- 5 Şubat 2024
- 571
- 322
-
- Konu Sahibi Savagedaughter99
Vallahi billahi bende öyleyim bugün yarın diye diye 7200 günü doldurdum hala çalışıyorum benide bir emekli etsinler artıkİnanır mısın sabah yataktan kendimi spatula ile kazıyorum, çalışmak zorundayım.Kimse bayılarak gitmiyordur işe bence. Çok azdır.
evet kimse bayılarak çalışmıyor ama o kadar zulüm gibi geliyor ki. işe girince de hep kendimi tamam 2 ay sabret şu kadar sabret. çok zor bir işim var genelde üretimde çalışıyorum sürekli insanlarla muhatap olmak zorundayım. geçen biri aradı eskiden iş görüşmesi yapmıştık hala arayışın devam ediyorsa bekliyoruz seni diye hayır dedim sonra günlerce pişman oldum bir daha iş bulamam diye. hem iş bulamam diye korkuyorum hem de çalışmaktan korkuyorumİnanır mısın sabah yataktan kendimi spatula ile kazıyorum, çalışmak zorundayım.Kimse bayılarak gitmiyordur işe bence. Çok azdır.
Her şey gönlünüzce olsunVallahi billahi bende öyleyim bugün yarın diye diye 7200 günü doldurdum hala çalışıyorum benide bir emekli etsinler artık
benim de 1300 falan var keşke bana da eyt vursa malunen emekli olsamVallahi billahi bende öyleyim bugün yarın diye diye 7200 günü doldurdum hala çalışıyorum benide bir emekli etsinler artık
Maalesef çalışma hayatının gerçekleri bu. Birileriyle uğraşıyorsun ağız kokularını çekiyorsun. Benim aylardır müdürümle sorunum var. Sırf ders programına laf ettim diye herif bana bilenmiş. Yapacak bir şey yok. Gidiyoruz. Beğenmediğimiz yüzlere gülüyoruz , hal hatır sormak zorunda kalıyoruz.evet kimse bayılarak çalışmıyor ama o kadar zulüm gibi geliyor ki. işe girince de hep kendimi tamam 2 ay sabret şu kadar sabret. çok zor bir işim var genelde üretimde çalışıyorum sürekli insanlarla muhatap olmak zorundayım. geçen biri aradı eskiden iş görüşmesi yapmıştık hala arayışın devam ediyorsa bekliyoruz seni diye hayır dedim sonra günlerce pişman oldum bir daha iş bulamam diye. hem iş bulamam diye korkuyorum hem de çalışmaktan korkuyorum
müdürler zaten şeytan gibi geliyor bana. çalışırken telefonum çaldığında bile mideme kramplar girerdi. saçkıran olacak noktada. iş değiştirdim yine aynısı oldu. şimdi farklı alana kaydım eğitim alıyorum ama elde var sıfır. tekrardan üniversite okusam gelmişim 26 yaşıma. okula gidince de sıkılıyorum. yüksek derslerinde mahvoldum. keşke ayda havadan para gelse ne kimsenin eline baksam ne böyle delirsem. ya da haftada 3-4 gün çalışabilsem.... sürekli farklı alternatifler denemekten kariyerim de mahvolduMaalesef çalışma hayatının gerçekleri bu. Birileriyle uğraşıyorsun ağız kokularını çekiyorsun. Benim aylardır müdürümle sorunum var. Sırf ders programına laf ettim diye herif bana bilenmiş. Yapacak bir şey yok. Gidiyoruz. Beğenmediğimiz yüzlere gülüyoruz , hal hatır sormak zorunda kalıyoruz.
makine mühendisiyim. 6 kere iş değiştirdim bulmak için ama bulamıyorum. annem ben çalıştığım sürece sana bakarım bir kolum kırık olsa sana bakarım vs dediği için iyice böyle kahroluyorum. görüyorum çevremde insanları onlar yapıyor ben neye güveniyorum bilmiyorum. 26 yaşındayım ama 16 yaşında gibi sıfır sorumluluk duygusuAlanınız ne? Özel ders konusunda kendinizi geliştirebilirseniz borçlar bitince ilerde elinize bir miktar para geçer. Sevmeseniz de en azından nefret etmeyeceğiniz bir iş bulmaya çalışın. Allah korusun kim ne yaşayacak bilmiyoruz temel masraflarınızı karşılayabileceğiniz bir işiniz beceriniz olması lazım.
