- 25 Mart 2012
- 4.213
- 4.389
- 448
- Konu Sahibi bendebuyudum
-
Ben çalışan bir bayanım ama artık çok strese giriyorum çalışmak istemiyorum. Bir kredi çekip araba aldık ama onu da satmaya karar verdik eğer o satılırsa kredi borcunu da kapatırız böylece büyük bir borcumuzda kalmamış olur. Eşimin maaşı 1350 lira 650 sini kira versek kalanıyla geçinebilir miyiz sizce?
6-7 aydır bebek istiyoruz ama hamilede kalamadım bunun belki stresle de alakası vardır diye düşünüyorum olamaz mı?
Siz benim yerim de olsanız ne yapardınız arkadaşlar, evimde daha bir gündüz doğru düzgün oturmadım haftanın 6 günü çalışıyorum yaptığım işte 3.5 yıldır çalışıyorum ama sıkılmaya ve strese girmeye başladım, biraz evde oturmak istiyorum haksız mıyım.
Henüz çocugumuz yok canım yanlış anlamışsın. Ben ömür boyu çalışmayayım demiyorum sadece bir süre dinlenmek istiyorum ama iş bulmam bir ayı da bulabilir bir seneyi de tabii onu bilemiyorum.
çalışmak gibisi var mı ya hafta sonları evde canım sıkılıyo hafta sonlarım tatil resmi günlerde tatil bide senelik iznim var bana fazlasıyla yetioda artıo bile bunlar evde oturdum mu kendimi işe yaramaz hissediyorum
hem şimdi her istediğimi alıyorum yiyorum içiyorum giyiyorum tatilime gidiyorum sadece eşim çalışsa birini alsam diğerini alamam ya da bi sene çıksam diğer sene çıkamam tatile keyfini sürmek varken nie evde oturuyim hem kendimi köreltiyim hemde isteklerimden vazgeçmek zorunda kalıyim ki
yanlış anlamışım pardon bir süre için olabilir tabi geçerli bir mesleğin varsa hemen bulursun diye düşünüyorum
Benimde böyle bir işim olsa bende işime devam ederdim galiba.
Resmi günlerde tatil diye birsey söz konusu değil, 29 Ekim, 19 Mayıs yıl başı gibi resmi tatillerde hep çalışıyoruz. Senelik izin bizde de var 14 gün ama izine yollamazlar, rica minnet bir hafta izin kullanabildim.Cumartesi günleri de çalıştığımız için sadece birgünüm tatil.
Çalışma şartları güzel olsa yine katlanırdım belki ama o da yok.
Herkese günaydın okurken kendim yazdım sandım :) geçen yıl evlendim bekarken pazar günleri sıkılırdım yapacak iş bulamazdım ama evlendikten sonra çok yıprandım çok sitrese girdim . Arkadaşın dediği gibi ne resmi tatil var ne bişey muhasebecide çalışıyorum işlerin sorumluluğu ayrı bişey. 6 sene oldu burda işe başlayalı hiç 1 yıldır yorulduğum kadar yorulmamıştım. Ama zar zor 2 hafta tatil kullandım eylülde dinlendim. Depresyona girmişimde haberim olmuşum kesin işten çıkıcam dedim aralıkta patronada. Ama dinlenince vazgeçtim . Bende bebek istiyorum ama olmadı daha yeni tedaviye başladık haliyle masraflı. Baktım ben işten çıkıcam ama masraflarımız kazandığımızdan çok çocuk olasıya devam kararı aldım. Tavsiyem rahat bi işe bak çalışırkende bulabilirsin araştır. Evde sıkıntı bu sefer kendini faydasız zarar hissedebilirsin para kazanmaya alıştığın için yada evde 1 ay dinlen o ara yeni iş bak . hem evi görürsün işi özleyebilirsin özledikten sonra işe başlamak iyi olur. Allah yardımcımız olsun . Zaten bu bayanları iş hayatına kim katmış sorun orda :)
Ben şuanda çalışmıyorum ev hanımıyım..Evlenmeden önce hep derdim çalışırım diye ama çalışmamak daha rahat..Eşimde çok ama çok memnun halinden..Hep söylüyo bu enerjiyi nerden alıyosun diyo eve geldiğinde yorgun değil daha enerjik birini görüyo..Çalıştığım dönemde aksam 10 olunca yataktaydım yorgun oluyodum sabah zor kalkıyodum..eşimin maaşı 1600 suanda 1000 tl kredi ödüyoruz çokta rahat geçiniyoruz,gezmemizi eğlencemizi hepsini yapıyoruz..Hem çocuk rızkıyla geliyo onu dert etme..
