çalışmak mı, ev hanımlığı mı ?

çalışmaya alışmışsın evde 2 haftadan sonra sıkılmaya başlarsın, işinde 3 seneyi geçmişsin zaten, artık iyice benimsemişsindir, sevmediğin insanlar varsa sıkar o zaman iş bulup değiştirebilirsin, söylersin şu tarihte başlayabilirim diye o günler evde dinlenirsin, diğer türlü evde olsanda gezip doyası tadını çıkarmanız biraz zor olabilir , hiç evdeki hesap çarşıya uymuyor , hiç beklenmedik giderler masraflar çıkıyor " geçim işte ", oyüzden bence birikim yapana kadar çalışman daha iyi olur ,

Bence çalışmak güzel bir şey.Ama ülkemizde koşullar ağır.Bahsettiğin para çok cüzzi, gerçekten zor gibi.Tabi eşinle ortak karar vermelisin.

Eşinden para istemek seni rahatsız etmeyecekse ve eşin her defasında tabi karıcığım ne kadar istiyorsun diyecek yapıdaysa işi bırak evinin hanımı ol :)

çalıştığın yer yüzünden strese giriyorsan bence işini değiştir zaten yeni bir iş bulana kadar bi süre evde olucaksın ve bence eşinizin maaşıyla geçinmeniz zor mutlaka çalışmalısınız hele bebek oldu mu imkansız :44:

ben ev hanımıyım çok çalışmak istıyorum ama çoçuklar var biliyorum engel değil ama nasıl ayarlıyacağimida bılmıyorum kira, mutfak, çoçuk giyiim bide kıredı borçları derken belimizi doğrultamıyoruz sitreslide olsa bence caliştığın an sen olursun ev hanımlığıda iyi güzel ama değişiklik istıyo insan yınede senın kararın bu bendekı düşünce

Kesinlikle çalışmak.. Bende çalışıyorum ama hem ev hem iş ağır gelse de evde oturup tüm gün ev temizliği yapmak yada boş boş oturmaktan daha iyi geliyor bana .. Sorumluluklar mecburiyetler yoruyor insanı aslında. Çalışmak maddi özgürlüğünü kazanmak gerçekten rahatlatıyor:34:

Calis yada çalışma diyemeyiz kg biz. Bana sorarsan ben evde oturamiyorum, kosa kosa gidiyorum ise, isim rahat maasim, arkadaşlarım iyi.
Geçinme konusuna gelince, insan yaşar, sokakta da yaşar. Mesele nasıl yaşadığın. Biz tek maaslada geçindik, hatta para bile artırirdik, ancak şimdi yasam kalitemiz arttı, daha iyi bi semtte daha iyi bi evde oturuyoruz, daha iyi bi arabamiz var, alisveris yaparken düşünmüyoruz, yasam kalıtemiz artti yani

eşinin maaşı az yetmezse sorunlar cıkar..bir sure daha calısın cocuk olunca buyutmek ıcın 1 2 yıl calısmazsınız sonra tekrar baslarsınız bu sızın tercıhınız..ama daha rahat bır ıs bulup sureklı calısırsanız hem rahat olur hemde ev alırsınız..

bence bir ay sen çalışmıyormusun gibi varsayarak senin maaşını kenarda tutarak deneyin bütçenizi...ama yine de bence çalışmak en güzeli..ben de çalışıyorum zorluğu stresi çok iyi biliyorum ..bu gün 7.30 du işten çıktığımda ama yarı alıcağım maaş paha biçilemez :)
bence kadın çalışmalı..maddi özgürlükten öte hayatı maadi manevi birlikte bölüşüp yaşamak süper..bu arada umarım bebişiniz olur en yakın zamanda.

canım mutlaka çalış
o parayla geçinmeye çalışmak seni daha çok strese sokar
ayrıca nekadar stresli olsada iş ortamı insana günlük dertlerini unutturur
yapabilirsen iş değişikliği yap
birkaç hafta ara verip yeni bir işe başlayabilsen çok iyi gelir
para biriktir
hayatın ne getireceği belli olmaz altın bileziğin kolunda dursun
iyi hastahanerde doğum yapmak iyi doktor
bebeğin ihtiyaçları hepsi para
doğum sonrası depresyonunun en iyi ilacıdır çalışmak
hakkında hayırlısı olsun öpüyorum

Eşinizin maaşıyla geçinirsiniz tabi ama birikim yapamazsınız. Bence hamile kalamamak sizi biraz strese sokmuş, ondan işten de sıkılmışınız. Allah yardımcınız olsun.

