- 21 Temmuz 2009
- 36.900
- 6.946
- 248
- Konu Sahibi bendebuyudum
-
canım bu tercih meselesi.
sen kendinle eşit birisiyle evlen.
ben ise kendimden daha üstün birisiyle evlenip onun bir adım gerisinde kalacağım ve kocamla gurur duyacağım.
canım bu tercih meselesi.
sen kendinle eşit birisiyle evlen.
ben ise kendimden daha üstün birisiyle evlenip onun bir adım gerisinde kalacağım ve kocamla gurur duyacağım.
bir söz vardır: mutlu olmanın yolu, beklentilerirni azaltmaktan geçer.
ben buna vurgu yaptım. yani okuyan ve çalışan kadın beklentilerini artırdığı için kimseyi beğenmiyor ve mutsuz oluyor.
ayrıca kadın kahır çekmeğe alışsın da demek istemedim.
evlilik demek, karşılıklı olarak biraz kahır çekmek demektir. birbirinin nazını çekmek demektir.
erkek de aynı şekilde biraz kahır çekmek durumundadır çünkü biz kadınlar da bazen çekilmez oluyoruz.
fakat bakıyorsun boşanmalara... ne kahır çekmesi? aksine incir çekirdeğini doldurmayan şeyler...
gururla değil ama gözyaşlarıyla kalabilirPeki o adam bir gün "başkasına aşık oldum ben gidiyorum " der ise yine gururla gerisinde kalacak mısınız merak ettim? :26:
Peki o adam bir gün "başkasına aşık oldum ben gidiyorum " der ise yine gururla gerisinde kalacak mısınız merak ettim? :26:
ben gidiyorum demez, hazir ol, aksama yeni biri geliyor, bu evde yasayacak der...:)))...
Peki o adam bir gün "başkasına aşık oldum ben gidiyorum " der ise yine gururla gerisinde kalacak mısınız merak ettim? :26:
ben gidiyorum demez, hazir ol, aksama yeni biri geliyor, bu evde yasayacak der...:)))...
bence nehar85 arkadaşımız evli olmadığından herşeyi toz pembe görüyor..
ben kendi paramı kazandığım ve eşime zerre yüküm olmamasına rağmen memnun edemiyorum onu kimi zaman..
çalışmasam nasıl olur acaba diye düşünmekten kendimi alamadım şimdi:26:
etrafımda bir mesleğim olsaydı,kendi paramı kazansaydım bu adamın yanında 5dk durmazdım diyen kadınlar oldukça fazlayken sizin gibi düşünemeceğim üzgünüm..
ben olsam evlenirken 2 kere düşünür, ve maddiyatı daha düzgün biriyle evlenirdim. çünkü ilk yıl kiraya çıktık, yılımız doldu 10 gündür geldik anneme yerleştik bu o kadar acı ki çok zor geliyor bana. çalışıyordum bekarken sonra ayrıldım. annesi hep karışıyor baskı yapıyor çalış diye , gerçi bunu herkes söylüyor ama bi de şu var. ben annemin evinde oturuyorken harçlığımı annemden alıyorken bi de çalışacaksam öyle kocayı ne yapim yaaama olmuyor işte eşim de diyor artık çalışmanı bende istiyorum bebek sütten kesilince, elimde olsa ağzını patlatırdım :) bakalım bana iş yolu şart gibi yoksa kafayı yicem.
Yok aldatmak da değil mesele. Allah kimseye yasatmasın o acıyı.
Şöyle düşünün adam esnaf, iyi kazanıyor, Allah korusun başına bir iş geliyor ve ölüyor/sakat kalıyor: Kadın ne yapacak? Gururuyla oturacak ya da babasıyla gurur duymaya baslayacak.
Her kadının kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğrenmesi lazım. Elbetteki eşlerimizle ve başarılarıyla gurur duyalım ama öncec kendi hayatımızı kuralım.
bence nehar85 arkadaşımız evli olmadığından herşeyi toz pembe görüyor..
ben kendi paramı kazandığım ve eşime zerre yüküm olmamasına rağmen memnun edemiyorum onu kimi zaman..
çalışmasam nasıl olur acaba diye düşünmekten kendimi alamadım şimdi:26:
etrafımda bir mesleğim olsaydı,kendi paramı kazansaydım bu adamın yanında 5dk durmazdım diyen kadınlar oldukça fazlayken sizin gibi düşünemeceğim üzgünüm..
