çalışmak istemiyorum çözüm bulamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben mezuna bile kalmadan iyi bir sıralama yapıp son anda tıp fakültesini silip mühendislik yazdım onu da uzatmadan bitirdim. okurken de stajlarımı yaptım. boş beleş durmadım bu yaşıma kadar. o çektiğim acılara üzülüyorum

Eeee madme çalışmayacaktın niye yazdın? hala da geç değil mis gibi mühendislik yapabilirsin. Yazdıklarından anladığım kadarıyla y lisansın alakasız bir şey, bir de bambaşka 3.şeyde eğitim alıyorsun??? Bu nedir yahu, biraz o biraz bu sen önce ne yapmak istediğine karar ver. 3 tane alakasız eğitimi ne yapacaksın? devir uzmanlaşma devri, 3 eğitim yerine adfam gibi derinlemesine bir konuda eğitimin ve tecrüben olsun.

kendime yazık etmiş olurum sadece. başka bir şey değil. neye elimi atsam olmadı. memurluk denedim olmadı. kimse bizi kapıda beklemiyor işe almak için.. mecburen önüme gelen fırsatlara bakacağım.
ben memurum inanın memurluk kadar sıkıcı iş yok.Her gün aynı insanlarla işe gidiyorsunuz bir ömür, kendinizi geliştiremiyorsunuz. Artı bırakmak daha zor… Garanti iş diye insanlar bırakma diye psikolojik baskı yapıyor. Memurluğu kendini geliştirip mutlu olmak, tatmin olmak isteyen kimseye önermem. Freelance-home office işlere bakın. O sırada akademik kariyer yapın. İşleyen demir ışıldar. Ben hala beynimi doldurayım diye 4. unimi okuyorum aöf de değil. Hem hobisi/işi/amacı olan kadınlar erkeklere daha çekici geliyor. Evlenince parazit/hobisiz/hayat amaçsız biri olursanız ipi kocanıza verirsiniz. Kocanız size sponsor olsa bile hayatınızı dolduracak bir şeyler yapın. Yatmayla gün geçmez.

tamamen beş parasız değilim kendi paramdan harcadım. kredi çektiğim için ödemesi var. haliyle bu ay ailemden para stedim. zaten ben istemesem bile soruyorlar. sizin için seçenek olmamış olabilir. mezun olduğunuzdan beri aralıksız çalışıyor musunuz? ne iş yapıyorsunuz mesela
Paramediğim mezun olduğumdan beri çalışıyorum. Üniversitedede gece nöbeti alarak çalışma hayatıma devam ediyordum 19 yaşında atandım zaten (ilkokulda sınıf atlamıştım 96lılarda okudum ama 97liyim). Mesele benim çalışma hayatım değil zaten ben mesleğimi seviyorum buna rağmen zorlandığım yıprandığım zamanlar oldu. Siz sevmeden yapmaya çalışıyosunuz yapmayın başka alanlara yönelin

Eeee madme çalışmayacaktın niye yazdın? hala da geç değil mis gibi mühendislik yapabilirsin. Yazdıklarından anladığım kadarıyla y lisansın alakasız bir şey, bir de bambaşka 3.şeyde eğitim alıyorsun??? Bu nedir yahu, biraz o biraz bu sen önce ne yapmak istediğine karar ver. 3 tane alakasız eğitimi ne yapacaksın?
makine mühendisiyim makine mühendisliği alanında yüksek lisans yapıyorum tezim makine öğrenmesi üzerine aldığım eğitimler de veri bilimi üzerine veri mühendisi olmaya çalışıyorum. bilginiz yok herhalde. alakasız değil hepsi birbiriyle alakalı. daha free çalışacağım bir iş istiyorum.

Şansın yaver giderse istediğin işi bulursun ki çok zor bir ihtimal. Sen rahat ve yüksek gelirli bir iş istiyorsun zor. Tez doktora yapmayacaksan anlamsız, şuan herkes tez yapıyor ayrıcalığı yok. Özel okullar parayla veriyor, tezsiz yıl yapan var vs vs Boşuna zaman kaybetmişsin. Ha burs almışsın para iyi gelmiştir.

