çalışmak mı, ev hanımlığı mı ?

çalışmak gibisi var mı ya hafta sonları evde canım sıkılıyo hafta sonlarım tatil resmi günlerde tatil bide senelik iznim var bana fazlasıyla yetioda artıo bile bunlar evde oturdum mu kendimi işe yaramaz hissediyorum

hem şimdi her istediğimi alıyorum yiyorum içiyorum giyiyorum tatilime gidiyorum sadece eşim çalışsa birini alsam diğerini alamam ya da bi sene çıksam diğer sene çıkamam tatile keyfini sürmek varken nie evde oturuyim hem kendimi köreltiyim hemde isteklerimden vazgeçmek zorunda kalıyim ki

Geriye kalan para ile ne kadar geçinebilirsiniz,mutfak masrafı,faturalar,özel giderleriniz bunu hesapladınız mı hiç.
Bunlar bile ileride sorun yaratabilir,birşey istediniz alamadınız,bu sorun olmayacakmı hiç.
Çalışın asla evde oturmayın,bu hayat şartlarında tek maaşla geçinmek çok zor.
Bebek içinde biraz bekleyin derim,iş yerinde sıkıntınız varsa başka bir iş arayışına girin .

Henüz çocugumuz yok canım yanlış anlamışsın. Ben ömür boyu çalışmayayım demiyorum sadece bir süre dinlenmek istiyorum ama iş bulmam bir ayı da bulabilir bir seneyi de tabii onu bilemiyorum.

yanlış anlamışım pardon bir süre için olabilir tabi geçerli bir mesleğin varsa hemen bulursun diye düşünüyorum

Canım, insanlar burda olumlu ya da olumsuz düşüncelerini bildirebilirler. Ama en doğrusunu bilecek olan yine sensin. Herkesin harcaması farklıdır birbirinden. Sen kağıt kalem al eline, yap hesabını. Kira bu kadar, elek, su, telefon, internet faturası, pazar harcaması vs. masrafları bir bir yaz. Eğer seni tatmin ediyorsa, tamam biz bu parayla da yaşamımızı devam ettirebiliriz diyebiliyorsan biraz nefes almak adına bırakabilirsin. Yalnız; önceden örnek veriyorum 2000 TL giren bir eve birden 1000 TL girmeye başlaması önemli bir düşüştür. Hesabını kitabını iyi yap. Eşinin bu durumdaki tutumu da önemli. Seni desteklemesi şart. Aksi halde, işyerinin sıkıntılarından kurtuldum derken, kendini başka sıkıntıların içinde bulursun. Unutma ki, ailelerde en büyük sorunlar para sıkıntısından kaynaklanıyor. Diyeceğim o ki, seçim senin. Yalnız sen o işyerinde daha fazla duramayacaksın anlaşılan. Hemen çıkmayı düşünmeyip başka işleri de araştırabilirsin. İşteyken, iş daha rahat bulunur. Ya da senin söylediğin gibi, evde biraz nefes alıp, sana daha uygun bir işle yoluna devam etmen. Seçenek çok, yaşam senin... Ne olursa olsun, mutlu bir yaşamın olsun

Benimde böyle bir işim olsa bende işime devam ederdim galiba.
Resmi günlerde tatil diye birsey söz konusu değil, 29 Ekim, 19 Mayıs yıl başı gibi resmi tatillerde hep çalışıyoruz. Senelik izin bizde de var 14 gün ama izine yollamazlar, rica minnet bir hafta izin kullanabildim.Cumartesi günleri de çalıştığımız için sadece birgünüm tatil.
Çalışma şartları güzel olsa yine katlanırdım belki ama o da yok.

yanlış anlamışım pardon bir süre için olabilir tabi geçerli bir mesleğin varsa hemen bulursun diye düşünüyorum

