- Konu Sahibi bendebuyudum
-
öncelikle radyolog değilim nickime aldanma,hemşireyim ayda 9 gun 24 saat nöbet cumartesi pazar bayram yok ve ben calısıyorum stresli anlarım olmuyor mu? ama emın ol benım kadar stres olmuyosundur eşimden ayrı kaç bayram kaç hafta sonu ayrı geçirdim ki 2 yıllık evliyim zoruma gitmiyor işimi seviyorum şartlarım zorda olsa ,ki devlet hastanesindeyim eşimin kazancıyla elbet gecınebılırım biraz sıkarım ama ben çalışmak istediğim için daha rahat yaşayabilmek için doğacak cocuklarıma daha iyi bir ortam hazırlamak için calısmayı tercih ediyorum tabı bu benım görüşüm
Sen çalıştığın heranın parasını alıyorsun, mesai oluyor hepsii nöbet tutsan da nöbet izinini veriyor, resmi tatillerde çalışsan mesaisini alıyorsun. Akşam 17.00 de çıkıyorsun. Ben resmi tatillerde çalışıyorum ama 5 kuruş fazladan al resmi tatilde de çalıştın diyen yok emeğininn karşılığını alıyorsan işini de seviyorsan şanslısın demek oluyor..
Sen çalıştığın heranın parasını alıyorsun, mesai oluyor hepsii nöbet tutsan da nöbet izinini veriyor, resmi tatillerde çalışsan mesaisini alıyorsun. Akşam 17.00 de çıkıyorsun. Ben resmi tatillerde çalışıyorum ama 5 kuruş fazladan al resmi tatilde de çalıştın diyen yok emeğininn karşılığını alıyorsan işini de seviyorsan şanslısın demek oluyor..
Resmi tatillerde calısıyorsan ve karşılığını almıyorsan şikayet edeceksin arkadaşım Bakanlığa, etmiyorsan da sesini cıkarmayacaksın. Zaten başımıza ne geliyorsa hakkımızı aramamamızdan geliyor.
memur elmayram bilir dimi canım ,memurların mesailerinin nasıl işlediğini :))
memur elmayram bilir dimi canım ,memurların mesailerinin nasıl işlediğini :))
Hesaplatıp yatırıyorum paranıhesabınaallah iş derdi versin, allah sükür versin bizlere
Benim bildiğim sağlık sektöründe bayramda çalıştın diye kimse para vermiyor. Onlar zaten nöbetin oluyor.
İnsan kendini mutsuz hissettiği bir iş' te verimli de olamıyor bunu bilir bunu söylerim. Bende çok kez ağlayarak geldim işyerine, işveren babam, herkes sen şanslısın dese de, ben babasının yanında çalışan en şansızlardan biriyim belki de :)
Çünkü babama göre ( kendi çocuğu olduğum için) patron çocuğu uyumaz, hastalanmaz, para istemez, gece gündüz çalışır. Ben şuan salya sümük hastayım ama yine işimin başındayım. Elmayram gibi çayım, kahvem önüme gelmez tam tersi ben gelenlere çay, kahve hizmeti yaparım. Temizlik ben, çalan telefon ben, sipariş ben, fatura giriş-çıkış ben, tahsilatlar ben bir problem olursa çözümleyecek yine ben, yani ben oğlu ben :) Sabah 8 olmadan evden çık akşam 8' de eve gir. Babaaa 300 TL para lazım bu ay derim, 300 çok 200 veririm der te Allaaamm :)
Bakıyorum halamın oğlu yardıma geliyor çırak olarak yaz tatillerinde çocuğa 20 gün için 800 lira veriyor, kardeş çocuğu ya
Sonra bana sen şanslısın diyorlar, şansın böylesine...
Sinirlendim yine şimdi, zaten babamın yanında çalışmaya başlayalı sinirli, çatık kaşlı bir insan oldum çıktım.
Ben çalışan bir bayanım ama artık çok strese giriyorum çalışmak istemiyorum. Bir kredi çekip araba aldık ama onu da satmaya karar verdik eğer o satılırsa kredi borcunu da kapatırız böylece büyük bir borcumuzda kalmamış olur. Eşimin maaşı 1350 lira 650 sini kira versek kalanıyla geçinebilir miyiz sizce?
6-7 aydır bebek istiyoruz ama hamilede kalamadım bunun belki stresle de alakası vardır diye düşünüyorum olamaz mı?
Siz benim yerim de olsanız ne yapardınız arkadaşlar, evimde daha bir gündüz doğru düzgün oturmadım haftanın 6 günü çalışıyorum yaptığım işte 3.5 yıldır çalışıyorum ama sıkılmaya ve strese girmeye başladım, biraz evde oturmak istiyorum haksız mıyım.
benim tavsiyem çalışmayın.
çevremden ve kendimden biliyorum, çalışan kadının masrafı çok oluyor, kazandığının da bereketi olmuyor.
bir çok iş kadını stres gerginlik yüzünden sürekli hasta ve sürekli doktorlarda.. kazandığını hastaheneye, çocuk bakıcısına, temizlikçi yardımcıya, kıyafete vs. harcıyor.
karı koca çalışanlara bakıyorum yine de geçinemiyorlar, şikayet ediyorlar hallerinden.
oysa babanın az da olsa bir maaşla ev geçindirdiği aileler gül gibi geçiniyor ve şikayet de etmeeybiliyor.
insan kazandıkça daha çok harcıyor, israfa yöneliyor.
oysa kanaat ve iktisat paraya bereket getiriyor.
dahası, çalışan kadınların kocasına karşı tahammülsüz olduğunu ve bu yüzden geçimsizlik ve huzursuzluk çıkardığını da itiraf etmeliyiz.
ben de çalışıyorum ama evlenince çalışmayı düşünmüyorum.
çalışma ve para kazanma işi kadının kimyasını bozuyor bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?