• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışma Koşullarımız..

Evet ama bir kaç mesaj yukarıda bahsetmiştim eşim! Hep böyle şeylere beni mecbur eden maalesef, iş bulamadıkça gel diyene gitseydin diyor. Hoş, burada yaşadıklarım konuşulanlarla alakasız yani bir kabul etme durumu yok ama, girdikten sonra da çıkmamı değil, bir şekilde idare etmemi istiyor. Bende çok iş değiştirdiğim için kendimi kötü hissediyorum bu sefer, sanki problem bendeymiş gibi hissetmeye başlıyorum.

Kendisi işletme mezunu, 6 senedir aynı firmada daha yeni maaşına eh işte denebilecek iyileştirme yapıldı. Orada kalmasının sebebi ise kimse fazla vermiyor, 200 lira fazlası için köpek gibi çalıştıracaklar, buraya alıştım, rahatım diyordu. Saatleri de belli cumartesi günleri de çalışmıyorlar.

Ama bana gelince maalesef böyle oluyor. Kendisi rahatını düşünürken bana gelince kolay iş yok, her yer böyle oluyor. Profesyonel olmadığımı söylüyor işi işte bırakmıyor muşum. Böyle yani, ne yapacağımı şaşırmış durumdayım..
iş bulup ayrılsan

özel sektör resmen insanı sömürüyor. Allah yardımcın olsun.
şayet çocuk yoksa ve para ihtiyacın yoksa acil olarak, kpss diyorum başka da birşey demiyorum.
aynen özel sektörün hepsi öyle.Ogle aram bıle yok benım devlet kurumunda çalışsam 1 saat ıznım olursu ornegın.6 ya kadar çalısıyorum fakat hıc 6 da cıkamadım.Yanı hemen hemen herkes aynı

muhasebe de maalesef kurumsal bir firma da olsa çok esniyor zaman
(bizim muhasebede bölüm bölüm bazı bölümler çıkabiliyor servis ile gidenler özellikle)

neyse
benim yaptığım iş saati saatine uymaz şuan rahatımdır ama 5 sakka sonra masama aldığım kahveyi 1 saat olduğunu ferkeder,m içememişimdir... yani gün içindeki yoğunluğunuz normal bana göre

ama
özellikle cumartesi saat 2 olduğunda çantanızı alın ben çıkıyorum deyin...malum siz 2 de çıkış dediniz hiç 2 de çıkmadım şeytanın bacağını kırayım deyin... onlar birşey demeden deyin... ki iş sormalarına fırsat olmasın... ve bunu bir hafta arayla yapın (diğer zamanlarda söylemeyin) inanın kimse birşey demeyecektir... ve o entegre mecbur olacaktır... bana göre

muhasebe maalesef iş saati çok esnektir ama haftada 2 kereden fazla oluyorsa ve o hafta ne kdv ne muhtasarın son günü haftası değilse normaldede 2 den fazla mesaiyeye kalıyorsanız çok anormal
siz birşey söylemezseniz devam eder ama yeni girdiyseniz bir süre daha idare edin

Olmuyor işte, çıkma saatine yarım saat varken al şunları yerleştir, işle deyip veriyor elime, ekstra iş sokması cabası bir bakıyorum saat 4 olmuş. Bir de bitirip çıkarsın diyor verirken saat 01:30 da adam zaten erken gitmeyim diye yapıyor maalesef, zaten bende yoğunum üzerine geç çıkıyorum iyice yoruyor.

Ve insanlar çok sabırsız, herkes aynı anda iş istiyor. Ya az önce bahsettiğim bayan arkadaş sekreterin eline bayiilik sözleşmesini vermiş, smuwilaya ver yerine taksın diye, muhasebeciyim diye her türlü evrak benim elimden mi geçmeli gerçekten anlamıyorum?

Herkesin işi hep bir önemli
Çok uzlaşmacısınız.
Eşiniz çok şanslı.
Birisi bana dayatmayla bir şey yaptırmaya kalksa yapacağım varsa da yapmam.
Karakter meselesi.
Keşke hayata sizin gibi bakabilsem.

