çalışmak istemiyorum çözüm bulamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tesekkurler kısa zaman vardı ve ben yepyeni bir işe başlamıştım hoca tüm yükü atacakti vs istemedim.diplomam var tezsiz yaptığım kısımda ama tezsiz yaptığım için doktora hakkım yok

Onu soyluyorum zaten yollar dümdüz değildi baya dikenliydi :) sana anlattığımız da bu zaten
e bana batan dikenlere neden dalga geçer gibi acımasızca yorum yapıyorsunuz? kimse bu durumda olmak istemez. yeterince mutsuzum. hahaha hayatım harika mükemmel gibi bir şey dediğimi hatırlamıyorum. ilk kaldığım işte kalsaydım şuan belki daha iyi yerde olurdum beraber çalıştığım arkadaşım üretim şefi oldu. pandemi var korona korkusu bir yandan işçiler bir yandan üsttekiler. gamsız olamadığım için yıprandım. şehir değiştirdim. o kadar ağır yorumlar aldım ki şok oldum. çocuğunuz var mı? varsa onun geleceğini bi düşünün. inşallah onun benden daha iyi daha parlak kariyeri olur ama düştüğü zaman da gidip ben sana bakamam parazit git çalış demeyin.

Tesekkurler kısa zaman vardı ve ben yepyeni bir işe başlamıştım hoca tüm yükü atacakti vs istemedim.diplomam var tezsiz yaptığım kısımda ama tezsiz yaptığım için doktora hakkım yok
Anladım. Tezli yaptığınız alanda umarım müsait zamaninizda akademide yazılarınızı görürüz :) çok memnun oldum

Senin yolunda Dikeni sen yaratiyorsun. Daha görüşme yaptığın ise inşallah alinmam diye dua ediyorsun ? Annen o masrafını karşılamada , baban harçlığını yapmasa , oturduğun yerden ceyizin tamamlamasa bakalım nasıl dua ediyordun ? Hemen kaçıyorsun. Bir bak 12 sayfa yazı yazilmis hangisi bir işe nasılsa istifa ederim diye giriyor ?

Ya hu kimse evladına parazitsin git demez. Hangi anne der. Ben de oğluma demem ama bu yanlış yolda olduğu gerçeğini değiştirir mi ? Herkes annesi gibi kucak mi açacak , cebine harçlık mi koyacak. İlk zorlukta vazgeçti diye sırtını mi sivazlayacak. Kimse en tepeden onu ise almayacak. Altın tepside olanaklar sunmayacak. Gerçek dünyaya dön.

niye ya kardeşim arabasını aldığında 3.5 sene önce seat'lar 180 bin filandı - o da 180-190 gibi birşeye almıştı.
o zamanlar 3 sene kredi 3 aylık bordro verene çıkıyordu anaparasının ödemesi 36 ayda 5 bin lira yapıyor faizler de şimdiki kadar yüksek olmadığına göre taksidi hadi olsun 7-8 bin.

asıl o zamanlar kredi çekenler hayatlarındaki en akıllıca şeyi yaptılar
ben bi ev daha almadığıma pişmanım mesela 10 bin kredi öderdim şimdi kirası en az 18 filan olurdu....

defalarca yazdım aslında sebenini. tezimi bırakmak istemiyorum. asla istediğim gibi mutlu olduğum bir iş bulamadım. bundan bıkıp tamamen çalışmamaktan alışkanlık haline gelmesinden korkuyorum. nasılsa istifa ederim diye değil çalışırken kendimi şu borç bitsin şu zaman geçsin yüksek lisansa başlayacağım diye diye oyaladım durdum.

Benim bölümümde 2yıllık ama yüksek yaptım. Siz önlisansı küçümseyeceğinize okuduğunuz okulların hakkını verin

kendisi herhalde hayatı boyunca bir şey almamış kredi çekmemiş borca girmemiş. benim o sene ise başlayan arkadaşım kredi çekip ailesine ev aldı. 6 ay ertelemesi vardı. okulum bitmemişti ama kazancım vardı.

Benim bölümümde 2yıllık ama yüksek yaptım. Siz önlisansı küçümseyeceğinize okuduğunuz okulların hakkını verin
aynen 2 netle girilen devlete ataması olan bölüm mezunusunuz. bu yüzden konuşmak kolay geliyor. birden nedense yüksek mezunu da oldunuz. sevindim ne diyim?

aynen 2 netle girilen devlete ataması olan bölüm mezunusunuz. bu yüzden konuşmak kolay geliyor. birden nedense yüksek mezunu da oldunuz. sevindim ne diyim?
Ee sende okusaydında yapsaydın madem? Hala geç değil. Birden bire mi pardonda devlet memuruyken eğitim durmuyor aksine destek var :) ayrıca ben alan değişmek için değil zevkine okudum mesleğimi seviyorum. Sahada çalışıp gelişiyoruz biz okul masalarında değil

iyi de bu kız makine okumuş
belki de iyü de ytü de filan okumuş ki ilk işe girişlerde sorun yaşamamış

yani hani çiçek böcek bir bölüm değil makine

ha evlenir çalışmaz yine kendi bilir de bu kızın daha farklı bir problemi var 4 senede iyi bir okulda makine bitiren kişinin kafası çalışıyordur

tip okusaydim demistiniz orada nobet var yahu nasil daha kolay olabilir sabah uyanmaya usenen bir insan icin . gece uc kez kalkip icap derdine hastaneye gidiliyor sabah direk ise yeniden universite okuyup bunlari mi goze aliyorsunuz ?

mühendislikten mimarlığa geçmeye çalışmıyorum. Dünyada bile eğitiminin nadir olduğu bir alanı öğrenmeye çalışıyorum. pişmanım zaten keşke tıp okusaydım diye. iş işten geçti tabii

ben de tekrar üniversite mi okusam dedim ama Cesaret edemedim. o kadar zor geliyor ki.
Valla ben hobi olarak okuyorum. Hem lisans hem 2. tezli yüksek lisans. Bir de çalışıyorum sevmediğim işte. Okumak da zor geliyorsa tavsiye edebileceğim bir şey yok. Herkesin hobisi, hayat yolu farklı. Bunu siz bulacaksınız. Bu ruh haliniz hep mi böyleydi son senelerde mi böyle oldu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…