çalışmak istemiyorum çözüm bulamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben şuan zaten remote çalışmak için kendime yeni yollar üretiyorum. hiç bilmediğim bir alana girdim 1 senedir. ama defalarca yazdım başarısız olmaktan korkuyorum. tekrar tekrar aynı konuma gelmekten.
Bir amacim var onun icin ugrasiyorum derseniz bu normal zaten .ama basarisiz olmaktan korkmak icin destek almak lazim .sizin gibi bir arkadasim var tipi bitirdi doktorluk yapamadi tutunamadi psikiyatristi ailesi onun yerine her seyi yaptigi icin yetiskin benliginin gelismedigine karar verdi bu tarz bir sey iste .bayadir terapi aliyor yeni yeni toplaniyor ki okulu biteli 8 yil oldu ancak psikiyatriste ikna oldu son 1 yildir falan terapi ve isi goturuyor

Tamam anladım bence korkularınızın üstüne gidin. Korkuyorum dedikçe daha çok korkarsınız

Tamam anladım bence korkularınızın üstüne gidin. Korkuyorum dedikçe daha çok korkarsınız
işte o ayrım o kadar zor ki. şimdi tezim bitsin diye kendimi telkin ediyorum ama sonra düşünüyorum millet nerelere geldi. neler yaptı. ben 1 sene bile bir işte çalışamadım. artık arkadaşlarımla bile görüşmek istemiyorum. bir akraba iş sorunca bayılmak istiyorum. ben ne yaptım kendime neden böyle bir şey yapıyorum herkesten ne farkım var diye diye kendimi yedim bitirdim. terapi deneyeceğim kesinlikle ama bu sefer iyice yük olacağım

Korkunun ecele faydası yok.
Bir çok konuda ,çok farklı insanlarla munazarada bulundum ilk defa pes ediyorum :) çünkü sen de bizimle aynı gorustesin sadece görmüyorsun , ya da görmek işine gelmiyor. Hep bir "ama" var hayatında. Umarım hayaline kavusur, mutlu olursun , başarılar. Sevgiyle kal:)

okulu bitirmeye odaklandığı için bitirirdi bir şekilde çünkü akademik anlamda başarısı yüksek bu kişinin...

projelerde de çooook sabahlanıyor emin olun bir intörn'ler sabahlamıyor hard-core mühendislerin de az manyak olmadığını garanti ederim. (ama bu kız hard-core mühendis değil hard-core mühendis bir insan ay tıp mı yazsam endüstri mi kimya mı yok makine geldi, iyi hadi okuyayım demez. alanıyla ilgili sancıları bu yüzden. ha mühendislik okuyup da sanki kaç kişi mühendislik yapıyor ülkemizde? çok çok az. o yüzden yuvarlanıp gidiyorlar bir şekilde).

ama evet okurdu da, sonrası meçhul çünkü freelance, asosyal çalışabileceğim iş istiyorum diyor
tıp praktisinde de o yalan olurdu. biyokimyacı filan olup laboratuvara atmayacaksa kendini...
data science buna oldukça uygun
evden de çalışır (ben kısmen bu işi yapıyorum, yeterince anlaşılacağı üzere)

yani aslında güzel bir alan bulmuş
buradan yürüsün işte

evet öğretmen oldugunu bilsem baştan ciddiye almazdım bile.
Sen 40 kişilik sınıfı susturamadigin için ağlardin. Okuduğun bütün bölümlerin temelini veren öğretmenlerdir :) sana toplama çıkarma öğreten bir sınıf öğretmeni olmasaydı zor muhendis olurdun hadsiz!

peki ailemin yatırımı olup olmadığını nereden biliyorsunuz?
E çünkü sizin yazdıklarından öyle anlaşılıyor halinizden şikayetcisiniz.
Şikayetçi olmasanız bir derdim varda ne diye konu acasiniz?
Öbür türlü yatırım gelirlerini harcar keyfinize bakarsınız.

bakalım gittiği yere kadar. kendime mental olarak 1 sene verdim. umarım sonunda intihar etmem ya da kendimi hamile bulmam