Makine mühendisliğinin ne okuması kolay ne de okulu bitirmesi. Niye emeklerini çöpe atıyorsun ? İş olanakları iyi diye duymuştum ama ?makine mühendisiyim. 6 kere iş değiştirdim bulmak için ama bulamıyorum. annem ben çalıştığım sürece sana bakarım bir kolum kırık olsa sana bakarım vs dediği için iyice böyle kahroluyorum. görüyorum çevremde insanları onlar yapıyor ben neye güveniyorum bilmiyorum. 26 yaşındayım ama 16 yaşında gibi sıfır sorumluluk duygusu
evet okurken çok zorlandım dönemimde sadece 3 kişi mezun olmuştu. 3. uzatmadan bitirdim binbir dertle. zaten iş olanağı iyi sıkıntı çekmiyorum. ama o işe girince sürekli istifa etmeyi düşünüyorum. benimle mezun olanlae aldı başını gitti. ama ben hep farklı alanlarda çalıştığım için düzenli bir iş hayatı yok. ilk sorulan soru da buMakine mühendisliğinin ne okuması kolay ne de okulu bitirmesi. Niye emeklerini çöpe atıyorsun ? İş olanakları iyi diye duymuştum ama ?
ben de küçükken hayal ettiğim işe girdim staj olarak havalarda uçuyordum benden mutlusu yoktu ama gerek iş ortamı gerek iş arkadaşları gerek her sabah gitme zorunluğu beni mahvetti. her sabah akşam kusmak zorunda kalıyordum. ilaç tedavisi vs de denedim ama olmadı. annem de formasyon al öğretmen ol diyor ama onda da meslek lisesinde yapamam. bir de yaş geçiyorOn sene önce öğrenciyken kkya 'insallah ileride o veya benzer projede calisirim' dediğim ise tesadüf eseri girdim. Her gün işe büyük bir aşkla gidiyordum, hayatımın işini bulmuş gibiydim.
Oysa şimdi...
Cidden çoğu seyinden tiksindim . Beni strese sokan tonla şey var.
Anladım ki güzel iş diye bir şey yok
ölünce de maaşı kalırmış kira gelirim olurmuş. ne yapalım bekle belki daha iyi fırsat bulursun diyor. ama çevremde görüyorum arkadaşlarım anne babasını tatile yolluyor hediye vs alıyor. ben hala baba kredi kartımı öder misin anne bana para verir misin. bu da zoruma gidiyor. tamam diyorum hadi ise girerim girer girmez istifa hayal ediyorum.Yataktan fırt diye kalkan, işe hoplaya zıplaya giden bir benim heralde. Dönüşümü görmeyin ama saç baş dağılmış, makyaj yamulmuş
Anneniz size ölene kadar baktı diyelim, eee sonra? 45-50 yaşında iş tecrübesi olmayan bir kadın olarak ortada kalacaksınız. Hadi evlendiniz kocanız baktı diyelim, garantisi yok ki kocanın da. Başımıza ne geleceği belli değil.
Anneniz ve nişanlınız size bu konuda destek çıktıkları için konfor alanınızdan çıkmak istemiyorsunuz. İyilik değil kötülük ediyorlar aslında size.
farkında olmadan annen sana kötülük yapıyor aslındamakine mühendisiyim. 6 kere iş değiştirdim bulmak için ama bulamıyorum. annem ben çalıştığım sürece sana bakarım bir kolum kırık olsa sana bakarım vs dediği için iyice böyle kahroluyorum. görüyorum çevremde insanları onlar yapıyor ben neye güveniyorum bilmiyorum. 26 yaşındayım ama 16 yaşında gibi sıfır sorumluluk duygusu
ben kendi kendimi mental olarak sürekli dövüyorum 340 bin tl borcum var... saat başı bakıp kahroluyorum ama hareket sıfırBiri dövse sizi iyi gelebilir
Tam dayaklıksın haevet okurken çok zorlandım dönemimde sadece 3 kişi mezun olmuştu. 3. uzatmadan bitirdim binbir dertle. zaten iş olanağı iyi sıkıntı çekmiyorum. ama o işe girince sürekli istifa etmeyi düşünüyorum. benimle mezun olanlae aldı başını gitti. ama ben hep farklı alanlarda çalıştığım için düzenli bir iş hayatı yok. ilk sorulan soru da bu