Ben üniversite mezunuyum evet bir mesleğim var, çalıştığım sektörden bu piyasada fazlasıyla var, 3 aşağı 5 yukarı bir maaşla iş bulabilecegime inanıyorum. Birde yeride saymadım, diplomamın yanına birsürü de sertifika ekledim bu zaman boyunca, anneme işi bıkacagım dedim sabah gitmene izin verecekler mi dedi çünkü A dan Z ye her aşamasını biliyorum bu işin ben gittiğim de yerime bir kişi alırlarsa işin hakkından gelemez asla ama ben çok sıkıldım.

o zaman çık canım işten bi süre kendini dinlendir ve daha fazla severek çalışabileceğin bi iş bul tek maaşla bide kiradayken geçinmek çok zor

Herkese günaydın okurken kendim yazdım sandım :) geçen yıl evlendim bekarken pazar günleri sıkılırdım yapacak iş bulamazdım ama evlendikten sonra çok yıprandım çok sitrese girdim . Arkadaşın dediği gibi ne resmi tatil var ne bişey muhasebecide çalışıyorum işlerin sorumluluğu ayrı bişey. 6 sene oldu burda işe başlayalı hiç 1 yıldır yorulduğum kadar yorulmamıştım. Ama zar zor 2 hafta tatil kullandım eylülde dinlendim. Depresyona girmişimde haberim olmuşum kesin işten çıkıcam dedim aralıkta patronada. Ama dinlenince vazgeçtim . Bende bebek istiyorum ama olmadı daha yeni tedaviye başladık haliyle masraflı. Baktım ben işten çıkıcam ama masraflarımız kazandığımızdan çok çocuk olasıya devam kararı aldım. Tavsiyem rahat bi işe bak çalışırkende bulabilirsin araştır. Evde sıkıntı bu sefer kendini faydasız zarar hissedebilirsin para kazanmaya alıştığın için yada evde 1 ay dinlen o ara yeni iş bak . hem evi görürsün işi özleyebilirsin özledikten sonra işe başlamak iyi olur. Allah yardımcımız olsun . Zaten bu bayanları iş hayatına kim katmış sorun orda :)

Ben şuanda çalışmıyorum ev hanımıyım..Evlenmeden önce hep derdim çalışırım diye ama çalışmamak daha rahat..Eşimde çok ama çok memnun halinden..Hep söylüyo bu enerjiyi nerden alıyosun diyo eve geldiğinde yorgun değil daha enerjik birini görüyo..Çalıştığım dönemde aksam 10 olunca yataktaydım yorgun oluyodum sabah zor kalkıyodum..eşimin maaşı 1600 suanda 1000 tl kredi ödüyoruz çokta rahat geçiniyoruz,gezmemizi eğlencemizi hepsini yapıyoruz..Hem çocuk rızkıyla geliyo onu dert etme..

Çalışma koşulların ağırmış.
üstelik izinlerin de çok ksıtlı.
Seni bunaltan sebepler bunlar tabi ki.
Ama sadece eşinin maaaşı ile geçiminiz zor gibi duruyor.
Ekstra masraflar çıktığında zorlanmaz mısınız.?
Sonuçta hayat hep aynı çizgide gitmiyor.
Ummadığın bir hastalık, bir kaza ,evde bir eşyanın arızası filan.
Bence kısa süreliğine evde dinlenip,biraz daha rahat bir iş bakman uygun gibi.
Yoksa sen tamamen mi bırakmak niyetindesin çalışmayı:))

Ücretsiz izin yada rapor alma şansın yok mu ?

Böylece hem dinlenir hem işsiz kalmazsın, tabi bu işyerinde devam etmek istiyorsan.