Mecbur kalırsan paşa pasa çalışacaksın. Ailen her zaman sağ ve sağlıklı olmayacak , kocan da ultra zengin degilse tek maaşla işiniz zor. Hergun dışardan yemek masraflı.
Pardon araya girdim ama :) vakıf üniversitesinde tezsiz yuksek lisans yaptım 40 yaşında bisey veren yoktu. İkinci yüksek lisansimdi ilki tezli ama:)

çok teşekkür ederim. ben böyle düşünemiyorum malesef ki. benim de arkadaşlarım 6-7 senede bitirdi okulunu onlar okurken ben çalışıyordum şimdi geldikleri nokta benden daha iyi. onları gördükçe mahvoluyorum. çalışmamaya alıştım bir daha çalışamam gibi geliyor. ya hiç çalışamazsam düşünmekten deli oluyorum. burda o kadar acımasız yorumlar aldım ki hiçbiri kendime yaptığım ağır eleştiriler kadar olmasa da üzdü. asla bu noktada hayal etmezdim kendimi.

Niye mahvoluyorsun sen de dizini kırıp çalışsaydın bir işte? Adamlar sebat etmiş sen yiyip içip kredi çekmişsin. Adamlar sabah 6da kalkıp her gün işe gitmiş sen 2 ay gidip bırakmışsın. tabi ki farklı olacaksınız o insanlar eşşek mi, koydukları zamanın hiçbir değeri yok mu, tek akıllı sen misin? Ah vah edeceğine dizini kırıp çalışsaydın bir yerde.

Yahu ne kadar büyütmüşsünüz, ne kadar sıkmışsınız üzmüşsünüz kendinizi, hayretler içinde okudum.

Çalışmayın efendim, ne var bunda ?

İlk girişte şahane bir okul kazanmışsınız, benim kuzenimin 7 senede ıkınarak bitirdiği okulu gecikmeden bitirmişsiniz, öğrenciliğinizde stajlar yapmışsınız, belli ki tembel değilsiniz belli ki sorumsuz değilsiniz, sadece yolda bir şeyler olmuş, sizi bir şeyler ürkütmüş, yormuş, korkutmuş, her ne ise artık... Ayaklarınız bir süre hayattan geri geri kaçıyor bu ara. Olabilir, pek çok insana da olmuştur. Madem durum bu, biraz şefkat gösterin kendinize, bir huzur verin.

Bir süre çalışmayıverin... Aile böyle zamanlarda ne güzel işe yarar; üstünüzde bir çatı var, anneniz arkanızda dağ gibi, nişanlınız anlayışlı, şu an halâ borçlarınızı ödeyebiliyorsunuz.. Çalışmıyorsanız çalışmayın, ne var bunda ... Hırsızlık mı yapıyorsunuz, uğursuzluk mu yapıyorsunuz, siz 5 ay çalışmadınız diye tüyü bitmedik yetimin hakkını mı yemiş oluyorsunuz, ne var, ne olmuş ??? Ana babanın evinde daha 26 yaşında bekar bir genç kız olarak, yatıyorsunuz altı üstü, üstelik yatıyor olduğunuz için de kendinizi yiyip duruyorsunuz... Deli misiniz siz ? Değer mi canınızı bu derece üzmeye, üzüntünüzle anneciğinizi üzmeye ? Kadın, bakarım kızım ben sana diyor, ki yerden göğe doğru, aslanlar gibi de bakar. Ben de kızıma bakarım, ne yapacağım parayı, kızıma üç kuruşu harcamayınca, başıma altın taç mı takacağım o parayla ?

Şunu da bilin, hayatta hiç bir hal, hiç bir durum sonsuza dek sürmüyor, böyle inişli çıkışlı dönemleri var insan hayatının. Salın biraz yahu, bu ara böyleyse, işe güce isteğiniz gücünüz takatiniz yoksa, yoktur, bir huzur verin kendinize, bir sarın sarmalayın kendinizi, kendinize diyin ki, sen neler yaptın, illâ ki yine yaparsın, dinlen biraz şimdi.

Ama dışardan yemek söylemeyin, pek sağlıklı değil onlar. :KK200:
Böyle arkamda destek biri olmasını o kadar isterdim ki… Konu sahibi çok şanslı. Umarım bunun farkındadır.

