- 5 Şubat 2024
- 571
- 322
-
- Konu Sahibi Savagedaughter99
ben de tekrar üniversite mi okusam dedim ama Cesaret edemedim. o kadar zor geliyor ki.ben de senin gibiyim 4. lisans, 2. yüksek lisansdaha da okurum. Bir şey verdiklerinden değil kendim için.
Onu soyluyorum zaten yollar dümdüz değildi baya dikenliydi :) sana anlattığımız da bu zatensiz ne okudunuz ne iş yaptınız ne ürettiniz? mezun olur olmaz dimdik yolda mı yürüdünüz yollar size açıldı durdu mu
Tesekkurler kısa zaman vardı ve ben yepyeni bir işe başlamıştım hoca tüm yükü atacakti vs istemedim.diplomam var tezsiz yaptığım kısımda ama tezsiz yaptığım için doktora hakkım yokSizin adınıza sevindim. Neden onay vermediniz , isminizi görmek gurur verirdiöğrenci işlerinden talep etmediniz mi diplomanizi ? Vermeleri gerekiyordu.( Tezli yukseklisansta veriliyordu ben 2018 mezunuyum var diplomam) tez tatmin olmak kendini bilen kişiyle alakalı. Bu hanimefendinin malesef öyle olduğu izlenimi bende olusmadi.
e bana batan dikenlere neden dalga geçer gibi acımasızca yorum yapıyorsunuz? kimse bu durumda olmak istemez. yeterince mutsuzum. hahaha hayatım harika mükemmel gibi bir şey dediğimi hatırlamıyorum. ilk kaldığım işte kalsaydım şuan belki daha iyi yerde olurdum beraber çalıştığım arkadaşım üretim şefi oldu. pandemi var korona korkusu bir yandan işçiler bir yandan üsttekiler. gamsız olamadığım için yıprandım. şehir değiştirdim. o kadar ağır yorumlar aldım ki şok oldum. çocuğunuz var mı? varsa onun geleceğini bi düşünün. inşallah onun benden daha iyi daha parlak kariyeri olur ama düştüğü zaman da gidip ben sana bakamam parazit git çalış demeyin.Onu soyluyorum zaten yollar dümdüz değildi baya dikenliydi :) sana anlattığımız da bu zaten
Anladım. Tezli yaptığınız alanda umarım müsait zamaninizda akademide yazılarınızı görürüz :) çok memnun oldumTesekkurler kısa zaman vardı ve ben yepyeni bir işe başlamıştım hoca tüm yükü atacakti vs istemedim.diplomam var tezsiz yaptığım kısımda ama tezsiz yaptığım için doktora hakkım yok
Geliriniz nerden varhiçbir işe yaramıyorum. en azından gelirim var asgari de olsa diye kendimi kandırıyorum. yüksek lisans dersleri çok zorluyor çok bunaldım
konuyu okudunuz mu konu başında gelirimin nereden geldiğini yazmışım. eskiden çalıştığım birikimler ve bursum. ayrıca özel ders veriyorum ve çevirmenlik yapıyorum. havadan gelmiyor.Geliriniz nerden var
Senin yolunda Dikeni sen yaratiyorsun. Daha görüşme yaptığın ise inşallah alinmam diye dua ediyorsun ? Annen o masrafını karşılamada , baban harçlığını yapmasa , oturduğun yerden ceyizin tamamlamasa bakalım nasıl dua ediyordun ? Hemen kaçıyorsun. Bir bak 12 sayfa yazı yazilmis hangisi bir işe nasılsa istifa ederim diye giriyor ?e bana batan dikenlere neden dalga geçer gibi acımasızca yorum yapıyorsunuz? kimse bu durumda olmak istemez. yeterince mutsuzum. hahaha hayatım harika mükemmel gibi bir şey dediğimi hatırlamıyorum. ilk kaldığım işte kalsaydım şuan belki daha iyi yerde olurdum beraber çalıştığım arkadaşım üretim şefi oldu. pandemi var korona korkusu bir yandan işçiler bir yandan üsttekiler. gamsız olamadığım için yıprandım. şehir değiştirdim. o kadar ağır yorumlar aldım ki şok oldum. çocuğunuz var mı? varsa onun geleceğini bi düşünün. inşallah onun benden daha iyi daha parlak kariyeri olur ama düştüğü zaman da gidip ben sana bakamam parazit git çalış demeyin.
niye ya kardeşim arabasını aldığında 3.5 sene önce seat'lar 180 bin filandı - o da 180-190 gibi birşeye almıştı.Arabayı baban mi aldı?