Eşime

Kömürcüde ne işi öğrenme potansiyeliniz olacakmış merak ettim doğrusu.
Madene mi sokacaklarmış kömür çıkarmanız için.
Ya da cevher mi işleteceklermiş ya da iş güvenliğini mi sağlatacaklarmış.
:KK46::KK46::KK46:
Yegeni olucak angut bana hiç bi iş vermedi. Sordumda oysa bi kaç kez.
Bilmiyorum beklentileri neydi gerizekalıların.
Kömürleri sitelere. apartmanalra vs. satıolardı. cok bi işleride yoktu zevzeklerin :KK59:

Allahım iyilerle karşılaştırsın

aynen özel sektörün hepsi öyle.Ogle aram bıle yok benım devlet kurumunda çalışsam 1 saat ıznım olursu ornegın.6 ya kadar çalısıyorum fakat hıc 6 da cıkamadım.Yanı hemen hemen herkes aynı

Madem siz nasıl dayanıyorsunuz? Ben mi beceremiyorum acaba?o_O

Arkadaşlar bir başvurum üzerine arandım, telefonda iken maaş aralığı ve saatlerini sordum.
Firma medikal ürünler üzerine, maaş aralığı beklentimi karşılıyor, Cumartesi asla çalışma olmaz diyemem de,
Bugüne kadar Muhasebe birimi hiç çalışmadı dediler.
Tek kişi yetişemediği için eleman alıyorlarmış.
Nasıl konuşmalıyım?

Madem siz nasıl dayanıyorsunuz? Ben mi beceremiyorum acaba?o_O
bekarım o yuzden bı de spora basladım.Bı de eve pc verdıler evde de maıllerıme bakıyorum:( ayrıca cok ıs değiştirdim buranın ortamı ıyı.Maasta ıyı kotunun ıyısı onun ıcın bıraz daha bakınının.Şahsen ben de bakınıyorum .

Arkadaşlar bir başvurum üzerine arandım, telefonda iken maaş aralığı ve saatlerini sordum.
Firma medikal ürünler üzerine, maaş aralığı beklentimi karşılıyor, Cumartesi asla çalışma olmaz diyemem de,
Bugüne kadar Muhasebe birimi hiç çalışmadı dediler.
Tek kişi yetişemediği için eleman alıyorlarmış.
Nasıl konuşmalıyım?

hayırlısı olsun
tecrübe önemli... tecrübeniz de var sıkmayın kendinizi üzülmeyin yazılmışsa aranırsınz

Merhaba arkadaşlar, nasıl şartlarda, nasıl yerlerde çalışıyorsunuz? Ne şartlar da çalışamaz, kaldıramazdınız gerçekten merak ediyorum?

Kendi durumumdan bahsetmem gerekirse;

Müdürüm 29 yaşında genç bir mali müşavir çalıştığım yerde 2 şirket var biri inşaat malzemeleri, biri medikal ürünlerin satışı üzerine 4 patronum var anlayacağınız. Müdür olacak adam her şeyi bana yıktı resmen, hem ön, hem genel muhasebe de etkin bir rolüm var.

İnanın hiç oturmuyorum şu konuyu bile parça parça yazdım. Diğer şirketin patronu geliyor başka bir şey istiyor. Şantiye ustaları geliyor işe giriş var işten çıkış var. Pazarlamacısı geliyor ona ekstre buna ekstre ve benim şuan da Ba Bs formlarını yetiştirmem gerek. Daha bir de 6 klasör faturanın tek tek mahsup fişlerini yazdıracağım. Güya entegreli çalışacaktık, onun entegre anlayışı onu yap, şuna başla, şunu 2 günde bitir, bunları kaldır, tak ve ver' den ibaretmiş...:KK43:

Hal böyle olunca benim bir günüm değil her günüm koşturmaca. Bir diğer sıkıntı giriş saatlerim belli ama çıkışım hafta içi 7-8 bir de 40 dk yol sürüyor eğer trafik yoksa! Cumartesi 2 demişti hiç 2 de çıkmadım. Genel de 3- 4 civarı çıkabiliyorum. Hatta bir kere 6 da çıktım ağlaya ağlaya eve geldim. Ev temizlik bekliyor, ben dinlenmek istiyorum..

Diyeceksiniz ki baştan kabul etmeseydin. Böyle konuşmamıştık ama, akşam 6, cumartesi 2 demişti. Birlikte, entegreli çalışacağız demişti. Ama onun entegre anlayışı sırada şu var, bundan sonra bunu yapacaksın' dan ibaretmiş. Hiç bir şey konuştuğumuz gibi değil.

