimden.

Niye tek taraflı bakıyorsunuz ki? Adam çalışmıyor olsa, evine ilgili olmasa kadında onunla evlenmezdi. Konu sahibinin durumu iyi. Eşide razı.” Üçüncü kişilere ne oluyor? İsterse hiçbir şey yapmasın.” diyoruz biz. Durumu kötü olan mecbur çalışacak, dayak yiyen de işini daha güzel yapmak yerine boşanacak.

Şu dayakla calismamayi nasil bagliyorsunuz? Çalışan hatta iyi kariyerli ama dayak yiyen ya da aldatilan kadinlarin acmis oldugu dünya kadar konu var şurada. Boşanma açısindan hali hazirda calisiyor olmasi bir arti sadece ama dayak yememe garantisi değil. Çalismasina ragmen bosanmayanlar da var.

5 kuruş harclik veriyor diye döven adam, kadin maaşlı olunca prenses gibi mi davranacak? Öyle yapiyorsa o adamda banka karti için evlenmiştir.
Çalişan kadinlar ev işine elini sürmüyordu zaten hepsinin tam zamanlı hizmetlileri var dimi? :))) Sansli olanlar haftada 1-2 defa kadın cagiriyor ama sanssiz kesim hem işe gidiyor, hem evin işine bakiyor. Hangi kesim cogunlukta acaba. (Annemde bu şanssiz gruba dahil)

Adam asalakla yaşamak istemiyorduysa asalak olmayan biriyle evlenebilirdi. Zorla mi evlendirdiler?

Son düzenleyen: Moderatör:
bence çalışmak GİBİSİ YOK. Maddi durum zorlamayacaksa çalışılmayabilir tabi tercih meselesi belki de ağır bir işim olmadığı iiçin böyle düşünüyorumdur. memurum ben bayanların rahat bir işi de olmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…