• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmak istemiyorum.

konuyu başından beri bu cevap için okuyorum inanın herkes size yürümüş ama eşinizin yaptığı da çok yanlış.. sizi madem çalıştırmıyordu o zaman sana ben bakarım güvencesini verecekti, verdi mi? ev geçindirmeyi görünce gözü korktu herhalde.. açıkçası diğer arkadaşlar gibi sizi haksız bulmuyorum
Kesinlikle katılıyorum eşiniz çalışan birini istiyorsa baştan seçimini ona göre yapmalıydı memurmuş gidip kendi gibi memur biriyle evlenseydi o zaman çalışmak istemediğinizi açıkça söylemenizde fayda var benim eşimde çalışmamı istiyor ama orda burda değil kpss ile atanmami istiyor ve ikimizde bunun için çabalıyoruz olmazsa evimin kadınıyım bu kadar basit

Ben evde değil işte premses hissediyorum. Evde bildiğin külkedisi 😂
Bende öyleyim :D
Pandemide evdeydim home ofise geçmiştik Allahım bakımsızlıktan aynaya bakamıyordum :D
İşteyken öyle mi saçlar yapılı makyaj o biçim giyim kuşam mis gibi.
Bir de ev hanımlığı insanı çok köreltiyor bunu çok gördüm etrafımda çok var mecburen çalışamayan arkadaşlarım ablam görümcem hepsi köreldi düşünceleri bile hep çoluk çocuk ev temizliği üzerine ufku kapandı hepsinin.
O yüzden bence sırf sosyallik için bile çalışılmalı.

Bende öyleyim :KK70:
Pandemide evdeydim home ofise geçmiştik Allahım bakımsızlıktan aynaya bakamıyordum :KK70:
İşteyken öyle mi saçlar yapılı makyaj o biçim giyim kuşam mis gi
Bir de ev hanımlığı insanı çok köreltiyor bunu çok gördüm etrafımda çok var mecburen çalışamayan arkadaşlarım ablam görümcem hepsi köreldi düşünceleri bile hep çoluk çocuk ev temizliği üzerine ufku kapandı hepsinin.
O yüzden bence sırf sosyallik için bile çalışılmalı.
Aynen sosyallik için. Birde pratik olmak için. yemek temizlik anında hallederim calisirken. Evdeyken yemek, temizlik bile yapmıyorum 😂

Aynen sosyallik için. Birde pratik olmak için. yemek temizlik anında hallederim calisirken. Evdeyken yemek, temizlik bile yapmıyorum 😂
Aynen öyle Evde değilim diye misafir de gelmiyor ooh mis gibi :D
Ya bir de işin referans boyutu da var. Mesela benim 8 yıllık iş tecrübem var ve cvlerime yansıyor işsiz kalmıyorum çok şükür.
Ama cv si boş birinin iş bulması neredeyse imkansız gibi bir şey ülkemizde.
Az da olsa tecrübe edinmekte fayda var.

Anlatayım feyz olsun.Esim bir sürü bahaneyle çalışmamı istemedi ama çok sonra anladım ki tamamen bilinçli olarak kendi ayaklarımın üzerinde durmamam icin yapmış.Cunku her türlü şiddet uyguladığı için güçlenip onu boşamamamdan korktuğu için.Bir şey almam gerektiğinde onay ve izin almam gerekiyor en ufak market alışverişi bile.Bi arkadaşıma aileme vs doğumgünü için ufak bı hediye bile alirken ondan para istemek gururuma dokunuyor.Bosanmak istedim avukat için bile param yoktu anneme sığındım yük oldum ağlaya ağlaya istemeyerek dönmek zorunda kaldım. Çalışmış birikim yapmış olsaydım ben bunları yaşar mıydım?Asla.Ki bunlar yaşadıklarımin çok çok özeti. Sizin ve hiç kimsenin hiçbir garantisi yok. Umarım anlatabilmişimdir..

istemediğini bile bile bunu sana dayatıyorsa hoş değil tabi ki . ama şöyle de bir gerçek var hayat müşterek.belki hedefleri vardır eşinizin ikiniz çalışırsanız daha kolay birikim yaparsınız diye düşünüyordur. bebek istiyorum yazmışsın sen zaten şu durumda çalışmıyorsan bebek varken kapıdan dışarı çıkmazsın.

Son düzenleme:
Onlar sayılmıyor işten güçten
Çalışmayın,eşinizin görevi bu! O getirecek siz pisireceksiniz nokta.esiniz yemek yapıyor mu? Çamaşır asıyormu?cam siliyormu?misafir gelecek hazırlık yapıyormu?çocuk doğdu,altı bezlenecek yıkanacak,gece uyutmucak,emzirilcek bunları yapıyormu?..yeter kadinlari sere serpe çalışma sahalarına indirdiğiniz..tüm psikolojik sorunlar bunlardan çıkıyor..hem işi hem evi yürüten kadın nereye yarissin..canı isterse çalışır ondada kimse parasına dokunamaz bitti.