Liseden beri staj/iş çalışarak, ne kazanabilirsin ki?
Bir de 4 senede 6 is değiştirmissin. Nasıl araç alacak kadar yüksek kredi çekebilirsin, ya da çektin işsiz işsiz nasil ödeyebilirsin? Belki 8-10 sene önce öyle değildi ama son beş senedir ülke ekonomisi berbat ötesi. Gerçekten yeni mezun, yedi ayda bir iş degistiren bir kadın olarak kendinin araba almış olabileceğine inanıyor musun?
Arabanin olması şu durumda ailene bir de benzin masrafi çıkartmaktan başka şeye yaramiyor. Çok üzücü .
Bir de 4 senede 6 is degistirip araba kredisine girip kendi başına araba alıp hatri sayılır bir altın birikimi mi yaptın???
Mezun olur olmaz genel müdür olarak mı ise başladın ne yaptın? Aynı ülkede mi yasiyoruz?
Eğer cidden dört senede iş degistire değiştire çalıştığın halde araba ve iyi sayıda altın alacak kadar birikim yapacak kadar kazandığın bir işin varsa sık dişini bir sene daha çalış, ev al kiraya ver. Sana ek gelir olsun madem
defalarca yazdım aslında sebenini. tezimi bırakmak istemiyorum. asla istediğim gibi mutlu olduğum bir iş bulamadım. bundan bıkıp tamamen çalışmamaktan alışkanlık haline gelmesinden korkuyorum. nasılsa istifa ederim diye değil çalışırken kendimi şu borç bitsin şu zaman geçsin yüksek lisansa başlayacağım diye diye oyaladım durdum.Senin yolunda Dikeni sen yaratiyorsun. Daha görüşme yaptığın ise inşallah alinmam diye dua ediyorsun ? Annen o masrafını karşılamada , baban harçlığını yapmasa , oturduğun yerden ceyizin tamamlamasa bakalım nasıl dua ediyordun ? Hemen kaçıyorsun. Bir bak 12 sayfa yazı yazilmis hangisi bir işe nasılsa istifa ederim diye giriyor ?
Ya hu kimse evladına parazitsin git demez. Hangi anne der. Ben de oğluma demem ama bu yanlış yolda olduğu gerçeğini değiştirir mi ? Herkes annesi gibi kucak mi açacak , cebine harçlık mi koyacak. İlk zorlukta vazgeçti diye sırtını mi sivazlayacak. Kimse en tepeden onu ise almayacak. Altın tepside olanaklar sunmayacak. Gerçek dünyaya dön.
Benim bölümümde 2yıllık ama yüksek yaptım. Siz önlisansı küçümseyeceğinize okuduğunuz okulların hakkını verinevet o kadar iyi yerlerde staj yaptım ki. ama asla aradığımı bulamadım. şimdi de kimseyle görüşmek kimseyi görmek istemiyorum. şans mıdır ben mi sorunluyum bilmiyorum. çok pişmanım bu bölümü okudum. keşke tıp diş okumuş olsaydım. hatta annem formasyon al meslek öğretmenleri 2-3 gün okula gidiyor diyor. dereceyle bitirmedim okulu uzatmamak için ama kötü bir ortalamam da yok. bir de evleniyorum. çok teşekkür ederim
düşündük bunu ama sıfırdan başlamaya korkuyoruz onun ailesinjn durumu daha iyi. o da biraz çalışalım kendi işimizi kuralım diyor. bende de o hırs yok. bir daha asla çalışamayacak ev hanımı olacak çocuk bakacak gibi hissediyorum. ben sizi çok iyi anlıyorum malesef ki. burda gelmişler 2 yıllık okumuşlar 35-40 yaşındalar yargı dağıtıp duruyorlar. pişman oldum yazdığıma. ama hiçbiri kendime yaptığım eleştiri kadar ağır değil
kendisi herhalde hayatı boyunca bir şey almamış kredi çekmemiş borca girmemiş. benim o sene ise başlayan arkadaşım kredi çekip ailesine ev aldı. 6 ay ertelemesi vardı. okulum bitmemişti ama kazancım vardı.niye ya kardeşim arabasını aldığında 3.5 sene önce seat'lar 180 bin filandı - o da 180-190 gibi birşeye almıştı.