Tembellik hakkı diye bir şey var. Günümüzdeki modern köleliğin bir parçası olmak kimse zorunda değil. Ruh sağlığı hepsinin üstünde. Ama konu sahibine tavsiyem hayat amacı, hobi bir şey bulsun. Yatarak günlerini geçirmesin.

Niye mahvoluyorsun sen de dizini kırıp çalışsaydın bir işte? Adamlar sebat etmiş sen yiyip içip kredi çekmişsin. Adamlar sabah 6da kalkıp her gün işe gitmiş sen 2 ay gidip bırakmışsın. tabi ki farklı olacaksınız o insanlar eşşek mi, koydukları zamanın hiçbir değeri yok mu, tek akıllı sen misin? Ah vah edeceğine dizini kırıp çalışsaydın bir yerde.
ne kadar kötü kalplisiniz. oysa ben yazdım orda prim günüme kadar. 2 ay işte çalışıp 2 yıl evde oturmadım. zaten mezuniyet ve okul dahil çalıştım durdum. daha fazla cevap vermeyeceğim size üf

makine mühendisiyim makine mühendisliği alanında yüksek lisans yapıyorum tezim makine öğrenmesi üzerine aldığım eğitimler de veri bilimi üzerine veri mühendisi olmaya çalışıyorum. bilginiz yok herhalde. alakasız değil hepsi birbiriyle alakalı. daha free çalışacağım bir iş istiyorum.

Ablacığım bak ben de mühendisim üstelik bilgisayar mühendisiyim. free iş diye bir şey senin yaşında olmaz. Önce girersin işe, kendini geliştirirsin, CVni yaparsın ondan sonra 30dan sonra senior pozisyondayken evden çalışırsın free işini yaparsın. 35ten 40dan sonra da kendi işini kurarsın o kadar. 25 yaş kendini geliştirme yaşı, CVni inşa etme yaşı sen diyorsun ki CEO olarak başlayayım . Böyle bir şey olabilir mi?? Gir bir yere çalış, deneyim kazan sonra istediğin kadar free takıl.

makine mühendisiyim. 6 kere iş değiştirdim bulmak için ama bulamıyorum. annem ben çalıştığım sürece sana bakarım bir kolum kırık olsa sana bakarım vs dediği için iyice böyle kahroluyorum. görüyorum çevremde insanları onlar yapıyor ben neye güveniyorum bilmiyorum. 26 yaşındayım ama 16 yaşında gibi sıfır sorumluluk duygusu
Bence sizin bölümü okuması zor oldugu için acısı sonradan çıkıyor böyle. Bi arkadaşım daha var mak müh. Şu an kendi için çalışamıyor hırslanamıyorum diyor. Sana tavsiyem madem mühendissin nişanlında okumuştur kesin. Yurtdışına çıkmak için uğraşın . Orda eşinin maaşı yeter sen de minijob denen işlerde çalışırsın . Almanyada minijob var haftada 2 gidiyosun ya da 3 , haftada güzel para alıyosun. Bi fikir olsun 🌸 bu arada ben de benzer durumdayım nasıl oldı bilmiyorum ama hırs ve azmim yok oldu, işsizlikten dolayı kendimi boşa okumuş hissediyorum neden böyle oldum bilmiyorum

ne kadar kötü kalplisiniz. oysa ben yazdım orda prim günüme kadar. 2 ay işte çalışıp 2 yıl evde oturmadım. zaten mezuniyet ve okul dahil çalıştım durdum. daha fazla cevap vermeyeceğim size üf

Kötü değilim gerçekçiyim. sana önceki mesajda da yazdım 25 yaş CVni doldurma kariyerini yapma yaşı hala da geç kalmış değilsin. Kıskandığın elemanların CVlerinde kesintisiz çalıştıkları en az 1 iş var. Senin kesintisiz çalıştığın 1 yıl var mı mesela??? Seni kendine getirmek için doğrusunu yazmak zorundayım, hala geç kalmış değilsin kır dizini adam gibi çalış kariyerini kur. Yazdıklarının ne olduğunu bile 11 sayfa sonra anlayabildim. Kafan karman çorman. Otur önce kafanı düzenle, yetişkin dikkat eksikliği için de git bir terapiste danış. Onun dışında yazdıkların saçmalık, niye istifa etmekten korkuyorsun mesela?? O ne demek? İnsanlar istifa etmeden nasıl çalışıyor peki?