Konu farkli yerlere evriliyor.
Makine okumak kolay mi geldi.
Keske tıp okusaydım gelmis ust postlarda.
Bir sonraki level benim meslegi sorup ogretmenlik dedigimde ona tenezzül bile etmedigi yazip kapanış.
Anasından mühendislik okuyarak çıktı sanıyor heralde. Öğretmen olmadan doktor da olmaz , mühendis te pilot da. Okulundaki hocalar öğretmen değil heralde

ai o kadar ilerledi ki 2-3 seneye data bilimi de kalmayacak diyorlar kendini yok edecek diyorlar. hala çoğu şirket buna yatırım yapıyor tabii. işten çıkıp gelip eve üniversite sınavına hazırlanır gibi çalıştım. olur mu olmaz mı. başks heyecan ararken kendimi sıfır noktasında bulur muyum bilmiyorum. bu o kadar korkutucu ki. sonuçta sevmesem de bir işim var mıydı vardı

Anasından mühendislik okuyarak çıktı sanıyor heralde. Öğretmen olmadan doktor da olmaz , mühendis te pilot da. Okulundaki hocalar öğretmen değil heralde
yalnız ben başlatmadım kendi söylüyor. herkes bana tepeden bakarken iyi aynı cevabı alınca neden kötü anlamıyorum bir öğretmen ve bir mühendis aynı telaşı yaşamıyor. sizin iyi de olsa atanma ihtimali var okullara her zaman ihtiyaç var. ama bizi sektör mahvediyor.

ailemin durumu kötü değil ama iyi de değil. yani bir kendi işi olan ticaret yapan insanlar değiller. emekli olsa ikisinin de maaşı belli.

Herşeyi bi kenara bırak aldığın eğitim, meslek, cart curt git sevdiğin şey ne onu düşün yap, insan sevdiği şeyi yapmayınca yük oluyor, domates bile ekip biçmeyi sevip yapsan dünyanın en iyi işi o gelir

Yük olmazsınız öyle düşünmeyin evet terapiyle çözersiniz bu durumu sonrada annenize jestler yaparsınız. Kimi 10 sene çalışır kimi 1 sene herkes aynı olmak zorunda değil hiç bişeye geç kalmadın önce sürekli kendine bunu söyle

bakalım gittiği yere kadar. kendime mental olarak 1 sene verdim. umarım sonunda intihar etmem ya da kendimi hamile bulmam
Sen desteksiz hiç bir şey basaramazsin ,intiharı bile. Birinin ya ipi baglamasi lazım ya ilaçları avucuna vermesi lazım. İş hayatında da biri sana yol açacak gel Sevage burda yürü demeli onu bekliyorsun. Pohpohlanmaya alismissin, hala sevgilin, ailen ,nasıl oluyorsa okuldaki hocaların kendini hirpalama diye pohpohluyor.
Aynen çok haklısın. Sen mükemmel iradenle tek bir hedefe kitlendin de sektör önüne engel oldu:) armut pis ağzıma düş diyorsun. Bir önceki mesajımda söylediğim gibi ; hiç bir munazarada pes etmedim, karsilikli mantıklı tartışmalar vardı. Seninle olan munazarami sonlandiriyorum çünkü yeni bir söylemle gelmiyorsun. Kısır döngü içindeki konuşmalar beni boğuyor. Kendine iyi bak başarılar.

aynen öyle oldu. yalnız ben en son işimde oldukça iyi maaş alıyordum kötü de olsa çalışıyordum. kendime yeni yol açmak için bir Cesaret istifa ettim. anlamakla ne kadar zorlandınız. en kötü formasyon alır atanır öğretmen olur yolundan giderim

Evet okulu okurdu kesinlikle ama sahaya girince patlardı o işte bencede dediğiniz gibi bi iş en iyisi konu sahibi için

maalesef söyleyemiyorum aksine hayatını altüst ettin diyorum. gerçekten işsizlik belirsizlik o kadar zor ki. yaşamayan bilemez

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…