Ya çalışmak istemez tabii, belliki yeterli eğitimi yok ki eşi fabrika işi bakıyor. Fabrikada çalışmaktansa az kanat edip kocasının maaşıyla yetinmeyi tercih edebilir. Bana çokta anormal gelmedi. Kaldıki çok kariyerli bir mesleği vardır yine çalışmak istemezse çalışmaz. Geçim derdinden ağlanmıyor ben böyle mutluyum diyor. Niye bukadar üzerine gidilmiş?
Kocası evlenmeden çalışmadığını biliyordu, hata çalıştırmam seni gibi alaturka cümleler kuruyordu birden geçim derdi başlayınca karısına iş aramaya başlamasımı normal?
Çalışıp çalışmamak kadının tercihi. İlerisini garantiye almak istememek, koca eline bakmak, her ay hesaba yatan maaşın keyfini bilmemek. Kendi bileceği iş. Kadın evinde mutluyusa mutluludur. Banada o hiç normal gelmiyor mesela, ev işi bir insanı nasıl mutlu edebilir hayret ediyorum. Ki çocuklarım küçükken uzun yıllar ev hanımıydım. Keyifli tek yanı vardıysa oda istediğin kadar istediğin zaman uyumak, kafana göre gezip tozmak. Onun dışında beni mutlu eden birşey yoktu. Ev işi hiç sevmem, çalışmadığım haldede yapmazdım yardımcım vardı vs. Helede pandemide, online eğitimde ev hayatından hepten nefret ettim.
Ben çalışmayı seviyorum. İş hayatı hep güllük gülistanlık değil ama bir işe yaradığımı bilmek, birşeyler üretmek bana iyi geliyor.