Son düzenleme:

Canım ya aramızda 40 gün var galiba evlilik tarihlerimiz de.
Bizde bebek istiyoruz ama henüz bizim de olmadı yarın doktora gideceğiz inşaallah bakalım belki bizim de tedavi olmamız gerekecek onun da masrafları çıkacak şuan hiç bilemiyorum hakkımızda hayırlısı.
Evlenmeden önce çalışmak çok güzel geliyor insana ama evlenince durum değişiyor. Ben iş değişikliği yapmıştıım buraya girmeden bir ay evdeydim anneme kızıyordum, siz evde ne yapıyorsunuz ne kadar sıkıcı diye ama öyle olmuyormuş evlenip iş başa düşünce durumlar değişiyor. İnsanın çalışma saatleri rahat olmalı, enaz iki gün tatili olmalı yoksa evlilik de bir bayanın çalışması çok zor.

seni görünce canım moral buldum. Ben işi bıraktıgım da borçlarımızı da sıfırlamış olacagız zaten yılbaşından sonra eşimin de maaşı biraz daha artar bir süre idare edebiliriz gibi geliyor.

Yine iş bakacagım tabii ama bir süre ara vermek istiyorum hepsi bu.

İnsan bi şekilde geçiniyor canımm ya,ben suan çalıstıgımı düşünemiyorum bile hem ev hem iş bide eşimle uğrascam..biliyosun erkeklerr bebek gibi ilgi beklerr :) İdare edersiniz kesinlikle borçları sıfırlarsanız..Bi borçlar zorluyo çünkü..

Al benden de o kadar. 7 yıldır aynı şirkette çalışıyorum asıl mesleğim muhasebe şirket içinde muhasebeyi tutuyordum ama ithalat ve ihracata bakan arkadaş 6 yıl önce aniden işten ayrılınca yerine birini bulana kadar idare et dedikleri bütün işler üzerime kaldı.
Çok bunaldım herkes, her şey üstüme geliyor.
Yüküm çok fazla ama aldığım maaş ise tek kişinin aldığı maaş hatta piyasaya göre o bile çok az.
Haftanın 5 günü çalışıyorum sabah 08:30 da çıkıyorum 19:00 da evde oluyorum.
1,5 yaşında kızım var, ona yeterince vakit ayıramıyorum akşamları en fazla 3-4 saat görüşüyoruz onuda yeterince iyi değerlendiremiyorum.
Kızımdan ayrılırken aklım, yüreğim evde kalıyor çalışamıyorum onu çok özlüyorum.
Eşimin maaşı rahat rahat geçinmemizi sağlar ama birikim yapamayız, evimiz kira ve planlarımız var.
birde senelerdir çalışıp üretmeye kazanmaya alıştığım için zorlanacağımı düşünüyorum.
Ama iş stresinden kurtulmayı evime ve kızıma zaman ayırmayı çok istiyorum.
Öyle kararsız öyle çıkmazdayım ki...
Sağolsun eşim destek oluyor istemiyorsan çalışma diyor ama ona da kıyamıyorum hedefleri yapmak istedikleri var ve ben çalışmazsam o hedeflerine kavuşmakta sıkıntı yaşar.
Ben ki bir kadın mutlaka çalışmalı, geliri olmalı tüm sorumluluğu eşine yüklememeli paylaşmalı diyen biriydim ama şimdi çok karışığım.