Çizdiğiniz tablo çok enteresan geldi.
Türkiyede mi yaşıyorsunuz siz?
Sizin veya çevrenizdeki 3-5 kişinin evliliğinde problem yok diye Türkiyenin tamamını öyle mi zannediyorsunuz?
Bu ülkede evhanımlarının %73 ünün kocaları tarafından ekonomik veya fiziksel şiddete maruz kaldığından haberdar mısınız?
İşkence gördüğü halde maddi gücü olmayıp boşanamayan kadınların?
Kadınlar çalışmaya başlayınca boşanmalar artmış,bence çok az bile bu boşanmalar.
Sizin kahır çekmiyorlar (bundan kastınız nedir anlamadım ama) dediğiniz çalışan kadınların %49 unun da kocalarından şiddet gördüğünden haberdar mısınız?Dayaktan daha büyük kahır da mı var?
Siz çalışmıyorsanız ,ihtiyaç duymuyorsanız ne mutlu size.
Ama çalışan kadınlara genelleme yapacaksanız orda bir durun!
Konuşacaksanız komşu,akraba örnekleriyle değil,Türkiye deki gerçek rakamlarla konuşun.
kızlar herkesin fikri kendine.Beklentilerimizin artması neden bir sakınca olarak görülüyor ben anlamadım. Yani benim bekletim nedir. Öncelikle aşk, sonra bir eğitimi benimle aynı ya da daha üst olsun, beni emir verilebilecek biri değil de hayat arkadaşı yol arkadaşı olarak görsün. Bunlar kötü mü yani. Ne bekliyorsunuz anlamadım. Nefes alsın yeter mi diyelim?
Ayrıca insanlar çalıştığından ya da beklentileri arttığından değil aşk istedikleri için, evlenmiş olmak için evlenmemek için uzun süre bekliyorlar ki bunun da çalışmak ya da çalışmamak ile alakası yok.
kızlar herkesin fikri kendine.
kimse kimseye haddini bildirir tarzda yazmazsa iyi olur.
ve lütfen kaynağı belli olmayan rakamlarda vermeyelim.
şimdi burda daha çok şey de yazardım ama gerek yok.
ben de halen çalışan bir akademisyenim.
sözlerimi biraz da kendime söylüyorum. çünkü biz kadınlar bencilce ve nefsimize göre kariyer ve yatırım planı yaparken, reddettiğimiz tarafın kötü örneklerini kendimize bahane olarak kullanıyoruz ve enbaşta çocuklarımıza haksızlık yapıyoruz ne yazık ki.
başkasını bilmem ama ben kendi anne ve babamı, dedemi, ninemi vb. örnek alarak düşünüyorum.
benim ninelerim de ev hanımıydılar, annem de öyle ve asla ezilmediler, son derece saygın insanlardılar.
ne babam, ne de dedelerim eşlerine haksızlık yapmadılar. çünkü adam gibi adamdılar.
ben de öyle birisiyle evlenmek niyetindeyim.
Allah herkese niyetine göre versin.
Kısmet canım, yarın kimin ne olacağını bilemezsin çok zengin diye evlenirsin, yarın 5 kuruşsuz bir insan oluverir o yüzden malın, paranın güzelliğin garantisi yok. insanın çekecegi varsa öyle de böylede çeker
Fazla parada hiç gözüm olmadı ama evlenince eşimin bana harçlığımı vermesini , bana alışveriş yapmasını, en azından "bişeye ihtiyacın var mı" diye sormasını beklerdim . herkes bunu ister ama nerde... evlendik evleneli kart borçları çıktı ortaya. borçlarından başımızı alamadıküstelik bebeğimiz de olacak. Allah yardımcımız olsun.
diğer yazdıklarını okumadım ama bu yazına hak verdim..
bende çocuk olunca durum iyiyse eşler iyiyse bayanın çalışmaması tarafıyım..
ama demek değildir bayan okumasın bayan çalışmasın...
hayır tam aksine bayan bence çocuk oluncaya kadar evlilik rayına oturuncaya kadar çalışmalı..
lazım olduğu durumda tekrar işe girebileceği elinde bir mesleği olmalı..
çalışıp çalışmamak onun tericihine kalmalı diye düşünüyorumm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?