Mal mülk varsa gelirde iyiyse bence de çalışma dünyaya bir kere geliyoruz sonucta.erkek iki kuruş kazançla kafası rahat edip keyfine bakacak bol keseden harcayacak diye sen niye calisasin . Erkeğin görevi çalışmak kadına bakmaktır . Dinen bu böyle kadını çalışması için zorlayamaz. evde canın sıkılırsa o başka kendine göre iş bulursun baktın olmuyor bırakırsın netten satış vs yapabilirsin çocuk olunca zaten evden dışarı dahi çikamaz olursun. İstemeye istemeye iş görüşmesine gitme vakit kaybı sadece

yeni evliler çalışmaz, 5 sene sonra çalışmaya başlar diye bir kural mı var. Tembelsin kısa ve net bu.Yarın öbür gün koca ortada bıraksa ne sigortan yatmış ne elin 1 gün iş tutmuş kalıcaksın ortalıkta. git bi de koştur koştur çocuk yap evlenir evlenmez de. kenarda 3 kuruş var diye de güvenme bir bela gelir nolduğunu şaşırırsın.
Yani şurada ki yorumları okuyunca pes dedim. Kadın istemiyorum sevmiyorum diyor. Eşinin ona yaptığı baskıdan bahsediyor. Zor durumda olsak en ağır işte çalışırım diyor. Eşim neden böyledir acaba diye soru sormuş derdini anlatmış kadını linç etmek beter etmişsiniz. Ona fikirler vermek yerine damarına basıp sonra uslübunuza dikkat edin diye uyarıyorsunuz. Bazen kadın kulübü üyelerini anlamıyorum gerçekten.

O zaman şu an derdi neymiş acaba? Bu erkeklerin dengesizliklerine deli oluyorum. Çalışmak istemek gibi çalışmamak da bir tercih. Tabi kii bana göre her kadın çalışmalı ama çalışmak istememenize de saygı duyarım. Eşinizle de konuşun ben evlenirken çalışıyor muydum, sen bu şekilde evlenmek istemedin mi diye belirterek.
Keşke tüm yorumlar bu tarzda olsaydı. Okurken şaşkın şaşkın bu yorumları yazan hemcinslerim mi diyorum.

söyle bir algi var Kadin haklarını savunmak demek her yerde ekonomik özgürlüğü olan calisan kadınlar insa etmek demek gibi geliyor insanlara. ki yasadigimiz ülkede bu kadar mağdur Kadin varken hakli oluşmuş bir algı, bir sey de diyemem. ben de kadinlarin calismasi birine muhtaç olmaması taraftarıyım kendi adıma, ama bu bana kimseyi yargılama hakki vermez. esas feminist düsünce kadinin hür iradesiyle seçtiği her karara saygı duymaktır. Kadin kendi istediği icin calismiyorsa bu onun tercihidir onu çalısmaya zorlamak ona saygisizlik ve hakkına tecavüzdür, ister calisir ister calismaz ister kuaför olur ister eskort olur. kendi rızasıyla yasadigi sürece her secim bizim karisamayacagimiz saygı duymamız gereken secimdir bence
Ha şöyle ya. Tüm hislerime tercüman olmuşsun. 👏

neden her karşı görüşe saldırı diye bakıyorsunuz ki? Buraya durumunuzu yazmışsınız insanlar da görüşlerini sunmuşlar ki haksız değiller. Hani derler ya dost acı söyler diye işte o hesap… Çalışın demekle de ne güzel bir tavsiyede bulunmuşlar bu sizin yararınıza olur. Şimdi hayat toz pembe gibi görünebilir ama ilerisini de düşünmek lazım.

Size naçizane bir örnek vermek isterim umarım saldırdığımı falan düşünmezsiniz :) Biz Bulgaristan göçmeniyiz, bizde kadın erkek çalışır. Annem de evlendiğinden beri çalışmış, çalıştı ve emekli oldu şu an maaşı var istediği şeyi yaparken babamın eline bakmıyor. Fakat kayınvalidem hiç çalışmamış, ev hanımı olarak sürdürmüş hayatını. Kendine bir kıyafet bile almaya kalksa taa görümcesi bile karışabiliyor hala (bana çok garip geldi) kadın da bir şey diyemiyor tabi. Annem daha özgüvenli ama kv hep yönetiliyor, cevap veremiyor. Boşanma vs olmasa bile yıllar geçtikçe siz de manipüle edilmeye başlarsınız, özgüveninizi yitirirsiniz farkında olmadan. Sadece para kazanmaktan ibaret değil çalışmak; hayatı tanımak, sosyalleşmek, özgüven sahibi olmak demek aynı zamanda.

Ama tabi hayat sizin hayatınız, nasıl isterseniz öyle yaşarsınız. 😉

söyle bir algi var Kadin haklarını savunmak demek her yerde ekonomik özgürlüğü olan calisan kadınlar insa etmek demek gibi geliyor insanlara. ki yasadigimiz ülkede bu kadar mağdur Kadin varken hakli oluşmuş bir algı, bir sey de diyemem. ben de kadinlarin calismasi birine muhtaç olmaması taraftarıyım kendi adıma, ama bu bana kimseyi yargılama hakki vermez. esas feminist düsünce kadinin hür iradesiyle seçtiği her karara saygı duymaktır. Kadin kendi istediği icin calismiyorsa bu onun tercihidir onu çalısmaya zorlamak ona saygisizlik ve hakkına tecavüzdür, ister calisir ister calismaz ister kuaför olur ister eskort olur. kendi rızasıyla yasadigi sürece her secim bizim karisamayacagimiz saygı duymamız gereken secimdir bence
Erkekler '' Şansım olsa kadın doğardım. '' derken kızıyordum, kk ya girdim adamlara hak verdim. Kadın ister çalışır ister çalışmaz, ama erkek ölene kadar çalışmalı, koca evin geçim yükü hep omuzlarında, ona göre de söz sahibi olduklarında ağlamayalım hiç.

Back