Ablacığım bak ben de mühendisim üstelik bilgisayar mühendisiyim. free iş diye bir şey senin yaşında olmaz. Önce girersin işe, kendini geliştirirsin, CVni yaparsın ondan sonra 30dan sonra senior pozisyondayken evden çalışırsın free işini yaparsın. 35ten 40dan sonra da kendi işini kurarsın o kadar. 25 yaş kendini geliştirme yaşı, CVni inşa etme yaşı sen diyorsun ki CEO olarak başlyayaım . Böyle bir şey olabilir mi?? Gir bir yere çalış, deneyim kazan sonra istediğin kadar free takıl.
ben nerede ceo olmak istiyorum demişim ya yuh artık. ben de 26 yaşındayım 56 değil. cv için çalışıyorum zaten. daldan dala da atlamadim. farklı alanları denemek için 3 ayrı yerde staj 3 kere de iş değiştirdim. evet hiçbiri 1 sene sürmedi. ne yapmaya çalışıyorsunuz anlamadım? mutsuz olan birinin üstüne gidince ohh şükür bugün de birini üzdüm mü diyorsunuz

Genc arkadaşımızı gommussunuz kizlar:) donemsel oldugunu dusunuyorum cok zeki ve basarili hirsli bir arkadasimizsiniz eminim derecelerle bitirmissinizdir .Burda yazilanlarda biraz kiskanclik sezdim. Sanirim enerjinizi dogru kullanamamissiniz ve tukenmis. Biraz dinlenin yüksek lisansı bitirin evlilikle yeni bir ise girersiniz. İdeal is diye birsey yoktur bir de sanirjm staj yaptığınız yerler çok iyi çalıştığınız yerler standart olunca tatminsizlik yasamissiniz ama stajda zaten sorumluluk olmaz eminim şimdi ki bakisinizla staj yaptığınız yerde çalışsanız yine tatminsizlik olur. O yüzden akşam çıkışta bir hobi spor öğlen arkadaşlarla yemek (hiçbiri yok bende) motivasyonu artirir

Yani. Malesef şuan yukseklisansin bir önemi kalmadı. Maaşa falan da yansmiyor, doktora için bir basamak o kadar.
Hayır benim kurumumda maasa yansıyor. Tezsiz yaptığım için doktora yok. Anlatmaya çalıştığım diploma falan dagitilmadigi. Benim bitirme ödevimi bilimsel makale olarak yayınlamak istediler onay vermedim . Hakkıyla yaptığın herseyde tatmin olursun

1-2 aydır evet hiçbir şey yapmak istemiyorum kimseyi görmek istemiyorum okula bile ayaklarım sürünerek gidiyorum. daha 3 gün önce bir yerle iş görüşmesi yaptım. ama içimden dualar ede ede.

4 senede 52446 iş değiştirmişsiniz ve her işe "şu borç bitsin istifa edicem, bu dert geçsin ayrılacağım" kafasıyla gitmişsiniz. Hiç de 1-2 aylık bir durum değil bence bu.

Yorumları sert buluyorsunuz. Sanırım anneniz gibi "yeaa takma kafana, iş her türlü bulunur. Aman boş ver akışına bırak" diyeceğimizi sanmıştınız. Ama gerçek dünya annenizin çizdiği gibi değil maalesef.

Siz 8-10 senelik tecrübeden sonra kafa dinlemek için işten ayrılmamışsınız ki.
Bir orada bir burada çalışıp kendinizi en hızlı yetiştirebileceğiniz dönemde işten çıkmışsınız.
Yüksek lisansın sizi götüreceği yerle ilgili bir planınız var gibi de görünmüyor.
Çalışmıyorsunuz, borcunuz var ama gidip 8 bin liraya saç baş yaptırıyorsunuz.
Kısacası ne yaptığınız belli değil.

Benim şöyle bir planım var, yüksek lisanstan sonra şunu yapacağım ya da çalışmak istemiyorum ev hanımı olacağım ya da keyfim istedi kendime kafa izni verdim deseniz herkes sen bilirsin der geçerdi.