Çalışma koşulların ağırmış.
üstelik izinlerin de çok ksıtlı.
Seni bunaltan sebepler bunlar tabi ki.
Ama sadece eşinin maaaşı ile geçiminiz zor gibi duruyor.
Ekstra masraflar çıktığında zorlanmaz mısınız.?
Sonuçta hayat hep aynı çizgide gitmiyor.
Ummadığın bir hastalık, bir kaza ,evde bir eşyanın arızası filan.
Bence kısa süreliğine evde dinlenip,biraz daha rahat bir iş bakman uygun gibi.
Yoksa sen tamamen mi bırakmak niyetindesin çalışmayı:))
seni görünce canım moral buldum. Ben işi bıraktıgım da borçlarımızı da sıfırlamış olacagız zaten yılbaşından sonra eşimin de maaşı biraz daha artar bir süre idare edebiliriz gibi geliyor.
çalışmayı seviyorum ama kendimi bedenen ve ruhen yorgun hissediyorum, dinlenmek için sadece birgünüm var sabah 7 de evden çıkıp akşam 19.00 da evde oluyorum. Bir pazar günüde evin işini mi yapayım, dışarı işini mi yapayım gezeyim mi dinleniyim mi bilmiyorum, hiç dinlenemiyorum. Bacağım da varis vardı evlendikden sonra ayak bileklerime kadar indi çünkü hep bir ayakda geçiyor günlerim.
İş yerim fabrika ortamı, büro ofis tarzı değil, cahil insanlar onlara söz anlatamamakdan da sıkıldım.
Çalışmayı seviyorum, birseyleri yapmak birseyleri başarmak çok güzel ama dinlenmek de istiyorum, bir sabah kalkıp tek başıma kahvaltı yapmak istiyorum, ayağımı uzatıp oturmak istiyorum. Bir hafta da bu hafta temizlik yapmayım diyorum ama duramıyorum, gördüğünüz işi yapmazsanız içinize siner mi benim sinmiyor.
İleride yine çalışırım inşaallah diyorum ama bilemiyorum, sizler de haklısınız tabii geçinmek zor ama imkansız değil.
Ben çalışan bir bayanım ama artık çok strese giriyorum çalışmak istemiyorum. Bir kredi çekip araba aldık ama onu da satmaya karar verdik eğer o satılırsa kredi borcunu da kapatırız böylece büyük bir borcumuzda kalmamış olur. Eşimin maaşı 1350 lira 650 sini kira versek kalanıyla geçinebilir miyiz sizce?
6-7 aydır bebek istiyoruz ama hamilede kalamadım bunun belki stresle de alakası vardır diye düşünüyorum olamaz mı?
Siz benim yerim de olsanız ne yapardınız arkadaşlar, evimde daha bir gündüz doğru düzgün oturmadım haftanın 6 günü çalışıyorum yaptığım işte 3.5 yıldır çalışıyorum ama sıkılmaya ve strese girmeye başladım, biraz evde oturmak istiyorum haksız mıyım.
Canım ya aramızda 40 gün var galiba evlilik tarihlerimiz de.
Bizde bebek istiyoruz ama henüz bizim de olmadı yarın doktora gideceğiz inşaallah bakalım belki bizim de tedavi olmamız gerekecek onun da masrafları çıkacak şuan hiç bilemiyorum hakkımızda hayırlısı.
Evlenmeden önce çalışmak çok güzel geliyor insana ama evlenince durum değişiyor. Ben iş değişikliği yapmıştıım buraya girmeden bir ay evdeydim anneme kızıyordum, siz evde ne yapıyorsunuz ne kadar sıkıcı diye ama öyle olmuyormuş evlenip iş başa düşünce durumlar değişiyor. İnsanın çalışma saatleri rahat olmalı, enaz iki gün tatili olmalı yoksa evlilik de bir bayanın çalışması çok zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?