Konuyu gerçekten kimse anlayamadı o zaman. ML alanında delice istihdam var, hepsi de iyi işler hepsinin de hem maddi hem kariyer olanakları süper.
Konu sahibesinin derdi nedir?:
- Mak. muhendisliği berbat fabrikada kir pas içinde çalışamam (Bu değil)
- ML alanında iş bulurum ama ya istifa edersem (niye istifa edesin kır dizini çalış?)
20 sayfa okuyup 0 anladığım ilk konu bu sanırsam, biz mi acaibiz
kırıp dizini çalışmayacam diye korkuyor işte. aslında 20 sayfanın özeti.
çalışırsın kuzum. yardım al, korkularını yen, çalışırsın. yaparsın. yeme kendi kendini.
yalnız ben başlatmadım kendi söylüyor. herkes bana tepeden bakarken iyi aynı cevabı alınca neden kötü anlamıyorum bir öğretmen ve bir mühendis aynı telaşı yaşamıyor. sizin iyi de olsa atanma ihtimali var okullara her zaman ihtiyaç var. ama bizi sektör mahvediyor.
evet ama, so what?
hemşirelik, öğretmenlik kolay okunur ama çoğunun işleri zor ve sürekli aynı işi yapıyorlar ve insanla uğraşıyorlar
en azından kalabalık bir serviste, kalabalık sorunlu bir okuldaysan ya da şu çağın çocuklarına bir şey öğreteyim diye bir derdin varsa... bu valla çok zor
yoksa başhekimden torpille satınalma bölümünde kafasına göre 9-3 çalışıp öğlen de 2 saat yemek molası veren hemşire de var. gerçekten tek bir nane öğretmeyen öğretmen de var ders boyu oyun oynuyor, çocukların da işine geliyor (kendisi yengem) ama ben mesela o öğretmenle aynı okulda olsam kafayı yerdim, düşün böyle mesktaşların olacak, bunları okul dışında anlatıyor da kafayı yiyoruz.
sen makineci olduğun için meslek lisesine atanırsın mesela formasyon alırsan ama annenin babanın ya da eşinin olduğu şehre atanma ihtimalin ne kadar? şimdi öğretmenlerin hepsi 2-3 sene eşlerinden ayrı yaşıyorlar eş özeldeyse gelemiyor filan.
her işte ayrı ayrı böyle yönler var. kolay okunan bölümün başka zorluğu var zor okunan bölümün başka. bunları düşünme.
evet bizim öğretmenlerimiz maalesef iyi rehberlik veremiyor o bölüm böyle burada iş ortamı şu kimse anlatmıyor.
ama sen artık 5 senelik mezunsun. yeni bir alana da geçmişsin-geçiyorsun.
bunlar geride kalmış şeyler. boşuna kafanı bunlarla doldurma.