o zamanlar 3 sene kredi 3 aylık bordro verene çıkıyordu anaparasının ödemesi 36 ayda 5 bin lira yapıyorfaizler de şimdiki kadar yüksek olmadığına göre taksidi hadi olsun 7-8 bin.
asıl o zamanlar kredi çekenler hayatlarındaki en akıllıca şeyi yaptılar
ben bi ev daha almadığıma pişmanım mesela 10 bin kredi öderdim şimdi kirası en az 18 filan olurdu....
aynen 2 netle girilen devlete ataması olan bölüm mezunusunuz. bu yüzden konuşmak kolay geliyor. birden nedense yüksek mezunu da oldunuz. sevindim ne diyim?Benim bölümümde 2yıllık ama yüksek yaptım. Siz önlisansı küçümseyeceğinize okuduğunuz okulların hakkını verin
Ee sende okusaydında yapsaydın madem? Hala geç değil. Birden bire mi pardonda devlet memuruyken eğitim durmuyor aksine destek var :) ayrıca ben alan değişmek için değil zevkine okudum mesleğimi seviyorum. Sahada çalışıp gelişiyoruz biz okul masalarında değilaynen 2 netle girilen devlete ataması olan bölüm mezunusunuz. bu yüzden konuşmak kolay geliyor. birden nedense yüksek mezunu da oldunuz. sevindim ne diyim?
iyi de bu kız makine okumuşBenim böyle bir kuzenim var.Universiteyi falan da maymun istahiyla bitiremedi.Kac defa girip farkli bölüm denedi hatirlamiyorum.Sonra part time islere girdigi gibi istifa ederdi.BIr ara dugun fotografciligi yapti sonra tiyatroya sardi da ünlü isimlerden ders falan aldı.Bir ara dogum gunu organizasyonu yapayim derken evlendi.Elini etegini cekti.Bir de cocuk yaptı.Mis gibi anne oldu.Kizi da buyudu simdi artik.Butun gun evde takiliyor.Hic te sikayetci degil hayatindan.Siz de calismayin.
tip okusaydim demistiniz orada nobet var yahu nasil daha kolay olabilir sabah uyanmaya usenen bir insan icin . gece uc kez kalkip icap derdine hastaneye gidiliyor sabah direk ise yeniden universite okuyup bunlari mi goze aliyorsunuz ?evet o kadar iyi yerlerde staj yaptım ki. ama asla aradığımı bulamadım. şimdi de kimseyle görüşmek kimseyi görmek istemiyorum. şans mıdır ben mi sorunluyum bilmiyorum. çok pişmanım bu bölümü okudum. keşke tıp diş okumuş olsaydım. hatta annem formasyon al meslek öğretmenleri 2-3 gün okula gidiyor diyor. dereceyle bitirmedim okulu uzatmamak için ama kötü bir ortalamam da yok. bir de evleniyorum. çok teşekkür ederim
düşündük bunu ama sıfırdan başlamaya korkuyoruz onun ailesinjn durumu daha iyi. o da biraz çalışalım kendi işimizi kuralım diyor. bende de o hırs yok. bir daha asla çalışamayacak ev hanımı olacak çocuk bakacak gibi hissediyorum. ben sizi çok iyi anlıyorum malesef ki. burda gelmişler 2 yıllık okumuşlar 35-40 yaşındalar yargı dağıtıp duruyorlar. pişman oldum yazdığıma. ama hiçbiri kendime yaptığım eleştiri kadar ağır değil
mühendislikten mimarlığa geçmeye çalışmıyorum. Dünyada bile eğitiminin nadir olduğu bir alanı öğrenmeye çalışıyorum. pişmanım zaten keşke tıp okusaydım diye. iş işten geçti tabiiEe sende okusaydında yapsaydın madem? Hala geç değil. Birden bire mi pardonda devlet memuruyken eğitim durmuyor aksine destek var :) ayrıca ben alan değişmek için değil zevkine okudum mesleğimi seviyorum. Sahada çalışıp gelişiyoruz biz okul masalarında değil
Valla ben hobi olarak okuyorum. Hem lisans hem 2. tezli yüksek lisans. Bir de çalışıyorum sevmediğim işte. Okumak da zor geliyorsa tavsiye edebileceğim bir şey yok. Herkesin hobisi, hayat yolu farklı. Bunu siz bulacaksınız. Bu ruh haliniz hep mi böyleydi son senelerde mi böyle oldu?ben de tekrar üniversite mi okusam dedim ama Cesaret edemedim. o kadar zor geliyor ki.