Ben 4 sene özel sektörde çalıştıktan sonra, evlendim başka şehre geldim işi bırakmak zorunda kaldım. Ev hayatı çok güzel, eşimin maaşı da ıyı Allaha şukur ama ben kpss sınavına hazırlanmaya başladım. Eşer olursa atanmak istiyorum, atanamasam da çok sorun değil benim için ev hayatını da seviyorum :6:

çalışmaya engelin yokken çalış benim kacada 1400 alıyo ev bizim 3 çocuğum var zar zor geçiniyoz
ay sonunda 100 lira köşeye atsak ne ala oda iki çocuğum devletten bursluluk alıyo :52:

canım eşinin maaşı birazda yaşadıgın yerin maddi durumuna göre degişir nasıl deyim pahalı şehirde gecinmek çok zor bide çocuk istiyormuşsun çocuk doguncada baya sıkıntıya gireceksiniz elbette bebek rızkıyla gelir ama yinede sıkıntı oluacaktır.
ben kaç gündür keşke calışsaydım deyip duruyorum hiç degilse evime bende katkıda bulunur istedigim gibi alışveriş yapar para hesabı yapmazdım. hele eline para gecip de sonradan eşden para istemek biraz zor cünkü ötekini kendin alın terinle kazanıyosun doya doya harcamak hakkın ama eşinden isterken öyle olmuyo.:50:

calismak gibisi varmi yaa.. evde otur otur nereye kadar insan kendini ise yaramaz hissetmez mi? bilmiyorum ben iki gün izinli olunca bile daral geliyor..

hem ay dedigin geliyor yani para tatli bence..

ev olmadıgı için calısmak en iyisi derim bende.Allah yardımcın olsun

Hepinize fikirlerinizden ötürü teşekkür ederim hanımlar.
Ben ömür boyu evde oturayım demiyorum ama biraz dinleneyim, sonra yine bir iş bakarım diye düşünüyorum. Benim maaşım da 1400 lira yıl başından sonra bu daha da artacak, eşimin maaşı da atar tabii.
İnsanın cebinde parasının olması, ekonomik özgürlüğünün olması çok güzel ama iş ortamının da iyi olması gerekiyor, sadece para için katlanmak da yersiz geliyor bana. Haklıyken hakkınızı savunamıyorsunuz çünkü karsınızdaki patron , aksinin söyleseniz ben patronum ben haklıyım diyorlar.
Ben kurumsal bir firmada çalışmak istiyorum aartık burası beni gercekden yorgu. Evde oturduğum sürede kpss ye çalışırım, iş bakarım diye düşünüyorum.
Yaptığım işleri anlatamam size herseyi yüklüyorlar insanın üstüne, bu devirde iyi para alıyorum belki ama sorumlulugu da bir o kadar fazla. Ekip çalışması diye birsey yok, kurallara uyan yok, herkes bildigi gibi calışıyor sonra bir sorun oldugunda seni buluyorlar. BEnde askeri ücretli bir iş bile bulsam beni mutlu etse yeter diye düşünüyorum.
İnsan sadece para için çalışmamalı çünkü günün yarısı demek ömrümün de yarısı demek işyerinde geçiyor, neden can sıkıntısıyla geçireyim ki günlerimi.
Geçen müşteriye bir belge gönderildi biryerinde atlama olmuş, böyle gider mi bu bana gösterseydiniz ikinizinde kafasını kırardım dedi dün patron. Buna siz baktınız zaten gönderin dediniz diyemedim, çünkü ben patronum bakmadım diyorsam bakmamışımdır der biliyorum.
Eşek gibi çalışırsın kimse takdir etmez ama sorun çıktı mı herkes seni bulur.

Ben çalışan bir bayanım ama artık çok strese giriyorum çalışmak istemiyorum. Bir kredi çekip araba aldık ama onu da satmaya karar verdik eğer o satılırsa kredi borcunu da kapatırız böylece büyük bir borcumuzda kalmamış olur. Eşimin maaşı 1350 lira 650 sini kira versek kalanıyla geçinebilir miyiz sizce?
6-7 aydır bebek istiyoruz ama hamilede kalamadım bunun belki stresle de alakası vardır diye düşünüyorum olamaz mı?
Siz benim yerim de olsanız ne yapardınız arkadaşlar, evimde daha bir gündüz doğru düzgün oturmadım haftanın 6 günü çalışıyorum yaptığım işte 3.5 yıldır çalışıyorum ama sıkılmaya ve strese girmeye başladım, biraz evde oturmak istiyorum haksız mıyım.

Stres girmek istemediğin için çalışmak istemiyorsun ama işten çıkınca daha çok strese gireceksin geçim sıkıntısından o kadar parayla birde çocuk var mümkün değil geçinemezsiniz ev kendinizin olsa belki derim ama hem kira hem çocuk zor yani. Çalışmanızda fayda var :31:

Stres girmek istemediğin için çalışmak istemiyorsun ama işten çıkınca daha çok strese gireceksin geçim sıkıntısından o kadar parayla birde çocuk var mümkün değil geçinemezsiniz ev kendinizin olsa belki derim ama hem kira hem çocuk zor yani. Çalışmanızda fayda var :31:

Henüz çocugumuz yok canım yanlış anlamışsın. Ben ömür boyu çalışmayayım demiyorum sadece bir süre dinlenmek istiyorum ama iş bulmam bir ayı da bulabilir bir seneyi de tabii onu bilemiyorum.

Back
X