Diğer taraftan para kazanmak kolay mı diyorum? Ben mi beceremiyorum diye kendime kızıyorum ama sabah 9 akşam 6, cumartesi günleri tatil olan eşimi görünce, yok benim dayanamamam gayet normal diyorum..:KK14:
Vallahi yarama bastın benim.. Ben öğretmenim çalışma şartlarım, evde annesinin tek onunla baş edemeediği bir sınıf dolusu çocukla baş etmek olduğu için elbette zor. Ama çalışma saatleri açısından ve cumartesi pazar tatili açısından rahatım. Fakat benimde eşim seninle aynı şartlarda çalışıyor. Bir plazanın idari departmanında ancak 4 kişinin işi üzerine yıkılmış vaziyette. Hem ön hem genel muhasebe yapıyor, hem müdürün yardımcılığını yapıyor, hem boşta olan pozisyonların işlerine koşturuyor, bazen yemek şirketinin kasasında bile duruyor. Ve aldığı maaşı söylesem totonla gülersin. Resmen kölelik yapıyor. Ve sabah 8 akşam 8 çalışıyor. İzni de haftada 1 gün. Yani kısacası ben eşimi görmüyorum. Eşimi görmeden yaşıyorum, eve geldiğinde de fatura falan giriyor zaten.. Çok muzdarip olduğum bir konu cidden. Saat kaç oldu hala eve gelmedi yani en basitinden, cinlerim tepemde. Bu hayat şartlarının gözünü seveyim yani başka birşey demiyorum.

Özel sektöre acilen devlet el atmalı .ben sanki işe yarayacakmış ya da benim mesajım iplemcekmil gibi cumhurbaşkanına mail attım.iki sene ithalat ihracat yapan bir firmada dış ticaretten sorumluydum.işe girerken cumartesi 1e kadar çalışma dendi ama hep 6ya kadar çalışıldı.zaten fabrika şehir dışı 20dk yol.belki 150tane yabancı aktif firma ile çalışılıyordu günde enaz 200-250 mail cevaplıyordum öğle araları masamda atıştırıyordum bişeyler.lojistik çi arkadaş doğum iznine çıkınca 3ay tek başıma iki departmanı götürdüm ki bu firma haftada 20konteynır gönderen bir firma.sırf elemana para vermemek adına ağzıma edildi resmen.1.5 sene hiç izinsiz çalıştım vallahi yalan deil.eve gelip duş alıp yemek yemeden küt diye yatıp sabah kalkar giderdim.ağladığım günler çok oldu ama şikayet etmedim.ta kiiii iki sene sonunda hamile kaldığımı öğrenince patrondan doktor için izin almaya gittiğimde bana 'ne acelesi varki doktorun,hafta sonu gidersin'diyene kadar.tepem attı ertesi gün çıktım işten.asla ve aslaaa yaranamıyorsunuz isterseniz kendinizi parçalayın.bütün çalışmalarınız bir lafla çöpe atılıveriyor.şükür keyfi çalışıyordum da koymadı çok ama mecbur olan insanlara yazık değilmi ya insanlık dışı çalışma koşulları.bit kadar maaş...ah ahhh özel sektör çalışanlarına Allah güç kuvvet versin.....

Yegeni olucak angut bana hiç bi iş vermedi. Sordumda oysa bi kaç kez.
Bilmiyorum beklentileri neydi gerizekalıların.
Kömürleri sitelere. apartmanalra vs. satıolardı. cok bi işleride yoktu zevzeklerin :KK59:

Allahım iyilerle karşılaştırsın

Gezegenimizde ne insanlar var.:KK14:

Dedim, çocuğum için nezaman doktora gideceğimi kimseye soramıcam dedim.sen bilirsin dediler...tabi sonra hemen eleman bulamadıkları için binbeşyüz kere arandım ama açmadım...

O durumda meletecektiniz işte.
Maaş olarak, izin olarak.
Afedersin ama eşşek gibi kabul ederlerdi.
Mecburlar çünkü.
Sırf kinimi almak için gider gıcıklığına 1 ay çalışırdım.

O durumda meletecektiniz işte.
Maaş olarak, izin olarak.
Afedersin ama eşşek gibi kabul ederlerdi.
Mecburlar çünkü.
Sırf kinimi almak için gider gıcıklığına 1 ay çalışırdım.
Canım aslında eşimin babası biz çok kazanıyoruz diye para koparıyordu.bende sinir olmaya başlamıştım.eşek gibi çalışıyordum adama para gidiyordu.aslında bahane aradım biraZ.şimdi çalışmıyorum eşim anca yetiştiriyor hatta babasından alıyor arada mecburen.amacım aslında buydu yani başka sebeplerin etkisi oldu çıkmakta.

Canım aslında eşimin babası biz çok kazanıyoruz diye para koparıyordu.bende sinir olmaya başlamıştım.eşek gibi çalışıyordum adama para gidiyordu.aslında bahane aradım biraZ.şimdi çalışmıyorum eşim anca yetiştiriyor hatta babasından alıyor arada mecburen.amacım aslında buydu yani başka sebeplerin etkisi oldu çıkmakta.

Vuuuv ince hesaplar diyorsun :KK45:

Back
X