yazılanların hepsini tek tek okudum. arkadaşım ben şahsen çalışmamayı asla düşünmüyorum. benim işim de hiç kolay değil çağrı merkezi gibi bir yerde çalışıyorum sabah sekiz buçuktan itibaren türlü insanla telefonda uğraşıyorum yetmiyor gelen gidenle ilgileniyorum. ve inanın her çeşit insanla karşılaşıyorum haketmediğim halde insanlar telefonda bana bağırabiliyorlar bunun gibi birççok şey üstelik sadece 900 tl alıyorum. cumartesi de 4 e kadar çalışıyorum.haftanın 6 günü full çalışıyorum anlayacağın tüm bunlara rağmen gerçekten çok bunaldığım zamanlar da olmuyor değil. ama pazar günleri benim herşeyim sabahları geç kalkarım mükellef bir kahvaltı keyfinden sonra işime gücüme bakarım sonrasında yemek hazırlarım. akşamında abur cubur keyfi falan. bazen dışarı çıkar gezeriz. tabi ki cumartesi çalışmasam iyiydi ama. bana pazar günü de yetiyor yani. mesela ben çok şey içn kendimi kasmam olduğu kadar. temizliğimi yaparım. ütüm baktım ki yetişmiyor ütücüye veririm. pantolon gömlek falan ütülettirrim. ayda 25-50 tl arası pek dokunmuyor tabi ki açıkçası. ütüye ayıracağım vakti ve enerjiyi kocamla vakit geçirerek harcarım. ama emin olun şu an çalışmak benim için paha biçilemez. beni en çok tetikleyen kayınvalidemle altlı üstlü oturmak sanırım. ilk bi buçuk ay çalışmadım o zaman her gün geliyordu vesaire. o sebeple şu anda planlarım arasında kesinlikle evde oturmak yok. bi de borçlarımız daha yeni bitti. biraz para biriktirmek istiyoruz açıkçası. bi de ben çalışmanın rahatlığını hiçbişeye değişmem. istediğim zaman istediğim şeyi alabilyorum eşime kendime evime. ama evdeyken öyle olmuyordu. herşeye ne gerek var deniyordu. şimdi ise laf söyleyemiyor açıkçası. çünkü ortaya bir para konduktan sonra ayda 300 tl istediğim gibi para harcama hakkım var. böyle anlaştık. diyeceğim o ki kesinlikle tek maaşla geçinilmez. üstelik benim evim de kayınpederin üstüne kiramız da yok. çocuk olana kadar çalışmaya devam benim için.

canım benim kesinlikle işten çıkma eşinin aldığı çok düşük bir ücret standartlarınızda düşer birbirinize girersiniz...birde kira veriyormuşsunuz rahat olmaya çalış kolay iş yok heryer aynı yapacak birşey yok birde o maaşa çocuk dünyaya ge tirme...

Benimde evleneli aralıkta 2 yıl olucak...ilk 6 ay evdeydim sonra sıkıldım iş aramaya başladım sonra eşim sana iş buldum dedi girdim geçen yıl temmuzda girdim işe ev borcumuz vardı onu bitirdik sonra araba aldık krediyle 2 yıl 1 yılını ödedik 1 yılı kaldı..bizde bebiş istiyoruz 3-4 aydır bakalım allah ne zaman nasip eder...iş yerinde tekim bütün gün yapayanlızzz ön muhasebe bakıyorum telefonlar falan ama yanlızlıkk çook kötü bütün gün kendimi hapiste gibi hissediyorum tv bakıyorum pc oyunlar oynuyorum zaman geçmek bilmiyor çook sıkıntılı oluyor bir yanım işten çıkmak istiyor diğer yanım istemiyor evde napacam????? bebek olsa hadi onla ilgilenirim evdede sıkılıcam bende karar aldım bebek olana kadar çalışmaya devamm hem borçlarda çabuk biterr belki azda birikim yaparım..Rabbim isteyen herkeze versin inşallah...

Ben sana göre daha şanslıyım cumartesi pazarım boş. ama İşlerimiz yoğun olunca gecede çalışırız cumartesi pazarda çalışırız bizim işlerde kışın yoğun geçer neyse stres çok fazla anlayacağın. Bebek konusunda streste çok etkiliyor kan testi vermiştim olmayan şeyler çıkmış daha 1 yıl olmamıştı kan testini yaptıralı neyse hormonlarda süt hormonum fazla çıkmış oda gebeliğe engelmiş ama ilaçla düşüyomuş yani büyük bi sorun değil perşembe günüde hsg yani rahim filmi çekilcek çok canım sıkılıyor inşallah bişi çıkmaz git doktora hemen nolur nolmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…