Çalışmamak, ev hanımı olmak ayıp mı?

Kendimi övmedim durumdan bahsettim. Cocukluk arkadasiyiz o benim ben onun herşeyi bilirim. Çıkma teklifi almak benim suçum değil reddedilmek de onun suçu degil. Ama eğer evli olsaydi cok farkli bi tavırda olurdu bunu ikimiz de biliyoruz.

Kusura bakmasin da çocuğa gidip çıkma teklifi ederken hic sorun yok ama reddedilince sevgililik günah erkeklerle konusmak görüşmek kötü erkekler kötü. Gülerim sadece

Böyle biriyle neden arkadaş olduğunuzu kendinize bir sorun bence.

Cok düşündüm. Çalıştığım sürede herşey kosusturmaydi. Kendime eşime vakit ayiramamistim. Bi sayfa kitap okuyamiyodum. Şimdi kendimi gelistirebiliyorum

Bizde isteriz evlensinler mutlu olsunlar. Kendimden daha çok dua etmişimdir onun için ama olmadı yetmedi. Şuan bunları anlayacak psikolojide değildir o yüzden kendi evine bak boşver. Naparsan yap evlenmediği sürece arkadaşlığınız yıpranıp kopacaktır.

Evet teyit almak cok hosuma gidiyor ego yapıyorum.

Bir derdim var diye konu açıyorum. Çocukluk arkadaşımdan bahsediyorum iki günlük arkadaşlıktan falan degil. Konu başlığı da arkadaşım beni cekemiyor da değil dikkat edersen.

Bence her kadin kendi ayaklarin üzerine durmali. Maddi durum öyle gelip geçici ki, bir kaza'ya bakar yada bir iş çikişina.

Kendi adima konuşursam, ben 25 yaşinda ömür boyu ev hanimi olmak istemezdim. Ayip felan olduğundan dolayi değil. Sadece istemezdim. Şurda ne kadar genciz ki? Şimdi çalişip, ilerde rahatlamak istiyorum.

Çalişmak istemiyorsan, kendi adina bir hesapta para biriktirmeni öneririm. Bir hastalik olur, boşanma olur, kendine ait paran olur en azindan.

Bu arada sende arkadaşindan aşaği değilsin. Yok o hep erkeklerin peşinden koşuyormuş. Yok sen hep daima teklif aliyormuşsun. Aranizda ne var bilmiyorum ama arkadaşlik degil.

Kıskanmış işte seni .
25 yaşındaysan bunun ayıp olduğunu ya da olmadığını ayırt edebilecek yaştasın demektir . Kıza sinir olmuşsun burada da teyit bekliyorsun gibi geldi .
Arkadasim beni kiskaniyor diye sormadim. Ev hanımı olmak ayıp mi asagilik bi durum mu diye sordum.

Ben hak vermiyorum. Herkesin bir diğerine göre sahip olduğu güzel şeyler var. Benim arkadaşım yıllarca evlenmek istedi evlenemedi benim hayatıma birileri girdiğinde üzülüyordu yıprattı bizi ve koptuk. Ben okuyordum atanmak çalışmak istiyordum o atanmıştı bir kez bile kıskançlık duymadım hep anlamadığım iş soeunlarını bile dinleyip destek oldum. Sonunda senin sevgilin var ben daha çok hakediyodum haketmiyo muydum da evlenemiyorum dedi bana. Hiçbir zaman ben atanmayı haketmiyo muydumda o atandı gibi bişey aklımdan geçmemiştir. Yani birşeyler yolunda gitmiyorsa kimseyi suçlamamak kıskanmamak lazım. Çok kötü birşey.

Bu benim suçum degil. Reddedilmek de onun suçu değil. durumu özetledim sadece. Olan biten bu

O kadar güzel anlatmışsiniz ki. Benim ailem parçalı. Ama ben onun ailesini imkanlarını kıskanmıyorum. Ne onun ne de başkasının. Sahip olamadiklarima üzülüyorum sadece ama takdir buymuş diyorum. Kiskanclik ayri bişey. Kıskandığın insani mutsuz etmeye calismak ayrı bişey.

