çalışmak istemiyorum çözüm bulamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@
Sen tek bir hedefe yonelmiyorsun ki ? Yorungen düzensiz. Daldan dala atliyorsun yolda bulurum diyorsun. Ama yola çıkmadan agliyorsun. Şimdi zor gelmiyor ama 3-5 yıla ne yapacağını sasiracaksin. Çünkü her gelen mezun başka donanımla gelecek, zaten işin içinde olanlar belli seviyeye yükselecek rakibin artacak.alanda yenilikler olacak vs vs.
evet çünkü işsiz kalmaya dayanamıyorum bu yüzden hemen iş bulmak istiyorum. ama bu sefer de istemediğim bir işte çalışmak istemiyorum. başarısız olmaktan korkuyorum. istifa etmekten korkuyorum l. ev hanımı olmaktan da korkuyorum

lisede okurken öğretmelerde bir öğrenci düşmanlığı görüyordum. şimdi anlıyorum ki direkt insan düşmanlığı var. herkesin hayatı devlette binlerce alım olan düşük puanlı bölümleri okuyarak geçmiyor.
Öğretmen değilim 😂 Eğitilemediğini anlayıp söylemem için konudan gocunmuş bir öğretmen olmama gerek yoktu zaten. Açık açık söyleyeyim sana. Yapamadığın şeyler için “ benim hedeflerim öyle kolay değil” perdesini çekip başkalarının yaptıklarına ama bu zaten kolay vs diyeceğine git en azından herhangi birini başar sonra konuşalım. Ama bu şekilde bir yere varamazsın onu bil. Kendine koyduğun hedeflerin zorluğunda suç yok kendin de biliyorsun. Suç senin hiçbir şey yapmamanda, yapacak gücün olmamasında. O gücü bulursun bir şekilde değişebilirsin ama şuanki zihniyetinden çıkıp ardına saklandığın bahanelerden kurtulmadan olacak iş değil o

kendisi herhalde hayatı boyunca bir şey almamış kredi çekmemiş borca girmemiş. benim o sene ise başlayan arkadaşım kredi çekip ailesine ev aldı. 6 ay ertelemesi vardı. okulum bitmemişti ama kazancım vardı.
yani burada iş değiştirmeyi en son eleştirecek kişi yengenç
aç defa iş değiştirdi, değiştirdikçe birikmişiyle avrupada geziyor

ben konuda bu ilginç tutumu anlamadım zaten yengenç mezun olalı olmuş 10 sene o istifa et- gez istifa et gez yapınca güzel bir kariyer de
sizin daha 4-5 sene olmuş aradığınızı bulamamışsınız hemen recm mi etmek gerek...
yüksek var evlilik var ne abarttılar

sizin kafanız karışık sizi mutlu edecek şeyi bulamaşsınız, muhtemelen de depresif bir ruh halindesiniz.
ama kendinizi bu halden çıkaracak olan yine sizsiniz -tabi yardım alabiliyorsanız alın da

hava soğuk biliyorum ama arabanız var hiç mi gitmekten hoşlandığınız yer yapmaktan hoşlandığınız bir şey yok?

tip okusaydim demistiniz orada nobet var yahu nasil daha kolay olabilir sabah uyanmaya usenen bir insan icin . gece uc kez kalkip icap derdine hastaneye gidiliyor sabah direk ise yeniden universite okuyup bunlari mi goze aliyorsunuz ?
yavv her tıp okuyan icapli nöbetli çalışmıyor herkes acilci mi radyolog mu pediatrist mi?
aile hekimliği var işyeri hekimliği var
çok rahat bölümler de var -işim ağırlıklı olarak tıp fakülteleriyle

ama her mühendislik okuyan da mühendislik yapmıyor
hatta ülkemizde mühendislik yapan mühendis belki %10 dur
fakülteden çıkınca şaftları kayıyor sonra böyle işte...

Öğretmen değilim 😂 Eğitilemediğini anlayıp söylemem için konudan gocunmuş bir öğretmen olmama gerek yoktu zaten. Açık açık söyleyeyim sana. Yapamadığın şeyler için “ benim hedeflerim öyle kolay değil” perdesini çekip başkalarının yaptıklarına ama bu zaten kolay vs diyeceğine git en azından herhangi birini başar sonra konuşalım. Ama bu şekilde bir yere varamazsın onu bil. Kendine koyduğun hedeflerin zorluğunda suç yok kendin de biliyorsun. Suç senin hiçbir şey yapmamanda, yapacak gücün olmamasında. O gücü bulursun bir şekilde değişebilirsin ama şuanki zihniyetinden çıkıp ardına saklandığın bahanelerden kurtulmadan olacak iş değil o
o hedefim için yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim yalnız. sadece sıfırdan başlayıp tekrar başarısız olmaktan aradığımı bulamamaktan korkuyorum.

ben konuda bu ilginç tutumu anlamadım zaten yengenç mezun olalı olmuş 10 sene o istifa et- gez istifa et gez yapınca güzel bir kariyer de
sizin daha 4-5 sene olmuş aradığınızı bulamamışsınız hemen recm mi etmek gerek...