Hayır benim kurumumda maasa yansıyor. Tezsiz yaptığım için doktora yok. Anlatmaya çalıştığım diploma falan dagitilmadigi. Benim bitirme ödevimi bilimsel makale olarak yayınlamak istediler onay vermedim . Hakkıyla yaptığın herseyde tatmin olursun
Sizin adınıza sevindim. Neden onay vermediniz , isminizi görmek gurur verirdi ♥️ öğrenci işlerinden talep etmediniz mi diplomanizi ? Vermeleri gerekiyordu.( Tezli yukseklisansta veriliyordu ben 2018 mezunuyum var diplomam) tez tatmin olmak kendini bilen kişiyle alakalı. Bu hanimefendinin malesef öyle olduğu izlenimi bende olusmadi.

Genc arkadaşımızı gommussunuz kizlar:) donemsel oldugunu dusunuyorum cok zeki ve basarili hirsli bir arkadasimizsiniz eminim derecelerle bitirmissinizdir .Burda yazilanlarda biraz kiskanclik sezdim. Sanirim enerjinizi dogru kullanamamissiniz ve tukenmis. Biraz dinlenin yüksek lisansı bitirin evlilikle yeni bir ise girersiniz. İdeal is diye birsey yoktur bir de sanirjm staj yaptığınız yerler çok iyi çalıştığınız yerler standart olunca tatminsizlik yasamissiniz ama stajda zaten sorumluluk olmaz eminim şimdi ki bakisinizla staj yaptığınız yerde çalışsanız yine tatminsizlik olur. O yüzden akşam çıkışta bir hobi spor öğlen arkadaşlarla yemek (hiçbiri yok bende) motivasyonu artirir
evet o kadar iyi yerlerde staj yaptım ki. ama asla aradığımı bulamadım. şimdi de kimseyle görüşmek kimseyi görmek istemiyorum. şans mıdır ben mi sorunluyum bilmiyorum. çok pişmanım bu bölümü okudum. keşke tıp diş okumuş olsaydım. hatta annem formasyon al meslek öğretmenleri 2-3 gün okula gidiyor diyor. dereceyle bitirmedim okulu uzatmamak için ama kötü bir ortalamam da yok. bir de evleniyorum. çok teşekkür ederim 😭
Bence sizin bölümü okuması zor oldugu için acısı sonradan çıkıyor böyle. Bi arkadaşım daha var mak müh. Şu an kendi için çalışamıyor hırslanamıyorum diyor. Sana tavsiyem madem mühendissin nişanlında okumuştur kesin. Yurtdışına çıkmak için uğraşın . Orda eşinin maaşı yeter sen de minijob denen işlerde çalışırsın . Almanyada minijob var haftada 2 gidiyosun ya da 3 , haftada güzel para alıyosun. Bi fikir olsun 🌸 bu arada ben de benzer durumdayım nasıl oldı bilmiyorum ama hırs ve azmim yok oldu, işsizlikten dolayı kendimi boşa okumuş hissediyorum neden böyle oldum bilmiyorum
düşündük bunu ama sıfırdan başlamaya korkuyoruz onun ailesinjn durumu daha iyi. o da biraz çalışalım kendi işimizi kuralım diyor. bende de o hırs yok. bir daha asla çalışamayacak ev hanımı olacak çocuk bakacak gibi hissediyorum. ben sizi çok iyi anlıyorum malesef ki. burda gelmişler 2 yıllık okumuşlar 35-40 yaşındalar yargı dağıtıp duruyorlar. pişman oldum yazdığıma. ama hiçbiri kendime yaptığım eleştiri kadar ağır değil

Sizin adınıza sevindim. Neden onay vermediniz , isminizi görmek gurur verirdi ♥️ öğrenci işlerinden talep etmediniz mi diplomanizi ? Vermeleri gerekiyordu.( Tezli yukseklisansta veriliyordu ben 2018 mezunuyum var diplomam) tez tatmin olmak kendini bilen kişiyle alakalı. Bu hanimefendinin malesef öyle olduğu izlenimi bende olusmadi.
siz ne okudunuz ne iş yaptınız ne ürettiniz? mezun olur olmaz dimdik yolda mı yürüdünüz yollar size açıldı durdu mu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X