Diyorum zaten. Genelde cevaplar sen de çalışsan evde boş boş oturmasan oluyor. kendimi geliştirme imkanini şimdi buldum ama calismayinca insanlara boşsun geliyorMUS

Ben suclamaya hak verdigimi soylemedim zaten. O kiskanclik duygusu bana anormal gelmiyor baskasina zarar vermedigi surece. Cunku bazilarina hic ugrasmadan gelen seyler calisip didinseniz bile nasip olmuyor. Bu durumda gipta edilmesinde pek beis gormuyorum.
Sizin yasadiginiz farkli bir sey.

Bunlara zaman ayiramadiginiz icin isten ayrilmamissinizdir ama. Calismak her anlamda sizin karariniz. Calisirken de bu aktiviteleri yapabiliyor insan. Ben yapiyordum yani,hem gunde 12 saat evde yoktum is dolayisiyla hem de kalan zamanimda evimle ilgileniyordum,spora gidiyordum,geziyordum,dernek calismalarim vardi,tiyatro kulubune takiliyor egitim seminerleri veriyordum. Yani sizin icinizden gelen bir sey bu.

Aslinda calisirken de calismiyorken de ne yapiyorsak gelecegimiz icin yapiyoruz. Sadece para icin calismiyor cogu insan. Mesela siz gelirim var diyorsunuz su anda. Calisirken de para icin calismiyorsunuz ozetle.

Kisacasi size kalmis,caniniz nasil isterse oyle yasayin.

Ben de 2,5 senedir ayni durumdayim. İlk kez ne zaman yuzyuze geldim bu hisle bilmiyorum ama emin oldugum bir sey var ki calismiyorsaniz insanlarin size bakis acisi degisiyor. Bu da benim hosuma gitmiyordu hic.
Ben yine ayni ben. Calisinca bana daha cok saygi duyuyorlar neden diye uyuz oluyorum ama haklilar sanirim. En azindan ben onlara hak veriyorum.
Tum aktiviteler (cocuk haric) calisirken de yapilabiliyor. Hatta insan daha enerjik oluyor.

Tabiki ayıp değil ama insanlar belli bir yaşa gelmiş okumuş kadının evde oturmasını garipsiyor
Bende onlardan biriyim açıkçası ama seçim sizin tabii

Her iş farklıdır herkesin hayat şartlari da farkli. Vücut olarak da beyin olarak da zorlandim. Çalışanlara sonsuz saygım var calismayanlara da. Herkesin kendi tercihi. Ama ben hickimsenin tercihini aşağılama lüksünü kimsede bulmuyorum

Diyorum zaten. Genelde cevaplar sen de çalışsan evde boş boş oturmasan oluyor. kendimi geliştirme imkanini şimdi buldum ama calismayinca insanlara boşsun geliyorMUS

Arkadasiniza soyleyip boyle cevap aliyorsaniz yapicak bir sey yok.

Ben bir ara cok calistim simdi cocuguma kendim bakmak istiyorum diyebilirsiniz.

Arkadasiniz galiba hayal kirikligi yasayinca size ofkelenmis.

Bekar olup da evli arkadasiyla gorusen iyi olanlar var siz bunu yapamamissiniz o zaman gercekten arkadas olamamissiniz.

Siz mutlu ve yolunuzdan eminseniz umursamayin.

Tabiki ayıp değil ama insanlar belli bir yaşa gelmiş okumuş kadının evde oturmasını garipsiyor
Bende onlardan biriyim açıkçası ama seçim sizin tabii
Evde oturmaktan kasıt ne peki? Ben evde oturmuyorum mesela. Kafami dagitmak icin sanatsal bi kursa gidiyorum. Eğitim icin haftanin iki günü gittigim bi kursum var. Akıcı kuran okumak için kursa gidiyorum. Evde sporumu yapıyorum. Kitabimi okuyorum. Canim sikilirsa arkadasima gidiyorum. Bunlar evde oturmak mi oluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…