sizin kafanız karışık sizi mutlu edecek şeyi bulamaşsınız, muhtemelen de depresif bir ruh halindesiniz.
ama kendinizi bu halden çıkaracak olan yine sizsiniz -tabi yardım alabiliyorsanız alın da

hava soğuk biliyorum ama arabanız var hiç mi gitmekten hoşlandığınız yer yapmaktan hoşlandığınız bir şey yok?

yavv her tıp okuyan icapli nöbetli çalışmıyor herkes acilci mi radyolog mu pediatrist mi?

ben 2020 de mezun oldum. en izin işsizlik dönemim de bu 5 ay. ama çalışırken mutlu muydum hayır. yine istifs edince rahatladım kendimi eğitime verdim bir şekilde okul o bu gitti. ama 1-2 aydır insanlara görüşmek istemiyorum biri bana iş okul sorunca çok utanıyorum. yerin dibine giriyorum. iyi bir maaşlı işim vardı bıraktım yeni maceraya atıldım sıfırdan başlayacağım her şey kötü olacak iyice elime yüzüme bulaştıracağım sonra bir bakacağım herkes iyi yerlere gelmiş olacak. bu hissi anlatamam kimseye. terapi de aldım ama o kadar sinirli birisi oldum ki. dayanılmaz baş ağrıları dayanılmaz kilo kayıpları yaşadım

konu sahibi her mesleğin kendine göre zorlukları-kolaylıkları var. Meslek küçümsemek bizim ülkeye özgü. Çok üzücü. Öğretmenler 30-40 çocuğu idare ediyor. Evdeki 1-2 çocuğa zor katlanırım ben mesela. Sabır işi.
ben küçümseme yapmıyorum ama onlar yapıp yapıp ters cevap alınca tepki veriyorlar.

iste aile hekimi bile olsaniz tip fakultesinde,mecbruide,aile hekimi asistanliginda,sonraki mecburi de yine tutuyorsunuz .sonrasinda evet tutmazsiniz ama sabah kalkmak zor geliyor ben doktor olsaydim diyince komik oluyor sadece . muhendis degilim ama muhendisligin remote calisma olanaklari var ben bu ozgurluge bayiliyorum .doktorum benimle yasit hic bir arkadasim mesai usulu muhendislik yapmiyor ben trafige takilsam sikayet ediliyorum her meslek zor zaten komple calismak zor o ayri mesele tabi

Konu sahibi konu ile alakasız gelebilir ama kendinizi beğeniyor musunuz? Yeni bir ortama girmek insanlar beni beğenmezse endişesi yüzünden çalışmak istemiyor olabilir misiniz? Kilonuz veya başka bir probleminiz olduğunu düşünür müsünüz?

Yapmayın Allah aşkına intörn olmadan tıp bitirmek mümkün mü? Acilde sabahlamayan intörn gösterin bana. Öyle kafadan aile hekimi olma olayıda bitti zaten. Mobing konusunda dirençli olunması lazım konu sahibi zaten tıp okusa alan seçip yükselmek ister diye düşünüyorum kariyeri önemsediği için

Konu sahibi konu ile alakasız gelebilir ama kendinizi beğeniyor musunuz? Yeni bir ortama girmek insanlar beni beğenmezse endişesi yüzünden çalışmak istemiyor olabilir misiniz? Kilonuz veya başka bir probleminiz olduğunu düşünür müsünüz?
hayır hiç böyle derdim olmadı. aksine bu yaşadığım depresyonda iyice zayıfladım gören herkes ne güzel olmuşsun manken gibi diyor. hayatım boyunca kilo sorunum olmadı. boyum uzundur kendime çok dikkat ederim. ben başarısız olmaktan korkuyorum

iste aile hekimi bile olsaniz tip fakultesinde,mecbruide,aile hekimi asistanliginda,sonraki mecburi de yine tutuyorsunuz .sonrasinda evet tutmazsiniz ama sabah kalkmak zor geliyor ben doktor olsaydim diyince komik oluyor sadece . muhendis degilim ama muhendisligin remote calisma olanaklari var ben bu ozgurluge bayiliyorum .doktorum benimle yasit hic bir arkadasim mesai usulu muhendislik yapmiyor ben trafige takilsam sikayet ediliyorum her meslek zor zaten komple calismak zor o ayri mesele tabi
ben şuan zaten remote çalışmak için kendime yeni yollar üretiyorum. hiç bilmediğim bir alana girdim 1 senedir. ama defalarca yazdım başarısız olmaktan korkuyorum. tekrar tekrar aynı konuma gelmekten.

Yapmayın Allah aşkına intörn olmadan tıp bitirmek mümkün mü? Acilde sabahlamayan intörn gösterin bana. Öyle kafadan aile hekimi olma olayıda bitti zaten. Mobing konusunda dirençli olunması lazım konu sahibi zaten tıp okusa alan seçip yükselmek ister diye düşünüyorum kariyeri önemsediği için
insan kendini diğer alternatifleri düşünmekten Alikoyamiyor. tüm tercih listem tıptı. yani bunda olmadı yapamadım belki o olsaydı nasıl olurdu diye düşünüyorum. kaldı ki ben çalışırken de iyi maaş alıyordum. hepsinden de ben istifa ettim işten beni çıkaran olmadı. bu sektörü bilen özellikle özel sektörde kimsenin kimseye 2 haftadan uzun süre vermediğini bilir. herkesin kendi kariyeri kimseyi küçük görmüyorum normalde. ama o kadar üstüme gelindi ki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X